Имаме си първо бебче, ЯНУАРИ май не е далече!

• 15 066
  • 277
  •   1
Отговори
# 45
mushmi, за запека да кажа. Аз страдам почти от началото на бременността. Ужасно! Случвало се е по 4-5 дена да не мога да ходя до тоалетна, а послеее...  Sick Sick #Crazy Всичко известно и неизвестно пробвах и единственото, което ми помогна беше Дуфалак. Няма проблем да се пие от бременни, защото не предизвиква контракции, освен това като състав е просто някаква захароза (т.е. няма химия). Едно пликче струва лев и нещо, но има и един български вариант, който е същия като състав, но по-евтин. Но не му помня името - в аптеките го знаят.
Успех, че е много мъчително!!!  Hug

# 46
забравих да добавя към "веселите неща" и запека  Wink
малееее понякога си нямате и идея какви мераци ми идват на ум само и само да се отърва....8 месеца стегнация...профилактично на 2-3 месеца 2-4 дни се будих с рядко щастие -ей така...круши му е майката и сливи....ако не дуфалак-обаче внимаваите с дозировката-първия път взех минимума-ефект- слаба работа,все едно нищо.2 път 2-3 пъти повече....за по-малко от  часа подейства ама за 5 часа на присекулки си изаках и туй дето едва бях глътнала....внивайте кога и колко пиете, че олеква ама докато олекне може да не спите цяла вечер и да искате....хората са написали ама аз нали знам по-добре.
така или иначе запека си е гадно нещо.така да ме боли корема чак лошо ми става все едно съм се натровила.при мен е събитие ако се отбия до wc по този повод-мъжът ми идва да ме подкрепя  Mr. Green мисли че ми действа разхлабващо  hahaha

# 47
И аз да се оплача, че току що се връщам от доктора. Бебчето казаха че е добре, но се настанило да излиза вече. Докторът каза ,че трябва да стискам поне до края на 36 г.с , а това си е цял месец. И сега ще пия магнерич. Дано бебчето изчака- не че нямам търпение да говидя, но е добре да си дойде с времето.Аз от 6 месеца съм в болнични инищо не правя, как да се огранича повече просто не знам.

juju, дано удържиш, миличка. Стискам палци бебчо да си стои вътре и да си дочака "неговия момент". Почивай си повече и раздреди ставанията от леглото. Дано всичко да бъде наред  Praynig .

# 48
Да се похваля и аз , тъкмо се връщам от доки. Всичко му е наред на бебчо   newsm10, отговаря си на възрастта , доста надолу е слязъл , но не било страшно. И , Алекс вече и на мен можеш да сложиш синичко щъркелче stork-boy . Показаха ни "атрибутите" на бебчо , и татито направо си умря от кеф newsm44 . И само за това говори : колко силно му "думкало" сърчицето и колко голяма  показали  че е му е "работата". Хубав ви ден от мен !   love001

# 49
  • София
Ми  на мен магнезият и но-шпа-то ми действат разхлабващо, толкова разхлабващо, че след всяко хапче магнезий тичам до тоалетната. Пък сега как са ми се дояли кивита, ама се въздържам, защото преди 2 дена хапнах само 3 и после цяла нощ ме боля корема и тичах до тоалетната.

# 50
Impatient, lady_ivy ехааа супер. Няма да съм самичка в парка  newsm44 Impatient: с теб ще се срещаме някъде по средата на парка, защото аз съм на централния вход откъм бул. Сливница

А относно яденето и алергиите - не мисля да се ограничавам. Ще си хапвам по-малко от каквото ми е сладко поне докато съм бременна preggo Той бебешора си казва какво му се яде  Grinning Важното е да не се прекалява с количеството  newsm10 А след това докато кърмя само ще поогранича боба и зелето.

juju1 Не се притеснявай мила - ще устискаш, не до 36, а до 40 г.с.  Wink Само бъди спокойна и не мисли за среща с бебчо по-рано, а чак през януари  Hug

забравих да добавя към "веселите неща" и запека  Wink ......
при мен е събитие ако се отбия до wc по този повод-мъжът ми идва да ме подкрепя  Mr. Green мисли че ми действа разхлабващо  hahaha
Ах, kriss1103  hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao

Djulichka : Честито ти синьо щъркелче и на теб мила - юнаците ни може и да се изравнят с момиченцата  Wink То и моето коремче е доста нисичко и разни лелки се опитват да ми говорят слупости... ама аз се правя, че не чувам  Naughty Щом доки ми казва, че всичко е наред, а й вярвам. Освен това се чувствам чудесно и знам, че бебешора ще си дойде когато му е времето - към края на януари  newsm10

# 51
ЗДРАВЕИТЕ И ОТ МЕН
АЗ СЕ ПОРАЗБОЛЯХ И ОТДАВНА НЕ СЪМ ПИСАЛА.НЯКАКВА СТРАХОТНА ХРЕМА И ГАРЛО ЧЕ ЧАК 2 СЕДМИЦИ МЕ ДЪРЖА.СЕГА СЪМ МАЛКО ПО ДОБРЕ.ОТНОСНО ЗАПЕКА АЗ ЯМ НА ГЛАДНО КРУШИ ИЛИ ГРОЗДЕ С ЧАЙ И МИ ПОМАГА.ХУБАВ ДЕН ОТ МЕН

# 52
а пък колко кг съм вече-нямам никаква идея!тук не ни теглят а аз имам кантар обаче ми трябва огледало за да видя какво показва  hahaha пък сякаш не искам мъжа ми да знае колко са точно:)то е очевадно че е бая..каза че нямал претенции как изглеждам след раждането стига да съм под 60 кг.....веселяк!абе и той запопи един корем от как сме заедно и няма да ражда ама аз не се оплаквам  Crossing Arms Tired
4естито момченца мамчета

