ДЕКЕМВРИ е под пара вече, за мама и за малкото човече!

• 13 292
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Я да ви питам как се справяте с гурелите на бебчетата?
На мен в болницата ми се скараха за кърмата в очичките!?! А на първата консултация от педиатърката в къщи ми каза всяка вечер и сутрин заедно  тоалета на детето да почиствам с памучен тампон с физиологичен разтвор ,от вън на вътре като леко натисна слъзното каналче, също така п една капка от разтвор във всяка ноздра.

Зехтина и нашия е екстра върджан преварен на водна баня, слагам го обилно след всяко сменяне на памперса.

Клер, ами днес сме на консултация и ще я питам. Относно филмчето, аз съм голяма почитателка на Анна Гедес има страхотни дрешки и картички, а как прави самите снимки направо е магьосница!
http://www.annegeddes.com/

а ето ни е нас вече по - усмихнати http://www.youtube.com/watch?v=JS0BMW9lLNg&feature=related

# 271
Роринка кажи моля как роди нормално или със секцио,че и наща разлика между баткото и бебчо ще е 16 год,но ако знаеш как се страхувам от раждането май съм позабравила нещата.

# 272
Роринка кажи моля как роди нормално или със секцио,че и наща разлика между баткото и бебчо ще е 16 год,но ако знаеш как се страхувам от раждането май съм позабравила нещата.
[/qu
Нормално и без упойка, ама и аз бях позабравила за болките, май! Нямах време да се изненадам, защото стоях в къщи до последно и от появяването ми в Токуда до пълното приключване на раждането минаха едва 40 мин. Не очаквах толкова бързо да получа разкритие, за 25 мин. от 5 см на 10 см. Ако сега избирам, съветвам те нормално, с епидурална упойка, съвсем друго е. Иначе след час си бях напълно добре и все едно не бях раждала. След 3 дни ни изписаха.

# 273
Привет на всички момичета!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!
ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА!

Днес ни изисаха и влизам само да се похваля, че съм най-щастливия човек на света и си имам още едно ЗДРАВО и прекрасно момиченце с размерите на кукличка. По-късно и снимки ще публикувам - дано успея, че се храним уж на 2 часа по половин, а то реално на час - час и половина по 40 мин. Важното е че засука още същия ден - 7 часа след като се роди.
По-обстойно ще рзаказвам някой следващ ден, че... липсва ми всякаква организация още.

Селувки на всички бебчета!

# 274
Нещо стана гаф с отговора ми.

# 275
  • София
Добре сте се завърнали Hug

муниека, всичко това за очичките правех и нищо не помогна един месец, а кърмата за един ден ни оправи. Пръснах ей така, защото чух, че помага...

Иве, да това е този слинг, който смятам, че за лятото е супер. А ако имаш някакъв плътен и топъл плат, като от шалове, може и сега да ползваш. Аз моя уших от 2 парчета 80см x 80см, сложени с опаковата страна едно към друго - единия е основния плат, а другия от мекичката подплата (вътре между тях сложих вата), към единия край заших парче 80x30 за опашката, която се мушва в пръстените, а от другата страна същия размер парче, но сгънат на две (става 40x30), а в сгъвката са сложени пръстените. Тази средната част я нагъваш до 30 см за да зашиеш опашките към нея. Малко зор видях с моята машина, че стана адски дебело, но по-удобно и по-топло ми се струва за зимата.
Иначе сега се върнахме. Бяхме се опаковали аз, каката и малкия и вън на снега Grinning А, когато валеше, слагах отгоре тази опашка, която го пазеше много добре.

Бабче, виждам те Hug

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 16:24 от veshti4ka

# 276
Здравейте девойки! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за стиснатите палци и хубавите пожелания.
С малкия княз сме вече вкъщи. Всичко ни е наред, кърмим се, спинкаме и т.н. бебешки неща. След малко чакам и баткото да се появи от градина и да станем пълен комплект.

