Септемрийчето на дупето си сяда, но в игрите мама трябва да помага

• 12 353
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
   Аз пък си мисля, че имам проблем с ПРЕяждането.. моя змей с лекота изяжда 2 бурканчета по 125 на хипп... след това и суче, щата не спира да реве, опитвам да му давам 1 и половина, но той така реве и се тръшка и направо истерясва.. сълзи .. ужас!!! Може ли да го прехраня..днес пробвах да му давам по-бавно, че да се засити.. имаше някакв резултат, но и аз веднага като свърши пюрето го взех и почнах да го разсейвам щуро да забрави, дори и да иска повече, а плодово сутрин м/у храненията изяжда цяло, а доки каза, че му е много и трябва да яде по половин... аха, лесно е да се каже, дай му ти половин, по добре през ден по цяло, отколкото всеки ден по половин.. хехе абе ще видим и без това на свеки все малко и се вижда колко е качил през месеца...

Споко!Ели ядеше по едно пюре на Ганчев-180гр+1 плодово пюре-125гр+кърма, и пак качваше по-малко от Гъбката. Слушкай си детето, остави ги лекарите с техните мерки и теглилки, и какво толкоз има в плодовото пюре та е много цяло?!Скоро неминуемо ще започнат да ходят, после се изразходва много енергия, апетита намалява, отделно идва лято и от това намалява апетита, на края и покрай някой зъб може да му намалее апетита...така, че споко, няма да го прехраниш.
Пожелавам скорошно оздравяване на болничките бебчета и стискам много силно палци да не се мъчат много.
P.S. нашата песен на сватбата беше "Тази нощ"

# 226
Хайде аз пак. Laughing Следобед сте доста активни, момичета, и едва смогвам да ви прочета. Grinning Сигурно, завърнали се от разходка, сядате да отморите пред компа.
Днес Веси е по-добре. Заведохме я на лекар. Резултата - абсолютно чисти гърдички и леко зачервено гърло. Температурката май си отиде (да не ме чуе дявола само). А госпожицата в детската градина е похвалила Мими, че има голям напредък - слушала на всичките уроци. Направо не можах да повярвам, та тя непрекъснато е в движение. И психоложката е много доволна от нея. Смята, че детето бързо напредва.
Бях и на контролен преглед за тромбофлибита. И там добри резултати. Спират ми лекарствата за разреждане на кръвта, най-накрая Grinning и минавам на аспирин.
Доника, не се ядосвай на подобни обвинения. Гледай Хриси да оздравее, а останалото, както казват хората - вятър и мъгла. Аз дълго време преживявах подмятанията на свекърва ми, че аз съм виновна за състоянието на Мими и те разбирам напълно. Hug
kaleia, за витамин D ти писах и в темичката, която си пуснала. Но не ми пречи и тук да изразя мнението си. Аз съм го спряла много отдавна. За 8м. Веси е изпила само половин шишенце Вигантол. Трябва да се има предвид, че освен всичко друго, той е и токсичен. Разбира се, когато има наличие на рахит, това е превенцията. Но, след като педиатъра ти е преценил, значи спирай го смело. Честито за хубавите резултати от консултацията.
fibi4ka, ти днес май си доста романтично настроена Wink. Успя да заразиш и мен. Hug Никога не съм ходила в Ковачевица, но в най-скоро време ще отида. Много се впечатлих!
Desssy, хубаво сте си починали в празничните дни. Можеш да въведеш глутена и с кисел, но защо не опиташ с каша, съдържаща глутен или овесени ядки? Изборът си е твой, разбира се, аз само давам идея.
stes, благодарности за инфото за Зап-а.  bouquet Живот и здраве, като прехвърлим годинката, ще купя такава количка, че отдавна и имам мерак. Simple Smile
Ави, браво за резултатите от консултацията! И ние сме от беззъбите все още.
Galadriell, поздравления за отличника .  bouquet Ех, красиви емоции си изживяла днес. Дано все така да те радват дечицата. Hug
sladur4e*2, Спортивата на Чиполино не е ли триколка? Ако е тя, има чудесен дизайн. На мен много ми харесва как изглежда.
mama_megie, приятно гостуване у кума тази вечер. И утре да разкажеш с какви кулинарни шедьоври ви е изненадал. Wink
Priyatelka, пази си кръста, че знам колко е неприятна болката. По възможност, носи малкия по-рядко на ръце. Ама и аз хубаво си ги приказвам, а моята Веси от ръцете ми не слиза, когато сме си у дома ooooh!. Добре, че още няма 7 кг, та издържам за сега. Wink
И накрая искам да пожелая спокойна нощ на всички вас и бебчетата! Hug

# 227
Здравейте мами и сладки Септемврийски беборани!

Ние изчезнахме за извстно време, но се радвам че на никой не сме липсвали  Sunglasses

Чета ви редовно и съм 'в час' с всичко което се случва и коментирате. обикновено съм 'гост в темата', не ми се лог-ва...

при нас нещата доста се пообъркаха и това е и причината да не пиша в септемврийската темичка, не ми се иска да ви натоварвам с неприятности...бях ви споделила, че бях болна от бронхоплевмония и заразих макото си съкровищв, както и татко й.

Сега всичко сме здрави, и отово започвам захранване на Марти, а тя се оказа с доста тежки алергии... АБКМ, към морков, картоф, соя, прах....не ми се говори. Много е тежко, детето явно си усеща и не желае да хапва пюрета, дори кашите вече не понася - стиска уста и изплезва езиче, бутайки навън консистенцията...
Сравнихме показанията на изследванията с тези на Алекс на Яни - е, по-зле сме  Embarassed няма да се дам, разбира се! ще давам бавно, но славно. ще опитвам всички храни...лека, полека ще я захраня /надявам се да приеме лъжицата, че в чудо се видях след последното й противодействие/. Според мен, детето ми е здраво, но мако по-чувствително към някои съставки и лека полека ще се справи с алергените...  Praynig /никой в рода ни няма никакви алергии/

Няма какво друго да ви споделя, освен това, че за повече от месец е наддала едва 300 гр и 1 см, т.е. 7700, 71 см.

доскоро!

# 228
Dessy,С ВСЯКА ХРАНА.КОЯТО СЪДЪРЖА ГЛУТЕН МОЖЕШ ДА ГО ВЪВЕДЕШ!Достатъчно е да прочетеш съдържанието

# 229
Честита 8-ма месечинка на Спас на irinii, Габриела на walentin, Димитър на Sesiliq и Деян на Дас!

Желая от сърце на вашите съкровища незабравимо детство, палави игри, сбъднати мечти и много усмивки!

# 230
Добро утро, хубавици!
Заповядайте на кафе, готово е! Grinning
omnipresent, много се радвам, че се завърна. Hug И много съжалявам да чуя, че сте имали неприятности Confused. В болница ли бяхте?
Съжалявам и за алергията, но ще я израсте, ще видиш. И ние нямаме в рода алергични хора, но като бебе Мими имаше много тежък АД, с който се борихме месеци наред. Лекарите забраниха голяма част от храните и се бях видяла в чудо с какво да я храня. А мерките на Марти са перфектни. Веси през последния месец ми наддаде само 130гр и порастна с 1см. Всъщност, за 8м. никога не е наддавала повече от 300гр. и не се е издължавала с повече от 1 см. Сега (на 8м.) тежи 6890гр. и е висока едва 66см. Така, че Марти е супер! Пиши по-често. Много ми е мъчно за сладурката, че така се е изтормозила. Прегръщам те! Hug
А ние имахме поредна тежка нощ... Confused Василена нямаше Т, но от кашлицата често се будеше и беше някакъв кошмар. Вече не помня колко пъти ставахме с мъжа ми. А от 1.30 до 3ч. не искаше да спи. Преспивах я на ръце (уж не тежи много, ама си е зор) и в момента, в който я сложа на кошарата, ококорваше такива очи Shocked и започваше да плаче. Така се изтощих. Надявам се бързо да отминава тази болест, че вече не зная на кой свят се намирам.
Днес тук отново е мрачно. Е, ще поизлезем, но за малко. Сега ви пожелавам щастлив ден! Hug

# 231
  • Пловдив
Честита 8-ма месечинка на Спас на irinii, Габриела на walentin, Димитър на Sesiliq и Деян на Дас!

smile3510 newsm51 newsm67

Да са здрави всички малки съкровища и да радват щастливите си родители!!!

omnipresent - искренно ти съчувствам и разбрам колко ти е тежко, защото и ние се измъчихме с ходене по лекари и различно лечение всеки път! Пожелавам ти
бебка да е добре и да  израсте алергиите!
Моля кажи ми как ви поставиха диагнозата /и как определиха от какво сте алергични/ и при кой лекар /може и на лични/, защото аз мисля да доведа в София моя син на поредния /ДАНО ДА Е ПОСЛЕДНИЯ/ преглед!

П.С. Искам да попитам майките, които дават кухня на бебоците си - въвелили сте всички храни преди кухнята, вкл. и жълтък, глутен, кисело мляко?!

Приятен ден на всички!

# 232
Добро утро и от нас.
mari_anka , благодрности за хубавото кафенце

Честит мини ден-ден на всички малки сладурчета. Да растат живи и здрави и много щастливи!

Пожелавам на всички именници весело изкарване на Гергьов ден (малко в аванс, но нас пак ни зоват пътищата на Бг)

Лек и успешен ден на всички!

# 233
  • София
omni- не ти е било лесно, като прочетох, а пък и тези алергии...но с търпение , мисля, че ще се справите и всичко ще отмине. Моите най-добри пожелания  Hug
марианка- Радвам се за добрите резултати. И ние имахме тежка нощ, с този запушен нос, като не може да диша и се плаши и почва да реве. Правихме отвара на котлона да ври, за да омекоти въздуха, оправи се и дори си сука 2 пъти доста добре. Как допуснах  да го простудя това дете, направо съм за убиване  #2gunfire Ама ще си имам обица да внимавам повече.

Сега отивам да търся из готварския разни рецепти, че имам вдъхновение за готвене. Wink

# 234
Здравейте и от мен!
Първо, ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ  НА ВСИЧКИ БЕБКОВЦИ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЗАСМЯНИ!
steli-ssd,аз давам на моите деца от този месец млечна кухня,бях въвела глутена и жълтък,но кисело мляко не съм им давала,три дни вече папкат от там,харесва им,давам им супичката със  сухар и малко от основното.
Mari anka,радвам се че Веси е по- добре вече и няма Т! Hug
Omnipresent,моята Дари също беше наддала само 150 гр.този месец,но лекарката каза,че е добре,не е нужно повече.А за алергиите е ужасно,това е болестта на 21 век,казват,че всяко второ дете се ражда с алергия към нещо,пожелавам ви и съм сигурна,че ще го израстнете! Hug
Приключвам,че май някой в другата стая се наспа и започна да пее Mr. Green
чао засега и до скоро!

# 235
Здравейте!!!

Най-после да се включа макар и за малко!

На почивката прекарахме страхотно...с малки прояви от страна на свекарвата отново и свекара... Sad Sad Sad

Даная е много добре. Казва вече мама, няня,ам-ам, па-па,ба-ба-ба...ля-ля и т.н. Смейка се постоянно и на всички.ходи с паяка много добре, все иска да стои права. Голям бяс ви казвам. Вече не ми останаха ръце да я държа... От време на време и таткото помага, колкото може, до като е в къщи. От баба ми и леля ми, получи много подаръци, стол за хранене, обувки и много тоалети, ама много. Направо я обсипа тая моя леля... Hug Сега дойдох до майка ми да ви пиша, защото ние сме си вече в квартирата и няма компютър там. Ако ви кажа колко ми липсвате само Cry И да ви кажа, Дани падна от спалнята един ден и много ме изплаши...за радост нищо и нямаше, дори не и се зачерви главичката...И от паяка падна....а бе беладжийка общо взето, какво да ви казвам...

Сега заминаваме за събота и неделя при сестрата на мъжа ми в Свиленград. Решихме да им направим едно гости за уикенда. Направо сме големи пътешественици, а... Laughing В Разлог беше хубаво, само да бяхме с друга компания а не със свекървата и свекъра. Confused Ходихме в Банско, Петрич ( РУпите), Сандански, Добринище. Качвахме се на лифта в Банско, на седалковия...Беше супер. На мене ми беше за първи път. От начало бая си ме беше страх да си кажа честно... Wink Запалихме свещички на гроба на баба Ванга в Рупите и разгледахме храма... Много е приятно там... После на 14.април заминахме при баба ми в Пещера. И там беше хубаво. Нямаше много къде да обикаляме, но всички бяха много щастливи че сме им на гости.Сега смятам лятото пак да отидем на хладно там в балкана.

Ами това е на бързо ви го разказах и доста объркано, за което моля да бъда извинена..
Много целувки на всички малчугани от Даная и се надявам пак да имам малко време да ви пиша...  bouquet

# 236
Честити месечинки на Спаси, Габриела, Димитър и Деян! Tada smile3510 baloni

# 237
  • София
Здравейте и от нас. Днес почти нямаме температура Simple Smile Но му дадох Панадолче профилактично да не се качи пак изведнъж.
Омни, много кофти ситуация се е получила при вас. Но важното е, че всичко е минало.
Кузманка и ние в понеделник бяхме в Пещера Simple Smile
Базел, зарази ме с това готвене-ще ида и аз да забъркам нещо-приял ми се е грах, а на Хриско ще правя пюре от тиквичка, чушка, картоф и морков за утре.
Мацки, да разкажете какво изпуснахме днес Sad

# 238
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА СПАСИ (ИРИНИ), ГАБРИЕЛА (ВАЛЕНТИН), ДЕЯН (ДАС) И ДИМИТЪР (СЕСИЛИЯ)!!!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!!!

bouquet  bouquet  bouquet

Марианка - аз се притеснявам да въведа глутена, защото всички каши са с ГЛУТЕН и МЛЯКО. Ние все още сме на кърма и съм му давала само БЕЗМЛЕЧНИ каши и сега се притеснявам кога да включа хем млечна каша и то с глутен. Затова съм по-склонна към овесени ядки и кисела.

# 239
Привет момичета

Много ви благодаря за поздравленията. Аз днес за първи път не го чувствам толкова празничен деня - сигурно покрай различните ангажименти и други дребни неприятности...
Набързо приветствам с добре дошли новоприсъединилите се мами Galadriell и Priyatelka,. Вярвам, че тук ще се чувствате уютно и приятно заредени!
Омни, безкрано съжалявам да прочета написаното от теб. Не стига пневмониите, а сега и алергия... То еясно,че ще я преборите - само търпение и постоянство!  Hug
Десси, не всички каши к глутен са млечни. Има една каша 7 зърна на Хип - тя е безмлечна  Peace А иначе Спаси опита първата си млечна каша преди около 3 седмици и тя му е любимата... Съвет: първатаседмица давай през ден глутенова каша /по малко прибавена към обикновената/,втората седмиц слагай по 1 с.л. млечна каша на прах към вечерната безмлечна. Не давай в 1 ден глутенова и млечна каша.  На третата седмицаможеш да броиш и двата продукта за успешно въведени  Peace
Приятелка, съчувствам ти за кръста. Аз дълго време сеоплаквах тук от жестока блокираща болка в средата на гръбначния стълб. Оправиха ме само изкрючително професионални масажи... Иначе като ми каже някой "пази се", е как да стане като си гледам детето аз, а не гувернантката...  Wink
Мама Меги, може биЛаци има пик в растежа и затова да изисква по-големи количества храна. А може ипросто да му е вкусно на детето. ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ - НЯМАШ МЯСТО ЗА ТРЕВОГА И МНОГО ПО-СТРЕСИРАЩ Е ОБРАТНИЯ ВАРИАНТ - ОТКАЗ   bouquet
Момичета, много исках да дойдана срещата днес, но просто ангажиментите ми самалко в повече тези дни...Кажете как изкарахте и онагледете.
Доника, Марианка - дано дребчовците ви се възстановят напълно максимално бързо и Доника - никакво внимание на свеки.  Naughty

Днес направих на Спаси овесена каша със сирене -изяде я. новото в храненето са ни продово.млечните закуски към 17.00ч - напр. извара с праскови на Хип или пък домашно направен плодов йогурт /кисело мляко Био и пасиран банан/

Сигурно изпускам доста неща, но вярвам, че ще ме разберете.

Общи условия

Активация на акаунт