Отговори
# 135
Момичета, привет!

Искам само да ви кажа, относно утрешната среща, че клубът е свободен до към 13 часа, макс. 13.15, защото после започва подготовката за РД парти с DJ и прочее.
Това означава, че имаме 2.30 часа на разположение да се видим. Казвам ви го, за да си реши всеки кога да идва и дали ще успее.
Съжалявам, но през уикенда по детските клубове е малко по-натоварено.

Целувки и до утре.

# 136
И аз се включвам набързо- само да кажа, че е почти сигурно, че ще дойдем!
Не мога да пиша повече, днес компютърът се издъни, направих една глупост и сега ще е за преинсталиране. Много ще ми у спънатода го нося , и тайничко се надявам да се намери друг начин!
Целувки и до утре!

Денис, Честит рожден ден на съпруга ти!   bouquet Много здраве и хубави мигове с люббимите хора му пожелавам!

# 137
  • София
Dennis, Честит рожден ден на твоята половинка, да е много здрав, късметлия и обичан. Приятно изкарване на празника!
Кузманка, ние с гърнето сме на периоди, понякога ака само в него, понякога в памперса. И аз мисля след 1,8г да потренираме по-сериозно, особено като се затопли времето.

Днес проверих как стои въпроса с програмата за детегледачки, ако някой го интересува, мога да споделя.

Нещо ме е обхванало тягостно настроение, все имам чувството, че не върша нещата навреме и както трябва.

Искам да ви питам, купували ли сте Лего вече и къде има хубави конструктори?
Чакам с нетърпение утрешната среща  Grinning

# 138
Мацкииииииии   Hug Hug Hug Hug

Пак намерих на4ин да вляза в 4ас с не6тата тук........
Сега - за утре - идваме с Йонито в 10:30 то4но, за6тото в 12:ОО имаме 4ас за ортопед в Св. София и най-късно 11:30 трябва да тръгнем.  Sad
Елате и вие по-навреме за да имаме пове4е време....
Сега 6те се опитам да си представя къде се намира клуб4ето и ако не се ориентирам, 6те звънна на някой от вас да се 4акаме някъде...
 Хайде до утре.......ве4е нямаме търпение....
 Heart Eyes

# 139
Кузманка, за гърнето хи4 не се притеснявай. Малки са о6те дреб4овците за гърне, а ако я насилва6 да седи на гърнето, само 6те си навреди6. Аз в предния си пост писах какво ми казаха тук на консултацията:
За гърнето - подходя6та възраст за приу4аване е около 2 години. Детето трябва да осъзнава 6то за действия са пи6кане и акане, да може да си казва, и да задържа редовно памперса сух. Т.е. ако пи6ка сутрин в памперса и след смяна до обяд памперса е сух, зна4и 4е задържа пи6кането цяла сутрин и може да се запо4не с гърнето. Аз 6те поиз4акам ....
Цитирам ти и 4аст от статията на бг-мамма:

"У нас е традиционно схващането, че детето трябва да се приучи отрано да използва гърне. С наближаването на първата годинка върху майката обикновено започва да се упражнява натиск от страна на бабите, та дори и от нейни приятелки, че “вече е крайно време” да започне да учи детето си на хигиена. Педиатрите и детските психолози, обаче, не са на това мнение. От известно време е прието вече да не се избързва с приучването към сдържане на естествените нужди. Оказа се, че ранното приучване, макар и удобно за майката от финансова гледна точка, често е травмиращо за детето, а също така води до рецидиви на изпускане в по-късна възраст. Бяха определени психо-физически норми, чието достигане е желателно, преди да се заемем с контролирането на отделителната функция. "

Тук е цялата статия:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/303/79/

# 140
MariaF благодаря ти за полезната информация. Честно казано и аз получавам полу-намеци, полу-упреци от бабите, че не уча Иги на гърне едва ли не от мързел. А всъщност тя изобщо не ще да седне на него от доста месеци насам. Също така я наблюдавам и виждам, че още не готова за гърне. Но всичко това нямам сили да го обяснявам вече. Все се чудя и аз ли ще стана толкова невъзприемчива към новите неща като остарея  ooooh!. Ще направя всичко възможно да не е така.

Цвети, радвам се, че ще те видим утре.

Денис, да ти е жив и здрав рожденника! Много години щастие заедно Ви желая.

