Отговори
# 195
Здравейте,мами!
Дени,добре завърнала се мила HugРадвам се че с Тедката сте добре GrinningНагушкай го от нас със Симито Hug
ЧРД на майчицата ти!Много здраве и дълголетие и желаем  bouquet
Ралиар,относно манджичките-основно аз готвя на Симона,понеже тук нямаме кухня и за това мама се е заела с тази задачка Grinning
Та Симона яде почти всеки ден месо-супа топчета,яхния с пиле,ориз с пиле,макарони с шунка и пиле и т.н.,само един ден в седмицата яде постна супичка.Но ние даваме толкова често месо,защото хемоглобина ни е много нисък и водихме Симона при един доцент и той ми каза,че задължително всеки ден трябва да приема около 50 гр.месо.Относно жълтъка-давам по 2 пъти в седмицата по 1/4.Белтък скоро няма да дам-по моя преценка Peace
Това за сега,че Симито се събуди.Този пост го пиша час и половина,днес нета е ужасен Sad

# 196

Каква е процедурата по миенето на зъбките при вас - кога, как, с какво и ....

Ние ги мием от около 2 месеца с четка на Аквафреш първата за деца над 4 месеца и с детската паста пак на Аквафреш, сутрин и вечер. На Никол много и харесва, сигурно защото си чеше венците, и даже сутрин като и мия лицето посочва четката и е супер щастлива. Дано и като порасне и харесва да си мие зъбките Laughing
Наде как сте с Анка Калпазанка?
Гери  аз като пътувам взимам Нурофен, Витамин С и Стеримара, за всеки случай, въпреки,че мъжо все вика "Е там няма ли аптеки?", ама аз да си имам. Къде ще ходите?

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 17:48 от Peti_n

# 197
мами, благодаря Ви за бързите отговори за док Hug

# 198
Здравейте!

Мами, имам едно спешно въпросче - някоя от вас посещавала ли е гинекологичните кабинети в Студ.град, бл. 57 и знае ли дали работят със Здравната каса?

Heart Eyes

# 199
Здравейте момичета!  Simple Smile

Отдавна не съм писала, но нещо нямах настроение на последък за четене и писане.  Sad Имах нужда да обърна повече внимание на детенцето си, да украся дома и разни такива нещица.

Сега съм на вълна да правя коледни сладки и сладкиши.До сега пекох меденки и правих един Английски коледен кекс, който се правел още края на ноември  и отлежавал до Коледа, колкото повече стои, по-хубав ставал.Е, аз го направих сега и мисля да го хапнем за нова година с кумовете ни.Мирише страхотно  Simple Smile Решила съм и още два вида сладки да пека и да направя медена къщичка на Теа, тази вечер татито изряза шаблоните.Абе обърнах къщата на сладкарски цех, нотака ми става по-ведро настроението и се пренасям на коледна вълна вече.

Иначе Теа е добре, май пак я мъчи зъбче, защото много плаче и кривее и тотално отказва да яде през деня, дори и любимата си попара.По цял ден говори по телефона  Wink и се съблича сама.Научила се е да разкопчава циповете на дрехите си  докато я видя е само по боди. Rolling Eyes

На Теа купихем подарък за коледа.Понеже много обича да си играе с коша си за колата, и да го мъкне из целия апартамент, а той е доста тежък и й е трудно, купихме й кукленски такъв  Mr. Green Още като го видя в магазина и го помъкна, но далеч по-леко.И за да не е празен коша купихме и едно плачещо и смеещо се бебе с биберон.Много го хареса и най-вече това да му бърка в устата  Laughing Та детето само ни подказа какъв подарък иска от Дядо Коледа.

Сега отивам да ви почета, че нямах време и съм изостананла с новостите  Embarassed

Лека нощ   bouquet

# 200
Ха! Живо Здраво?!  Grinning

Като гледам не съм само аз сдухана мамка... пиша, колкото да не ме забравите, боли ме глава и по натам ще се отчитам...

Пращам ви една снимка на която сочим светлото бъдеще с малкия  Crazy:
http://images22.snimka.bg/004696572-big.jpg

Лека и мека от мен Wink !!!

# 201
Здравейте !!!

ДЕНИЧКА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЙКА ТИ!! ДА е жива и здрава!!!   bouquet

Лек и хубав ден на всички!!!

# 202
Дени, да е жива и здрав майка ти! Благодаря  за почерпката!  Hug

Всички болни дечица да оздравяват  Praynig

Мами, много ми е полезно инфото за дневните ви менюта! Честно казано аз никакво месо не давам вече, защото Лина и без това яде предимно попара и каша. Вчера успях да и набутам мандарина и и хареса. Иначе обожава хляб във всякаква форма. Сокове плюе с отрвращение  newsm78

Ивиче, тамън и аз си мислех, че за Марена ще трябва един лаптоК  Joy

Петя, ще ходим на гости при сестра ми в Германия и се надявам да си направим и екскурзии до Люксембург, който е на 80 км, Мец, Триер и евентуално Париж. Дано времето там е приятно. Сигурно ще си вземем рент-а-кар, но дали дават и столчета за деца, някой знае ли ?????

