Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 38

• 1 660
  • 46
  •   3
Отговори
# 30
  • София
Тоя е ясно, че ако се наложи нещо ще има допълнително плащане. На мен по-скоро въпроса ми беше за идеален вариант секцио. Ето на една дама й е излязло 4200 преди месец , друга споменава 4800. Разликата не е малка, не е и голяма.

Може ли някоя която е била в двойна стая да каже как се случват свижданията. Таткото идва да ви види с бебето между 4 и 6 мисля бяхте писали. Не става ли много лудница ако се засекат всички заедно?

# 31
Аз бях в двойна стая и не съм стояла допълнително дни, а стандарните нощувки.

Иначе свижданията в родилното са между 17:00 и 18:00ч. в стаята. Може по един човек на една родилка (тоест най-много да сте 4-ма наведнъж - две родилки с двама посетители)

# 32
В Токуда реално дори двойните стаи имат нещо като преграда с телевизор и пак дава известна доза уединение.

# 33
Според мен има грешка в сумата от 4800лв, защото дамата е писала избор на екип - 900лв., а тази сума поне при мен беше включена в цената за самото раждане. Т.е. сумата от 4200лв., както е написала дамата, която вече е платила ми се вижда по-реалистична.

Тоя е ясно, че ако се наложи нещо ще има допълнително плащане. На мен по-скоро въпроса ми беше за идеален вариант секцио. Ето на една дама й е излязло 4200 преди месец , друга споменава 4800. Разликата не е малка, не е и голяма.

Може ли някоя която е била в двойна стая да каже как се случват свижданията. Таткото идва да ви види с бебето между 4 и 6 мисля бяхте писали. Не става ли много лудница ако се засекат всички заедно?

# 34
^ Има грешка, да.
Избор на екип си е в цената за раждането. Прилагам ценоразписа.

# 35
  • София
Преди 10+ години нямаше престой от една нощ в реанимация, а направо връщаха в стаята. Аз бях с още 3 момичета. Има ли ощв самостоятелни стаи, в които и бащата да може да остава?

# 36
  • Sofia
Преди 10+ години нямаше престой от една нощ в реанимация, а направо връщаха в стаята. Аз бях с още 3 момичета. Има ли ощв самостоятелни стаи, в които и бащата да може да остава?

Има самостоятелни, но често ги пазят за по-специалниʼ пациенти тъй като понякога има певици, тв водещи, депутатки, футболни съпруги и разни други известни. Но за оставане на бащата май тук писаха, че освен таксата за двойна стая се заплаща още някаква сума на вечер.

# 37
Преди една година сумата за придружител беше около 100 лв на нощувка, при мен имаше възможност за настаняване в самостоятелна стая като за това ме попитаха непосредствено след раждането.

Има самостоятелни, но често ги пазят за по-специалниʼ пациенти тъй като понякога има певици, тв водещи, депутатки, футболни съпруги и разни други известни. Но за оставане на бащата май тук писаха, че освен таксата за двойна стая се заплаща още някаква сума на вечер.

# 38
Момичета, няколко административни въпроса, ще съм благодарна ако някой помогне:

1) Направление за хоспитализация: Трябва ли да ходя при личната, за да ми го издаде и кога? Могат ли от Токуда да го пуснат?
2) Амбулаторна карта: След като я закупя, трябва ли да мина през личен лекар, за да ми я завери или е достатъчно просто да си напиша данните? Нужна ли е за издаването на 45 дневния болничен?

Благодаря предварително

Направлението се издава от лекаря ти в Токуда и е безплатно.
Амбулаторната карта не е нужно да се носи при личния, просто си попълни личните данни и да, необходима ти е за издаване на 45-дневния болничен

# 39
Здравейте в Токуда по метода щарк ли правят секциото?
И като цяло мамите със секцио лесно ли се възстановихте?
В 40+2 съм и нямам никакви индикации за раждане. Искат да ме приемат в сряда евентуално да го предизвикат и ако не стане в петък секцио.
Бебето вече е 3700 и не знам кой вариант е по-добрия вече…

# 40
Аз родих секцио преди 2 месеца и се възстанових много бързо. Честно казано се бях подготвила за доста по-сериозни болки, но мина много леко и ме боля само първите 2-3 дни и то доста поносимо. Има значение как е направено секциото, но възстановяването си е до организъм - при всеки е индивидуално. Стискам палци ако се стигне до там да мине много леко и бързо да се възстановиш!

Някой има ли идея на кой телефон да звънна да запазя час за педиатър? На регистратурата или директно ми затварят, или ми се включва автоматично съобщение да изчакам и пак ми затварят след малко.

# 41
Аз родих секцио преди 2 месеца и се възстанових много бързо. Честно казано се бях подготвила за доста по-сериозни болки, но мина много леко и ме боля само първите 2-3 дни и то доста поносимо. Има значение как е направено секциото, но възстановяването си е до организъм - при всеки е индивидуално. Стискам палци ако се стигне до там да мине много леко и бързо да се възстановиш!

Някой има ли идея на кой телефон да звънна да запазя час за педиатър? На регистратурата или директно ми затварят, или ми се включва автоматично съобщение да изчакам и пак ми затварят след малко.

А при кой лекар бяхте? И по метода щарк ли правят секциото?

# 42
  • София
Доколкото съм чела, в Токуда май отричат Щарк, може и някой лекар да прави по този метод, не съм сигурна, но в темата за поне 3-4 от добрите лекари е коментирано, че казват, че стандартното е по-доброто и няма опция за другия метод.

# 43
Не правят по медота щарк.
Аз родих преди по-малко от месец и се възстановявам добре. Боля ме доста първите два дни, но с обезболяващите които дават е търпимо.

Иначе за телефон за педиатър звъня на главната регистратура:
02 403 4000

# 44
При доктор Леков бях аз.

А за телефона - звънях и на него, и на АГ отделението. Най-накрая ми върнаха, ама защо е толкова сложно да запишеш час не знам 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт