С какво ви дразнят свекървите? – 171

• 7 270
  • 226
  •   7
Отговори
# 165
6-7 години висене до леглото на детето???

# 166
Мерси съм за наложена и натрапена "помощ". Има голяма разлика с желаната такава.
Всяко нещо, правено насила е насилване. Та дори и някои да му казват помощ.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:02 от biborana

# 167
Да позная ли, "гледането" се предлага, докато всички тетки и съседки разберат, как Главната Баба носи на плещите си цялата грижа за новороденото.

# 168
Добре, според вас свекървите имат ли право да претендират за име на неродено бебе?

Имат, ако новороденото ще е поредният граф едикой си.  За простолюдието нямат право 😀

Успех, всичко ще е точно.

# 169
Божкееее, точно пък първата нощ да ти цвъкнат на главата с мисълта да пазят бебето, щото ти не ставаш за майка, нищо, че си го родила. Няма да спиш, ще седиш на стол.

# 170
Аз съм молила за помощ майка ми (живееше на долния етаж) да вземе за 1 нощ бебето, за да се наспя. Ами не спееше това чааве повече от 15 мин, ни денем, ни мощем. И майка ми 3 месеца отказваше (не се сърдя, беше я страх). И на свекърва не бих се сърдила. Но чужд човек да пази бебето в същата стая - абсурд. Нито е помощ (като ревне, пак ще се събудим с ММ), нито е нормално тъщата да ни свети.

Свекървенските претенции за името на бебето - трябва да се режат в зародиш.
Ако нахалства, кротко се обяснява, че ако продължи, името директно ще е на тъщата. Пък да видим, дали ще рискува да говори.

# 171
Божкееее, точно пък първата нощ да ти цвъкнат на главата с мисълта да пазят бебето, щото ти не ставаш за майка, нищо, че си го родила. Няма да спиш, ще седиш на стол.

Ако настоява да не спи и да е полезна, да сготви и да изпере, а не да седи на стол.

# 172
А да бе, да ми рови в прането... За готвенето - да сготви и донесе, докато първите два-три дни човек се окопити.

# 173
Те не искат да помагат с чистене и готвене. Имат претенции по отношение на бебето, обичайно.
И като седи на стол до леглото на бебето, та какво? Нито да го накърми, нито нищо. Глупости на търкалета, само се чудят как да си придават важност.

# 174
Това със седенето до бебето за първи път го чувам. Някаква чутовна глупост е това....

# 175
Само свекървите ли имат претенции за име?
   Женските родители никога ли не питат, не настояват?
   Просто питам. Смятам,че единствено родителите имат право да избират. При нас каката избра името на брат си, но след като отхвърлихме Пумба или Тимон.
    Аз, както обикновено , няма да плюя свекървите.Не защото са цвете, а защото те няма да се променят заради вас.Ако вие сте достатъчно уверени в себе си, в партньора, ако предварително сте си изясни ли основни позиции за живота и децата, знаете какво да очаквате, свекървите няма да ви бутнат. Малко ще ви подразнят, ама ще ви мине.
      За казуса на потребителката, която ходи на психолог, много непрофесионално от негова страна да квалифицира трето лице. Задачата му би трябвало да бъде да Ви накара да работите върху себе си, не да определя кой какъв е.
   Гадно е да оплетеш живота си с такива хора и да се налага да водиш ежедневни битки/лошите свекърви/. Но ако мъжът не е на място и е тоя брак сте нещастни, какво правите там?

# 176
За името-мисля, че не е редно да има претенции. Но съвет, идея, предложение, защо не? 20+години процъфтяват такива теми за името на бебето тук, защо и свекървата, а и не само тя, да не даде идея? Не става въпрос за налагане на мнение и изискване, а за предложение.

# 177
За името-мисля, че не е редно да има претенции. Но съвет, идея, предложение, защо не? 20+години процъфтяват такива теми за името на бебето тук, защо и свекървата, а и не само тя, да не даде идея? Не става въпрос за налагане на мнение и изискване, а за предложение.
Защото съветът излязъл от устата на свекървата се приема с друга умисъл. Дори и да не е налагане, дори и да има смисъл. Веднага се скача как някой дава непоискани съвети, тук вече орди плюват и живота си тече. Но ако приятелка изтропа същата глупост, зададе същия въпрос може. За майката на момичето даже не е проблем да говори. Но свекървата да си заключи устата още когато синът срещне момиче. И ни стон ни звук.

# 178
Идея за име се дава, когато те питат. Ако не те питат, седиш и чакаш да научиш как родителите са решили да нарекат собственото си дете.

# 179
И какво като е дала идея? Всички не са нито толкова възпитани, нито толкова емоционално интелигентни,че да си дадат мнението само когато ги питат. И все пак казала там, чудо голямо.
Майката е човека, когото питат как да запишат детето. Тя е в родилно и му дава името, няма да влезе нито свекървата, нито тъщата, нито бащата.

Общи условия

Активация на акаунт