# 53
  • Пловдив
Оле, като ви слушам болежките .. мога само да благодаря, че мен нищо ми няма  Rolling Eyes
Запек - незнам какво е това чудо - всяка сутрин, по мед и масло  hahaha  - закон божи  Crazy
Киселини също нямам, вече спя доста по-спокойно, не ставам до WC-то, нищо не ми се е подуло, схванало .. просто, чувствам се много добре като за бременна.
Само отвреме навреме като някаква мускулна треска имам ту на единия мускул на крака, ту на другия, нооо ... това е нищо в сравнение с вашите болежки.
И установих, че като се раздвижа, като изчистя къщата и мускулната треска ми минава  Laughing а като лежа повече се увеличава.
В очакване съм да разкажете за храната през 9 месец, че ми стана интересно.
Аз ям каквото ми падне, + люто  Embarassed все си казвам поне докато съм бременна, че може  Flutter
Относно свекитата - моята днес ми каза, че ще ни спонсорира за количката  Mr. Green
Не мога да се оплача от нея - макар да живеем в един и същ град, никога не идва без да се обади предварително, не се меси в нашите неща, по-скоро стои повечко на страна, отколкото да опитва да се налага.. затова и нямам намерение да я ангажирам като се роди бебето, за да не си разваляме добрите отношения  bowuu
Моето бебе пък не спира да се върти, но много деликатно, приятно  Heart Eyes

Имам един сладък мечок пляшена играчка и на него обличам дрешките на малката  hahaha и за да не стои креватчето празно мечето си спинка там  Laughing Много съм смешна  hahaha

Ох, ами това е, и аз се отчетох да не остана по-назад  Rolling Eyes

# 54
  • София
Имам един сладък мечок пляшена играчка и на него обличам дрешките на малката  hahaha и за да не стои креватчето празно мечето си спинка там  Laughing Много съм смешна  hahaha

Ох, ами това е, и аз се отчетох да не остана по-назад  Rolling Eyes

Хи-хи, Хана, ние пък имаме една плюшена жаба. Установила съм че е точно с пропорциите на новородено с памперс: по-слаби и криви крачета, голяма глава, дебеличко дупе и коремче и разперени пръсти на ръцете и караката. Та на нея изпробвам като взема някои дрешки. Но не се бях сетила да я облека ида я сложа да спи в креватчето  Grinning

# 55
  • София
mushmi  за запека-  аз сутрин пия фреш от портокал и имляко с кафе. До сега не съм имала проблеми, но не знам дали е от питиетата или просто имам късмет.

Благодаря на всички за милите думи, ще лежа още повече само да не кача 10 кг за 1 месец.
Още не съм купила нищо за бебка, чудя се дали да чакам деветия месец или да взема най-необходимото. newsm78

# 56
  • Бургас
Здравейте мамчета. Laughing
Нямахме нет известно време и сега като видях новата темичка се зачудих малко над заглавието  newsm78,но разбрах какъв е смисълът. HugИмаме си първо бебче  smile3501 pacifier
Да е жив и здрав първенеца от януарския отбор на мама Лусесита. smile3541

Аз да се похваля,доста напреднах с покупките за бебо.Купих почти всичко от първа необходимост,защото както виждате нищо не се знае,пък и списъкът за нашата бургаска болница е прекалено дълъг и трябва да съм готова. Grinning

Решили ли сте как ще стерилизирате?Аз купих стерилизатор за МВ.Предния път използвах течен разтвор беше удобен и за гризалките след това,но за сега съм взела само за МВ.

Иначе да докладвам за състоянието си.Забелязах,че застояването вкъщи откакто се развали времето не ми се отразява много положително.Продължителното седене ми докарва болки.Иначе не се оплаквам,добре се чувствам.Дай боже докрая да е така.

Хубава вечер на всички. Hug

# 57
  • Карлово
Ама какво се оплаквате от кг, аз подминах вече 90-те Mr. Green
Морги, не знам за какви протектори става дума, аз сега ползвам за Мартина някакви чаршафчета ги водят, 60 на 90 см са, за еднократна употреба, 32 ст бройката. Иначе когато беше с памперс не съм слагала нищо.
Днес си изкарах яда на служителките от НОИ и от счетоводството. Предния път когато имах проблеми с болничните, щото някой проспал някакъв закон, се наревах и си трупах яда в мен, сега обаче си им го върнах и за предния път. Та ще си чакам парите някога, ама кога ли? От септември си ходя без пари, добре че свикнах да не разчитам на тях и тати получава достатъчно.

# 58
  • София
kloie и аз се бях втурнала да си купувам на Авент стерилизатора за МВ. Но вече 2 приятелки ме светнаха, че може да се ползва и някаква друга пластмасова кутия с малко вода на дъното. Едната ползва големи кутии за сладолед, а другата си е купила комплект кутии от тези с различните размери, дето се пъхат една в друга и стават за МВ и за фризер. Просто трябва да се пробие малка дупка на капака, за да излиза парата.

Ако основно сме на кърмене, то и нещата за стирилизиране няма да са много, така че и този уред ми се струва излишен. Пък и после винаги може да се купи.

За протектора за дюшек и аз се чудих много дали да купя, но взех един за 20 лв. от Пигиса. От едната страна е гумиран, а от другата е като хавлиен плат. И аз се притеснявам дали няма да запарва, но ще пробвам. 

# 59
Влизам само да Ви видя как сте и отивам да се излегна пред телевизора .

Общи условия

Активация на акаунт