С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 5 717
  • 191
  •   6
Отговори
# 30
А за мен лично е доста благородно да бъдеш с жена, която има дете от друг мъж, и да го приемаш като свое.

Благородно е, спор няма. Но не е никак благородно да се хванеш с човек, който иска деца, но да откажеш да родиш от него, защото вече си имаш. Особено ако си правиш тънките сметки детето ти от друг мъж да наследи втория ти мъж и нарочно да не раждаш повече, за да няма с кого да дели.
Не ми скачайте, има ги такива сметкаджии – и жени, и мъже.

Ако ситуацията беше обратната – мъж с дете се жени за по-млада жена, която също иска дете, но той отказва, защото вече си има, пък и защо да ощетява детето си и да го кара да дели с брат или сестра... Реакциите ще са други, нали? Особено ако не си го е казал предварително, а я мотае с разни условия.
Ами до някъде такъв му е примерът – майка му така е постъпила с втория си мъж, оставила го е без деца, а дали снахата си прави тънки сметки, ние не знаем. Те може да са абсолютно наясно във взаимоотношенията си и плановете им за бъдеще.

# 31
Всичко това си е работа на сина. Той да се оправя. Негова работа какво ще прави
Ами негова е, но май ще я разкара. Без мое участие.
То да влагаш и да се надяваш и да изпълняваш условия , ми идва и Видов ден.

Велуна, аз съм била коректна, че деца повече няма да раждам. Тук случаят е друг.
И как не правите разлика, недоумявам.
Абсолютно излишно беше и да купува ново жилище, имаше си тристаен. Колко условия трябват, за да се роди дете, ако това е важно за двойката?

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 19:26 от tays

# 32
tays, невинаги съм била съгласна с теб, но за твоя казус с ръка на сърцето мога да кажа, че те разбирам и смятам, че си права. Права си да не харесваш тази жена и си права да смяташ, че синът ти е глупак (нищо че изкарва достатъчно пари, то едното не пречи на другото). Разбирам и защо се дразниш, че снахата не ви оставя насаме, защото нейното поведение те лишава от възможността да поговориш спокойно с детето си. Не знам какво да те посъветвам. От една страна разбирам хората, които казват, че синът ти е пълнолетен и може сам да решава, от друга - не знам родител, който да не иска да се намеси, когато детето му прави грешка. За мен това, което ти остава, е да подкрепяш сина си и той да знае, че може да разчита на теб.
И да, права си, че ситуацията е различна, отколкото между теб и мъжа ти - ти ясно си казала, че повече деца не искаш, вместо да шикалкавиш и да лъжеш.

# 33
Ами снахата ако иска да забременее, но по някаква причина не може (дори в партньора да е вината), пак ли ще я разкара? Всъщност ти нищо не му казваш като се видите, той нищо не ти казва, пък какви пикантерии знаеш. Професионална деформация. Остави синът си да бъде щастлив!

# 34
Ами не е щастлив.
Кой би бил щастлив при такива условия.
Тя печели една трета, досега той и осигуряваше и стандарта, и статуса. Сега и дете да гледа. Няма лошо, но той е на 34, сега се развива. А тя иска да си върти синджирчето. Ок, защо да е толкова незаменима, питам.
Взел, че се замислил. Ами, добро утро.

# 35
Значи едната не е родила от втория си мъж, но другата трябва да роди,.така ли излиза?

# 36
Зло, вярно ли не разбираш разликата?

# 37
Стига с тия пари, пусти опустели! Любов има ли?

# 38
Значи едната не е родила от втория си мъж, но другата трябва да роди,.така ли излиза?
Едната е казала ясно и открито, че повече няма да ражда, а другата мишкува и го увърта.

# 39
Едната е казала честно, че не иска. Другата поставя условия. Голяма разлика в крайния резултат няма. Мъжете си имат глави, да мислят с тях.
Тайс, наистина стига с тези пари. За друго иде реч.

# 40
Хайде сега, любов. Тук става дума за фундаментални различия.
Ама така е, като писах, че е глупак, сто човека скочихте че го пиша. Тя си го манипулира достатъчно години. Сега е изправена пред избор. И фалшът лъсна.

# 41
Ама така е, като писах, че е глупак, сто човека скочихте че го пиша. Тя си го манипулира достатъчно години. Сега е изправена пред избор. И фалшът лъсна.
Фалшът е лъснал за тебе, а дали за сина ти е лъснал?

# 42
И какво пречи и следващата да го върти няколко години.
Очевидно лесно се подава на манипулации?

# 43
  • Canada
Такъв пример имат и синчето и снахата. Приоритетите и целите се менят през годините. И какво като си казала, че не искаш деца още в началото? Мислиш ли, че твоята свекърва по-малко е искала внуци? Приела била, харесвали те хората… Просто мъжът ти я е инструктирал. Както би следвало и синът ти да направи, госпожо Авторитет. За съжаление Karma is a bi&ch…

# 44
Фалшът е лъснал за тебе, а дали за сина ти е лъснал?
Задава си въпроси.
Естествено, аз стоя настрани. Да си отговаря той защо така се получава.
И в предната тема писах, тази жена не желае да ражда повече деца. Тя е в апогей. Гледа си тоалетите, фитнеса. Красавица е, спор няма. Жена на 42 вече дори не е трофей. Съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт