Отговори
# 180
Хелоу мацки!  Hug

Отдавна не съм писала, но чета редовно..просто с Лина около компютъра е невъзможно да пиша - бута ми ръцете и "взема думата".

Цвети, отдавна не си се вясвала. Как е работата? Наистина ни липсваше в СЗ. Дано на пролетно-лятната среща дойдете!

Бебка, Алексчо е един прекрасен синеок младеж! Да ви е жив и здрав!

Елимира, относно пълзенето - Лина все още не може или не иска да пълзи и това е. От 6 месечна я чакам Simple Smile Затова пък и досега нямам проблеми с контакти, кажели, рафтове....макар, че сега сигурно ще имам  newsm78

Симона, радвам се, че вече сте здравички  Hug

Дженд, добър отчет! А тези хора, умишлено, които са се държдали зле, някакви провокатори са явно, но ми е чудно, срещу какво се борят....

За спането - ами Лина спря да спи дълго след 4 месец, а сега направо се е срастнала с мен....Ползва ме за залъгалка, възглавница и шише Simple Smile Както е писала Жени - а съм мръднала..недай си боже пък до тоалета,...е някакъв ужас. Ама така ще е..сами сме си го избрали  Joy

Като чета, колко ядат вашите деца, направо се изумявам!

Лина днес например е яла това:

8 часа: мляко
11.30: попара (след неуспешен опит с ябълка)
16.30: 4 лъжички круша
17 часа: 10 лъжички спаначена супа
19 часа мляко

Сега в 9 ще се опитам да и пробутам каша, но да видим..

За коледни подаръци не съм мислила. Ние живот и здраве ще сме на гости в чужбина и това надявам се ще направи Коледата ни незабравима. Чудя се само дали да помъквам със себе си куп лекарства за Лина, за всеки случай, или не.  newsm78

# 181
Тали, в новия магазин Джъмбо има много различни лаптопи - от 30-40 до 100 лв.

# 182
Здравейте и от нас!
Ние също сме в редиците на болничките. Първо бе каката, после Ради /стигнахме до антибиотик/, утре му е 3-ти ден и ще ходим на контрола, дано няма вече хрипчета. Горкото, много се измъчи, май късно му включихме антибиотика, отслабна, на всичкото от горе повръща като му давам сиропите... А сега май и мен ме заболява гърлото. Гаден вирус.

Относно кг. Ради не ми е от слабите, макар че сега видимо отслабна и като го нося се усеща. Страх ме е да го премеря, според мен е отслабнал поне 1 кг. И както си похапваше по много и с апетит, сега направо спря да яде, чакам го да заспи, за да му дам бутилка с АМ, пие на сън, но въобще не стига количеството от преди болестта. Започна и да ме отбягва, защото напоследък при него се появявам с лъжица или спринцовка със сиропчета.  #2gunfire

Относно подаръците имам подарък за тати /парфюм/, за Ради /бях дала линк към една книжка с пеещи герои,  но ще ме трябва още един/, за РД на Марта в неделя /избра си го сама, но ще ми трябва още един за Коледа/. Напред съм с материала.

Специално за Ивиче /а и всяка от вас, на коята идеята и хареса - подаръкът е подходящ и за момчета/, ако все още нямаш идея за подарък за Марена, бих ти предложила това, което Марта за 3- та поредна година получава - различен вариант, разбира се. Това е комплект SES за правене на бижута, имала е с отливане на фигурки от гипс и мъниста за бижутата, имала е за гривни, тази година  сама си избра к-т за правене на възглавничка. Има ги в Метро и в Бонжура /бързо се изчерпват/. Цените са от 10- тина лв, най-интересните са ок. 20 лв. Много са занимателни, доколкото си спомням миналата Коледна ваканция Мартина прекара в правене на  бижута. А племенниците ми, момче и момиче на 10 години също поискаха такива за Коледа, което доста ме изненада.

T@LI, как го фризираш татито, че и ние имаме машинка и татито настоява аз да го правя, нямал време да ходи по фризьорки всеки месец.

Лека нощ!  Надявам се и за мен, че предишните бяха кошмар. Имам да чета и готварския, че каката си прави устата аз да и правя тортата, тя е възхитена от идеята да майстори украса за тортата.

# 183
И аз мислих за Лаптоп, но когато е някаква играчка, Ради нещо не се застоява пред нея.

# 184
Привет и от нас!
Докато чакам пералнята да изпере реших да ви навестя  Mr. Green

Благодаря за хубавите думи за Алексчето ми  Hug Рени,  благодаря че питаш и за работата - какво да ти кажа - работа като работа, важното парички да дават. Иначе бавачка намерихме още преди да започна. Като се замисля изкарахме късмет, макар че със сигурност мога да направя някоя и друга забележчица  Blush Нооо ... като цяло съм доволна от жената.

За подаръците - още не съм измислила нищо и незнам кога ще я свърша тази работа  newsm78
За спинкането - от известно време Алекс не се буди нощем, ако се случи е мнооого рядко и знам че скоро ще има зъб, ако не и на другия ден  Mr. Green Е имало е 1-2 случай да си играе нощем по 3-4 часа.
За папането - часовете се ориентировъчни, като събота и неделя не се спазват особено, защото всички спим до по-късно. Храненията са 4 и изглеждат горе-долу така:
  8.00 - 280-300 мл. АМ
12.30 - месно/зеленчуково пюре /бурканче и половина/ + плод за десерт
16.30 - плодово пюре + 2 бисквити Закуска + малко АМ /всичко омешано на едно/
21.00 - каша и лека нощ! към 22.00 обикновено
Междувременно се гризкат солетки, бисквитки и др нещица.  Laughing

Тали, и аз го фризирам нашия тати вече 3-4 години, не че има много коса милия, но мисля че добре се справям.

Дано всички болни бързо да се възстановяват и да се похвалят с отлично здраве !!! Praynig

Друго май не се сещам. За сега лека нощ и  Heart Eyes

# 185
    Здравейте,момичета!
  За хапването-ние горе-долу хапваме,това което е написала Тали,без десерт на обяд NaughtyСама приключи с АМ.А пък да остане до обяд на АМ като Алекс е мисия невъзможна от много месеци.Сутрин е много гладна и яде с особена охота попарка или зърнена закуска,каша или кус-кус.Пие много сокчета Хип и вода.Обожава мандарини.Тежи 11 кг,забравих колко е висока.Аз по-скоро искам да питам за манджите и супичките,които не са от кухня-колко често давате месо или са зеленчукови?Жълтък-в какво количество и с каква честота?А белтък давате ли вече?
Чакам отговори  Hug

# 186
Здравейте, мадамки! Hug

Напоследък нещо не съм в настроение и хич не ми е нито до форум, нито до чат Tired Незнам какво ми става...просто исках да се откъсна от всичко за малко...по цял ден се занимавам с Тедката или чета книги, или гледам филми, когато той спи...
Ради, SIMONA, благодаря за загрижеността! Heart Eyes

Иначе сме добре. На младежът му сложиха ваксината против морбили, паротит - добре я понесе. Педито ме предупреди, че след около 2 седмици може да се появи хрема като реакция...Водих го на очен лекар, защото ми се струваше, че криви едното оче, но всичко е ОК...Татито ни поизплаши малко на Никулден - падна му много кръвното, повръщаше и му се виеше свят, но с няколко инжекции и малко вливания на глюкоза за няколко часа се оправи...после беше притеснен, че "го хващат" женски болести Mr. Green

