Справяте ли се сами, когато са повредени домакински уреди?

• 1 090
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Там е, ама не пипам. Grinning

# 31
  • До хладилника, който обичам
Аз относно мебелите, направих един опит с една поличка икеа и се отказах. Друго си е мъж с винтоверт.
Купих си един смешен малък винтоверт, за да си имам свой, защото мъжът ми уж все ще ми дава неговите да ги пробвам, ама му се свидят и накрая все ми сглобява каквото там, вместо да сподели уредите. Накрая си купих свой, вярно, не става за сериозни неща, но за прости сглобявания на мебели и т.н. е идеален. Взех и на двама ни еднакви комплекти отвертки, защото малко ми писна всичко да си прибира в работилницата и да трябва да търся, като ми дотрябва. Моите инструменти не са професионални като неговите, но и сравнително рядко се занимавам сама. Но ми е важно да мога и да имам, така че тъй проактивно реших въпроса с винтоверта Grinning

Това за гордост ли е, че не можете течност за чистачки да сипете, че не знаете къде Smile Аз знам и си сипвам сама, да знам дали да се засрамя, че правя такива работи, хаха.

# 32
  • Пловдив
Не мога да кажа дали е за гордост, да си каже който разглежда нещата на плоскостта гордост - срам.
Аз съм сглобявала мебели.

# 33
  • Между гори и планини
Между смяна на крушка и поправка на бойлер има огромна разлика.
Мъжът ми е ел техник и като цяло той се занимава с разни дребни повреди. Вече и дина ми, които явно е взел от гените на моя баща който можеше да поправи всичко+ гените на баща си и свекъра ми , които са н- то поколение ел техници.
Само, че има уреди които вече не подлежат на поправка, защото са капсуловани. Едната ми прахосмукачка беше такава. Сегашният ми телефон и т. н . Днешните уреди са направени да ти служат кодирано време и после са за боклука.

# 34
  • у дома
Моят мъж също беше елтехник и поправяше абсолютно всичко в къщи , както и ремонти като лепене на плочки,боядисване,шпакловка,изолация-всичко си е правил той,за съжаление почина внезапно преди 5 год От тогава имам чувството ,че всеки електроуред се разваля -кафемашина,печка,микровълнова,даже и принтера ...

# 35

Само, че има уреди които вече не подлежат на поправка, защото са капсуловани. Едната ми прахосмукачка беше такава. Сегашният ми телефон и т. н . Днешните уреди са направени да ти служат кодирано време и после са за боклука.

За разкапсиловането има техники-напр. рязане и пробиване. Съвсем скоро се занимавах с тази дейност. Друг въпрос е дали си струва и дали има части за такъв ремонт.
За капсилована прахосмукачка не зная и не коментирам. На нашите им сменям ел.двигателите, когато изгорят.

Поправянето на телевизор направо ме застреля! След дългогодишни занимания точно с това не мога да кажа, че е лесно. Понякога търся и помощта на колеги да ми запоят нещо, което не се запоява с обикновен поялник. Преди няколко години оправях телевизор в болница точно по време на ковида. Дори се наложи да ходя два пъти. Сестрата, която ме посрещна ми каза, че нейният съпруг се заел сам да сменя изгорелите светодиодни ленти на техния телевизор, обаче счупил екрана! И телевизорът заминал на боклука......Не е лесно, необходими са знания и умения. За разлика от кинескопите сегашните екрани се чупят много лесно.

Ремонтът на ел. печка е много по-лесен, но и той изисква базови знания и умения. Не е за дами.

Смяната на крушка в повечето случаи е лесна, но моята половинка се страхува и се е случвало да ме чака, когато отсъствам от София. Обаче някои крушки се изтърбушват и се налага развиването със специални клещи от фасунгата. Има и фасунги, които са толкова нагорели, че направо се разпадат! Тогава се слага нова фасунга.

Течност за чистачки никога не купувам. Сипвам дестилирана вода и добавям малко веро и малко спирт.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 02:15 от vl

Общи условия

Активация на акаунт