Мами, по колко урина дадохте за изследвания? След 5 неуспешни опита, днес събрах едва 10 мл..и това е. Повече няма да опитвам Sad

Хемоголобинът на Лина е 111. Вие как сте?  Cry

Фъстъч, за приятелите- и аз съм много чувствителна на тази тема, защото съм екстроверт и контактът с хората за мен е много важен и зареждащ. Криво ми е, че някои от близките ми не се обадиха, но няма как..Затова пък се радвам че на 1 РД на Лина успях да поканя повечето от тях.  Въпрос е на приоритети, етапи в живота...Честно казано с удоволствие посвещавам цялото си време на дъщеря си. Даже вчера си мислих, как ако не успея да си намеря гледачка след 2 годинка, ще си я гледам още....Simple Smile

# 203
Ronja и аз не можах да събера толкова урина както първия път, беше съвсем малко сигурно и по малко от 10 мл. но реших да я занеса и лаборантката каза,че е достатъчно. Нали знаеш,че се носи до 1 час, поне на мен така ми казаха.
Нашият хемоглобин беше 120.

# 204
ronja, мисля че количеството е достатъчно newsm78 само няколко капки са нужни, защото те я изследват с лентички...колкото до хемоглобина, на Тедката е 118...

При нас одисеята с нощното събуждане през половин - един час продължава ooooh! явно така ще е, докато не избият всички зъбчета Tired Здраве да е!

Благодаря на всички за поздравленията за моята майчица!  bouquet

# 205
уф и при нас вземането на урина беше кошмар - цяла седмица я дебнах. 10 мл. мисля, че са достатъчни и аз съм чувала, че трябва до 1 час да се изследва. като ходихме да ни вземат кръв обаче лаборантките казаха, че въобще не е необходимо да са гладни децата щото е обикновена кк, а 3 часа са предостатъчни, ако държим все пак да е на гладно. а пък док иначе много държи на това, както и на стерилна урина Naughty
иначе нашият хемоглобин е 135 Peace аз съм сигурна, че моят не е толкова висок  Crazy
много  Hug

# 206
Здравейте,мацки.На Поли хемоглобина е 119,и доки каза,че е добре.Но ме пита дали аз или мъжа ми,не сме с ниско кръвно,с което съм аз,и че било наследствено,при Поли.Да не се стряскам,ако отидем на преглед някъде и ни кажат,че на Поли хемоглобина е нисък.За урината,на нас не са ни искали да е стерилна.
Имам едно въпросче.По колко вода и сокчета пият вашите деца?Питам,защото моята щерка въобще не иска да пие нито вода,нито сок.А лятото пиеше по много,а сега не иска. newsm78

# 207
  • София
Привет момичета Hug

Обекна ми, че не само аз нямам настроение, а се задават такива хубави празници!!! Е аз имам и допълнителни притеснения около пустия му апартамент и затова не ми се украсява и с коледни украси Tired На всичкото отгоре Алекс прави само поразии - една вечер лапна отрова за хлебарки от онези къщички и направо ми взе акъла. Добре, че реагирах навреме Praynig

Дени, да ти е жива и здрава майчицата!!! Hug

Гери, хемоглобина на Алекс е 130. Иначе аз на него урина му взимам от раз, но при момиченцата сигурно е по-трудно.

Отностно храненията нашия режим е следния:
8 часа - 210мл АМ
11.30 - Супичка с хляб
14.30 - Манджа
17.30 - Десерт
20.30 - 210мл. АМ
Между тези хранения ядем плодове, бисквити, солети и много хляб, а и каквото хапваме за вечеря се опитва Mr. Green

Зъбките ги мия с Nenedent-baby. Има си и специална четка, но напоследък бях позабравила да му ги мия. Имаме си вече 7 зъбчета Grinning

За коледните подаръци отдавна съм готова. Вече са взети и разпределени за всички близки Peace Само за Алекс се чудих, но и на мен ми харесват тези малки лаптопчета. Аз ги гледах в Метро. Мисля, че имаше добър избор там!

Целувам ви и се надявам коледното настроение да ни завладее и да забрави всякакви тревоги  bouquet

# 208
Верче, тази сутрин си мислех за теб, че не си писала скоро...радвам се, че сте добре Hug колкото до настроението, сигурна съм, че с наближаването на Коледните празници ще се подобрява Simple Smile
ki4o, Тедката на ден изпива около 300-400мл вода и 200мл сок Peace

Накарахте ме да се замисля с това миене на зъби newsm78...май единия от подаръците на Тедката за Коледа ще е четка за зъби Mr. Green Иначе за момента младежът е с 8 зъба, а още не мога да разбера колко са на път...два долни със сигурност избиват, но и горе му е много надут венеца...

# 209
  • София
Милички, мерси на всички за окуражителните думи!
Добре че сте вие, че да не се чувствам толкова сама...

По въпросите:

Взехме "пишкано" доста лесно, като стана направо я изпишках в контейнерчето.
Хеоглобина на Йоана е 133
Сокове не пие... аз или и стържа плодовете в каша или и ги мачкам, а и то било по-добре за стомахчето да е плода със сока, а не само сока.  Пък и споко, според "последните" проучвания нали сокове уж чак след 2рата година се давали... Rolling Eyes

Иначе вода пие бол...оставила съм и две шишета около нея, и като и се пие сама си взима и пие. Дори според мен пие твърде много, ама пък няма лошо...  

Миенето на зъбите за сега е трудно, едва пуска четката а пастата я плюе.

Общи условия

Активация на акаунт