Родих нормално. Д-р Чалманов води раждането. Определено видях разлика във воденето на ражданията от поколението 40+ и младоците 30+ в Шейново. Да ви кажа, накрая колкото и да ме болеше и всичко да продължи дълго предпочитам по-старото поколение, за да си бъда вкъщи на 3-тия ден, отколкото при младоците да родя за 2 часа, после да ме кърпят още 1 час и да не мога да се прибера 1 седмица.
Та в този ред на мисли, раждането мина ОК. Всички говореха за едро бебе, но никой и не предположи, че ще е над 4кг. Говореха за около 3800 (всичко над 3200 било едро бебе). Накрая като се появи малкия ми казаха, че съм родила слонче и взеха да наддават колко точно над 4кг е. Борис е рекордьора за деня в Шейново. Направиха ми епизиотомия, която вече почти не ме притеснява. В понеделник ще ми махнат конците и всичко ще е наред. Ползвах епидурална упойка, но накрая ме отпусна и не ми подновиха дозичката, преди да дойде ред за шев и кройка (когато ми сложиха някаква пълна - венозна). Тъй че си родих в пълно съзнание, болеше - няма да си кривя душичката, но вече съм почти забравила. Екипът беше страхотен - и доктора и акушерките (само анестезиологът малко се изложи). Обръщаха ми необходимото внимание. С една дума доволна съм, но не знам дали бих се навила на трети опит - просто годинките не са си за пренебрегване.

Колко е хубаво у дома.

Честито на всички родили, докато ме нямаше.

Отивам да чета и да наваксам изпуснатото.

# 277
  • София
Хей ме на отново,
Като гледам родилите мами как пишете постоянно се надявам скоро и ние да влезем в час и да имам и аз време за неща като компютри или някой и друг вестник или пък да изгледам едни новини спокойно...
Вещичка, веднъж да се добера до собственото си ПЦ ще ти кажа "куку" по Скайп-а, че нашия тати категорично е забранил на компа му да се качват МСН-и, Скайп-ове или други такива програми. Имаш специални поздрави от Царичкова, все ме пита как си   Party Искам и аз слинг! Защо не започнеш производство?
След 2-3 дни като си нагодим режима ще ви разкажа нашите преживявания покрай раждането, но сега една мъка ми е в главата - колики. Всички твърдят, че няма как да се появят толкова рано, че тръгват от 2рата седмица, ама на - няма как да ги сбъркаш. Малкия както спи спокойно свива крачета и почва да плаче или пищи. Като си сложа ръка на коремчето - отвътре бълбука и той много често пръцка. Лекарката казва - яла си нещо, ама не съм. И без това не ми се яде или пък съвсем забравям да ям, но освен ябълки, кисело, прясно мляко, черен хляб и пилешка супа не съм консумирала друго в последните 3 дни. И разбира се, много течности пия, но те няма как да образуват газове. А бебока със сигурност не е гладен, защото плача се появява и почти веднага след хранене. Държим се по 100 часа, за оригване, но и това не помага.
А преди малко нашата педиатърка ни посети, отрече категорично нощното хранене като такова, забрани да съхранявам бяла кърма за черни дни и рече да пием по 200-250мл. вода на денонощие. Малкия за сега пие вода с огромно удоволствие, но аз го ограничавах не повече от 10-ина мл., но такива количества ми се видят  #Crazy Тя твърди, че каката съм я отгледала по този начин, а аз не помня нищичко от тогава...

# 278
Добре завърнали се на Амадис и Аничка!
Вещичка,възхищавам се на шивашките ти умения,слинга е супер!Аз такова чудо няма да съумея да направя,пък и нямам машина де!Уж съм заплела някаква шапчица,ама кой знае кога ще я свърша,то ще стане пролет дотогава!
И все ме е страх да извеждам Беба в този студ и сняг,да не я простудя!Все още е много дребничка,кой знае дали е минала 3 кила!Досега само 1 път сме се разхождали!
 Момичета,вчера видях,че доста сте писали по въпроса за кърменето,четох и  в кърмаческия форум,но продължава да ме вълнува въпроса за изцеждането!Та значи,стигнах до извода да не се изцеждам след кърмене,освен ако няма втвърдяване и напрежение в гърдата!Но понякога Боряна не ме изсуква докрай,заспива и тогава какво да правя-да изцеждам ли?Да не се получи задръжка на кърма?Нека мамите с повече опит ме посъветват!

# 279
  • София
Бабче, хелоу Grinning  Някой ден, като почнете да излизате, ще я посетим дофторката ти Wink
а за нощното хранене й покажи тази статия, не е от форума, а от сайта, мойто Жайгарова показа.

Аничка, добре дошла. Hug

Дани, аз не се изцеждам вече. Малкия също променя режима лека-по-лека...вече по-нарядко сме на 2 часа. А през нощта твърдо на 3 часа и усещам напряжение в гърдите, но то е за кратко, докато се урегулира храненето. Ако много ти е напрегнато изцеди малко, колкото да се облекчи гърдата. ако всеки път цедиш до края, кърмата ще продължава да се происвежда в това количество, а то реално не ти трябва толкова. Няма задръжка да има за 3 часа. После нали и по цели нощи няма да суче (евентуално), няма да вкисне млякото Laughing

Бабче
, за прясното мляко се смята, че също може да образува газове чрез кърмата ти. От едната страна трябва да се пие за да набавяме калций, от другата всичките тези притеснения за коликите... Аз го пия сутрин само, също и киселото - до обяд, а после гледам да не ям и пия неща , които могат да образуват газове. И пия много чай от копър. особено половин час преди кърмене.

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 16:02 от veshti4ka

# 280
Аничка , Бабче  , Амадис  Hug Hug

Ей сега дръннах на педито , та тя ми каза ,че няма проблем да църкам и кърма в очите. Така че на мен няма да ми се карат и ще си църкам  Grinning Иначе като цръкна после пак си обирам с тампончето напоено с кърма от вън на вътре както с лайката. А физ. разтвор се ползва за нослето знам. А за масажите не знам как да ги правя ,защото не знам каде е точно слъзния канал, но явно е запушен щом се появиха тия секретчета.

# 281
Момичета направо незанам какво да правя. Наленаха ни коликите и милото така се свива и плаче, че направо ми се къса душичката.

Този слинг, който показа Ивето го свалих и аз, но не мога да си намепя кръговете.
Вещичке, ти откъде си ги взела.

# 282
Бабче, Аничка, Амадис  добре сте ни дошли Hug
Ние нямаме проблеми с гурелчета в очите, но нослето ни е бая запушено...слагам физиологичен разтвор и ползвам аспираторчето за нос, но забелязвам, че няма кой знае какъв секрет, а малката диша "тежко" и понякога с отворена уста...чудя се дали пък не е от климатика newsm78 и какво друго бих могла да и слагам в нослето освен този физиологичен разтвор...
veshti4ka, благодаря ти за разяснението, светна ми определено...сега остава само да си намеря подходящ плат и да сътворя подобно нещо Wink

Пропуснах да кажа за коликите...нас също ни мъчат, но с чайчето на Хип за сега спасяваме положението...утре приситига един познат от Англия и съм си поръчала да ми донесе Инфакол, да видим с него като как ще сме...но тук две вечери понеже много плаче я слагаме между нас...мъжа ми си сложи ръка на коремчето и леко го масажира и милата така заспива, че 4-5часа не се буди...

# 283
  • София
Ехааа,вижте какво открих Grinning Ако имаше някъде схемичка на това чудо - за пролетта е супер Crazy

http://mamaponcho.ch/ponchoinfo_EN.html

Магинти, аз свалих от един колан пръстените, но са ми малко малки. Така, че ако видиш някъде , свиркай. И аз така Wink

А за коликите, ние вчера за първи път получихме - вечерта и през нощта. Обаче, подозирам, по моя вина. От един ден не бях давала капки и не бях пила чая си. понеже нямахме нищо, та реших да не правя тези работи. Но ето че вчера взехме че получихме и ние. От днес пак сме на капки (Саб Симплекс по 4 давах, сега ще давам по 6-7 вечер, а после може и да увелича при нужда) и се наливам с чая. Та ще видим резултата. Дано е по-спокойно тунайт.

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 17:17 от veshti4ka

# 284
момичета, пуснах новата темичка  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт