С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 4 017
  • 138
  •   17
Отговори
# 60
Лошо възпитание, факт.
Събира се с неподходящи. Животът го доказва.
Такива като него са добра среда за възползване от манипулаторки. Давам си сметка.

# 61
  • Другата България
А всъщност единствения човек, който твърди, че снахата не обича мъжа/приятеля си, е свекървата. JoyJoyJoy
Представихме си го.

Аз като свекърва разбирам прекрасно казуса.
Но продължавам да смятам, че не е свекървенско да се вре човек в чуждо семейство/домакинство, още повече, че това не е първия случай на неодобрение на снахата от маминка.
Младо е момчето, ще се научи. Пък и нали е започнало да се “осъзнава“.

# 62
Много смешно, няма какво.
Гледайте си снахите и им се радвайте.
И аз така бях 7 години.

# 63
  • Другата България
В случая не се смея на теб.
Твоето не е смешно, тъжно е.
7 години са много време. Достатъчно за един мъж да може да прецени жената до него искрена ли е или не.

# 64
  • София
Ама какво младо момче. На 36 години си е мъж, а и разликата им е 6 години не 16 например.
Проблемът с децата си е техен.

# 65
Тайс, това, което пишеш, е токсично – и за теб самата, и за сина ти. Когато постоянно му внушаваш негативни неща и му „триеш сол на главата“, това неминуемо му влияе. Ако любовта ти е безусловна, приеми, че той е щастлив, дори когато ти имаш предразсъдъци – включително заради това, че тя има дете от предишна връзка. От написаното се усеща много лоша енергия и честно казано се почувствах кофти, докато го четях. Била съм на твое място – от страната на снахата, със същите негативни чувства към свекърва си. Отрази ми се зле и знам колко тежко е. Разбирам те – син ти е и искаш най-доброто за него. Но истината е, че и ти самата не си дала най-доброто нито на мъжа си, нито на неговата майка. Напълно възможно е и тя да е била в същата позиция като теб сега.

# 66
Аз да се включа по първоначалния казус как да се видиш със сина си сам - не се ли чувате по телефона да му кажеш когато приятелката му е заета и той е сам да дойде да поговорите, че искаш като майка и син да се видите? Никога не съм имала проблеми дали аз или мъжът ми да се виждаме поотделно със семействата.

# 67
Той иска деца. И съм сигурна, че и три може да отгледа. Въпросът е защо се появиха тези условия с бащинството. Наистина става дума и за доход, и за виждане за модел. Тук сме все жени, кои по- дърти и засегнати, кои по- млади. Ами на какво отгоре той да гледа дете. Това за мен си е абдикация и манипулация.
Пък после настроих се. Ами, имах подозрения, сега си правя изводи. Не им е такава ситуацията, че той да взема бащинство. Няма причина просто. Най- важното е, че той взе да се усеща. Аз дума не казвам. Нека се изясняват.
За мен вече е повече от ясно каква е била целта.
И ми е криво, че съм го възпитала да уважава жените си, да ги приоритизира и закриля.
Не всички са лоялни.
За съжаление, в случая, вече лъсна схемата.
Таис,
смесваш нещата - едно е "не искам дете" (снахата не го е казала) и съвсем друго условие за отпуск бащинство (второто може и да е блъф, но може и да не е).

Болднатото е дразнещо свекървенско изказване - как така мъж ще гледа дете, УЖАС. Само снахата ще стои с детето и ще страда от съответните негативи (за професия, социална изолация....). Ако наистина така си го възпитавала - това е извън дефиницията да "уважава жените си".

Свекървенски е и сексизмът - че жената абдикира. Наистина ли 9 месеца бременност + 6 месеца майчинство, което е задължително по закон (общо 1 г и 3 м) се нарича абдикация. И това го пише друга жена?
Не виждам проблем бащите да излизат в отпуск за гледане на дете, което на 6+ месеца. Като отпускът ще е няколко месеца (има ясли и гледачки), по-малко от 15 месеца, които са ангажимент на жената. И се заплаща. Разбирам, че максималният осигурителен доход не е 5-цифрен в лв, но чак бедност не е.
И тази тема не е свързана само със сегашната жена. Може и следващата да постави такова условие.

