Изчезнаха ми бижута, докато сестра ми ги пазеше

• 3 011
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
Пръстенът е дребна вещ и може да изчезне много лесно. Дъщерята беше изпаднала в драма заради пръстен от любимия, аз го намерих случайно след около 3-4 дни.

Проблема е, че не е изчезнал само пръстена а и обеците към него.
Баш кражба си е..

# 61
Ако някой е откраднал пръстена и обеците - сестра ти защо да е разбрала със сигурност?
На мен ми се струва реалистично - взима ги, като вижда какво взима, слага ги в кутия, не пипа кутията и после я връща. В такава ситуация, аз лично ако съм прибрала кутията в гардероба си, няма да се сетя да я отварям преди да я върна, защото не очаквам някой да ме краде вкъщи.

Ако се държи странно е друго.

Сега бих се обадила и казала и за обеците и обсъждаме в подробности кой е бил в тях, къде е държала бижутата и т.н. Да прати на компанията съобщение, че са изчезнали или виж какво ще предложи, няма смисъл от овъртане.

# 62
Естественото поведение е ако е с чиста съвест и има недоразумение някакво сама да те търси, за да избистрите случая. Като знае, че е направила всичко точно, а върху нея падат косвени съмнения ще иска да ги изчисти.

# 63
Ако сестра ти е толкова високоинтелигентна и високоморална, най-естествената реакция след като си й казала, че ти е изчезнал комплект бижута би била да настоява да се реши проблема. Сама би трябвало да се сети кои са идвали у тях на гости, имали ли са достъп до кутията с бижута, да ги събере, да ги разпита, евентуално и ти да присъстваш. Ако никой не си признае, би следвало да подадете жалба в полицията. Би трябвало тя да те търси и да те държи в течение какво се случва. Вместо всичко това, тя те отбягва, направо се крие от теб и ти не смееш да споменеш кражбата за да не й нараниш чувствата.

Според мен реакциите и на двете ви не са нормални в тази ситуация. Реално има кражба на твои ценни вещи, докато са били при нея на съхранение, ти си наранена, а тя се прави че нищо не е станало.
Тя явно не иска да се открие крадеца, което ме навежда на мисълта, че може и тя да ги е задържала. Според мен говори с нея, предложи й конкретен начин на действие - разговори с посетителите й и жалба в полицията, ако вещите не бъдат върнати. Ако не се съгласи ще трябва да си решиш как да постъпиш. Аз на твое място ще подам оплакване в полицията. Както и да постъпиш, отношенията ви никога няма да бъдат както преди.
Съжалявам за случилото се, представям си колко е болезнено. Не толкова заради откраднатото, колкото заради наранените ти чувства.

# 64
  • Варна
Привет на всички, чухме се сестра ми. Имала е тежък ден, и тя е мислила и превъртала това, което и аз превъртах днес. Последвах съветите ви, казах и за обеците (въпреки, че не съм сигурна на 100%). Тя се засегна доста тогава, повиши тон и каза, че ѝ е ясно, че се е издънила и да кажа откъде да поръча същите бижута или ако не може да ми ги плати (достойно) и че повече няма да се забърква в такива схеми (логично, и аз така бих реагирала). Слава Богу, по съвета на Fever Ray логично и кротко се рабрахме, че ако не излезнат отникъде, значи е човек и тя трябва да знае, че има в обкръжението ѝ човек, способен на такова нещо. Това много свали напрежението, обсъдихме всички варианти, всички хора с достъп до мястото, където са били бижутата (при нейните бижута). Оказа се, че това е втория случай, при който в къщата изчезва скъпо бижу (не знаех!) и ако не излезнат бижутата до седмица (ще вържем кърпата на масите и на двете кухни!) ще се говори директно с хората, които са имали достъп. Споделих ѝ в какво се съмнявам, тя сподели че вече тактично е подпитала някои от хората и така.
Пръстена едва ли ще се намери, но поне се разбрах със сестра си. Тя разбра, че никога не съм съмнявала в нея, а аз ѝ казах, че за мен е човек и то конкретен.
Благодаря ви много за съветите и доброто отношение, много ми помогнахте, наистина много. Извинете, че ви натоварих с нашите драми.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 20:32 от NoProblems

