С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 7 225
  • 226
  •   9
Отговори
# 105
Моята свеки смята, че аз трябва да съм й благодарна за мъжа, който е отгледала и да й търпя особеностите.  Сякаш само този мъж е щял да ме хареса и съм нямала шанс за друг. Винаги е мислела, че сме се събрали компромисно, защото сме били дърти вече и между нас няма любов. Аз бях на 27, той на 33. Не й харесва, че съм командвала вкъщи и той всичко ми изпълнява.
Не приема довода, че не командвам, а разпределям задачите. Не разчитаме на никого и се оправаме сами. Смята, че не му оставям време за почивка и че е много уморен от работа. Това, че и двамата работим на бюро, също не е важно, защото според нея неговата работа е много тежка и след работа трябва да си почива. Съжалява го, че се грижи за дъщерята, защото това е работа на майката. Дори и да я води той на ваксина е супер тежка и трудна задача.

На 27 – дърта? Аз съм на 28 и моята смята, че на всяка цена трябва да имаме още едно дете, за да не остане синът ми сам на този свят. В същото време счита, че трябва да съм благодарна за натрапената „помощ“ и постоянно да ѝ бъда признателна за това. Смята също, че аз сама трябва да си гледам детето, защото мъжът ми ходи на работа, а аз съм си цял ден вкъщи и мога да легна да спя, когато детето спи. Но когато става дума за дъщеря ѝ, мисли по съвсем друг начин.

# 106
Деска, но ако има дъщеря с нея ще пее друга песен. Защото моята спрямо дъщеря си говори съвсем различни неща. "Нека маме, той да гледа бебето, ти трябва да имаш време за себе си, трябва да се върнеш на работа, там ти харесваше. Той е мъж трябва той да се погрижи за всичко, ти не се ядосвай, има кой да мисли...". и други подобни и аршина става двоен. Да ама и аз съм дъщеря на майка си и ако тя започне да се обажда може още един осъден да имам за издръжка.
Велина, точно същото искам да кажа и аз. За дъщерите си мислят коренно обратното.

# 107
  • В полите на Пирин планина
Деска, моята беше същата, ама свикна...
Едно време дърпаше дрехите от ръцете на мъжа ми, че видите ли, мъж не можело да простира. Щели да го видят комшиите. 😂😂😂

# 108
Моята на Нова година се изказа по повод храната, която приготвихме и носихме с моя. Едната разядка беше приготвена от мъжа ми и аз го хваля, че много му се отдава, а тя се тросна "вкъщи нищо не си правил, отиде при нея и чак започна да готвиш ли бе сине?". С един драматичен тон... Каквото и да кажа в такъв момент все е малко. Аз вика не съм гледала син 35 години да ми го тормозиш с готвене. Е как 35 години, той от 10 живее с мен?

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 10:06 от ЗЛОДЕИДА

# 109
Моята на Нова година се изказа по повод храната, която приготвихме и носихме с моя. Едната разядка беше приготвена от мъжа ми и аз го хваля, че много му се отдава, а тя се тросна "вкъщи нищо не си правил, отиде при нея и чак започна да готвиш ли бе сине?". С един драматичен тон... Каквото и да кажа в такъв момент все е малко. Аз вика не съм гледала сим 35 години да ми го тормозиш с готвене. Е как 35 години, той от 10 живее с мен?

Като сме почнали с абсурдите, аз нямах кърма и не кърмих. Тя започна да ми обяснява колко е хубаво да кърмиш и че тя, като кърмила, и било хубаво и в сексуален аспект. На това какво да кажа? А иначе за първа година не сме с нея на празниците по-спокойно не ги бях изкарвала.

# 110
Злодеида, лека бременност и раждане ти желая! И да сте щастливи заедно!

# 111
Благодаря, дано всичко е наред.

# 112
Моята на Нова година се изказа по повод храната, която приготвихме и носихме с моя. Едната разядка беше приготвена от мъжа ми и аз го хваля, че много му се отдава, а тя се тросна "вкъщи нищо не си правил, отиде при нея и чак започна да готвиш ли бе сине?". С един драматичен тон... Каквото и да кажа в такъв момент все е малко. Аз вика не съм гледала сим 35 години да ми го тормозиш с готвене. Е как 35 години, той от 10 живее с мен?

