Коледа - очакваме я всички, греят СЕПТЕМВРИйските очички!

• 21 134
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Привет и от мен  Flutter
мама Меги -беличките на Лаци са винаги много изобретателни и интерестни.Не е възможно наистина да му се разсърди човек  Hug
Мариаф наистина те чака работа по подготовката.тези красоти за Филип са чудесни,помня че ни ги показа преди да се роди.Сигурна съм сега с рибките ще се получи също чудесно.Измислихте ли име за новият малък принц?
Болничките дечица бързичко да се оправят  Hug
Алфи - дано намериш много добра детегледачка която да остане с вас дълго време,за да може да помага и за Ванюшата и за другото малко бобче.Кога ти е термина?Ходи ли вече на преглед?
За графата с номера след името на Арен споойно мога да напиша една голяма нула,понеже той не изпълнява никакви при запитване от наша страна.Не го учим защото това не му носи удоволствие  и не го забавлява ,а точно обратното изнервят го въпроси от типа ; Как казва котето?На колко си години?Колко голям ще порастнеш ?Покажи това или онова!и т.н.
Иначе самоинициативни номерца и белички има пълна торба Mr. Green
зъбки има точно 6 на брой.
cazo радвам се че ни навести  Hug интерстно ми беше да прочета за Дари.
По въпросите ти:
1.Арен пие Ам сутрин като се събуди,защото е изключително гладен и няма търпение за друго.Вечер понякога пие.
2.Вигантол не давам от както стана на 6 месеца.
3.Споделих че при нас на този етап е немислимо да я махаме бибероната.Голямо пристрастяване.
4.На ортопед водих Арен първите месеци като се роди и после като проходи.Иначе не сме си стъпвали при педиатъра от септември и вече е време да наминем ,за да не ни забравят.
Странно ,но нямам подобни сантименти отностно болницата и раждането на Арен.Колкото времето минава толкова по-малко ми се поглежда назад и толкова повече ми се гледа напред.
Прегръдки за всички ви  Hug

# 241
 Тъкмо щях да пусна официално оплакване от това, че никой нищо не пише и вие се активирахте... абе още можеше ама е по-добре от нищо..

Зъби ние сме с 7 .. ни повече , ни по- малко...
 Мляко пием всяка вечер след къпане и не по- малко от час след основната вечеря, която си е манжда последно време домашна не от кухнята защото стигнах до извода , че в един ден мога да сготвя 3 яденета , да ги стерлизирам в бурканчета и да не се занимавам 2 - седмици. По- добре от колкото да търча всеки ден до кухнята и да се съобразявам с времето. А и бабите като сготвят и те по нещо и готово разнообразие. Утре ще ми свършат манджите , които направихме към 22-ри декември..
 Сутрин Лаци е учудващо негладен, мляко никога не е пил откакто го отбих от кърменето, а като стане първо пие вода търкаля се с нас в леглото около 30 мин и чак след това ставаме да се облечем , сменим памперса и да правим закуската. Много ми е лесно така..
 За спането и ние имаме някакъв режим . Вечер баня, мляко в леглото на мама и тати )абсолютно задължително) в комбинация с ТВ, заспиване там и пренасяне в неговата стая в кошарата. После регулярно 3:30 - 4 будене , вода и малко уговорки, но без да го взимам и пак заспива и вече 6 - 7 като се събуди го взимаме при нас , доспиваме си до към 9... като се събудим пием кафе , гледаме Тази Сутрин по БТВ и като свърши ставаме за да се оправяме за игри.... Идеално е нали.. мен този режим ме устройва
  За номерата и аз няма много с какво да се похваля Лаци мисля, че всико разбира - седни, лягай донеси това или онова (интересното е,, че носи точно това което искам , а аз понякога го пращам за най- странни работи). За говорене знае "па", което значи пари и даже злоупотребява с това, то все ваната му пари, яденето му пари , че някой път и за следобедната закуска казва, че пари, а тя даже не е топла... други приказки са си редовните мама, тати баба, деди , бау-бау, па- па, дий - дий, фууу(мирише) и сигурно има и още , но нищо конкретно...
 И така побъбрих си с вас дезертьорки... 
 Вит Д и аз не давам въпреки, че Док каза ,че било профилактика до 3г, ама аз нещо не дава
 Ортопед знам , че хубаво като проходи , но и там не сме ходили след прегледа там като беше малък, но и знам че до 3 г също се чепатат така или онака и вече след това се очаква от тях да стъпят съвсем правилно и ако има тогава нещо съмнително да се види от лекар. Аз по едно време се бях притеснила, че стъпва с едното краче на вътре но последно време не го забелязвам..
Денис, аз да ти кажа също нямам нещо като минавам покрай болницата, да кот се сетя ми е много мило и приятно, но като минавам покрай Майчин дом даже не го забелязвам... незнам странно ли е
 Ирини, ужасно съблазняващо звучи Хасиендата... обезателно ще се възползваме от поканата с огромно удоволствие. Ти си много артистичен човек и съм сигурна, че си създала един щедьовър..
 Е лека нощ от мен и до скоро...

# 242
ехоооо

Минавам само на бързо да кажа, че има вариант да минем в края на събитието утре... и дано да успеем, и да се видим с повечето дечица  Hug Иии освен това отговорно да обещая пред всички, че утре ще дам паричките на Венуш, които така и не намерих време да пратя  Embarassed

Алексал, ужасно е това, което ви се е случило, повече никакви такива неща  Hug

Мариаф, страхотна традиция, а и ти си натворила едни красоти, браво!

Ние също не казваме почти нищо, но и при нас, мама Меги па е пари, но за сега не злоупотребяваме с думичката Simple Smile Ходихме и на консултация тези дни, че и ние не бяхме ходили от август Денис  Sunglasses екстра си е човека... 10,400кг и 84см. За говоренето педиатърката каза, че щом изпълнява команди  Mr. Green трупа пасивен речник и няма страшно, ще проговори... но аз и много не бързам де, Ичи за сега ми е предостатъчен  ooooh!  На ортопед и аз не съм водила Боян след като проходи, но по-скоро се притеснявам и трябва да заведа Ивайло, че на дюстабан ми мирише  Thinking Зъби имаме десетина... и си суче колкото си иска, вече взе да ме излага, да ме съблича и вдига дрехите ми  ooooh! За белите му не ми се говори... но е такава лисица, успява да ядоса всяко дете на неговата възраст, подмолно им взима всичко и непрекъснато им диша във вратовете, те съответно се дразнят и пищят, а този ни лук ял ни лук мирисал се изнася, ужас  ooooh! за гостенчетата ни да не говорим, майките им ще се откажат от нас  Crossing Arms

Иринииии, чакаме снимки, чакамеее  Hug

сазо, разписвай се по-честичко де... за бибата съвет нямам, моите бебета така и не харесаха това чудо

хайде до утре и се надявам да видя колкото може повече от вас  Hug

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 21:19 от Щастливка

# 243
Здравейте мацки!

Вече сме у дома и мога спокойно да попиша на собствения си компютър, без да ви тормозя с латиница.

Първо: Честита нова година на всички ви. Нека 2008 ви донесе само щастие и радост! Аз съм убедена, че това ще е така, защото всички ние имаме най-голямата ценност - по едно малко, умно и будно човече. Това е, което ни прави истински и завършени.

Алфира поздравления! Желая ти лека и безпроблемна бременност. Бъдещите майчета сред нас се множат и ... май е заразно. Аз самата изживях лека бременност преди вече...две години ли станаха почти? Усещам, че мисля за този период с лека тъга - беше щастливо за мен време и със сигурност искам да го изживея поне още веднъж.

Алексал Hug много прегръдки за теб и малкия Минчо. Дано не се повтаря никога този пристъп Praynig.

Ирини аз ще подготвя листчета за томболата. Като съм се хванала на хорото с организацията, ще го играя до край  Grinning Heart Eyes

Щастливка  Hug чудесно е, че ще дойдете с Бобо. На теб все си мислех да ти кажа, че нашто парти е три часа и все ще сколасаш да огрееш и на двете места, и ето, ти ми прочете мислите. За парите няма проблем. Ще ги давате на място.

На въпросите на Казо отговарям веднага: Иги пие Нестле Джуниър сутрин и вечер. Сутрин към 5-30 - 6.00 едно пълно шише, което чака с нетърпение. Вечер преди лягане към 120 грама, защото малко преди това е вечеряла и не искам да я тъпча.  Изобщо вечер няма проблем - ако има мляко пие, ако не й дам, не пие. Зависи, колко добре е вечеряла.

Биба все още използваме за заспиване, защото в противен случай си смуче пръста.

Вигантол не съм давала от няколко седмици вече, защото давам Саностол и смятам да давам до края на зимата.
На ортопед я водих, когато беше на три месеца. Засега не виждам причина да я водя отново.

Отказване от млякото не смятам скоро да предприемам. Засега това, че пие мляко ме радва. После сигурно ще я гоня на закуска да изпива по две-три глътка. Когато сама се откаже - тогава.
Бибата също още не мисля да я мъча да отказва. Само при заспиване не е проблем. Казо, Дарка всъщност я ползва съвсем малко и е почти отказана според мен.

Толкова много искам да ви пиша, имам и да качвам снимки от празниците в Бургас, но нямам сили сега.

Целувки от нас и чакаме с нетърпение да ви видим утре.

# 244
Топър фечер, момичета!

Едва сега успявам да се включа. Сашко спинка сладко. И аз чета новостите при вас с интерес!

МарияФ, добре си спомням жирафчетата! Ще се радвам да ни покажеш и рибките! Относно вдигането на Сашко - ами то е неизбежно и не се впрягам толкова. Вдигам го когато се налага, но се старая да не го нося дълго.

Алфи, гледай смело напред и не се тревожи излишно! Цунки за вас с батко Ваньо.

Казо, добре завърнала се и на теб! Да отговоря и аз на твоите въпроси.
1.Давам АМ само вечер, около час и половина след вечеря. Сашко обикаля къщата и си го пие с кеф. Сутришното бях заменила с кисело, за да не ставам да приготвям АМ и да се разсънвам. Сашко постепенно намали поглъщаното количество и сега имам под ръка само малко чайче за през нощта. Сутрин като стане не умира от глад - към 8-9 часа си закусваме нормално.
2. Не - май още напролет спряхме Вигантола
3. Не знам какъв акъл да давам за биба - аз имам 5 в оборот и Сашко като срещне някоя се хили и си я лапа. Никнат му зъби и не мисля, че сега е момента да го отучвам.
4. На ортопед го заведох след като проходи. Д-рът каза, че походката се стабилизира 6 месеца след прохождането и каза напролет да го заведа пак. Нямаме данни за плоскостъпие. Аз съм примерна с профилактиките и определено ще го заведа.

Ето, че и 12 януари дойде! С нетърпение очакваме утрешната ни среща! Ние сме здрави и в пълна бойна готовност!

Лека нощ и сладки сънища на всички!

# 245
Благодаря ви за отговорите.
За млякото повдигнах въпроса защото все се притеснявам,че я прехранвам.Иначе тя пие с голямо удоволствие общо взето всичко ,което и приготвя : фрешове ,сухо мляко,айран,вода ...и то в много големи количества.
Пожелавам ви приятно изкарване на срещата и ще чакам снимки и отчети.

# 246
Добро утро, мили момичета!

Включвам се, за да поздравя Ирини с юбилея на милата и майчица, на която пожелаваме от сърце много здраве, щастие, сила и любов!    bouquet

Много усмивки на всички ви и приятни събота и неделя!

# 247
  • София
Добро утро!

Cazo,

1) Мария пие АМ за над 1 годишни средно през ден-два, защото си хапва множко от другата храна. Мисля като свърша опаковката АМ този месец, да мина на краве мляко. Четох че след 1 годинка може вече да се дава краве мляко. АМ съдържа изкуствени витамини и желязо, но ако детето се храно добре, няма смисъл от тях, защото и без това не се усвояват пълноценно от организма, а е най-добре да се приемат по естествен начин, чрез храната.
2) Вигантола го давах само миналата зима - и то само един-два месеца, когато нямаше слънце.
3) Мария не знае що е то биберон и има ли той почва в устата.
4) На ортопед ходихме само като беше на 40 дни. Каза че всичко е наред и спомена за някакви профилактични прегледи които могат да се правят, но не беше много категоричен че трябва и затова не съм я водила повече. Мразя да ходя по лекари.

Очаквам срещата със софийските мами и дечица с нетърпение. До скоро и страхотен ден ви желая напук на мъглата!

# 248
Добро утро, моми4ета!
 В4ера бях на консултация при гинеколога. Бебето твърдо е мом4енце. Тежи 400 гр и отговаря на термина 21 май. Измислили сме и име, но 6те го запазя в тайна, за сега не го казваме. Кръвното ми е доста ниско 95-60 и доки каза да по4ивам пове4е. Но как да стане с този разбойник наоколо, не знам?!?
И Филип бе6е на консултация и ваксинация на 15 месеца. Следва6тата е 4ак на 2 годинки. Тежи 11 530 гр и 84.5 см. Биха му 2 ваксини, а той не помръдна, камо ли да пла4е. На мама герой4ето... 
Думи4ки - говори много, понякога несвързано. Измислил се е думата диба - вода, бъля-ба - бутилка. От няколко дни знае бон-бон и ми со4и 6кафа от където давам бонбонки...   Mr. Green В България го разглезиха със 6околадови яйца. Преди не знае6е какво е то, съответно и не иска6е. Сега като види в магазина, со4и и вика Ам-ам.
За двуези4ието - разбира какво му говорим и на български и на нидерландски, но не6тата ги нари4а по своему. Например аз казвам топка, но той я нари4а бал. Аз казвам : Къде е тати? Но той го нари4а папа.

1. Млякото при нас е проблем. Не пие никакво прясно мляко от бутилка. А педиатъра каза, 4е е изклу4ително важно да приема по 500гр мле4ни продукти на ден. Яде кисело мляко , понякога с  плод4ета, сирене и ка6кавал оби4а, но не и да пие ....  Rolling Eyes
2. Вагинтол от както се е родил по 4 капки на ден. Така до навър6ване на 2г.
3. И при нас има пристрастяване към бибата, но това не ме притеснява, за сега...
4. На ортопед не сме ходили...

Пожелавам Ви весело изкарване на сре6тата, и да не забравите  да се снимате пове4е, 4е да може и ние да гледаме и да ви се радваме.  Wink

# 249
Здравейте момичета!
Много благодаря на всички за подкрепата,мисля че лошото остана зад гърба ни,вече е доста по-добре!Исках само да ви кажа,че когато получи пристъп, за първи път нашият педиатър не си вдигна телефона,наистина,иначе този човек е по всяко време на разположение!Извикахме домашно посещение от медицински център,дойде една педиатърка,постави му урбазон и без да ми обяснява нищо каза,че до 30 минути трябва да сме в болница и малкият е много зле!Не искам да описвам как се почувствах,дори когато раждах не изпитах такъв страх!Събрахме багажа и тръгнахме към болницата,по пътя мъжа ми случайно успя да се свърже с педиатъра ни!Той каза,че иска да ни види и не мисли,че сме за болница!Бях изправена пред голяма дилема newsm78но се доверих на нашия педиатър,отидохме в кабинета и той каза,че засега си оставаме вкъщи и той поема отговорността!На другия ден,малчо не беше по-добре и все още дишаше зле,заведох го пак,проверявайки колко урбазон е сложила дежурната педиатърка се оказа,че е доста малко,за да предотврати пристъпа,поставиха му правилната доза и детенце започна да диша нормално след 2 часа!В следващите дни ставаше все по-добре,а нашият педиатър постоянно го наблюдаваше!Искам да изкажа огромната си благодарност към него за грижите,които положи!Не знам дали друг път бих се доверила на дежурен лекар #Cussing outВажното е,че сега сме добре и се надявам повече да не ми се случва!
Извинявам се за дългите писания,от вчера съм на работа,първият ден мина доста добре,но май съм позабравила работният ритъм,доста се изморих Embarassedмалкият прие нормално раздялата ни,но като ме видя ме прегръща много време и не искаше да ме пусне!
Зъбки имаме 13,тежим 13 кг,пием мляко сутрин и вечер,от бибата още не сме се отказали,говори като латерна,думичките вече са неизброими!
Ох,стана много дълго,извинявам се,ще се включа после пак!
Приятно прекарване на тържеството и да пуснете снимки,за тези които са болнички и вкъщи! Wink

# 250
  • Пловдив
Хей, здравейте и от нас със Стенли!

alexal, ох знам какво е да се разправяш с дежурни лекари, които мълчат все едно са на разпит.... ooooh! Както и да е, дано лошото е зад гърба ви и повече не се случват такива неща със сладкия бърборан Минчо!
MariaF, радвам се, че сте добре - ти и 3-та ти мъже... Wink И аз бях с доста ниско кръвно през бремеността и все ми се въртеше главата. Колкото можеш си почивай - май малко остана! Hug
Ави, чудесно е че и ти си добре! дай снимки с коремчета! Да се снимате много на партито!
Щастливка, голям хитрец си имаш вкъщи.... Joy още от сега има стратегия!!!
mama_meggie, и аз все още обичам да взимам сутрин Стенли при мен в леглото и да се гушкаме и излежаваме поне половин час! В последно време забелязвам, че и той чака с нетърпение този ритуал и много ми се радва - научил се е да ме гали да казва -ооооо, а също се опитва да ме целува... Mr. Green
irinii, звучиш по-ведро и отпочинала!!! С удоволствие ще чакам снимките!

Стенли също е болен и ни се наложи да пием антибиотик /за мое съжаление/! Вече е почти здрав, но продължава да кашля от време на време и това ме притеснява! Днес ни е последния ден на антибиотика и в понеделник ще ни прегледат профилактично! Лошото е че и мъжа и аз се опитваме да се разболяваме, но пием хапове и витамини и дано да ни се размине по леко!
За говоренето - опитва се човечето доста неща да казва и понякога повтаря определени думи много правилно и ясно, но ...само по веднъж... newsm78 Например миналата седмица каза  ясно ....."риба"....обаче само веднъж и досега не иска да повтори!
Иначе когато му се спи казва: нани-нани, дай, на/вземи/, мама, тато /на баща си/, баба, деди, разни животни имитира, туту /като се вози на камиончето си/, та /там и др., но най-любимата му дума е "бум-бум" - нарочно хвърля и бута всичко, за да повтаря Бум-бум! Изхвърля с всичките завивки и играчки от кошарата още със събуждането - с бум-бум... Joy
За млякото -  сутрин и вечер по около 160-180 Ам и то с удоволствие, особено вечер!
За бибата - при нас има голям парадокс: като бебе до 6-7м въобще не искаше, но когато започнаха да го сърбят венците и да му растат зъбите си я търсеше постоянно! Сега вечер е задължителен ритуал по заспиване, иначе през деня не я търси! Идея нямам как точно ще я откажем! #Crazy Иначе сме си само с 6 зъба!
За вигантола - не давам от миналата година.
Ортопед - не сме ходили от последния профилактичен преглед на 5м, но ми се иска да го заведа още веднъж - може би напролет! Странното е че от няколко дни нарочно ходи на пръсти.....На някой случвало ли се е?! #Crazy

Приятно парти! Аз не пиша, не пиша...и после като невидяла.... Rolling Eyes Wink!!!
 Hug

# 251
За съжаление и ние няма да присъстваме на партито.Както ви бях писала преди , и двамата кашляха още от Коледа, Алекс напоследък само нощем по малко и през деня ако се изкашля 2-3 пъти. До вчера си мислех, че ще присъстваме, но последните две нощи кашля много, все едно получава някакъв пристъп, и то по едно и също време -към 3 часа през нощта. Днес по обяд посетихме доктора, оказа се, че е алергичен ринит и сега повече от месец ще трябва да пръскаме един спрей и сутрин и вечер да даваме едно хомеопатично. Казаха, че не е заразен, но въпреки това не се осмелих да дойдем, и веднъж да се изкашля, знам колко е неприятно за майките, като чуят  че някое детенце кашля, веднага се опасяват да не се разболеят техните деца.
Затова си останахме в къщи, за мое най-голямо съжаление. Дадох дисковете от септемврийското парти на Ави. Ще чакам снимки. Сигурна съм, че ще си прекарате много весело, чакам с нетърпение снимки довечера! Hug
Ирини, Честит юбилей на майка ти! Много здраве й желая и повече хубави моменти с любимите хора!  bouquet

# 252
  • София
Здравейте и от нас с Хриси. Както е видно-не дойдохме на купона, защото Хриси е в отлично здраве, но на мама и трябва тапа за нос Cry Стегна ме синузита за мое съжаление и съм по всички джобове с кърпички. Отделно тати е на работа, а миналия път чакахме над 30 мин. такси, за да се приберем и реших да не рискувам с дребчо. Засега се опазихме от болести, но да не предизвиквам съдбата.
Вчера бяхме на Пеене за бебета-в църквата зад х-р Родина. Води го същата жена, която е и на Орлов мост. Хриси първите 30 мин. много се забавлява, ходи и той да свири на пианото, едни танци бяха. Но...след 30-тата минута му омръзна и започна да всява смут сред децата, че и да ги подкокоросва да правят бели Simple Smile
Ох, имам проблеми и с нета и този пост го пиша 100 часа Sad

# 253
Добър вечер, сладурки! Grinning
irinii, честит празник на твоята мама! Да ти е жива и здрава, това е най-важното.
Как е татко ти? Всеки ден се притеснявам за него.
Как мина следколедния купон? Нищичко не казвате и снимки не показвате. Laughing
MariaF, много съм впечатлена от интересната традиция! Grinning Жирафите са много, много красиви! Браво! Сигурна съм, че и рибките ще са много сладки.
alexal настръхнах, докато четох за перипетиите с Мишето. Много съжалявам за изживения ужас и дано бързичко оздравява! Praynig
Моята Веселушка има точно 6 зъба. Без мляко не минаваме. Тя обожава кисело мляко и АМ отдавна не давам. Пие вечер, в полунощ и сутрин. Ако има как, ще пие непрекъснато.
Биба, ползва само при заспиване (на обяд и вечер), още не мисля да я отказвам. А Вигантол не давам, всъщност изобщо не съм давала. А на ортопед съм я водила на 2м. и после на 6м. и това е!
Целувки на всички! Hug

# 254
Започвам да качвам снимките от днес, но ще отнеме доооста време, защото са над 100 и като размер са големи...
http://stes.multiply.com/photos/album/12

Общи условия

Активация на акаунт