Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 2 685
  • 150
  •   2
Отговори
# 105
Благодаря за куража, buttercupp! 🌹
Значи ритането на бебето може да не е от стреса, а напредването на бременноста. Последната седмица рязко започна много да се движи и както бях решила, че е ще е по-кротко от предното дете, вече имам съмнения. Пак краката са от дясно под ребрата и направо имам дежа ву, но това са хубави моменти. Четох, че чуват, виждат и усещат температурни промени. Разбира се на всичко реагират с ритници. Вече като много шава и е нетърпимо ставам и започвам да се движа, това често помага. Дали се наглася или се унася от люшкането не знам. Като си взимам душ също го забелязвам, че кротува.
Бракстън Хикс само ме притесняват още, защото рязко зачестиха, но от АГ-то имам разрешение да вдигна дозата магнезии, така че имам опции ако стане нетърпимо. Хем ни остана малко, хем финалната права на трети триместър си е тежичка. В 7-ми месец съм и се чувствам огромна, а има още накъде да расте.

# 106
Трудно ми е да определя при мен Бракстън Хикс ли са, или ответна реакция от ритниците. На моменти усещам като остра болка и спазъм и веднага след това като преместване. Та според мен тогава бебето се върти. Трудно ми е да определя и накъде е, усещам по едно и също време движение под ребрата вляво и движение и вдясно долу. Joy
Магнеротът го бях спряла, когато ми бяха спрели контракциите преди, а с тези киселини хич не ми се и почва отново. Лежа си повечко в такива моменти.
От движението през деня се олюляват и им се приспива, затова вечер са активни. На моето му намерих и друга цака да го спра, освен разходките - ако шава вечер, докато си лежа, просто мятам завивката настрани и оголвам корема. Веднага спира, явно се чувства под наблюдение и се срамува. Joy То и на прегледите е така - още докато заголя корема и спира да мърда и се врътва с лице към гърба. Joy

# 107
Момичета, как сте със съня? Аз напоследък изобщо не се наспивам. По цяла нощ се въртя и не си намирам удобно място. Корема ми тежи и ако не съм застанала удобно, което вече е мисия невъзможна, почва и да ме опъвани боли. Цяла нощ са едни шутове и ритници. Тия дни си седя вкъщи заради времето и се чудя от липсата на движение през деня ли така се получава, че грам не ми се спи или просто с навлизането в 8-ми месец нещата стават по-тегави. Аз ако сега не мога да спя, до април не знам как ще издържа още два месеца🥲🥲

# 108
Wall3000, аз имах безсъние в 6-ти месец. Направо не се търпеше. Наказвах се през деня да не лягам, за да заспя когато трябва. Да ама не, цял ден съм дроб и стане ли след 22:00 ставах свежарка. Оплаках се на АГ - било нормално, ако е много зле изписвали леки дози мелатонин, но аз отказах.
Сега е 50-50: понякога спя като бебе, друг път се будя през 2-3 часа, сякаш тренирам за  режима на бебето.
Аз имам възможност и си наваксвам през деня, но не е същото. Липсва ми дългият сън през ноща.
Иначе пия вечер чай от мента, лайка или маточина, но не мога да кажа, че има ефект.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 12:16 от ilieva_i

# 109
Момичета, малко актуална информация ако някой реши да дари стволови клетки на Публичната банка. Хубаво е първо да се уговорите с израждащия лекар дали е съгласен да вземе пробата. Повечето болници имат сключен договор с банката. След което аз отидох на място в клиниката по имунология в Александровска болница и две много мили дами ми дадоха пакет и ми обясниха подробно всичко по документите. Пакетът се съхранява на стайна температура и заедно с документите се носи в болницата. Екипът взима пробата, а някой от семейството се обажда на дадените от тях телефони, при което те си изпращат линейка да вземе пробата. Трябва да им се каже къде физически се намира пробата (на регистратура, в отделението и т.н), трите имена на детето, ръст и тегло. Това е всичко Simple Smile

# 110
Aз също имам проблеми със съня - 1, че не мога да заспя навреме - преди 1 часа е мисията невъзможна, някакъв прилив на енергия получавам. Аз по начало съм си така. 2 - заспя ли, се будя постоянно. Не мога да се наместя, въртя се, тъкмо се унеса - започне да рита, после взема, че заспя - трябва да ставам до тоалетната... 😂 Сутрин едва ставам в 8:20-30 за работа
Още 3 работни дни имам, ще го издържа.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 12:09 от darbie9596

# 111
Аз проблем със съня като че ли нямам, но събужданията са ми много досадни. Много ми пресъхва устата и на всяко ставане за тоалетна пия вода и съответно след 2ч пак ставам да пикая. Плюс баткото е почнал да се буди и сутрин малко преди 7ч или след това иска да идва при нас, аз се разсънвам, обаче не мога да стана, не мога да си отворя очите и само проклинам алармата като я чуя да звъни, по 5 пъти я отлагам 🙄 някой път като е решил да рита и не мога нито на дясно, нито наляво да спя, само по гръб.

# 112
  • Melmak
Ужасно много се будя. И на мен ми пресъхва устата, пие ми се вода, после ставам по нощите до тоалетна. Много е досадно, днес съм по-спокойна и нямам бракстън Х. Всичко е от преумора и стрес явно.
Говорих вчера с лекарката ми, даже казва ако нещо имаш много стрес, ще ти пусна болничен от сега. Ама аз не искам.