Изобщо не е голяма жертва за един мъж, който обича жена си и детето си, да остане да го гледа. Шведите от 50 г. го правят. Изследванията показва, че има ползи и за мъжа. Ето една статия: https://gospodari.com/novini/shveciya-stranata-kadeto-e-tabu-za- … roditelski-otpusk

Ако снахата блъфира, за да го откаже от деца, това е гадно. Но синът ти трябва да реши кое му е по-важно любовта към тази жена или желанието за свое дете (както е направил вторият ти мъж).

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 11:33 от biborana

# 68
В случая,аз кое разбрах от всичко написано,че Тайс се чувства използвана и излъгана и че е очаквала внуче,но сега явно това няма да стане и тя,до вчера е харесвала снахата и я е имала за "свое" дете,а вече така се е озлобила към нея,че нищо не е в състояние да я накара да погледне нещата от друг ъгъл. Да се постави в чужди обувки. ...  Не я упреквам,чувствата и са съвсем валидни и тя има право да ги изпитва,но.... Много ми е интересно да ми каже,как до преди известно време е харесвала тази снаха,а  сега вече не.  И възможно ли е и снахата да осъзнава че е късно за друго дете. То малко са позакъснели. Толкова много години изгубено време,ще обичам аз някой,ще живея с него,ще ми гледа детето и няма да му родя дете,ако знам че иска.... И сега дори ще поставя условия... Ами, трябвало е по рано да се усети сина ти ,че тази жена нещо го мотае....  Много са странни отношенията между хората. Хем ми е жал за Тайс,хем разбирам и снахата,пък и не я разбирам.

# 69
  • София
Извинете, но какви са тези желания за внуци?  Децата са плод на двама възрастни, а не играчки за бабите.
Прекрасно е да имаш внуче, но някой друг го ражда и отглежда, така че не е наша работа да се бъркаме.

# 70
Ядосваме се за неща, над които нямаме контрол, все едно това ще спре живота. А той, наглецът, си тече. И то дори в „перфектни“ семейства като Бекъм. 😂

# 71
Синът на Таис има минимум десетилетие пред себе си , за да има детв в прилична взраст. Дали сега, или след време, нищо не му пречи да  реши, че много иска да има дете и да се раздели с тая жена. Не е нужно да е в момента, няма нищо спешно - за нвго. На нея и изтича времето, не на него.

Така че, Таис, успокой се и не си разваляй отношенията с никого.

Дайте нов казус.

# 72
Извинете, но какви са тези желания за внуци?  Децата са плод на двама възрастни, а не играчки за бабите.
Прекрасно е да имаш внуче, но някой друг го ражда и отглежда, така че не е наша работа да се бъркаме.
По принцип си права. Но има едно голямо НО.

Стратегически житейски решения - професия, искам ли изобщо деца, да се разведа ли и т.н.
Решението на детето ми да остане без дете е много важно. Не бих се бъркала, но бих поговорила с него, за да не съжалява след години, когато вече е късно (фертилен прозорец). Идеята на този разговор е да му помогна да разбере себе си.
При стратегическите решение е важно детето само да вземе решение, но да знае, че има пълната подкрепа на родителите си (морална винаги, материална -  ако се налага и родителите имат възможност).

За оперативни решения (по майчинство или по бащинство) бих дала мнение, само ако ме пита. Тези решения не са фатални, за ограничен период и почти винаги може да се откаже, промени пътя си.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 22:11 от biborana

# 73
Давам ви нова тема. С моята свекърва не си говорим повече от 5 месеца и се чувствам много добре. Малко позакъснях с това нещо, трябваше много по рано да направя тази крачка,щеше да си спестя много нерви.
 И наистина,човек ,когато е по млад и влюбен не вижда истински човека до себе си. Прави сте били,че имаме проблем с мъжете,не с майките им в общи линии.

# 74
  • София
То е ясно, че всеки има мнение по всичко и не винаги сме щастливи от изборите на децата си, но не бива да забравяме, че те са големи, самостоятелни личности вече, а не бебета.

Общи условия

Активация на акаунт