Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 4)

• 2 900
  • 156
  •   2
Отговори
# 120
Дарби, съчувствам за кръвното, с предната бременност започнах да вдигам 35-36-та седмица и като станеше 140/150 горната граница имах чувството, че умирам, а сърцето ми напуска тялото през ребрата. Но и другата крайност не е много приятна, буквално все едно някой ти дърпа щепсела. Като ми се доспи, се чувствам все едно съм ударила бутилка водка 😁

Пандора, и мен така ме третират, и годишен бонус не ми дадоха. А предната фирма си бяха кофти хора и като ми пропуснаха бонуса, изобщо не се върнах при тях. Сега реших, че съм попаднала на адекватни хора, които поне ще ме викнат да ми кажат какво е положението, аз разбрах от други хора... Колкото и да е гадно, майките в България се третират като трето качество работна ръка, не като хора.

# 121
  • Melmak
Моят бонус замина също по дяволите. Сложиха ми и някаква посредствена оценка за годината. Много се разстроих и най-вече от това, че няма какво да направя. До края на месеца ще работя и излизам в болничен. И да ескалирам и да не се съгласявам.. то няма за кога. Разбрах, че новото началство е порязало и други колеги, които са далеч от майчинство, не съм само аз. Ама ми е гадно, дългогодишен кадър съм. И разните реплики “ще те няма от 1 до 3 години..”  и аз мога да съм гадна и да ви кажа, че и вас може да ви няма, ако закрият екипа, ама…

# 122
Обективно никой няма да ти каже, че те лишава от бонус за цялата предходна година, защото в следващата няма да си налична. Аз затова реших изобщо и да не питам, защото ще се оправдаят, че не се справям с нещо, а знам колко извънредно работя, и не исках да влизаме нито в спорове, нито да се сдухвам излишно.

# 123
Мен пък ме уволниха няколко месеца преди да забременея. Казаха ми по вайбър, получих си вещите 3 месеца по-късно, а трудовата книжка - 6 месеца 😂. Точно преди да ме изненадат бях закрепила TSH и аха да почнем опити за бебе ..... няма да ви казвам как го преживях. После 4 месеца не мога да оправя хормоните. Но сега го давам по-лежерно. Хващам някои друг проект и си ги подбирам - верно парите не са същите, но и нервите са мнооооого по-малко. Да не говорим, че големите "приятели" от офиса дори не писаха, сякаш ако го направят и тях ще уволнят....
8 години бях в дълбокия корпоративен свят и вече не искам и да чуя за него. Направо услуга ми направиха 🤣🤣🤣 Не всичко е работа, вярно пари трябват, но като се сетя колко дадох по лекари за отключени болести от стрес - не мерси.

Гледайте си коремите и бебоците. Хич да не ви е за някаква работа. Даже препоръчвам да се оглеждате за смяна като наближи да се връщане или правете второ.

Аз не знам за цветя и рози, но искам спокойствие. Толкова ми е изпразнен от съдържание мозъка, че чак се плаша. Изисква ми много усилия да завърша елементарна задача и всичко, което ми причинява дискомфорт е игнорирано на момента.

# 124
И при нас имаше годишни оценки и мен даже не ме оцениха в работата😂. Фирмата е сравнително нова и аз съм от почти началото на съществуването и съм на една от най-високите позиции и въпреки това чуят ли бременност си представят, че никога няма да се върнеш повече. Намират колкото може по-бързо заместник и те натягат да излизаш болнични поне в моя случай беше така. Аз реших да не се заяждам и си излезнах болничните доста по-рано и да има дни, в които ми е скучно, но има и дни в които винаги има какво да правя.

Но това неспане вече много ме убива. През деня не ми се спи, а вечер аха да легна, защото съм изморена и ококорвам очи. На всичкото отгоре котката откакто се преместихме вече трета седмица изучава апартамента и нон стоп си намира ново място за катерене и през нощта ми шуми. Вярно, активен е за не повече от 2 часа ама са ми достатъчни тотално да ме разсънят плюс това, че пикам през два часа и не мога да се наместя.

Така да попитам, ако някоя от вас има домашни любимци как смятате да ги запознавате с бебето? Аз съм израснала с котки и не е имало проблеми никога, ама тоя моя котарак още е бебе и от време навреме като му стане скучно почва да се бори и вкарва някой друг зъб и нокът и ме притеснява това с бебето. Не искам да го махам, защото е част от семейството и си го обичам, но все пак уговорих майка ми за известно време да е при нея, ако се наложи.

