Еднакви имена на братовчеди?

• 2 643
  • 125
  •   2
Отговори
# 120
Аз лично предпочитам да има три Александри от колкото Киромира, Дейзи и Лоретина... на пример.
Не смятам че факта че друго дете се казва по някакъв начин трябва да влияе на избора за име.
Името на дъщеря ми беше изключително рядко когато тя се роди, 6-7г по-късно стана много модерно. И да, сега има много деца с това име, но какво от това, да не съм го патентовала или да съм го измислила аз.

# 121
Но наистина щеше да звучи странно да споделиш, че големият син на единия ти брат е Александър, малкият на другия също е Александър, а едното от твоите две е Александра.

В такъв случай човек неминуемо си задава въпроса дали не става въпрос за скрита, а може би и неосъзната ревност между братята и сестрите. Особено ако става въпрос за подновяване на името на някой дядо или баба. Дали не си мислят: „Ето, той/тя кръсти на татко, значи сега на него/нея повече ще помагат, детето повече ще го обичат, на него ще завещаят (каквото там имане имат)...“?

# 122
Да, де, ама едно е детето ти да се казва еднакво с разни чужди деца, друго е да е с първия си братовчед. Не, че е нещо нечувано, разбира се и, ако родителите така си искат, да го направят.

Аз лично предпочитам да има три Александри от колкото Киромира, Дейзи и Лоретина... на пример.
Не смятам че факта че друго дете се казва по някакъв начин трябва да влияе на избора за име.
Името на дъщеря ми беше изключително рядко когато тя се роди, 6-7г по-късно стана много модерно. И да, сега има много деца с това име, но какво от това, да не съм го патентовала или да съм го измислила аз.

# 123
Точно, не знаеш по площадки, по градини, училища, в компании, животът дали няма да го срещне с още 20 със същото име, нормално е, няма как да контролираш хората как си кръщават децата, а твоето да няма някой буквален адаш шансът е да го кръстиш или с наистина много рядко име, или с тотална изгъзица.
В случая да го кръстиш с име, с което се казва първия му братовчед (а това си е близка родствена връзка) съвсем съзнателно и с ясната представа, че може да се създаде предпоставка за сравнение между двамата или разни коментари.

# 124
Това за сравняване на децата от баби и дядовци го има и без те да са кръстени на някои от тях.
Свекърва ми например винаги предпочита внука от дъщеря си, който е и първи  пред моя син, макар, че точно синът ми е с нейната буква.  Никога не го е казвала, но си личеше от времето когато беше малък. При отглеждането на детето пък ми помагаха повече мойте родители и той се привърза към тях. Сега сам се сеща да отиде на гроба на родителите ми, отколкото при свекърите. Все трябва да го караме.

# 125
Не е въпроса до сравнение между братовчеди, а естетически звуково как ще стоят едни и същи имена. Ще стане нещо като дебелия - слабия, градския - селския, тукашния - чужбинския...
Не знам, всеки сам си взима решение.

Много харесвам името Юлиян и все се шегувах с едно циганче, което носи това красиво име, че ще кръстя един ден детето си  на него - Лилинчо, така го наричат неговите хора.

И както се шегувах, звъни телефона да ми честитят поредния племенник, а името - Юлиян. Питам после снахата как го избра, защото е международно и пасва добре в чужбина, където живеят, освен в България.

Ами, не става, сложих друго харесвано  подобно и толкова. Вече не припознавах името за свое дете

Общи условия

Активация на акаунт