ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 369
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
  • UK
Здравеите момичета,

Аз не пиша много често, но пък ви прочитам от кора до кора Simple Smile
Аз почнах да излизам от "дупката" на гаденето и сега се чувствам доста по-добре. Снощи за първи път усетих едно леко салто мортале в корема ми  Blush, малкото вече почва да се обажда.

Исках да попитам Варненки къде е наи-добре да се отиде за ФМ? Аз живея в Лондон, но тук досега съм била на 1 брои видеозон и нито зная кога ще ме извикат на ФМ, нито някои ми казва нещо за други изследвания. Затова след месец смятам да се върна във Варна за седмица и да направя там какво мога. Смятах да ходя в Маичин дом или при доц. Янева или при Халачева, но незная те доколко се занимават с ФМ...

Поздрави! Hug

# 151
Весел уикенд на всички   bouquet

# 152
Здравейте момичета!
Позволете да се включа  за размера на болничните.Базата от която се изчислява е:  месеца назад от месеца в който ти издават болничния т.е. за тези които са с термин в началото на юли до 15-16 базата ще е съответно  м.11 и 12 от 2007г. и от 01 до 04.2008. Взема се впредвид дохода върху който са внесени осигурителните вноски /задължително трябва да си осигурен за фонд "Общо заболяване и майчинство"/, дели се на отработените дни за тези 6 месеца и се умножава по 90%. Получената цифра представлява дневно обезщетение за болничен,което обаче не трябва да бъде по голямо от среднодневно нетното възнаграждение/СНВ-съкращавам за улеснение/.СНВ се определя от дохода през същите тези шест месеца като от него се извадят личните осигурителни вноски и ДОД т.е взема се чистата заплата,дели се на отработените дни и се получава цифра. Двете цифри се сравняват и се взима по малката.Това е дневното обезщетение което се получава през тези 315 дни, т.е. цифрата по работните дни в месеца ви определя болничния за всеки месец. Надявам се че съм била изчерпателна.
А сега за тези който са ползвали болнични преди да пуснат дългия болничен: За дните през които сте били в болнични се взема дохода от който е бил изчислен болничния, т.е. ако сега си в болничен без прекъсване базата за дългия болничен ще бъде същата каквато е сега. Но ако си ползвал болнични с прекъсване ти вземат дохода както е описан по горе/шест месеца назад и т.н./ и добавят дохода от дните в който си бил в болничен разделен на дните в които си бил в болнични. Общо взето за доход ти взимат дневното обезщетение  на болничния.
Ако не си бил осигурен за някой от месеците се взема минималния месечен осигурителен доход за страната - за 2007г. беше 220лв, не си спомням дали го повишиха за 2008г.

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 16:54 от rossin555

# 153
Нищо не разбрах!Ако до сега съм осигурявана на минимална,а от февруари върху 500лв колко ще са ми майчинските?

# 154
  • Варна
Момичета какво стана с нашата среща. Май пак нищо няма да направим newsm78 Thinking Rolling Eyes

Понеже организацията е кръгла нула, срещата за момента се отлага  докато 3-4 броя поне се организираме . За тази среща ние 2-те най много комуникираме, другите не зная желание може да нямат. Тяхна си работа  Crossing Arms. Още 1-2 седмици ако не се организира нищо може 2-те да излезем да ядем по, 1 пица ...както е тръгнало .. Mr. Green Mr. Green

# 155
За периода декември - януари се взима минималния за страната т.е. 220лв за медец, а от февруари до май 500лв за месец. Това се дели на работните дни за периода декември - май и се умножава по 90%. Нетното възнагр.го получаваш като вземаш за декември - януари 220лв. а за останалия период добавяш чистата си заплата/без  данъци/ и делиш на същия брой работни дни.Която цифра е по малка - това ще ти се плаща на ден като обезщетение през време на болничния ти Hug

# 156
Благодаря за инфото момичета  Hug
А сега трябва да се оправям бързо, че нещо се оплетох  ooooh!
Приятна вечер на всички иииииии ВЕСЕЛО  ПОСРЕЩАНЕ НА ПРАЗНИКА НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ТАЗИ ВЕЧЕР    bouquet

# 157
Момичета какво стана с нашата среща. Май пак нищо няма да направим newsm78 Thinking Rolling Eyes

Понеже организацията е кръгла нула, срещата за момента се отлага  докато 3-4 броя поне се организираме . За тази среща ние 2-те най много комуникираме, другите не зная желание може да нямат. Тяхна си работа  Crossing Arms. Още 1-2 седмици ако не се организира нищо може 2-те да излезем да ядем по, 1 пица ...както е тръгнало .. Mr. Green Mr. Green
Нали писах,че само да кажете дата и час и ще съм там.За мен е без значение,само трябва да знам 3 дни предварително.