# 125
Иска ми се да спя и да си почивам, но уви. С този тодлър вкъщи, хора, не издържам вече. Положението е ескалирало брутално с нейното тръшкане, неспане. Всяка вечер заспива с рев и истерии и то след 23ч. Става в 8:30, да не помислите,че спи до късно. Иска да държи мен ангажирана за всичко- да и сложа якето, да и сменя памперса, да и дам вода. И постоянно чувам: мамооо,айдеее.
Определено първата и втората бременност нямат нищо общо. Сега и да искам да се пазя и да си почивам не мога. Престоя в болницата ще ми е като почивка така като гледам. Много съм се отчаяла как ще се справям с две деца, направо все едно ще попадна във филм на ужасите, така се чувствам. Изобщо не мога да се зарадвам от това,че скоро ще имам още едно дете и ми е гузно. Опитвам се да се настроя положително ама не ми се получава.  Имам чувството,че ако сега се чувствам основно майка, а жена в едни 10% от ежедвието, то след два месеца и тях няма да ги има. Та аз дори един крем на лицето  не мога да си сложа без да иска и тя да и сложа, примерно.
Единственото, което засега не съм спряла да правя е да тренирам 2/3 пъти в седмицата. Да живее свекървата,макар че като се роди второто тренировките ще са мираж сигурно, а аз вкъщи не мога да тренирам и това е.
И аз не се чувствам ок с корема, да не мога да се навива без да пуфтя и тн. Пандора ти защо спря да тренираш, имаш забрана ли?

# 126
LadyGl , тъкмо щях да напиша същото, ама ти ме изпревари. С малко дете вкъщи няма как да почиваш. Постоянно тичам по детето. Два дни подред тегля шейна като луда,  като поспра за да почина се почва един рев и истерия. Искам да полегна, но не ми позволява. Таткото помага много, но все пак ходи на работа. От другия месец го пращам на ясла. Ами всички хора около мен не спряха да ме тормозят, че го пращам да носи вирусите и да зарази бебето. Истината е, че го пращам защото няма да мога да го извеждам да играе така с деца, както досега. Направо имам чувството, че ми кълнат детето с тези реплики: " Ще видиш ти като се разболее" , "100% ще е все болен" и т.н. Мноого се изнервям. При нас също приспиването стана мнооого трудно. Все се чудя как ще се справя с новородено и момче на няма 2 години. А приятелите и познати вместо да ми вдъхнат кураж само ми разправят колко трудно ще бъде и как ще изпадна в депресия.

# 127
  • Melmak
Спрях, защото тия глупости за бременни не са моето нещо. Да не се обиди някой, ама аз тренирам яко, като чуя пилатес за бременни и припадам. Не е моето, тренирах до към 4-5 месец и спрях. Пилатес не харесах като небременна, сега абсурд. Вече и с корема ми е трудно, много мразя тренировки тип в нас, на пода.. искам да отида и да си спретна яката тренировка с моята треньорка.. всичко друго ми е досадно и заспало.

Илиева.. как те уволниха.. ужас!
Wall, моят мениджър все едно искаше да ме урочаса направо с непрекъснатите му реплики как може никога да не дочакам термин. Жена му родила в 7,5 месец. И аз сега какво да направя??? Съжалявам, че това им се е случило, но не може така да ми говори…
И то 10 пъти го каза сигурно..

Моника, браво, че си решила да го дадеш на ясла. Моя приятелка също бременее, едвам пусна голямото дете на ясла на 2+ години и сега щяла да го спира, за да си гледа и бебето, и голямото. Аз не знам това как е възможно изобщо. Хубаво е човек да си преценява силите.

# 128
Да, ние сме с 2 големи кучета.
Мисля да ги включваме активно в приобщаването на новия член. Според мен ако се игнорират (напр. ги затваряме в друга стая и т.н.), ще ревнуват за внимание и ще стане по - тегаво отношението им към бебето. Това съм преценила спрямо темперамента на нашите кучета, всеки си познава животното естествено.
Разбира се имаше коментарчета как трябвало да ги изкараме на двора и да стояли в клетка Rolling Eyes

# 129
Аз имам някакви планове за бъдещето, които, ако се изпълнят, най-вероятно няма да се върна в настоящата кантора. Работя интересни неща, но малко се товаря от едната колежка. И май не са само хормони.
Иначе ние имаме куче. Говорихме си с мм, че най-неразумното нещо ще е да го отделим, камо ли да го дадем на някого от семейството. Според нас животните имат инстинкт и са много внимателни към бебета. А промяна в поведението на стопанина би довела до ревност и съответно до проблеми.
Нашият е дребна порода, в момента спи при нас. Дори от стаята няма да го махна. Поддържаме го чист, обезпаразитяваме - вътрешно и външно, детето така или иначе ще расте около него.
Единствено ни притеснява да не си хареса неговото легълце или да не започне да краде дъвкалките 🤣🤣🤣🤣 И той обича иначе понякога да удря по някой зъб, докато играем, но ми прави впечатление колко е внимателен около корема ми.
Иначе, понеже е мъжки, една 3-годишна девойка, така го стисна за ... Явно представляваха интерес 😂 Никаква реакция. Ако го бях направила аз, например, сигурно нямаше да пиша в момента 😂😂😂

# 130
  • София
За работа направо не искам да се сещам честно казано. Мен ме изпратиха все едно в отпуска излизам за две седмици. Но и бях от сравнително скоро в екипа, бонус също не получих естествено.

