Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви теми се обсъждат в публикациите?
Как реагират участниците във форума?
Какви са предложените решения за проблема с недостига на места в детските градини?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви теми се обсъждат в публикациите?
-
Как реагират участниците във форума?
-
Какви са предложените решения за проблема с недостига на места в детските градини?
-
Каква ще бъде темата на пресконференцията на заместник-кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова?
-
Как участниците във форума реагираха на пресконференцията?
Незнам точно как е в Бьлгария, но в Бавария където сме в момента повечето градини са само сутрин от 8 до 12 ч. или макс. до 14 ч. Целодневните детски градини са по-малко и общественото мнение /особено това на майките/ е много негативно настроено срещу това да даваш детето си по цял ден на градина. Повечето семейства са някакси консервативни и е прието жената предимно да си стои в къщи и да си гледа децата, а мьжьт да работи. Иначе я гледат все едно си е изоставила детето по цял ден. Дечицата на майки, които са неомъжени и им се налага да работят целодневно ги гледат сьс съжаление и едва ли не с голямо съчувствие горкичките... Абе немска му работа!
Даже съвсем открито съм чувала от други майки, че "не затова са родили дете за да го дадат по цял ден някъде и вечер само да го приберат и сложат в леглото"... На мен обаче ми се налага да си дам детето догодина като навърши 3 год. от 8 до 16 ч. за да мога да работя и гледам да не ми влияе негативното мнение на околните. Мьжьт ми също работи, нямаме баби или дядовци тук да ни помагат. Просто ми е неприятно да слушам все едностранни мнения и ми се иска да чуя и други майки какво мислят. Вие на какво мнение сте, като изключим желанието на майката да работи, хубаво или лошо е за детето да ходи по цял ден на детска градина и защо?