С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 7 353
  • 227
  •   7
Отговори
# 135
Добре, според вас свекървите имат ли право да претендират за име на неродено бебе?
Не. Името се избира от родителите, личен избор и момент е това. Трети лица нямат думата, камо ли да претендират. Дори законодателят никъде не е дал правна възможност на роднини, било то баба и дядо, да участват в избора. Ако вие не изберете - длъжностното лице ще го направи.
Именно това е един пример как човек се бърка в лични дела, в които няма никаква работа. И отново опираме до границите и особеното чувство за важност, което имат определени хора, заради възрастта си и родствената си връзка. Това не е въпрос, който дори подлежи на обсъждане за мен. Аз, например, никога не питам близките си какво име са избрали. Смятам, че те ако искат да споделят - ще го направят. Ако не искат - драма няма, всички ще разберем след раждането. Не е моя работа и толкова. И за роднини, и за приятелки от 20+ години го чувствам така. Лични неща са, никой не ти дължи място там.

# 136
  • Пловдив
Говорим колко са прекрасни внуците на свекървата и докато има съгласие по тоз въпрос - разговора върви чудесно и има мир и хармония. Ми тъй де.

# 137
  • София
Добре, според вас свекървите имат ли право да претендират за име на неродено бебе?
Според мен, ако става въпрос за тяхно бебе – да. Иначе имат право на мнение. Стига да не го натрапват.

Деската, много ти се чудех преди на мазохизма.

# 138
Злодеида, ама и през това ли минавате или ти просто си питаш?

# 139
Категорично НЕ!!!
Лека бременност ти желая!

# 140
  • София

Що да нямат? Но без гаранция, че родителите няма да харесат друго. Или пък майката, подвластна на хормони и вихрушка от емоции да не реши при раждането да го кръсти на прекрасния лекар/ка... примерно.

Всеки може да претендира за всичко, но решението си остава в наши ръце.

# 141
Ощ в 6 г.с е започнала да пита моя за пол и име. Сега в момента дали говори не знам, той е много умен човек и не ми споделя какво си говорят, но пък сестра му питала 3 пъти вече и за нея ми сподели.

# 142
  • София

Аз се включвам заради концепцията да сме гледали свекървата преди да се обвържем с мъж и да кажа, че ми стана смешно (не помня кой даде идеята, извинявам се). Ми то така ще намалеят двойките на 50%. Grinning Таман откриеш перфектната свекърва, с която ще можете да живеете вовеки в сговор и то сина ще вземе да се окаже кофти и ще те разочарова. Grinning
Някои неща не е лошо да се гледат, особено отношенията им, даже не толкова каква е тя. Има някои тежки психо семейства, от които е по-добре човек да не бъде част.
Перфектната свекърва е просто майка на сина си и той си се оправя с нея самостоятелно. Все едно каква е.

# 143
Ощ в 6 г.с е започнала да пита моя за пол и име. Сега в момента дали говори не знам, той е много умен човек и не ми споделя какво си говорят, но пък сестра му питала 3 пъти вече и за нея ми сподели.
Е, да си пита. Не сте длъжни да коментирате този въпрос с никого, ако не желаете. За мен, доброто възпитание към днешно време, включва да не задаваш такива въпроси от личен характер дори на близките си. То е ясно, че те ако имат желание ще споделят сами. Ако не се споделили - значи нямат нито желание, нито потребност и ти нямаш работа да питаш, камо ли да даваш мнение, което никой не ти е поискал. Много леко и удобно се живее като уважаваш чуждите избори и осъзнаваш, че са чужди. И за теб е леко, и за околните. А какви претенции имат? За конкретно име ли?

# 144
Най-вероятно да, защото моя и е казал кое име харесваме и тя веднага е отсекла " аааа, на майка и"

# 145
Най-вероятно да, защото моя и е казал кое име харесваме и тя веднага е отсекла " аааа, на майка и"
Може би е грешка, че изобщо е споделил, според мен. Но човек така си прави изводите и за вбъдеще ще преценяте по-добре дали и какво да споделите.
Ако е само това, може би няма да имате допълнителни драми. Ако има и друго, но мъжът ти не споделя с теб, явно е решил, че ще се справи и без да те натоварва. И на майка ти да е, това си е ваш избор и няма лошо, ако сте решили така.

# 146
Въпросът е, че няма общо и с името на майка ми, но така е решила така е казала. Дъщеря и като раждаше беше голямо чудо и приказки, как зет и искал да кръсти детето на баща си, но тъй като името е близко и до бащата на нейните деца, а те са разведени свекърва ми и свекъра, тя не желаела бившия и да си помисли, че е на него и най-добре бебето да имало собствен път в живота да не било на никой. Сега обаче сестра му подпитва дали името на нашето ще е близко до това на майка и, поне да се радвала жената.

# 147

Деската, много ти се чудех преди на мазохизма.

Явно съм била достатъчно глупава, за да си мисля, че правя добро, че е редно да се погрижа. Важното е, че понякога и акъла идва, макар и малко по-късно.

Злодеида, никой освен родителите няма право да избират името на бебето. Свекърва ти е имала възможност два пъти да се радва на имена на деца, сега е ваш ред.

# 148
Въпросът е, че няма общо и с името на майка ми, но така е решила така е казала. Дъщеря и като раждаше беше голямо чудо и приказки, как зет и искал да кръсти детето на баща си, но тъй като името е близко и до бащата на нейните деца, а те са разведени свекърва ми и свекъра, тя не желаела бившия и да си помисли, че е на него и най-добре бебето да имало собствен път в живота да не било на никой. Сега обаче сестра му подпитва дали името на нашето ще е близко до това на майка и, поне да се радвала жената.
Е, тук е въпрос на реакция от ваша страна или от страна на мъжа ти. Подпитва - спокойно се отговаря, че ще решите сами и не желаете да се обсъжда. Точка. По повод радостта - също съвсем любезно може да се отвърне, че името не е някакъв инструмент за създаване на радост на някого и ще се намерят и други поводи за радост. Пък и може да се припомни и мнението й за самостоятелен път в живота и как и вие искате такъв за вашето дете. Но по-малкото обяснения, обичайно решават нещата-ние ще решим, нямаме нужда от съвети, за нас радостта е да е здраво и край. Доста нагло, за моите представи, е подпитването от сестра му, но вероятно техните разбирания са такива и може би опитват двойна атака за въздействие.

# 149
Изключително се радвам, че имам дъщери. Когато се роди внучката, уникална на баба, новата леля, малката ми дъщеря, предложи цяла вечер да седи до бебето на стол. Никой от нас не го прие като натрапване, само като мил жест да пази новородената ни ценност.
Радва се жената, може би някак тактично да ѝ се каже да си ляга, там долу в нейната къща.
Честно съчувствам на мъжките майки, то няма угодия.

Общи условия

Активация на акаунт