За контракции не знам какво е точно, но от време на време усещам едни резки опъвания в горната част на корема все едно си опъва крачето на макс. Ритници почти не усещам, по-скоро местене и въртене. Има някакви потупвания ниско, предполагам хълца. Много е интересно, че главно се разбеснява като огладнея 😂

Имам някакъв спомен, че една от вас се беше насочила към Токуда. Аз утре трябва да пиша на следящата докторка да ме впише в графика на Марков. Още чакам да ми се обадят кога ще имам час при него, и за това ще звъня утре.

Вие във фб групата за априлските майки във фб ли сте ? Иска ми се ако има чат на майки от София да се намерим. Мисля, че би било удобно и дори може да се намерим по райони. Така преди 4 години се намерих с една майка, държахме контакт в началото после стана много еко био и се изнервях 😂😂

# 131
Аз имам водна костенурка на 25 години 🤣
Вероятно тук има дами по-малки от нея. Майка ми я беше взела, но наскоро се наложи да ми я върне. Може да звучи странно, но е като куче и е с много добри хигиенни навици 🤣🤣🤣
ММ не вярваше, че ме слуша, но се убеди вече от първо лице. Странен домашен любимец е, но я имам от дете 💕
Знам, че трябва да се внимава с влечугите и са потенциални носители на това-онова. Но има препарати за дезинфекция и се надявам да са достатъчни.
Първото дете израстна с котка. Бяха като сестри, постоянно се караха 🤣
Обаче видимо котката пазеше малката. Чак не ми се вярваше, но според мен разбираше, че е бебе и се грижеше за нея. Като се разплаче отиваше да се гали и мърка, като заспеше на дивана - лягаше от външната страна, за да не падне. Хлапето тайно и' даваше неща за хапване, които не искаше да яде, а после ми показваше, че ги е изяла.  Знам само, че с котки трябва да се внимава с токсоплазмозата по време на бременност. За моя изненада се оказа, че не съм я  карала и сега дори домашни котки не пипам, че съм хипохондрик.

# 132
babyboo, аз съм от тези майки от картинката и страня с всички сили от майките ми по район. Впечатлението ми е, че повечето са био, еко и детето да го галим с перо, никой на площадката да не го пипне. Смело раздаваха етикети на 1-годишни, че са злобни, агресивни и лоши и оттогава съм на площадката със слушалки и Storytel 😁

А за домашните любимци - при нас приобщаване нямаше, котката си скочи в леглото на детето още не изписването, за ужас на бабите, и бяха неразделни докато тя не започна да му прилага кеч хватки. Но се напаснаха и сега си знаят границите.

# 133
С 2 кучета сме, и нито с първото, нито с 2рото ще ги отделим. С първото от ден 1 спят заедно. Те са като глутница, се шегуваме с ММ.
Последните дни, бебето-дете 😂 ми вдига нервите. Някакъв бунт е през деня за сън. И то му се спи, ама отказ та отказ да спи. 40мин днес опити да заспи и не заспа. И после "почивай, бъди спокойна". Може би ще се успокоя, ако тръгне на ясла. Тук идва момента, че ММ е против и иска да изчакаме до градина...ама ще видим как ще е с 2рото. До сега ми се ревеше, че ще се отделя от 1вото докато раждам ама вече си мисля, че може би ще успея да почина Sad

Аз съм в 28г.с. , 1 225кг. АГ каза, че е добре.

Май само на мен ми се струва мнооого далеч Април месец. Искам да се събудя и да е средата на Март. И да отброявам дните до секциото 🤭 и да се почва екшъна 😆

# 134
  • Melmak
Мадам Бовари, броя дните и аз. Една от причините да искам да работя до последно е, за да се държа ангажирана и ментално, и всякак. Времето минава бързо, като нямаш време за нищо. Преди по-бързо ми минаваше, сега все едно се влачи, но аз мразя много януари и февруари, нищо, че януари съм родена. Все са ми бавни тия месеци, всяка година. Преди гледахме да разнообразяваме с някое пътуване, сега не успяхме.

Говорихме с лекарката за секцио в началото на месец април, ако всичко е наред (разбира се, е динамично, ако има нещо, винаги ще се вземе друго решение).
Тоест при мен са буквално 2 м. Искам да се събудя и утре да сме не трети февруари, а трети април. 😆 ама ако може и ремонта да ми е завършен.
Искам да съм мечка, хора! Мечките заспиват зимен сън, раждат, докато спят, мечетата са като мишлета, намират как да бозаят и така до пролетта, като вече са пораснали малко и мама се събуди. Направо ми се вижда идеално. Пък кой съди мечка, че е напълняла??? 😆😆😆😆

Общи условия

Активация на акаунт