Като сме почнали с абсурдите, аз нямах кърма и не кърмих. Тя започна да ми обяснява колко е хубаво да кърмиш и че тя, като кърмила, и било хубаво и в сексуален аспект. На това какво да кажа? А иначе за първа година не сме с нея на празниците по-спокойно не ги бях изкарвала.
Мале, страхотно.
 Когато си дойдохме след раждането на детето вкъщи ,цял ден беше в нас.  Вечерта ни каза,вие лягайте да спите,аз ще взема един стол и ще стоя до бебето да не се задави.  Тогава сритах мъжа ми да и каже да си слиза.  След два месеца някъде ми се каза,че обсебвам бебето.  Има и още и още примери.  Ама няма да се връщам назад,за да не се ядосвам колко съм била глупава,като съм си мислела,че трябва да мълча,за да не я обидя.
 Като се замисля,аз съм тази дето съм позволила да си разиграва коня. Защото съм мълчала. Ако си бях казала нямаше да бъде така.

# 113

Мале, страхотно.
 Когато си дойдохме след раждането на детето вкъщи ,цял ден беше в нас.  Вечерта ни каза,вие лягайте да спите,аз ще взема един стол и ще стоя до бебето да не се задави.  Тогава сритах мъжа ми да и каже да си слиза.  След два месеца някъде ми се каза,че обсебвам бебето.  Има и още и още примери.  Ама няма да се връщам назад,за да не се ядосвам колко съм била глупава,като съм си мислела,че трябва да мълча,за да не я обидя.
 Като се замисля,аз съм тази дето съм позволила да си разиграва коня. Защото съм мълчала. Ако си бях казала нямаше да бъде така.

Ха,ха! Все едно аз съм го писала това. Дословно!

# 114
При мен започнаха подмятания да се местим при нея след като родя Joy

# 115
  • На брега на реката
"В тази история снахата системно записвала в едно тефтерче всички „лоши“ думи, критики и съвети на свекърва си, за да има доказателства колко е била тормозена. Години по-късно, вече след смъртта на възрастната жена и когато самата снаха вече имала свои деца и снахи, тя отворила тефтерчето. Четейки записите с нов поглед, тя възкликнала: „Ами, право е думала жената, всичко си е било вярно!“.

Тази история е станала нарицателна за това как житейският опит и времето променят гледната точка на човек.
Става въпрос за разказа „Свекърва“ (често бъркан с пиеса или виц поради битовия си характер) на писателя Илия Бешков."

От няколко дни чета темата и не знам какво да мисля! Хубавото е, че част от вас, ще станат свекърви и имайки предвид горния цитат, друго ще мислят след години, но едва ли ще си признаят грешките.

На 56 години съм и съм снаха и двойна свекърва! Не съм имала сериозни спречквания нито със свекървата, нито със снахите. Не сме идеални, но всичко се случва със компромиси от едната или другата страна.
Не мога да приема изказвания от рода, че сина вече е създал свое семейство и едва ли не да зачеркне родителите си, а виж жената, може да е изключително близка със семейството си и да позволява да се намесват.
Каквото каже свекървата е заяждане, но казано от майката е ценен съвет!
Дали ако мъжът се държи така с майката на жена си, би се одобрило?
На тези неща се нагледах в семейството на приятелка и е много жалко!

Относно написаното от Тайс, също съм раздвоена. Като свекърва и баба, смятам, че има право да изкаже своите желания и мечти, но не виждам особена разлика в нейния отказ да роди друго дете и отказа на снахата.
Едва ли свекърва ѝ е била щастлива от отказа или по-скоро е уважила избора на сина си.
Тайс, замисляла ли си се, че снахата не иска да роди още едно дете, не защото не обича сина ти, а защото може да се опасява, че той е по-млад и след време време ако хукне на някъде, тя да се окаже с две деца, без подкрепа! Самата ти го наричаш с обидни епитети, а ако и тя има такива съмнения?
Не я защитавам и дори смятам, че за опасенията ти, има причина, но ето ти и една друга гледна точка!