За подаръците - ние сме на принципа "кой каквото иска"...само че аз още не съм измислила какво искам Wink Пламен иска да си вземем нов компютър, ама аз нещо не съм навита, щото този върши идеална работа newsm78
За спането - Тедката заспива около 20.30 и принципно се буди 2-3 пъти нощем след 3.00ч. ...има случаи и въобще да не се буди, но от няколко дни спи доста неспокойно (явно го мъчат зъби), в резултат на което тази нощ ме е събуждал почти на всеки половин час ooooh!
За яденето - храни се 4 пъти на ден, ако изключим пиенето на около 120мл АМ сутрин около 5ч. ...понякога минава и без него...иначе в 8.30ч. - попара, кус - кус, кекс с айрян, бисквити с кис.мляко; 12.30ч. - месно или постно ядене, каквото са дали от кухнята +плод; 16.30ч. - десерт, кисел, кекс + плод; 20ч. супа с два сухара +60мл АМ ( в събота и неделя, когато му готвя аз не пие АМ)...Във времето между следобедната закуска и вечерята пие около 200мл сок...

Стискам палци и пращам положителна енергия на всички болни дребосъчета! Бързо оздравяване, че празници се задават! Praynig

И накрая, след този дъъълъг пост, искам да ви почерпя за здравето на моята майка, която днес има рожден ден:

Хубав ден и добро настроение! Целувки! Heart Eyes

# 187
Дени4ка, да ти е жива и здрава майката !!! да се радва още дълго на внучето и да се уважавате !!! bouquet

и на мен ми е подобно настроението и не ми се пише....

lina_d, благодаря за идеята. този подарък го имаме Laughing имаме и гердани и гривнички и пръстенчета вече.....
сега нали се сещате какво ще получи Марена? естествено - лаптоп. образователен, на английски.
много ти благодаря за материала, който ми прати на лични, днес най-после ще го прочета. Embarassed
оздравявайте бързо !

# 188
  • София
Привет мами,

Май зимата на всички ни се отразява с понижено настроение и малко депресия...
и аз съм от мамите дето нямат настроение.. дано скоро се оправя, защото не се харесвам такава.

Имам чувството, че времето все не ми достига, все нещо трябва да правя, все гледам кое ми е с приоритет, и все ми се струва, че Йоана изостава в развитието понеже от учене, изпити, писане на дипломни, и работа времето за нея е доста ограничено. А аз наистина се старая. Освен това до толкова се чувствам изолирана. Приятелите ни вече сани отписали и никой почти не се сеща за нас. Верно е че не можем да сме както преди и да излизаме насам натам заради малката, ама ми стана страшно мъчно че никой не се сети да ми се обади да ми честити РД на детето.

Ох, мога доста да се оплаквам още, ама ням смисъл да развалям и вашето настроение с мойте проблеми. 

Иначе по темите:
храненето: Йоана яде няколко пъти.
Сутрин към 6 има малко кърмене + 150 мл. АМ
към 9 попара или кус-кус + малко каша защото все не си доизяжда закуската.
към 13 местно/безместно + десерт
към 17 има крем
към 20 има вечеря, кис мляко с бисквити, или супа, или каквото и измисля.
към 22 преди лягане има кърмене + 180 мл АМ+2 лъжици каша Нестле лека нощ
не знам колко тежи, ама е някъде към 8 кг и 200 или 300

За подаръците
на роднините ще правим Календари със снимка на Йоана, ама още не съм се ориентирала къде, как и колко....малко късно става, ама няма как да съм по-експедитивна
С половинката ще имаме общ подарък: нов компютър.
За Йоана още не съм харесала нищо.

Деничка, честит РД на майка ти! Да е жива и здрава дълги години да ви помага и да ви се радва и тя!

Дано всички болнички оздравяват!