Два дни бях много зле емоционално. Трудно ми е да се гледам в огледалото. Нв се чувствам красива с тоя шкембак. Вече не искам да ходя в офиса, за да не ме гледат колегите. Не съм била никога така, екстровертен човек съм, обичам да излизам, да се срещам с хора. А сега сякаш се затворих вкъщи и само пенсионерствам. Бяхме на гости онзи ден, в 23 ч вече щях да заспя.. изморявам се. Нищо от любимите си неща не мога да правя, ако бях небременна щях да съм зарязала всичко и да съм отишла на една тренировка или на бар с приятелки. Сега ни-що.

Животът ми се втръсна в последните месеци, днес даже не отидох на работа в офиса и останах в нас, защото толкова ми е черен мениджъра ми, че не искам да го виждам.
Продължаваме с ремонта и днес се сбогувам с кухнята, свекъра ще идва да я кърти. Вече не мога да готвя нищо и изпитвам ужас какво ще ядем. Искам да хапваме здравословно, не мога само от ресторанти да ям.

Говорих с лекарката ми за секциото, каза, че в началото на април ще е за сега. Разбира се, всичко е динамично. Обясни ми, че работи по метода на Щарк и е щадящо. Каза, че конците се резорбират сами. Каза и да не чета в интернет. Изпитвам ужас, че корема ми няма да се прибере и гърдите ми ще увиснат. Даже ми попадна пост в една група за красота, жена питаше подобни неща, защото при нея вече се е случило това да й остане нещо като корем след раждане. Sad

# 113
Ох момичета, така като ви чета и си правя извода, че всяка една от нас преминава през емоционални, физически и хормонални бури. Аз от известно време много премислям нещата. Става ми носталгично за някакви минали времена, после пък се притеснявам за децата ми. Започвам някакви страшни неща да мисля и направо ми се реве. А то реално всичко е наред с тях.

Как ще бъде живота с бебе в двустаен апартамент или пък се тревожа моя мъж нервак дали няма да някой ден да го пратя в гората 😂 Слагам смеещо се човече, но реално не ми е супер смешно 😔, защото напоследък не търпя нищо негативно или поне аз го приемам така. Искам спокойствие, цветя и рози!

И аз не спя добре. По същия начин и аз като Пандора се будя с пресъхнала уста, жажда, ходя до тоалетната и тъкмо заспя и е време да ставам.

Иначе бебе ъпдейт:
Вчера бях на АГ, в 28 г.с. бебето тежи 1246 гр - удвоила е теглото. В началото се криеше с ръчички птед лицето, ноооо после хванахме една страхотна смимка как се прозява 😄
И... АГ каза, че имала коса! Мислих, че не се вижда, но тя беше категорична.

Дами, да се опитаме да се отпуснем последните 2 месеца колкото можем. Въпреки всички странични неща, които имаме да мислим. Ремонти, деца, роднини, домашни задължения. Наистина е важно да го караме полека вече... 🧸

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 14:48 от МорскаЗвезда

# 114
Аз единственото хормонално нещо, което изпитвам, е желанието да вдигна скандал на една колежка, нищо друго. 😂
Много мразя да ми се повиши тон или да ми се търси сметка, за нещо, което очевАдно не е моя вина. Чак се притесних, ошашках, детето започна да се вълнува в корема, заболя ме самият корем... После като осъзнах какво ме е докарало дотук, избеснях направо... 🤣 Мноооого по-лесно ми е да работя с мъже, те подлежат на определено строяване 😂

# 115
Не знам дали малко не завиждам за безсънието 😁 По цял ден кръвното ми е около 90/60 и мога да заспя на обяд, следобед като взема детето от градина, после като го приспивам и след това да се преместя и пак да спя. Буквално се влача като на умрял душата, нищо не ми се прави, имам супер много работа, а колегите ме третират като пълноценен човек, който трябва да натиска на пълни обороти. Броя вече дните до болничния...

# 116
Явно всеки завижда за каквото няма - аз определено завиждам за ниското кръвно, след месец на 3 лекарства си го поддържам горното между 118 и 128 😂

# 117
  • Melmak
Хаха, спокойно, аз съм с ниско и пак не мога да спя много, много. А през деня работя, но и не ми се доспива. Просто ми пада батерията. Така че може хем да си парцал с ниско кръвно, хем да не спиш добре! 😆😆😆

Като ми мериха кръвното в кабинета ми го изкараха 120 на 70 след като бях качила пеш 3 етажа…. Викат добре ви е.. викам да, да кача и още 3 етажа…

Мен ме третират като напускаща, ликър! Все едно се разделяме за винаги. Много е потискащо, все едно се пенсионирам. Работя много време там, не съм отишла оня ден.. ама…

# 118
Защото масово жените след майчинството напускат предходната си работа, поне това съм забелязала аз 😂

# 119
  • Melmak
Ами аз играх на лотарията в края на 2025, ама не спечелих. Ако и догодина не спечеля.. ще се върна като стой те гледай. При нас си се връщат, не знам какво правят като не се върнат, спират да работят ли, какво.. аз нямам тая опция. 😆

Общи условия

Активация на акаунт