# 141
 Dennis, да ти е жив и здрав рожденика, много да те слуша, мноооооооооого щастие и романтика.

Добро утро с чаша гъст горещ шоколад.
 Благодаря на всички за хубавите думи, всеки момент чакам да тръгне да ме търси доктора. Вчера не намерих време да му звънна. Ванко е с грип и пие Isoprinosin, но за сега не е на антибиотик.
 Bazel, имаме легота, но на баткото, за съжаление, тук са много скъпи, ако имате познати в Щатите, поръчайте на тях, моя мъж беше купил за 100 $ поне 6-8 големи и после ги изваждахме дълго време когато имаше повод.
 За гърнето- аз също ще изчакам да се стопли времето. И аз съм чела, че детето трябва да разбира нуждите си. Казвала съм, но все пак ще повторя, Ванко тръгна на ясла на 2г и 3м, за моя радост там го научиха за отрицателно време.
 mama_meggie, как мина при козметика, аз веднъж успях едни вежди да оформя, но козметичния салон е под блока и ни познават. Два или три пъти съм се подстригвала, но докато спи, и то докато още не можеха да шават много.
 Весело прекарване днес на срещичката! После снимки.

# 142
 Hug Благодаря на всички,за поздравленията.Изкарахме чудесно до ранното утро.Станахме в 10 и за нула време се спретнахме за така очакваната среща.Качихме се на едно такси с Арен и малко преди да стигнем клубчето Арен започна да пъшка и да скимти.И докато се чудя какво не му е както трябва започна да повръща.Ужасно се изплаших,защото не спираше това дете да се дави и повръща първо цялата си закуска после вече само стомашен сок.Няма да ви какзвам как изглеждаха и моите и неговите дрехи и колата .....направихме обратен завой и в къщи.Изтощено човечето изпи едно шише с вода,теглихме си по един душ и той заспа,а аз пускам всичко да се пере,якета,ботуши  ooooh! Мисля че ужасно го преуморихме тази седмица,защото 4 нощи поред си ляга в 12ч ,сутрин става рано и денем не спеше от превъзбуда и пазарувания,чистене и т.н.Сега чакаме родителите на мъжа ми за обяд и за утре отменям всички направени планове.
Ще се радвам да споделите как е минала срещичката.Съжалявам че не ви видях.
Amaretka а как си усещаш крака?По-добре ли е?
Синът на моя приятелка започна да куцука и го водиха на преглед.Оказа се че е с мнооожество счупвания и нови и стари на двата крака.Правиха изследвания.Оказа се че има някакъв бум в разстежа и костите растат по-бързо от колкото сухожилията и мускулите които оказват страшен натиск върху костите.В понеделник ще чакаме да се произнесат от Горна Баня.
За гърнето - Арен напоследък много го уважава да си играе с него,носи си го,сяда ,издава звуцу,размотава тоалетната хартия.Изобщо го изиграва подобаващо....но вътре се случват неща най-вече по случайност.Казва си за акането постфактум.Не бързам и аз за никъде.Виждам как всичко с времето си става.
лего нямаме,но разни други конструктори са на почит голяма.Купила съм и един дървен с огромни болтове и гайки.Арен обожава да ги навива и развива.Пъзели категорично не харесва и ни замеря с тях Laughing същото е положението с музикалните инструменти.Барабан за него означава нещо за изтърбушване и стъпване вътре с двата крака-след унищожението го носи сам до кофата с боклук  Rolling Eyes за сметка на това вчера пак му подариха  един  Mr. Green
Хубава почивка на всички  Hug

# 143
  • София
Привет,
срещичката мина чудесно, пак много си играха децата, та Вики почти заспа в количката до нас (клубчето е на 10 мин от нас). Запознахме се с Фи, която е много готина мацка и Йоанка- много сладичка и подвижна, пълна с енергия.
денис, ние се чудехме защо те няма, а то какво било. Много кофти  Sad Да не е ял нещо, което не му е понесло? Досега Вики не ми е повръщала, освен веднъж когато имаше хрема като бебе. Та и на мен би ми станало страшно. Да си починете добре   bouquet

Сега тати и щерка спяяят сладко, а аз ще направя една бисквитена торта. Оказа се, че Вики много я харесва. Хубав следобяд на всички.  Heart Eyes

# 144
Привет и от нас!

Денис, надявам се, че Арен е вече отпочинал и във върховата си форма!
Амаретке, радвам се, че ще ти се размине операцията! Бързо да се възстановиш!

Всеобща тайна е, че със Сашко много си падаме по компании и срещи - много хубаво си изкарахме. Радвам се, че се запознахме с Фибичка и Йони! Чакаме ги пак с добри резултати от изследванията! Качих снимките в албум "Среща с Йоничка". Какичката в клубчето ни посрещна с широка усмивка като стари познати. Много сме доволни!

