С последния триместър вече се фукаме, а Октомври месец с бебче ще си гукаме!

• 12 193
  • 269
  •   1
Отговори
# 60
А самото изследване освен наличието или липсата на антитела - тоест че някога е изкарана болестта показва ли и нещо друго - например как се разбира дали преди си я изкарал или по време на бременността?
Ако не си яла сини сирена, пастети и луканка, по-добре не си докарвай излишни притеснения с тези изследвания.
Ами синьо сирене май не съм яла, адох обаче сирете фета на едно гости, а пък луканка и салами и аз си ям. Затова се притесних!
Ако обаче излезе положителен редултат, то няма за кога да чакам 2 месеца.... щото скоро влизам в 8 ми. Какво ще ме посъветвате?

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 17:02 от gabi

# 61
Ей сега се връщам от разходка из София по точно из МОЛА и искам да ви кажа че на щанда на FOX BABY има разпродажба на летни моделчета - просто страхотни!те разбира се ще бъдат подходящи когато дребаците ще бъдат на около 6-7 месеца и точно ще е вече топличко!Снабдихме се със две ризки и спортно долнище също и чорапки! Който го интересува да ходи щото намаленито важи до изчерпване на количествата!

# 62
Опа нова темичка  !!!  Grinning
Аз докато изчета старата и новата вече сте почнали... Браво на вас  Simple Smile
Jenna страхотни снимки... А тези килца, които си качила изобщо не ти личат !!! Браво много сладка и усмихната бременна си  Heart Eyes . А и космонавта е страхотен !!! Crazy
Bulechka_TS много сладки покупки, особено ботушките направо се влюбих в тях  Crazy
Misholina мерси за линка, но направо ме срази...  newsm09   Аз мислех че всичко ще свърши когато родим : лошите и променливи настроения, ревовете.... А то като родим тогава започвало  ooooh! Но все пак като си информиран и като знаеш, че тези състояния са нормални мисля, че по лесно ще го преодолеем  smile3521

Оф сега и малко да ви се оплача. Започваме ремонт на детската стая ( козметичен, но все пак). Тапети, боядисване на вратата и т.н.    Надявам се татенцето да не се тутка и да приключи бързо бързо ...

# 63
Наде, а снимчици няма ли да покажеш  Crazy - аз също съм приключила с дрехите за зимата (е почти де), и вече имам летни костюмчета за следващата година. Обаче зимам размер 12 месеца, че те реално отговарят на 9 месеца, демек точно посред лято ще са добре (мисля  Thinking ).

Мацки, разбрах, че сме бременни и мозъчно поизветрели  ама не знаех, че сме и ослепяли - КЪДЕ МИ БИЛИ СЛАНИНИТЕ???? божеее божеее - баджаците, ръцете, ГЪЗЪ, бузите, мноооого ми е хубаво като ви слушам ласкателствата, направо за малко ме заблудихте, ама после поглеждам снимките... УЖАСССС  Shocked
Само се теша, че малко остана... ох...  ooooh!

за следродилната депресия, не се шашкайте, не на всеки се случва (само на 10% май) - важното е да знаете, че го има и да потърсите помощ от близки и приятели, на които можете да се доверите, а не да страдате сами. Лекарствена намеса и психолози разни, аз лично не препоръчвам, и вярвайте ми, имам сериозна причина да го казвам...

Много се радвам да чуя, че Светлето и бебчо са още две в 1 - тя вече е средата на 29та седмичка... още няколко седмици поне така...  Praynig

Лигла, аз затова много се радвам на този космонавт, защото никъде не продават дрешки на Baby Snoopy, и аз съвсеееем случайно го намерих - 1 бройка беше! Дори не мога да те посъветвам къде да гледаш, май единствената друга страница на която съм виждала бейби снуупи е www.tadbits.com, и те са главно момчешки.

Габи, и аз ти препоръчвам да не се занимаваш с листериозата теста - и аз по желание го направих, и Карина, и май май излиза едно голямо нищо. Вече съм почти 100% убедена, че никакъв проблем няма да има. Не си слагай глупости на главата, сериозно!