# 189
 Привет и от нас, майчета. Ники ме побърка от Никулден до неделя - повръщане, разсройство, после аз се разкиснах - явно като си дойде таткото и имаше на чие рамо да си поплача...Ама вече сме здрави.
Срещата за петък  е уговорена за 19,30-20, Дон Домат на "Веслец", до Младежкия. /където се събирахме като бременни/.
Има ли желаещи утре в 12 да се видим с децата в "Приказка без край"? говорихме с Оля и Ети...
Ники още се буди нощем, но в 1 и 3 го приспива любимия, а аз го гушкам и кърмя от 4-5 нататък...и така дремуцаме до 9  Blush после попара, супа/маджа на обяд. Много яде грозде напоследък - бяло, без семки. И солети.
Меги, не се натоварвай, ма такива периоди, после нещата си идват на място. Угризения винаги ще имаш, независимо дали учиш или работиш, дали си се посветил изцяло на детето или си загърбил социалните контакти. Опитай се да се наслаждаваш на семейната идилия сега. Hug

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 12:03 от Весето s

# 190
Здравейте и от нас!
Значи не съм само аз със смотаното настроение. Sad И аз нещо съм така и мисля днес вече да украсим елхата, поне тя ми помогне да вляза в Коледно настроение.
Фъстъчка, така е променят се приоритетите, така се оценят и пресяват приятелите. Предполагам всеки има такива случай. Важното е на вас да си ви е добре. А за Йонка не се съмнявай ти правиш най-доброто за нея.
храненето- трудно, сутрин се кърмим, ако сме станали по рано като днес например към 10.30 се пробвам и аз като Гери да пробутам малко попара, преди я хапваше с охота сега нещо и се муси, разнообразявам и понякога с кус кус, но вече от нашия, че този бебешкия на Плазмон го отказва; на обяд хапва от нашето, кухнята категорично я отказва и аз вече не се бъхтя всеки ден да бързам да заверявам купони, да мия бурканчета, като тя не я и опитва даже, следобед и правя или кисело мляко с бисквитки, или някаква готова кашичка, вечер пак от нашето, и преди лягане малко каша, естествено млечна кухня мама е нон стоп, предполагам,че заради зъбките наблягаме на сученето. И аз като Гери и Жени съм и биберон и зълагалка, заспиваме САМО докато сучем #Crazyпонякога е трудно, но като не мога да издържа на сълзите и давам.
Ние днес сме на ваксина. Дени и нашата педиатърка ни предупреди,че неразположение може да се появи след 5-я ден от ваксинацията и организмът можел да симулира симптомите на това срещу което е ваксиниран.
За подаръците- Клюки и от твоят пост, там където трябва  Hug. Вече нямам телефон и съм с един по-стар, но върши екстра работа, че нещо и не мога да си харесам. Иначе за половинката имам някаква идея но ще видим.
Дени да ти е здрава и щастлива майка ти!  bouquet
Пак стана дълго, ама така е личи си кога лаптопа е в къщи
Лек и спокоен ден от нас!

# 191
  • София
Здравейте!

Времето е отврат и го дават да става и студено и пак ще ни затвори вкъщи. Затова днес използвах и записах нова педи на Миташки. Младичка с две малки деца. Като първо впечатление ми хареса, но дано не ни се налага често да я посещаваме Praynig

Ралиар по твоите въпроси - захраних с жълтък 6-7 месец, но по съвет на педито лятото не давах и скоро се сетих и пак включих по 1/2 жълтък през ден. Иначе белтък още не съм давала. Амесо Митко яде всеки ден обикновено вечер, за да му е по засищащо, защото после не пие мляко.Незнам дали е правилно всеки ден да яде месо ама така процедирам newsm78

Тали тук в Люлин гледах едно лаптопче, което е за по-голями деца, защото е обучаващо по англ.ез., но се чудя дали да не го купя, защото Митко умира да се добере до клавиатурата и да щрака по клавишите, а и хич не е скъпо. Мисля че беше 20 лв.

За срещата в петък ще дойда!   

Меги не се обвинявай за нищо. И Пети е права така наистина си личи кой е приятел! А на мен пък собственият ми мъж на РД на собственият си син не ми подари едно цвете. Купил ми нашия парфюм по този повод, които ми даде няколко дни преди празника, но на самият РД си идва вкъщи с празни ръце. Много повече щеше да ме зарадва едно цвете на РД на детето отколкото каквито и да било други неща!