# 116
"В тази история снахата системно записвала в едно тефтерче всички „лоши“ думи, критики и съвети на свекърва си, за да има доказателства колко е била тормозена. Години по-късно, вече след смъртта на възрастната жена и когато самата снаха вече имала свои деца и снахи, тя отворила тефтерчето. Четейки записите с нов поглед, тя възкликнала: „Ами, право е думала жената, всичко си е било вярно!“.

Тази история е станала нарицателна за това как житейският опит и времето променят гледната точка на човек.
Става въпрос за разказа „Свекърва“ (често бъркан с пиеса или виц поради битовия си характер) на писателя Илия Бешков."

От няколко дни чета темата и не знам какво да мисля! Хубавото е, че част от вас, ще станат свекърви и имайки предвид горния цитат, друго ще мислят след години, но едва ли ще си признаят грешките.

На 56 години съм и съм снаха и двойна свекърва! Не съм имала сериозни спречквания нито със свекървата, нито със снахите. Не сме идеални, но всичко се случва със компромиси от едната или другата страна.
Не мога да приема изказвания от рода, че сина вече е създал свое семейство и едва ли не да зачеркне родителите си, а виж жената, може да е изключително близка със семейството си и да позволява да се намесват.
Каквото каже свекървата е заяждане, но казано от майката е ценен съвет!
Дали ако мъжът се държи така с майката на жена си, би се одобрило?
На тези неща се нагледах в семейството на приятелка и е много жалко!

Относно написаното от Тайс, също съм раздвоена. Като свекърва и баба, смятам, че има право да изкаже своите желания и мечти, но не виждам особена разлика в нейния отказ да роди друго дете и отказа на снахата.
Едва ли свекърва ѝ е била щастлива от отказа или по-скоро е уважила избора на сина си.
Тайс, замисляла ли си се, че снахата не иска да роди още едно дете, не защото не обича сина ти, а защото може да се опасява, че той е по-млад и след време време ако хукне на някъде, тя да се окаже с две деца, без подкрепа! Самата ти го наричаш с обидни епитети, а ако и тя има такива съмнения?
Не я защитавам и дори смятам, че за опасенията ти, има причина, но ето ти и една друга гледна точка!
Никой не твърди,че трябва да се зачеркне рожденото семейство. Става въпрос, свекървата да осъзнае,че щом сина и създава ново семейство,няма нужда да дава съвети постоянно. Видите ли ако била тя, Еди как си щяла да направи,ако е била тя това няма да била казала,. Ами за това става въпрос. Много свекърви съм чула да подмятат,докато не беше женен правеше каквото кажа,сега като дойде снахата, е зает или не иска да дава пари примерно. Ами не е ли нормално сина да се средоточие над собственото си семейство? Или трябва винаги да сме в подкрепа на рожденото семейство.  И тук нямам в предвид ако някой има нужда от помощ или подкрепа,а из начало да се съобразява сина с майката,каквото тя каже,когато тя иска ....  Ами съвсем нормално е като създадеш семейство с жена,другите да са малко на по заден план.
 Аз това искам от моята свекърва,да няма очаквания към мен,аз не съм се оженила за нея,че тя да очаква от мен да имам добродетели като нейните, да съм като нея, в предвид това,че сами се оправяме и не чакаме от никой нищо и както аз зачитам чужди граници да зачитат и мойте. Съвсем елементарно.

# 117
Това масовата свекърва няма как да го разбере. Тя си мисли, че всеки и е длъжен, защото е родила син. Господ да ми пази дъщерите от такива свекърви.

# 118
  • Другата България
Нина Николина с трети или четвърти  профил е в темата? Blush
За кой път ще четем за нейната свекърва, истинска или имагинерна?
Злодеида, лека бременност, всичко ще е наред!

# 119
За мен ли имате нещо предвид?

Общи условия

Активация на акаунт