А Базел, и на мен много ми харесва бисквитената тортичка! Запазете ни парченце, pleeeeeeeease!  Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 16:58 от Ави

# 145
Мили приятелчета,
много съжалявам, че вчера не дойдохме на срещата. Дори бяхме отишли в петък вечерта при майка ми в Горубляне, за да сме по-близо до клубчето. Но още тогава Алекс кихна няколко пъти, а вече в събота сутринта му потече нослето, вчера целият ден е кашлял, а носът му не спира да тече, мисля че имаше и температура на няколко пъти. Нито спането му е като хората, нито се храни.
Вече ми омръзна с тия разболявания, още лекувахме ринита, сега отново настинки.
Гледах снимките от срещата, много са сладки, но май не видях снимани всички присъстващи. Искам още снимки!
Проблема с компютъра ми продължава, затова съм кратка, дано следващите дни намеря бързо решение на въпроса!
Прегръдки и целувки за всички! Hug Hug Hug

# 146
Добра вечер на всички!

Денис  Арен добре ли се чувства вече? Съжалявам за случилото се. Чакахме те  Hug Heart Eyes. Дано всичко е наред вече.

Амаретке, ада се оправя Ванко и ти умната с този крак. И аз разчитам на яслата да ме подпомогне в научаването на гърне, ама ще видим.

И ние добре се повеселихме на срещата. На мен ми дойде много разтоварващо преди завръщането на статута ми на working mum. Снимки ще кача утре на моя акаунт в бгфото.
Ако някой иска някоя снимка, ще си ги пускаме чрез скайп или е-поща. На всеки ги давам на лични с удоволствие.

Цветиии какво стана с вас, бе мила? Целувки на Алекс и оздравявайте вече. Защо не опиташ с някаква добавка за укрепване на имунитета? Аз давам на Иги Есберитокс като има някой болен вкъщи или е в "имунонатоварваща" среда. Малко са гадни на вкус тези капки, но мисля, че действат.

# 147
Здравейте мили мамчета. Не съм се разписвала от цяла вечност и за извинение поднасям кафето тази сутрин (вече обед), с пожелание денят на всички да е слънчев и прекрасен въпреки мрачното време навън.

Не бях чела темата доста отдавна по ред независещи от мен обстоятелства, но сега понаваксах с четенето и бързам да честитя радостната новина на Алфира и да й пожелая лека и безпроблемна бременност и след няколко месеца Ванко да стане горд батко на едно здраво и прекрасно бебче  Hug.
Накратко за нас: Хубавата новина е, че отбих Ивета на нова година, тогава беше доста уморена и заспа без да усети, че не е сукала, проблемни бяха следващите 3 - 4 вечери с доста сърдене и рев, но общо взето отвикна много по-бързо и лесно отколкото очаквах. Лошата е че и нас не ни подмина вируса, а Ивета го изкара изключително тежко, като разви пневмония и се наложи приемането ни в болница, където прекарахме 9 ужасни дена.  И за да бъде още по-лошо положението жената, която си харесах да гледа Ивка се обади, докато бяхме в болницата, да каже, че болната й майка много е зазляла и трябва да има непрекъснато човек до нея и затова няма да може да гледа Ивета. А аз се бях нагласила от другата седмица да тръгвам на работа. Имах чувството, че за няколко дена света се сгромоляса върху мен. За щастие всичко вече е зад гърба ни(надявам се  Praynig), с изключение на това, че останахме без детегледачка.
В тази връзка пожелавам бързо възстановяване на всички болни бебчета и майчета.
За гърнето: ние сме в другата крайност на тези, които не искат да сядат на него- Ивета като седне и забравя да стане, понякога отнася и по 40 - 50 мин., заобиколена от куп пръснати играчки. Свършва си каквото върши в първите 5 - 10 мин. и след това започва една игра едно чудо, няма дигане оттам  ooooh!. Иначе през последните 5 - 6 месеца случаите, в които се е изакала в памперса се броят на пръсти.
Венуш тези капки, които ти даваш Еберитокс хомеопатични ли са? Иска ми се и на Ивета да давам нещо за стимулиране на имунната система, но ако може да е хомеопатично, че напоследък я натровихме с лекарства милата. А за гледачката, стискам палци да намериш още по-добра от първата.
Фибичка чакам с нетърпение да кажеш какво е станало с изследванията на Йоанка в София и искрено се надявам притесненията ти да са били напразни.
Имах да ви казвам още доста неща, но се налага да ви оставям, че в противен случай Ивета ще разруши апартамента.

# 148
Привет, сладуранки!

Аз се връщам изморена и отекчена от изследвания, снимки и т.н. Дано поне резултатите да са добри! Praynig Днес свекървището гледа Даная и аз малко ще поразпусна, ще пия кафе с приятелката ми и ще се поразходя... Flutter Дани от петък вечерта взе да има сополки, но днес я заведах на педито и каза, че нищо и няма , нямала хрипове и гърлото е спокойно, то си личеше че вече е добре, ама аз за всеки случай я заведох, тя лекарката ми е под блока точно... Сега няма да ви описвам обстановката в къщи с тая свекърва. Вчера вечерта бях правила пълнен заек и тя като и даде месце ама с кокала да го гризе, направо полудях, ами ако някоя малка костица отчупе със зъбки и и заседна на гърлото...? Направи и забележка мъжът ми, тя вика: "Няма и нищо", ах направо полудях, ако и бях извъртяла един и щеше да е доло зад жлока, размазана. Тъпа овца от сякъде ви казвам...то бива да не и обръщам внимание, ама тя прави неща на които няма как да не обърнеш внимание, това е моето дете все пак...не нейните угоени деца с извинение, не че имам против пълните хора, нали и съпруга ми е закръглен, ама искам да ви кажа че тя е развалила стомасите на децата си от малки. Вие представяте ли си бебе на 40 дена, дето още не знае на кой свят се намира да яде попара и фасул  ooooh! ooooh! #Cussing out, това е престъпление за мен, кой каквото ще да казва, за мен е престъпление, злоупотреба със собственото ти дете. И сега и 3-мата са дебели, и каките и мъжо, то им са разширени стомасите и на 3-мата. И каката си гледа децата като майка си и децата и също са дебели да ви кажа...и намене искаше да ми се налага ама аз я пропъдих Mr. Green. Да си знае мястото, ааааа.

Ави, Мария Ф, как сте милички, как са порасналите коремчета??? Целувки! Heart Eyes

Мария Ф, благодаря ти най-сърдечно за информацията, наистина ще е полезна не само на мен а на всички. Hug

Vergin , прекрасно, кафенце!!! А, Ивето как е сега, много е неприятно с този вирус и това  за болницата...За напред се пазетет много! Hug

Amaretka , най-вероятно и аз като теб ще изчакам с това гърне, че то сега не се слага бе, чудо!!!

Момичета беше ми приятно да ппопиша, отивам да видя племениците сладки на леля...Чао за сега !!!

# 149
  Здравейте, момичета...
Върджин, радвам се да те видя, браво за постиженията с гърнето, много гадно това с разболяването, но дано наистина вече всичко лошо е зад гърба ти..
 Амаретка и Цвети Б ,да ви кажа много можете смело да опитате да идете на кола маска в деца, първо процедурата е сравнително кратка и както беше при нас минава нормално, аз бях взела на Лаци една количка и той тихо си игра с нея, даже с козметичката с приятелки и успяхме да си кажем някой приказки на спокойствие , на него му беше интересно и мога да кажа , че му хареса, вече няма да се притеснявам да ходя с него...
 Денис, много съжалявам за това, което ви се е случило, наистина щеше да е много приятно да се видим, но здравето и спокойствието преди всичко, починете си сега сигурно много ви се е събрало
Ex - working mum - искаме снимки.. прати ми на лични как да ги видя
 Цвети Р, и за вас кофти ,че не се видяхме, жалко че Алекс пак не е добре, наистина пробвай с някакви витамини или имуностимулатори
Кузманка, споко бе жена, дишай дълбоко , кво й се впрягаш на тая жена, то се е видяло че света янма да промениш, игнорирай я...
 Йоана77, не звъннах, но просто нямаше начин, нашите се запиха и отидохме в стария град в един руски ресторант... а пък компанията ни е руска и имаше водка и сельодка.. та не беше удобно да се измъквам, аз си знам, че с нашата компания планов не могат за се правят, изобщо трябваше мъжа ми рано сутринта да тръгне за Бургас, а аз да се прибера с нашата кола за Сф - при такова развитие щях да мога да се видим, но като заприказва "водка и сельодка" край.. плановете се променят.
 Та да ви кажа сравнително хубаво изкарахме, бяхме в много интересен ресторант, направен в селски стил (става дума за "Весело село"), което наистина е весело , но понеже почна весело все не свърши до там, и снощи карах аз на прибиране и ни духа такъв вятър, че колата току се отнасяше на някъде, беше доста напрегнато, успяхме да стигнем преди Лаци да си е легнал, беше ми домъчняло за него... такава ми е маймунка. Сестра ми беше с нас , тя рядко идва и не е много свикнала с нашите лудории, та милата се видя в чудо , но на мен ми беше хубаво.. издигнах й се в очите с търпението , което мога да проявя в такива ситуации... Абе весело!!!
 И днес героите са уморени и още в къщи.. така, че трябва да бъда охажвани със супи и други такива...хихи
 и така до скоро

Последна редакция: пн, 28 яну 2008, 13:47 от mama_meggie

Общи условия

Активация на акаунт