# 65
Каво означава да вържете кърпа на масите на двете кухни?

С изчакване и тактично подпитване няма да стане. Нали не мислите, че крадеца ще си признае и ще върне нещата, ако няма натиск от ваша страна и заплаха с полиция?

# 66
  • София
Ако нещо се загуби или не можете да го намерите, завържете крака на масата с кърпа и кажете: "Дяволе, дяволе, поиграй си и пак го върни”.

Това ми го казаха преди 2-3 години, като бях отчаяна да намеря нещо. Вярно го намерих на невъобразимо място Laughing

# 67
  • Варна
И аз и тя имаме своите подозрения. И в двата случая нито едната нито другата би стигнала до полиция. Но едва ли някога ще се разбере, освен ако не е паднал някъде и не излезе сам. А това е малко вероятно, тя е категорична, че не е отваряла кутиите.
Аз се успокоих, че не съм идиот, който не познава собствената си сестра, и че действително тя не знаеше как да подходи, какво да каже и как да подхване темата и това е било причината за странното ѝ поведение. Явно сме и двете такива смотани, и аз не знаех и се чудех, та добре че помогнахте конструктивно. Да ви се връщат добрите съвети, които ми дадохте, и доброто отношение, че ме успокоихте и споделих. Отново ви благодаря, заедно и поотделно на всички.

# 68
Ако нещо се загуби или не можете да го намерите, завържете крака на масата с кърпа и кажете: "Дяволе, дяволе, поиграй си и пак го върни”.

В моменти на отчаяние и по-шантави неща съм правила Joy но си мислех, че под "връзване на крака на масата" се има предвид някакъв вид залагане на капан за установяване на извършителя.

# 69
Каква измислена история. Като си оставиш пръстените вкъщи и отидеш в командировка прибираш се и ооо чудо пак са си там, освен ако не живееш в катун, шерната къща в Англия, студентско общежитие или в хостел. Какви са тези бижута? Кажи цена, марка, дай снимка от нета да се възхитим и да поплачем за тази невероятна загуба…

# 70
  • София
Дано намерите липсващото, ако не - да намерите злосторника.

И на мен ми беше ужасно тъпо да питам и разпитвам най- близките си, но трябваше да намерим отговора.

Ох, Вятър, аз съм най- прагматичния човек и първо се смях, после даже се фрустрирах на приятелките ми, ама на̀, пробвах и стана Laughing

# 71
  • Down south
Много странна история?
София/Варна, квартири, мъже, внезапни командировки, забравени ценни бижута, които някой трябва да дойде, вземе и "пази"
Само на мен ли историята ми се струва някак твърде необичайна?
Отношенията между сестрите, дори и не подлежи на обсъждане.

Ценни бижута не се забравят просто така, колкото и да се бърза ... за командиривка.
Застраховката е друга тема.

# 72
Не само странна, но и неиздържана.
Много ценни бижута, забравени на нощно шкафче от бързане – пръстен, обеци.
После пакет от бижута прибран от сестрата, от който се открояват изчезнали само тези от нощното шкафче.
Госпожата си търсеше внимание – намери го.

# 73
Да не би сестра ти да е имала нужда от пари..и да се е изкушила така като са ѝ натикани бижутата в ръцете. Въпреки, че ѝ имаш пълно доверие, това ми се струва по-вероятно от версията с крадливите приятели. Обиколи за всеки случай заложните къщи.

# 74
  • София
Нищо странно няма в това човек да живее/учи/работи на различни места.

Общи условия

Активация на акаунт