Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните видове глазури за торти?
Как се прави марципан?
Как се приготвя фондю за покриване на торти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните видове глазури за торти?
-
Как се прави марципан?
Марципанът може да се приготви чрез смесване на пудра захар, фино смлени бадеми и белтък. Освен това може да се използва сварен марципан, който се приготвя от смес от пудра захар, вода и ситно смлени бадеми. Фалшивият марципан включва пудра захар, сухо мляко, белтък и есенция от бадеми. Марципанът може да се приготви по два начина - заварван и бърз. Заварният марципан се приготвя от яйца, захар, пудра захар, смлян бадем, ванилова есенция и лимонзов сок. Бързият марципан включва същите съставки, но без варене на яйцата. За голяма торта се препоръчва заварвенът марципан, а за малки или слоестти питки преди изпичане - бързият.
-
Как се приготвя фондю за покриване на торти?
-
Как се приготвя трансфер за декорация на торта?
-
Как мога да използвам неподсладено кондензирано мляко?