# 158
Здравеите момичета,

Аз не пиша много често, но пък ви прочитам от кора до кора Simple Smile
Аз почнах да излизам от "дупката" на гаденето и сега се чувствам доста по-добре. Снощи за първи път усетих едно леко салто мортале в корема ми  Blush, малкото вече почва да се обажда.

Исках да попитам Варненки къде е наи-добре да се отиде за ФМ? Аз живея в Лондон, но тук досега съм била на 1 брои видеозон и нито зная кога ще ме извикат на ФМ, нито някои ми казва нещо за други изследвания. Затова след месец смятам да се върна във Варна за седмица и да направя там какво мога. Смятах да ходя в Маичин дом или при доц. Янева или при Халачева, но незная те доколко се занимават с ФМ...

Поздрави! Hug

Доц.Балев!!! Не е гинеколог,но е най-добрият ехографист в Североизточна БГ. Само ,че записва само в петък от 7 до 8 сутринта,в к-ка Темелков.

# 159
rossin555 Искам да те попитам в случай както е при мен-моят термин 02,07 и ми се пада да излезна на 20,05 в този 45-дневен болничен.А според това коета си написала за майчинство ще ми смятат до 04месец включително ,т.е. тези 18 дена от май никъде ли не влизат и не влият ли  върху майчинството

# 160
  • Бургас
здравейте,

Да споделя тук вълненията ни..Тъй като ряазу4их дост обстойно вси4ки 4астни клиники и през последния месец из4етох доста статии, мнения и т.н..искам и вашето...

4ух доста добри отзиви за 4астна болница в Сливен на д-р Пенков.Била преместена в нова сграда с ново оборудване..имало страхотни специалисти (както се слави и Градът де) ..но все пак искам мнение и от вас...

Моя мн близка роди преди 3 години там ...мн доволна хем в старата сграда...отношението и професионализмът били на мн вяисоко ниво..не можело да се сравнява с бс и варна...

Та ние се 4удим  newsm78

Февруари като отидана а ЖК ще се посъветвам и с моята и ако ме подкрепи да отида на няколко контролни прегледа там...

# 161
  • София
Katinche   Аз ходя при Панайотова в 14 п-ка , т.е. детето го водя там Joy
Много съм доволна, ако не ти е далече ти я препоръчвам Peace Аз бях при тукашната лекарка в началото, и бях много недоволна, още не мога да си го простя ooooh! А сега съм направо влюбена в Лекарката и сестрата-ужасно са мили и компетентни Heart Eyes Аз живея в Драгалевци и пак предпочитам да пътувам , но да съм доволна Peace
Иначе мисля , че и в 20-та им добри специалисти Hug

И точно така, като се приберете с бебчето в къщи и тя идва в същия ден на място, пък от там нататък вие си ходите Peace Тя  трябва да прецени дали е добра средата за гледане на дете Crazy Ей такива работи.

И на мен ми се ходи на среща Mr. Green Но както е тръгнала тая грипна епидемия Thinking до другата седмица ще видим Peace

# 162
Здравейте мамчета  Grinning Днес бях на парна баня и на кола маска и се разкрасявах и бях в чудесно настроение до преди малко. Като прочетох какво сте писали за болничните при раждане , как се изчисляват и ми се сговни настроението . Моята счетоводителка ме убеди че тези 90 % се изчисляват от брутната заплата , а сега като чета се оказва че са от нетната и при мен работата ще стане малко танто за кукуриго защото аз сама си плащам осигуровките в пълния им размер . То така като сложа нещата на кантара и излиза че ще получавам по-малко от минималната работна заплата , която бих взимала ако изобщо не се осигурявах  Sad Май ще се наложи да се консултирам със друга счетоводителка за да ми обясни как е по-добре да постъпя , да плащам осигуровки или да напусна фирмата и да се водя безработна  Sad
за срещата , чакам включване от патищонка . Дотук всички са съгласни за Чиплакови така че срещата ще е там ,само да уточним времето .
Маймунка , едната ми кумица ще ражда този месец в Св. Ана в Сливен и ще получим прясно инфо за там дето се вика от кухнята . Ти нали мислеше да раждаш в Бургас или се бъркам нещо ?

# 163
danibon извинявяй че ти се меся, но не съм сигурна дали парната баня е изобщо препоръчителна по време на бременност. Бременната трябва да бяга от топлото иначе има опасност за плода. Чуваласъм за едва спасен плод само от напарване на ходилата на краката.

# 164
  • София
и аз се присъединявам - парна баня, въобще не е полезна за бременните !!! Избягвайте топли душове  Peace
а да ви питам сега сме в центъра на София, а предстой малко преди раждането да се преместим извън града в покрайнините - там скъпия си хареса къща - та на въпроса: като трябва да си избирам педиатър, те все пак се водят в града, а ние ще сме извън, но там няма въобще лекари - дали имате идея как се процедира в такъв случай ???  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт