Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 55 726
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 3 927
mimozaw, и според мен си пекла на твърде силна фурна. Не пречи да слагаш бакпулвер. Аз правя пандишпан с 4 яйца и 1 ч.л. бакпулвер като така постигам обема на пандишпан с 6 яйца без набухвател.......наталина ми е пуснала рецептата на първа страница, ако имаш желание виж я  Simple Smile

Elena Kostova,
не съм Аталанта, но рецепта за gum paste съм пускала тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180699.msg3773048#msg3773048

аз така и не се снабдих с продукти за рецептата.......

# 151
  • Мнения: 2 282
Зори, Rumya, Bambinkamalinka, Тане - благодаря ви за съветите за медовика! Наложи се да го направя много набързо - вчера се събудих с идеята да направя торта, а днес я изядохме на обяд, освен това половин денонощие нямахме ток... Аз все пак го направих по първоначалната рецепта. Но непременно ще се възползвам следващия път, защото не съм особено доволна от резултата - увеличих количеството на крема по 1,5, та крем имаше в изобилие, но ми беше прекалено тежко-сметанова, а хич не обичам подобни. Иначе блатовете бяха прекрасни, а цялата рода ахкаше и охкаше колко било вкусна тортата. Апропо, в последно време и аз май съм на тема "всичко сама да си направя", също като Тането. И после ми е голям кеф! Добре, че не изпадам в крайности, че не знам как ще се справя с доенето

Зорка, Йори верно е невероятен! Креми_Сиси - и ти имаш явно талант за моделиране - прекрасни торти!
А на Бъхи тортата е направо вдъхновяваща! Веднага влезе при папката с вдъхновяващите снимки... хем се уча от тях, хем се вдъхновявам.
Морска жено, мисля си, че една тортичка-автомобил ще свърши прекрасна работа за 25.

Ето и една не особено добра снимка на тортата (като нямах време сама да си свърша работата, какво се чудя), както и една снимка на помощник-готвача, в момента, в който си избира от захарните фигурки, които е направила за дояждане Simple Smile там се вижда и малко парченце от тортата.

# 152
  • Мнения: 818
 

Пьрви опит с готова моделираща маса/за което благодаря на Тането/.С нея е много по-приятно да се покрива,само дето и ставаше много студено когато я точих вьрху плота/моят е от гранит/ и не искаше да се точи.Наложи се сина ми да дьржи сушоара насочен кьм нея да я топли докато аз разточвах Laughing

# 153
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Taneto-Благодаря ти за отговора.Съмнявам се в Карнобат да го открия /тук и боите  са дефицит/. dontknow





И аз да се отчета тази седмица.Не е нищо особенно,за спешни гости -бърза торта. Mr. Green

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 22:29 от Elena Kostova

# 154
  • Мнения: 7 144
......и довечера ще видим струвало ли си е чакането  Grinning

Чакам отзиви, да знаеш, че и се наточих и аз и бих се подмазала на свеки, която в началото на февруари има РД.

# 155
  • Мнения: 541
Момичета страхотни сте, от доста време ви чета и гледам красотите които сътворявате. Поздравления за това.  bouquet

Преди нова година се престраших и направих първата си торта в живота.  Ето я
 Мисля че се получи, с готови блатове, крема- който докарва доста на белия крем на Неделя (Taneto): и направих марципан Варна от горе. Използвах боя за яйца, тъй като нямам бои.

Имам и няколко въпроса.

Като покрих с марципан Варна отгоре трябва ли да се маже с някаква глазура, туй като имаше следи от пудра захар.

Къде мога да си купя бои сладкарски, не съм от София. Някъде в Била, Метро или някой друг магазин има ли ги?

Тези перлички които виждам на тортите ви, те ядат ли се и от къде пак се купуват?

Разгледах линковете на първа страница, но не можах да намеря, има ли някъде стъпка по стъпка как се правят някои от фигурките или трябва да съм много сръчна в ръцете?

Чайника видях как го правите, каручка и рози също, но останалите ще е добре да го видя поне на картинка.

# 156
  • Мнения: 452
Ето и една торта от мен за рож.ден на сина ми.На снимката е все още недовършена личи си пудрата захар.



А това е новогодишната ми торта.

# 157
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета чудесни торти сте направили. Аз искам да питам как правите черния цвят? И другото което ме интерисува е продават ли готови захрани фигурки, но с анимационни герои? Сетих се за още 1 въпрос. Как да направя блат който да е мек и пухкав, като на купешките рула?

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 12:04 от Estell

# 158
  • Мнения: 1 069
Естрела, страхотна торта! Браво  Hug Първият ти опит е невероятен! Покритието можеш да го намажеш с четка и малко мед разреден с водичка. Сладкарските бои се продават в специализираните магазини, ама... в Била и Метро ги няма (ти беше от Ст.З нали?)

Посетете и сайта на Novagel - www.novagel.org  Фирмата предлага своята гама продукти в градовете: София, Варна, Пловдив, Ст. Загора, Бургас, Русе, Дупница и Горна Оряховица. На контакти, в сайта й са посочени адресите и телефоните за съответните градове. Това е от първа страница

Можеш да ползваш сладкарски само гледай да няма Е123 в тях!  Перличките ги продават даже на сергията на пазара, там където има и кокосови стърготини и шоколадови пръчици! Ядат се, ама са адски твърди и аз обикновенно ги хвърлям. Фигурки в руския сайт КУХАРКА има много, но трябва много да търсиш, а и от списанията на първа страница трябва да си намериш конкретно какво искаш да направиш!

Естел, има сладкарска боя, която е черна  Hug

# 159
Страхотни тортички сте спретнали  smile3501.
barcela, много са хубави тортичките. Да ти е жив и здрав рожденника! newsm59

# 160
  • Варна
  • Мнения: 224
Здравйте момичета!
Отново виждам прекрасни тортички!
Искам да пожелая Честит празник на всички именници!

Барсела, Честит рожден ден на сина ти!


Най-накрая и аз да покажа новогодишната си тортичка ( или както казва мъжа ми - сватбарската тортичка, заради розите )  Mr. Green

http://images22.snimka.bg/004869767.jpg

Нямах достатъчно време, пък и бях вече уморена, за да си гланцирам розите ( май доста си личи пудрата захар  Mr. Green).



# 161
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, супер торти сте спретнали. И аз направих за милия ми баща, който днес е именник и е върл футболен запалянко.





Да са живи и здрави всички именници днес.    bouquet

# 162
  • Мнения: 1 486
_Пепи_ да е жив и здрав баща ти,а за топката -нямам думи. HugУникална!
Обаче ще съм ти благодарна ако ми обясниш как се прави черния цвят,ако може Blush

# 163
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
_Пепи_ да е жив и здрав баща ти,а за топката -нямам думи. HugУникална!
Обаче ще съм ти благодарна ако ми обясниш как се прави черния цвят,ако може Blush

fior, благодаря ти   bouquet . Тъй като не ми се дават сумати пари за черно го направих като смесих синьо, зелено и кафяво. Боите ми са на прах и ги разредих с малко вода.

# 164
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Пепи-Като истинска е топката .Поздравления smile3501

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 16:48 от Elena K.

Общи условия

Активация на акаунт