Нигелла, мене пък ме боли повече кръста от седенето по турски. Умирам направо...

Наде, какво искаше да преведем, може да се пробвам, но линкче ще дадеш ли пак   bouquet

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 17:51 от Jenna

# 64
  • София
Здравейте!  Hug

Аз днес обикалям само, първо на лекцията на 9м, после на училище за бременни - и чак сега се добирам до компа.  Heart Eyes Но хубавото е, че ни учиха как да напъваме, как да дишаме, кога, какво се очаква от нас и т.н. и вече съм наплно подготвена се чувствам за раждане.  Mr. Green Само да не забравя, докато дойде време!  Laughing

Взех си днес и помпата на Авент с чантичката и тя много ме кефи. Ей, така на глупости се радвам:)

Jenna - браво за това готино космонавче! Но като се напълни с един сладък бебо колко по-готино ще стане.... Joy За кг. - ааа...ми и аз си мисля, че си изглеждаш перфектно.  Naughty Пък и сме повече от теб, така че ще ни слушаш.  Laughing

Надя 73 -  Много се радвам за добрите новини около Светлето! Хайде, все така да продължава да си кротува беб  Praynig Praynig Praynig

И да не забравя да поздравя специално galentinass   bouquet  bouquet  bouquet Вчера се загледах в блузките на мъжа ми ... smile3508 и си приватизирах една.  Mr. Green Днес мнооого удобно ми беше....тъй че вече съм спокойна, че при по-студено време има на какво да разчитам.  Joy

Пуснах и две снимки в албумчето да ме видите с блузата на мъжа ми!  Mr. Green

# 65
здравейте, мам4ета Hug Hug Hug
радвам се, 4е всички сте ок. (за Светлето стискам палци)
аз бях в болницата за профилактика на белите дробове на бебетата
финиширахме ремонта в къщи. остана да купим креватчетата и да напазарувам за родилния дом
а да - и най-важното да организирам раждането в София Whistling
целувки от мен
до скоро

# 66

Вижте какво ремарке за колелото си поръчах от интернет. Много е практично, за 1-2 деца, с колежката ми поръчахме 2, за да си поделим пощенските разходи, иначе ние имаме време, докато започнем да возим малкото в него  Joy

# 67
  • някъде там
Здравейте за днес и от мен. Много ми е хубаво,като е хладничко. Все ми се дреме....
Аз хронично си ходя с контракции.... много взе да ми тежи изведнъжкак ще я караме до края незнам. newsm78
Иначе нищо ново,утре съм на ФМ ,тогава ще разказвам. Peace

# 68
Jenna  Много ще бъда доволна ако успееш да преведеш нещичко! Ето това е линка но не знам точно къде пише за правилното предлежание на плода и как да се обърне ако не е правилно - просто трябва да разгледаш!   http://spinningbabies.com/index.php?option=com_content&task= … id=1&Itemid=2
А за снимките ще почакате щото ми се зареждат батерийките на фотото и не мога да ги щракна!
ligla това ремарке е велика работа!
galini много се радвам че сте добре  Hug
Ивон много си сладка!!! Егати крачетата имаш като на манекенка! Браво - много се радвам че имаме толкова готини мами!

# 69
Здравейте момичета  Hug
Пиша само да ви се оплача, да похленча на разбиращо ме рамо  Confused
Днес бях на 1ви преглед в Токуда при д-р Лазарова. Твърдо съм решила да раждам там и нали ги знаете какви са - трябва да си избереш екип, за да ти гарантират приемане там (инъче връщат и с разкритие да си). И така избрах си аз на лотария тази докторица и отивам с торбата големи очаквания  Crossing Arms Първо си платих още на регистратурата - 25 български пари. С бележката бегом при Лазарова.  От вратата още ми направи недобро впечатление. Един студен, незаинтересован поглед. Веднага взе да ми говори за таксите за избиране на екип, с колко се увеличавали от септември  и да  съм знаела, че трябва да платя. Любезно и обясних, че с тази част съм наясно и да минем нататък. Оказа се, че "нататък" няма. Изобщо не се интересуваше как съм, дори едно кръвно не ми измери! За матка, за видеозон да не говорим  #Crazy Видя ме обаче, че тъпо и упорито седя и не си тръгвам, даже имах "наглостта" да се опитам да разкажа това онова за бременността си.  Изслуша ме с видимо нетърпение и от нея да мине ме пита искам ли да "чуем" бебето. Зарадвах се много - рекох си разгеле - видеозон! Да ама не! Отидох с акушерката в съседен кабинет. Тя ми лепна една джаджа за следене тоновете на бебето, пита ме дали ги чувам и аз /да-чуваха се ясно/ и след 15 секунди приключихме и това  Close  Върнах се при лекарката, тя ме пита дали съм сигурна че ще раждам там, за да ме сложи в списъка. Потвърдих и с това окончателно "прегледа" приключи.
На връщане към къщи изпаднах в дива депресия. С такива очаквания бях, че в тази болница ще попадна на хора, които ще ме накарат да се почувствам бял човек. Уви, не стана. Все пак мисля след месец да пробвам при друг лекар там .... /имам записан час при Лазарова, но ще го анулирам/.
Някой може ли да ми каже какви са цените в клиниката на Мазнейкова и във Вита?  Май ще трябва да разгледам и други варианти за посрещане на скъпото ми момиченце.

# 70
Добре, ако имаш възможност, сменяй, разбирам да ти е безплатно, чат пат бива, айде, но да плащаш - и дума да не става...  Naughty
Не знам Марков от Фемина изражда ли, но такъв внимателен доктор не бях виждала досега - виж как стоят нещата там.  Hug
Иначе и при нас е същото, в смисъл любезни са, но заинтересовани... не особено...поне лично на мене от джоба не ми излизат пари, и въпреки това ме е яд де...

Наде, гледах този линк и изнамерих мястото за обръщането но, честно да ти кажа не мисля, че някой тука ще седне да го прави.

Да преразкажа набързо да разбереш за какво ти говоря:
Намираш една дъска (като за гладене), облягаш я под наклон на дивана и я стабилизираш с кърпи и там нещо да се закрепи под наклон... после лягаш с главата надолу... (!!!???) и се облягаш на дъската, като слагаш двата крака върху облегалката на канапето. Това го правиш 3 пъти на ден по 20 мин... да продължавам ли или те отказах...  Mr. Green

Влязох аз да гледам снимките на Ивонка (супер си мацка!!)  и забелязах, че си имаме и други мами дали снимки. Ми казвайте бе девойки, да гледаме, да ви се радваме

Каталина и ти изглеждаш супер! Лолипоп, много сте сладки с дъщеричката!!!!

имаше и още неидентифицирани мами - сладурки, напишете си кой кой е в албумчето, че така няма как да ви познаем  Hug

# 71
dobra просто не бих останала при тая за нищо на света! направо е за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Егати отношението и то към бременна жена! Е за това аз съм си избрала човека който познавам вече 15год. и който не си е променил отношението с нищо не само към тези които му плащат а и към всички нуждаещи се! Избрала съм си го най-легитино - плащам 500лв. и съм спокойна! само че клиниката не е частна а е Св. София - бившата Тина Киркова.
Когато лежах преди години в паталогичната бременност си спомням как като влезнеше в стаята а ние бяхме 8 жени и виждах как в очите на всяка една от тях светваше искрица! Просто е невероятен първо като човек и естественно като професионалист!
Оххх извинявам се че правя реклама едва ли не ама много ме е яд като чувам за такива като тая Лазарова!
Ако имаш интерес с удоволсвие бих те запознала с човека за който говоря!

Jenna оооо благодаря много ама на акробат няма да се правя! Благодаря ти че се ангажира ама много интересно ми изглеждаше!  Hug

# 72
добра, наистина съжалявам за това как е минал прегледа. Аз също не бях сто процента сигурна, че искам да раждам при Лазарова, след като я видях. С мен беше много по-любезна и ме прегледа на ехограф, но ми каза "И за какво искаше да те гледам, след като си ходила само преди три седмици на ФМ? То на ехограф се гледа само три пъти за цялата бременност, не всеки път."
Казах й, че се притеснявам, задето бебето е много голямо, а тя ми каза "Ами ти да не си малка!"
Но като изключим това, беше любезна.
Предполагам, че не те е преглеждала на ехограф, защото това трябва да се каже още като се обаждаш да си записваш час и се таксува отделно, цената е 30 лв, но още на регистратурата казваш, че ще те гледат на ехограф. Другото е просто преглед и явно за такова са те таксували.
Въпреки този преглед предполагам, че ако наистина останеш да раждаш при нея, ще си доволна в крайна сметка.
За Вита мога да ти кажа, че д-р Илиева ще оправдае очакванията ти за преглед. Аз поне винаги съм си мечтала за такъв преглед. Цял час се занимава с мен и ми обясняваше всякакви неща, без да я питам нищо. Всички други до сега са чакали аз да им задавам въпроси, а аз не винаги знам какво да попитам, все пак не съм аз докторът.
И изглеждаше като човек, който си върши работата с голямо удоволствие.
Цените обаче там са по-високи. Нормалното раждане е 1300, но пък в цената ти влизат всички изследвания, престой, упойка ако искаш, въобще всичко. За нищо не се доплаща.
Има и много добри доктори в държавните болници, но аз лично не бих рискувала. За много други неща не бих дала пари, но от това просто не мога да спестя. Както казва свекърва ми, човек ражда за първи път само веднъж в живота си  Joy

Пожелавам ти да вземеш най-доброто за теб решение!

# 73
Jenna оооо благодаря много ама на акробат няма да се правя! Благодаря ти че се ангажира ама много интересно ми изглеждаше!  Hug

Наде, знаеш ли, искаше ми се да ти прочета какво става по нататък...  Joy Joy Joy

Та както си седиш и релаксираш така, като свикнеш с този номер, зимаш и тургаш една торба със замръзнали зеленчуци завита в тънка хавлия   rotfImbo зад главата на бебето ( newsm78 какво ли имат предвид???) и една греяна торбичка отпред на бебето (около пубисният кокъл).

на следващото вече щях да умра от смях  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy   Joy  Joy

Та от време на време, пак докато така си релаксираш, взимаш една картонена туба (тръба, такава с дупка) и я опираш в корема  rotfImao rotfImao rotfImao и или ПУСКАШ да звучи БЕТХОВЕН или караш някой РОДНИНА да ГОВОРИ НА БЕБЕТО ПРЕЗ ТРЪБАТА

rotfImbo newsm65

Просто сълзи ми избиха....това дали изобщо е сериозно... всичко останало на страницата звучи нормално, но това горе беше най голямата смешка дето съм чела...  Laughing

# 74
Значи какво?  newsm78 Взимам дъската за гладене и се захлупвам с главата надолу...  Joy  Joy  Joy направо цветно си го представям.  Joy  Joy  Joy Аз гледам по възможност да спя предимно на лявата страна, ама то не може на 100 %, щото докато спи човек не осъзнава какви ги върши...  newsm78

мими-мимия разкажи по-подробно за сватбата?! Как беше, давай снимков материал.

Гериинг, благодарим за книжката.   bouquet Свалих си я, макар че не знам дали ще имам нервите да седя да я чета от монитора, а си нямам принтер ... Ама ще прегледам най-важното!!!

Ох, и аз се чувствам много добре откакто захладня - изведнъж: няма болки в кръста, няма тежест в корема, няма умора...  newsm78 пу,пу,пу - така да е още 2 месеца Wink  Praynig
Само дето съм станала ламя - ям като змей горянин, а мъж ми се кефи и ме подстрекава.  Twisted Evil  Обаче ми е обещал, че ако трябва, после ще бяга с мен около блока, докато си върна килцата  Heart Eyes  

Дженна, ама кое парче на Бетховен да му свирим на бебето?  И има ли значение - на цигулка или на пиано? Аз това мога да го направя  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy

Общи условия

Активация на акаунт