С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 6 011
  • 194
  •   12
Отговори
# 120
  • София
Нина Николина с трети или четвърти  профил е в темата? Blush
За кой път ще четем за нейната свекърва, истинска или имагинерна?
Злодеида, лека бременност, всичко ще е наред!
Трети май.

Злодеида, Деската, много сте търпеливи.

П. П. Loveme, не теб, veluna е Нина Николина.

# 121
  • Другата България
Не.
Велуна или там която е.
За пореден път претоплената манджа с още малко сол.

# 122
Ох, не е от свекърва, ама ще Ви разкажа ситуация, защото смятам, че става въпрос за манталитет, а не за роднински връзки. В края на ноември ми правиха тежка коремна операция. Отивам първия ден в болницата и в стаята вече има две жени, които са оперирани. И едната от тях, около 65 годишна, ме пита за каква операция съм. Аз казвам, че ще ми махнат половината дебело черво и съответно питам тя от какво е оперирана. И получавам отговор "аааа, аз съм къде-къде по-зле от тебе, на мен ми оперираха голяма херния". В смисъл? WTF?
Та, мисля си, че дудненето на днешните свекърви не е само от желание да се натрие сол на главата на снахата, ами и чисто поколеченски проблем. Което не прави досадата от подобно поведение по-малка.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 13:13 от Acid_Burn

# 123
  • София
Асид, надявам се, че вече си добре.
Ама какви днешни свекърви, то повечето са млади жени. До манталитет е и от двете страни.

# 124
Не е до възраст това, такива и като млади само търсят с кого да се надцакват.

# 125
ЗЛОДЕИДА, успех ти желая и леко раждане!

Аз се включвам заради концепцията да сме гледали свекървата преди да се обвържем с мъж и да кажа, че ми стана смешно (не помня кой даде идеята, извинявам се). Ми то така ще намалеят двойките на 50%. Grinning Таман откриеш перфектната свекърва, с която ще можете да живеете вовеки в сговор и то сина ще вземе да се окаже кофти и ще те разочарова. Grinning

# 126
  • София
А защо само свекървата? Свекърът не участва ли и той?

# 127
Ако мъжът е на място, какви са свекъра и свекървата е бял кахър.
Но това удобно се заобикаля.

# 128
Направо се чудя някои потребителки в какъв паралелен свят живеят и с какви хора общуват. Аз скоро не съм чула някоя снаха да се подчинява безропотно на свекървата, че да иска същото и от снаха си. Голяма част от сегашните свекърви са били снахи в края на комунизма, че и по-късно. Отношения като в романи от края на 19 век в патриархат отдавна няма. Да не говоря пък синът да си дава парите на майката и други такива фантастики. По-често наблюдавам млади хора да не работят, а да ги издържат родителите.
Интересно ми е било и друг път, но какво очаквате да си говорите със свекървите? Естествено е да са някакви глупости от битов характер, още по-естествено е да сте на различно мнение. Да си говори там и точка. Чак чутовни скандали заради това.
П.с. ако наистина си открила идеалния мъж, то той няма да допусне външната намеса. Ако я допуска е идеален само във влюбените ни очи.

# 129
Майката на благоверния е родена началото на 50-те, баща му също. Били са на 40, когато се е родил той. При тях я има концепцията за сляпо подчинение.

Помня, че когато видяха, че няма да стане така, майка му със сълзи на очи му се молеше да се освести и да разбере, че като е бил сам му е било по-добре, защото всичко си е правил сам и е имал повече време за родителите си. Впрочем, никога не съм го спирала да ги вижда, даже го приканвам да им се обажда, че иначе не се сеща.

Вчера като се чуха пак беше повдигнат казус от октомври 2024. Тя твърди, че ме е поканила на рождения ден на съпруга си, пък аз не съм се появила... В действителност никой никъде не ме е канил, обаче спорът на този етап вече е безсмислен. Ако изобщо е бил смислен някога. Направи си устата, че не ги каним никъде с нас, поканила съм я на вечеря другата събота, синът ѝ не припка от щастие... Та така. 😃

# 130
А, добре че въобще не считам мъжа ми за толкова прекрасен, та не съм си задавала такива въпроси Laughing

Според мен  няма как да имаш приятелска и близка комуникация с човек, с когото имате сериозни различия. Не виждам причина за такава натрапена близост.

Точно. Натрапена близост, която и в лицемерие отива в един момент. И смятам, че е натоварващо и за двете страни. Или поне за тази, която е осъзнала ненужността на някаква близост. Хората могат да поддържат добри отношения, дори с приятна комуникация при среща, без да са супер близки. Говорят се по-общи теми, не се впускат в подробности и така.
А за свекървите и изобщо за отношенията между нас като хора - не е част от традицията в общуването у нас да се спазват и уважават границите на околните и просто да приемеш спокойно, че някой е различен, да осъзнаваш ясно къде е твоето място, да не се навираш в лични дела, в които нямаш работа, да приемеш "Не" без това да ти носи някакви душевни сътресения и драма.
Също, все още се приема, че възрастта е ключов фактор за показване на уважение и се дължи някакви послушание, щото някой е живял няколко десетилетия повече от теб. Опитът и знанията не се измерват, обаче, с число, а с реални преживявания и умения.
Та ей тия неща водят до съсипани отношения. Хората у нас също масово са незрели и инфантилни. Сърденето е нещо нормално, дори отдавна да си минал пълнолетие, и то за неща, за които нямаш право да претендираш.

# 131
  • София
Има си хора и общности, в които манталитетът е много далеч от съвремието.
Иначе има нещо вярно в това да се погледне и родата, за да няма драстичен сблъсък на ценностни системи, защото тук редовно четем как мъжът е прекрасен и го е гледала баба му, а фактите сочат друго.

# 132
Добре, според вас свекървите имат ли право да претендират за име на неродено бебе?

# 133
  • София
...чак започна да готвиш ли бе сине?"...

Дъноо, дъно!!! Пускам сълзи... от смях... На такъв човек най-добре да му гледаш сеира и да се забавляваш, ама заедно със сина ѝ. Материал има, а смехът е здраве.

# 134
milenaka, човек търпи до време. От октомври нямам връзка с нея. Сложих чертата. Казах на дъщеря ни, че винаги, ако иска да види баба си, може да отиде с баща си при нея. Детето каза, че няма как да й липсва човек, който видимо не ме уважава. В тази ситуация само бабата губи.

Общи условия

Активация на акаунт