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 13:43 от мама МОНИ

# 192
здравейте мацки, мен също ме е хванала нещо депресарската, ама гледам да не и се предавам, че ставам много лоша и чак аз не си се трая Mr. Green
Дени ЧРД на майка ти, да е жива и здрава и много обичана от близките си   bouquet
Димана пак е малко болничка - кашля гадно, това е засега, без температура и сополи и се надявам да мине бързо. Запланували сме слагането на ваксината за след 1 седмица, ама да видим как ще сме.
За хапването - има си режим и гледам да го спазваме, че иначе ако избързам или пък да я нахраня по-късно и са едни драмиии.
5 ч. - 170 мл. мляко (не се буди, аз и давам млякото докато спи)
9 ч- 150 гр. плодово мляко с бисквитки
12,30 - основното ястие от кухнята
16,30 - кисела от кухнята или плодовите дуети (не харесва грис и такива ми ти десерти с мляко)
20,00 - супата от кухнята с 1-2 сухара
не пие мляко преди заспиване вече, през ноща се буди 1 път и като я взема при мен си спи до към 7-8 часа .
ето един вариант на лаптоп:http://www.vegatoys.com/?area=toys&task=view&id=799
доставката е безплатна  Peace
а сега след лавината от инфо Mr. Green и малко въпросчета:
Каква е процедурата по миенето на зъбките при вас - кога, как, с какво и ....
Мамите от София биха ли препоръчали добър док за фетална морфология, но да не е Мазнейкова,че при нея имало свободни часове чак за след НГ. спешно ми е, за една приятелка - новопреместила се Софиянка Praynigуф май прекалих ама така е като не се включвам редовно
много Hug от нас с Димана

# 193
  • София
Ели аз ходих на ФМ при д-р Марков в МЦ "Фемина" и съм много доволна. Доколкото знам обаче вече не работи там, но ако пуснеш тема в "Майки" съм сигурна, че ще ти дадат телефона му.
А ти ме подсети за зъбките и аз се бях наканила да питам, защото още не съм започнала да ги мия Embarassed

# 194
  • София
Поизгубих се малко, но много ми дойдоха празниците.
Пък и майка ми ми е на гости и сега ме е полазил един мързел. Ужас.

За яденето. Откакто на Ники му мина хремата апетит има.
Сутрин към 8 кърма
10.30 попара или елда
към 14.30 половината супа от кухнята и цялото второ плюс някакъв плод за десерт
18 кисел, каша, плод с извара или десерт от ДК
21-21.30 кърма

Междувременно изпива от 200 до 500 мл сок, яде някакъв плод и когато седнем да вечеряме поне половин филия хляб  - Задължително Mr. Green

Пробвам го със супата за вечеря, но нещо не се получава. Гризе си хляба и ми се мръщи на лъжицата. Явно за сега кърмата му стига.

Е пред нощта се буди по 2-3 пъти и суче, но мисля тези дни да предприема мерки срещу нощното будене. Това май е свързано с много рев, но се надявам майка ми да помага.
 Ако имате опит в отказването на нощните хранения- ПОМОЩ приемам всякаква Praynig

За подаръците - е, като тази година безидейност не ми се е случвало.
Ники има толкова много играчки, които събрахме покрай РД и Именния ден, че засега не може да им се нарадва на всички и май няма да му подаряваме играчка.
Днес му купих две бодита, едни пантофки и това, което ще го зарадва гъба за баня - животинче и ръстомер с едни весели животни. Ръстомера го зърна за миг и му се накефи много. Ако измисля нещо друго ще го добавя.
 За мъжа ми още нищо не съм измислила. Че неговата е и по-сложна. На 21 има РД и сега трябва да мисля и за друг подарък.

Утре няма да можем да дойдем в "Приказка", защото сме на рожден ден Sad

Ели мама, и аз ходих при Марков. Много е добър. Като раждах в МД и вдигнах 40 С температура също ме гледа. Мисля, че още работи във Фемина. Една приятелка ще ходи там другата седмица. Но дори и да няма свободни часове за него там всички са добри. Телефоните може да ги вземе от сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт