Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 55 717
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 371
Всички са чуедсни меко казано. Аз правих едно рафаело, ама не украсявах (съответно и не снимах), само исках да видя какво се получава като вкус и като направя голямата, ще снимам Simple Smile
Майка си облиза пръстите и три пъти ме пита дали аз съм я правила Mr. Green
Доня КОПРИВА, уби ме с тая каручка направо hahaha Непременно да я покажеш, стига си ги крила твойте творения Simple Smile
Имам една питанка, за боите, които са на прахчета, как се ползват, разтваряте ли ги, или така си процедирате. Моля, някой да ме светне (и за моделиращата маса и за айсинга). Предварително благодаря  bouquet

# 136
  • Мнения: 423
Атланта, Честит рожден ден    nbirthday    party023    ura!

Здравейте на всички  Hug! Страхотни неща сътворявате! Поздравявам всички ви  smile3501!Отдавна следа тази тема, но не се включвам да пиша, защото няма с какво да се похваля. Днес реших да направя за първи път торта, но не ми стана блата  Weary. Значи пекох го на 200 градуса с вентилатор за 30 мин. И като го извадих спадна доста. След като изстина го отрязах с конец, но беше доста глетав като се има в предвид, че доста беше покафенял. Ето по тази рецепта я правих блата:

6 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Моля, Ви каже те ми къде бъркам според вас?

# 137
  • Мнения: 51
mimozaw,az мисля че попринцип не се слага набухжател на пандишпанов блат.Може затова да е спихнал!
Ето и моит 2 торти почти еднакви за нова година.Едната беше за вечерта с приятели а другата за близките ми да се почерпим.Дано да успяе да ги кача.мн трудно се справям с тази задача.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=6http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=8

# 138
  • Мнения: 10 842
zdd-g, тортичката ти е страхотна.  smile3501 Как направи шарените листенца? С омесване на 2 цвята тесто ли?

Благодаря, но твоята е направо разкошна! А листенцата на бръшляна ги направих от бавносъхнеща маса. Зеленото не ми стигна и смеси с малко бяло. Резултата ми хареса, а и на вкус беше добре всичко.

# 139
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Момичета, благодаря ви за прекрасните пожелания  Heart Eyes  Всички вие сте ми вдъхновение, и макар че по здравословни причини трябва вече да спра с тези торти, все ме сърбят ръцете пробвам нови неща  Simple Smile

Ели, орхидеята я правих с едно изостанало от маса време топче гам пейст, специалната смес за цветя, която по принцип не се яде.

irinka28 , за блясък си топнах четката за рисуване в мед и разредих с няколко капки вода, но после оцветих отгоре с айсинг и си личи как не е лъскаво вече.

Бъхи , много детайлно - красота. А за розите нямам думи - чудесни са.

3ори   , страшна си!


# 140
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Atalanta, Честит рожден ден! Желая ти много здраве, успехи и още много красиви и идейни торти!

Тортата ти е чудесна!  bouquet

Момичета страхотни торти!  bouquet

Бъхи - супер шоколадови рози! Hug

Зори, твоята е направо висш пилотаж! Невероятна! Hug Тъкмо си мислех тези дни, къде се загуби!

mimozaw, пекла си на много силна фурна! Следващият път пробвай на 160-170 градуса ако фурната е с вентилатор или 170-180 градуса ако е обикновенна. За около 40 мин. като най-добре не отваряй фурната до 30 мин.!

kremi_sisi, чудесни торти! Много ми хареса заснежената елхичка, а и с фигурките си се справила отлично!

# 141
  • Мнения: 818
Зори,тортата ти е приказна
Бьхи,шок. рози са невероятни,зимната приказка сьщо е супер
Аталанта,ЧРД сьс закьснение-орхидеята е като истинска

Момичета чудесни торти   bouquet-толкова се радвам когато има такива красиви торти в темата.

 mimozaw,според мен брашното ти е малко.За сравнение блатьт който аз правя е от
5 яйца
1чч.захар
1и1/2чч.брашно
1 бакпулвер

Сребьрен облак,за Медовика правя блатовете на Зори/Зори   bouquetнаистина кьде се изгуби напоследьк,липсваш ми в темата/,като разточвам на 5 платки и крема от Наполеона на Танита/отивам да го тьрся в готварската книга
Не го намерих в готварската,затова ще го препиша от тетрадката

2 яйца
1и1/2чч.захар
1/2л.прясно мляко+1чч.прясно мляко
2-3сл.брашно
1 масло/аз слагам 125 гр./

1/2л.пр.мляко се слага да заври.
Яйцата се разбиват сьс захарта до гьста каша.
Брашното се разбьрква с млякото и се прибавя кьм яйцата,разбиват се добре и се прибавят кьм врящото мляко.
Слага се на котлона и се бьрка до сгьстяване без завиране.След леко истиване се добавя маслото и се разбива

Правя 1и1/2 доза крем.
Заливам блатовете с горещия крем,оставям извьн хладилника за няколко часа да попие

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 10:53 от Bambinkamalinka

# 142
  • Мнения: 7 144
Благодаря на всички  Hug, тортичката я правих с много любов, затова и аз съм доволна от резултата този път  Heart Eyes.

Липсвам, защото дребната е ваканция, а когато си е в къщи не ме оставя да припаря до компютъра  Laughing. Надзъртам да попрочета нещо, но за писане - абсурд  Joy.
Пък и се заплеснах по гобленарството (и това каква краста е  ooooh!) и сега се раздвоявам между готварството и бродерията  Mr. Green.


silrai , водопада  и аз доста го умувах и накрая измъдрих следното : Боядисах едно парче моделираща маса в синьо, разточих и изрязах във формата която е. Отстрани по контура съм шприцовала с накрайника за трева белтъчена глазура (белтък+ пудра захар), но я направих по-гъста, да може да запазва формата си когато се шприцова. Тя изсъхва за минутки. Разтопих в микровълновата сини желирани бонбони, като им капнах по малко вода, защото иначе бяха много гъсти, и като изстива сместта, много бързо стяга. Изчаках малко да изстине и с лъжичка насипах върху моделиращата маса и веднага изнесох на перваза на прозореца (тъй като навън е двапъти по-студено от хладилника. Опасявах се топлото желе да не съсипе моделиращата маса, но слава богу нищо и няма, и днес тортичката и е цяла и чака да бъде изядена  Simple Smile. Та като цялото това нещо изстина добре го положих на мястото му върху тортата и отстрани дошприцовах тревичка, за да му придам фасон. Стана добре, доволна съм  Simple Smile.

# 143
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Atalanta-Може ли повече инфо за''гам пейст''къде мога да намеря рецептата?

mimozaw[/b-Аз правя същия блат като Bambinkamalinka много е сполучлив до сега не се е случвало да не стане/на 180градуса/.

Зори-Разкошна торта. smile3501

# 144
  • Мнения: 423
Благодаря, Ви момичета за отговорите  bouquet  bouquet  bouquet.
 Явно проблема е, че на силна фурна съм пекла блата. А и нещо рецептата ми не е както трябва. Следващия път ще пробвам по рецептата на Bambinkamalinka.

# 145
  • Мнения: 6 243


Това е Black Forest Cake. Още нямам разрез, защото е за гостите довечера.

# 146
  • Мнения: 818
Мммм,изкусителна тортичка,sladka hapka .
След малко ще покажа моята торта по случай именния ден на свекьрва ми.

# 147
  • Мнения: 7 144
М-м-м-м-м Роси, изглежда ужассссно апетитно. В руските форуми е много хвалена тази торта, ще трябва и аз да я пробвам най после!
Честит празник на съпружеството ти   bouquet!
Както и на всички именници днес !

# 148
  • Мнения: 6 243
М-м-м-м-м Роси, изглежда ужассссно апетитно. В руските форуми е много хвалена тази торта, ще трябва и аз да я пробвам най после!
Честит празник на съпружеството ти   bouquet!
Както и на всички именници днес !
Благодаря, Зори!

Още не съм я опитала тая хвалена торта и аз, но се държи като да е много хубава. Ползвах рецептата на Мишел. Блатът се надигна ужасно много, но равномерно, без да се деформира. След като изстине, се реже лесно, не се рони... изобщо, добро за правене е. Като цяло не е трудна - аз досега я отлагах заради кирша в сиропа, но вече се снабдих и довечера ще видим струвало ли си е чакането  Grinning

# 149
  • София
  • Мнения: 1 170
момичета,  решила съм тортата за рождения ми ден да е с красив дизайн/засега само на вкус ги докарвам/.Спряла съм се на марципан Варна или захарен фондан.Интересува ме обаче каква сладкарска боя ползвате и откъде я купувате, за да не се лутам в търсене.

Общи условия

Активация на акаунт