Октомврийската дружина не се предава и вече над сто мами наброява

• 14 410
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
Така е, silverarrow, при това има давност на дължимите суми - само последните пет години се гледат. Ако през това време си била в чужбина, не си имала GP в България, не се плаща. Ако си имала GP, обаче, е друго. Провери на страницата на НОИ; пишеш си ЕГН и ти казва колко дължиш.

Misholina, Bulechka, благодаря ви за инфото. Ами пуснах егн-то, ама показва, че от Януари 2000 не съм осигурена, но дължима сума няма показана.
Това с ГП-то не го разбрах - как така дали имам? Може ли да имам ГП, пък да не съм в България?

АНет, не се притеснявай за бебонка, има едно друго момиче от чужбинските мами - бобченка, тя има същия "проблем" като тебе, в 30та седмица е, а коремчето и е съвсем мъничко, и бебчето е по-малко от "нормалното", но то това не е нещо обезспокоително, а просто защото някои жени просто раждат по-малки бебчета. Докато докторите ти казат, че бебчо е добре и всички органи са му  наред, няма защо да се притесняваш изобщо. А ти нали ни каза, че сте били малки бебета със съпруга ти?  Hug

# 61
Гледам всички казват за бебета по около 500гр, а аз във всички таблици досега и български и други чета, че бебе в 20-22г.с. тежи м-у 300-400грама.

# 62
О, и да се оплача.
Не знам как върви при вас въпроса с напълняването мами, но при мен е много зле.
Стоя си аз от близо месец на едни килограми и от няколко дни не се бях качвала на кантара. Меря се днес (е вярно, бях закусвала вече) и 1кг отгоре. И предишният път точно за 1седмица качих 2кг, но това е направо отвратително. При това не се тъпча, хапвам повече салата (домати, краставици, сирене), 1-2дена мога да хапна 1филия хляб и това е. Изобщо не съм си променила режима, дори съм намалила яденето.
А при вас как е?

# 63
Надявам се да не те объркам, аз не съм регистрирана за осигуровки в БГ, нямам избрано GP, не съм ползвала услуги - и съответно, нямам задължения към тях. Ако си се регистрирала с GP (нали си го избираш) - тогава имаш да плащаш, ако не си си внасяла месечните осигуровки.

Ако искаш да започнеш да се осигуряваш сега, и т.н. - не знам дали ще те накарат да плащаш със задна дата, за да си "възстановиш" правата. Не искам да те объркам повече; не съм много в час  Crazy

Хич не ми се работи днес!

Изобщо не ги гледайте тези мерки - как да го премерят правилно колко тежи??? Няма толкова прецизна апаратура. Даже накрая, в 9-ти месец, когато са съвсем "готови" човечета, пак ти казват, че мерките са +/- половин килограм. На този етап, е още по-неточно!

До последно ми казваха, че Мариана е "мъничка" - роди се съвсем нормално бебе според мен, 3.100 - и това според американците беше в "30% граница" (т.е. 70% от момиченцата са по-тежки). Всички тези мерки и таблици са приблизителни и усреднени.

Гледайте си коремчетата, и няма страшно  Flutter

# 64
Изобщо не ги гледайте тези мерки - как да го премерят правилно колко тежи??? Няма толкова прецизна апаратура. Даже накрая, в 9-ти месец, когато са съвсем "готови" човечета, пак ти казват, че мерките са +/- половин килограм. На този етап, е още по-неточно!

Да, така е  newsm10. Принципно таблиците по нет-а са по-точни, видеозона нормално завишава с около 20 до 30% теглото на бебчето, но аз като казвам, че сме 400гр (примерно) вътрешно си знам, че сме "само" 250гр. Това няма голямо значение де, така че не се притеснявайте.
Правилото е, че ако бебето се роди в рамките на нормалния термин, ще тежи горе долу колкото вие и съпруга ви (а именно, от родители дето са били 2.5кг при раждане, няма да се пръкне 4кг бебе!)  newsm47

Мишолина, мерсаж за инфото, аз не се натискам да се осигурявам, но ако ще е там няколко стотин лева да платя, може и да го направя, че поне да ми е спокойно. Преди две години имах проблем с храносмилателната система и се прибрах в БГ да се лекувам, като дадох някой лев и с малко връзки така бързо ме оправиха и без да съм здравноосигурена, че тогава се отказах да подновявам права...

# 65
silverarrow, аз знам, че с еплащат последните 15 месеца и готово!!! (Леля ми е в Израел от 6 години и така знам, че се прави!) Но пак не е на 100% сигурно, де!!!

Мили, мами, не се притеснявайте, щом ви казват, че бебчовците са здрави, значи всикчо е наред!!! Hug  bouquet
Правилото е, че ако бебето се роди в рамките на нормалния термин, ще тежи горе долу колкото вие и съпруга ви (а именно, от родители дето са били 2.5кг при раждане, няма да се пръкне 4кг бебе!)  newsm47

Ами така си е!!! Hug

# 66
Лелееее, да ви се оплача колко съм разсеяна!!! newsm78 Сготвих аз днес и съм забравила котлона включен, минавам покрай печката и нещо ми грее така топличко, а аз си викам ей явно е доста топло, че не изстива котлона!!! newsm78 А после погледнах и олелелеееее, добре, че не стана някоя беля!!! Whistling Дали от бременностт се оглупява незнам!!!

# 67
  • La casa de Mickey Mouse
 твоето пак е по добре аз тази сутринбез малко да тръгна по ношни4ка от тия с презрамките летните като рокли4ки къси4ките (познайте сега с това дупе и тоя корем колко е по къси4ка  Joy), 4е взех си душ намазах тумба4ето и с какъв акъл пак нея съм облякла незнам инъ4е целия сутрешен тоалет (както мъжо вика ритуал ) си го спазих но ве4е на вратата неЩо не ми пасва както трябва и добре 4е реших за последно да се огледам в огледалото  ooooh! аз по ношница връЩай се срам  Blush ужас
мерси за успокоението моми4ета  Hug
да доки каза 4е вси4ко ни е наред и наистина и двамата сме се родили малки особено аз 2.100

# 68
  • La casa de Mickey Mouse
забравих моми4ета от варна (незнам дали в другите градове го има тоя магазин) мама каза 4е в пикадили има много голаямо намаление на бебешки неЩа и имало интересни работа даже се разписала с първите си покупки за бебко
а аз му купих днес бебефон и няколко много сладки боденца, както и две одеалца по леки4ки като за при нас супер сладурски не можах да се въздържа и се надявам 4е не съм сгрешила не съм суеверна но все пак

# 69
Сега ви качих две нови снимчици от днес.
То сега влизам за малко да ви видя дали сте писали и да се запиша в новата тема то 4 страници браво бе утре ако влезна и сте изписали темата направо ще  Shocked
Айде пожелавам ви лека вечер да се пазите, че аз сега ще имам гости и ако после като си отидат  не ни се спи ще почета малко да ви видя какво сте правили днес  Hug

# 70
Да!  Naughty Отново сме в релси!   bouquet

Аз да ви кажа, че прегледа мина добре, ама така и не видяхме момче ли е или момиче. Ама таткото е тоооолкова убедителен, че ще е МЪЖ  smile3521 ...

казаха, че вдигането на темература наистина е често срещано явление.  И пак ми повтаряше,че съм бледичка... Даже ме попита "Ти ядеш ли?", все едно не вижда, колко съм се ошишкала... preggo И... намекна, че още малко и почваме с болничните, та - докрая...Аз си мислех да ходя на работа докато мога, ама ако е опасно за Бебока,  smile3506 по-добре да си седя вкъщи!!!

# 71
То сега влизам за малко да ви видя дали сте писали и да се запиша в новата тема то 4 страници браво бе утре ако влезна и сте изписали темата направо ще  Shocked

T'ва е щото аз се разписах, я, виж колко пъти съм се изказала само за един ден  smile3521

За покупките - от Рим закупих още едни ританки (специални, от египетски памук  newsm08 ) и от Лондон (летището де) едни ританки от Harrods. Мисля следващите ми покупки да са малко по-евтини, че гардероба на малкия гъзльо ще стане по-скъп от моя скоро.

hahaha  Булечка и Анет  Joy  

Иренка, като фиданка си - само коремче и нищо повече!!!  Hug
Ама си много сериозна на тези снимки, я ни дай една широка усмивка със зъби....  Mr. Green

Последна редакция: ср, 30 май 2007, 20:44 от silverarrow

# 72
Здравейте момичета,

да ви кажа аз голям проблем имах с наместването на органите тези няколко дни, облягам се на една страна на дивана и като стана,  #Crazyкорема ми накриво... направо се ошашавих. После пък няколко дни ме болеше черен дроб, или жлъчка, после апандисит, ама всичките болежки не сериозно, само за по малко, ама нали ми е ново усещане и притеснително.. Разпитах и се оказа, че било нормално, бебето се качва нагоре и органите си заемат следващ етаж #Cussing out как ще я караме в 8ми и 9ти месец незнам ooooh!
Някоя от вас имаше ли такива проблеми до сега?

И аз немога да ги свикна тия месеци, по ми  лесно да си ги смятам по седмици и да знам колко ми остават до 40тата newsm78

# 73
Момичета, пуснах и аз малко снимки от днешните покупки! Качеството им е лошо, но с наличните средства това дакарах.  photo
silverarrow, ти за ританки си ни писала, а аз на бебка все летни неща й взех днес. Явно много бързо икам да порасне.  Whistling Ама в това магазинче вече бяха изложили късите ръкави и потничетата. Но има време ще я стегнем и за зимата момата, че да е джиджана   babydust7 newsm47 
Mirama, при мен положението е същото. Уж си ям плодовете, на обяд и вечер задължително салата и нещо леко и пак съм качила за 1 месец 3 кг. Моята лекарка по ЖК ми каза, че това не е прекалено много, но нормалното било до 2 на месец. Аз ако я карам така, скоро ще заемам сама цялото легло и мъжо ще ходи да спи при котката май  smile3532  gydi Само със сладоледа нещо не можем да се разберем... Много се привличаме... eat Това ми е изкушението, ама какво да се прави и в това топлото.  sweating  Thinking Явно от него ще да е килото в повече, ама няма да го оставя пък.  Crossing Arms
ANETT, миличка не се притеснявай за бебчо. Това са си нормални размери за този период. Моята бебка в 18 сед. и 5 ден беше 268 гр. И на мен ми се стори малко, като се има предвид и отклонението на видеозона. Но щом му е добре на бебо няма страшно, той си знае как да расте. Тези таблици само объркват и аз изобщо не ги гледам. Каквото каже доки това е и щом всичко е наред няма масто за тревоги.  smile3521
Bulechka_TS, много интересна статия си ни пуснала. След това, което прочетох ще взема да се стискам и да не рИва, за да не разстройвам малката от сега. Тя и без друго като се роди ще е стресирана от новата обстановка докато свикне милата.

# 74
  • София
Мadnez страхотна булка си.

Ирен ти ядеш ли бе девойко, направо ако те гледа човек , по нищо не личи че си бременна освен по коремчето.

Анет   направо се спуках да се хиля, добре че си се видяла в огледалото, иначе щях сигурно да рева от смях.

Bulechka_TS вече ще оглеждаш всичко у вас преди лягане и излизане. CHECK на къщата.

silverarrow със сигурност накрая нашите малки шушулки може да имат по-скъп гардероб от нашия  Mr. Green Вземи снимай тез красотии, който си купила.

viodidi то и нашия татко беше 100 процента убеден, че бебо е момче, още се възтановява от шока  Joy  Joy  Joy  та даже сега вика, че аз съм виновна - била съм го издебнала заспал  Mr. Green

Mirama доки ми забрани да ям хляб, тестено и сладко - явно ще се мре от глад. Така че явно аз съм прекалила с пълнеенето.

Аз съм за 09 06 за срещата, ама много далеч ми се вижда  Peace

Me_and_baby аз от това наместване даже драйфам от киселини, а днес направо си ме боли коремът, но за кратко и спира, явно се протяга това диване вътре, то точно така ме боли, все едно нещо ме опъва и разтяга.

mamma mia качеството си е супер и са страхотни покупките и Me_and_baby  също добре се е представила, просто невероятно сладки работи сте купили.

Общи условия

Активация на акаунт