Мамник - Тема № 3 🪶

• 18 209
  • 466
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
И на мен изненадващо ми хареса...

Ама вярно дървен Лазар....реплики и всичко, само се оглежда и аз съм бил тук. И кво...?
Владо Пенев и той накрая прекали. А чужовището що не взе Кюнец? Стопанина му хапна ли го?
И да, кво стана с тоя Делян???

# 406
Козела -безстрашен!🐐

# 407
Да, Тереза, съгласна съм и аз за Неда. Коя майка би казала такова нещо, изобщо да допусне възможност дъщеря и да е с нежив възкръснал вампир. Все едно каза , само да нямаше кафеви очи, че предпочитам сини. Някаква дреболия.
Според мен сега нагласят Несторов като главния заподозрян. Нещо не му е чиста работата, аз от началото ги подозирам, но ще видим. Беше покрай първия смъртен случай, а за другите не знаем нито какво е правил , нито къде е бил. Връща се внезапно и се отприщва ада в селото. Лъже, че е познавал бегло бащата на Божана. Гнило отвсякъде.

# 408
Еее, вие какви интересни очаквания имате за МамникО, аз понеже имах крайно ниски и скептични като за бг продукция, много приятно ме изненада.

Нямаше я обичайната бутафория, скрили се някакви в костюм и ако присветне малко повече и аха-да се разпадне. За това и отбелязах поемането на дъх (което мобилизира всички мускули на тая гигантска птица), ми то съвсем убедително.

Влязоха в час с дигиталните технологии и в бг и е ясно, че не разчитат на костюм/кукла. Разгеле сетиха се. Отлично са се справили. То оставаше и да гледаме бутафория, да спадне силно ефекта от филма.

И изобщо, приятно премерен и достатъчно плашещ.

Почеканин и Митко наистина комични, жалко само, че като за класически развой на сюжета, сигурно ще пожертват Почеканин като същи Тома неверни, да се сблъска директно с Мамника и да си замине и той. Предполагам просто, не съм чела книгата (и не искам да знам предварително), но ще ми липсва.
Това със Волен, също по правилата на жанра ми прилича на набеждаване за лош герой, което ще се оправдае в последствие и доста по-кротки привидно хора, ще се окажат виновни. Ако следваме класиката. Също не държа да зная предварително.

Много приятен епизод като цяло.

# 409
На Митко любимата реплика:

Скрит текст:
Мамка му и Мамник 😅 дали няма да я чуем скоро

# 410
  • Русе
Вкъщи сме фенове на Мамника, щом всяка седмица го чакаме с нетърпение.
Вчера първите 10-15 минути ни липсваше Почекаин с неговите лафове. Някак скучно е без него.
Божанчето ни е симпатична. Мисля, че това облекло и' отива. Като бунтарка.
Кюнецът беше готин. Стана ни тъжно за Емил. Хем самотен, изолиран, болен, синът му изчезнал и накрая пилето. Нали му стъпка телефона, как се е обадил после? Или Божана сама е отишла да го навести.
Мамникът няма да го коментирам. Като дете имах играчка пингвин, който се движеше и така му светеха очите и човката се отваряше. Заприлича ми на него.

# 411
Те наистина книгата я взеха само за отправна точка. Би ми се искало да е по книгата, а не по нейни мотиви. Идеята си е доста добра като се абстрахираме от реализацията и на хартия където пресъздаването и куца и все пак .. Иначе ми допада атмосферата в сериала.

# 412
  • В полите на Пирин планина
Не знам какво му се радвате на Ръсин - за мене фъфли и не му се разбира какво говори. Иначе има лафове Почекаин.

# 413
Добре де, какво е станало с този Делян? Къде е? Мамникът би ли го убил? Нали не е от прокълнатите родове? И този във варницата защо? Ако е спойлер, може на лично някой, чел книгата, да ми разясни малко.

Малко е сложно с едно изречение.

Скрит текст:
ето тук, напиши в търсачката Делян и чети сцените с негово участие, ще ти се изясни.

Скрит текст:
части от книгата

# 414
Може би имах ниски очаквания, но и на мен ми допада как са издокарали господин Мамник. Да, върти се някаква снимка във Фейсбук от стоп кадър, където изглежда нелепо, но във филмов движещ се вариант ми се стори съвсем добре Grinning но честно казано, аз щях да съм окей и с това изобщо да не го показват директно. Все пак, гледайки колко много хора искаха още в първи епизод да се покаже, осъзнавам, че това не е било опция и щеше да вбеси доста зрители.

За Почекаин/Ръсин - любим персонаж и харесвам актьора, но определено на моменти си влачи репликите до неразбираемост. То иронично тук съсипахме главната актриса от критика, но на нея най-много й разбирам. Може би, заради вечното изразително говорене, което не съм убедена, че винаги е уместен избор, но пък не може да се отрече, че й се разбира Grinning

И на мен Неда продължава да ми бъде нелеп персонаж с това прехласване по Лазар. Направо е абсурдно, но то пък тя беше готова да ги гаджоса като той беше предполагаем трафикант на хора, та че бил прероден мъртвец ли ще я притесни, хаха.

# 415
Ето го новият любимец в МамникО - Кюнеца!

Тъкмо да го кача . Но вие ме изпреварихте . Ама е сладък Кюнеца.

Наистина е сладичък. Heart Eyes

В потреса си от пилето забравих да си напиша мнението. Серията много ми хареса, извлекли са стройна последователност от сюжета, в който във всеки епизод се разкрива нещо съществено. Най приятно ми стана, когато Божанка и Митака се сдобриха.

Всичи актьори се справиха добре, с изключение на майката на Божана - с тази постоянна озъбена налудна усмивка, заедно с нелепостите, които дрънка,  ако това беше хорър, сигурно щеше да се окаже главният злодей.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 10:21 от Iris04

# 416
И още един плюс на днешната серия: аз поне не забелязах очевадно ПП?
То вярно, че си пороввах в телефона от време на време...

Имаше си предостатъчно:
- препарата за почистване, когато майката на Божана събираше остатъците от счупената чаша;
- лекарството, което вземаше Емил;

Мдаа, само не разбрах що като каза, че тя ще ги събере стъклата си духна под опашката "по работа".

Серията малко по-раздвижена от досегашните. Добре беше.
Чернев баси младия, поне козела беше готин и с яко име.
Претупани бяха доста важни моменти според мен, но както и да е.

Следващата серия би следвало да е доста динамична. Гледам под ореха са.
Скрит текст:
имайки предвид младото овчарче се чудя Талчето как ще я покажат

# 417
Ох, никъде не намирам кой играе Чернев, Ованес Торосян ли е това?

# 418
И на мен ми заприлича на него.

# 419
  • Карлово

Почеканин и Митко наистина комични, жалко само, че като за класически развой на сюжета, сигурно ще пожертват Почеканин като същи Тома неверни, да се сблъска директно с Мамника и да си замине и той. Предполагам просто, не съм чела книгата (и не искам да знам предварително), но ще ми липсва.
Няма да го пожертват, на друг принцип са жертвите.

Общи условия

Активация на акаунт