ЮЛСКИ БЕБОЧЕТА '08 (тема 30)

• 13 271
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Все забравям да ви кажа за една важна вещ от покупките Кана за преваряване на вода. Peace
Абсолютно ненужна според мен. Водата, която се дава на бебето трябва да поври 5 мин., а в каната няма тази възможност, защото се изключва веднага.
Кана ползвах на морето, когато Пепи беше на 1г. за да поливам купичките и лъжичките му за всеки случай, нищо че беше вече голям.

Като се отвори капачето на каната, може да се вари водата докато не изври- на мен ми се е случвало.
А и чак ненужна не бих казала. Аз я използвам за всевъзможни неща.  дори като готвя си кипвам водата там докато загрее котлона, после ако дослагам вода в манджата пак от нея, за да не слагам студена Peace

# 226
Като се отвори капачето на каната, може да се вари водата докато не изври- на мен ми се е случвало.
А и чак ненужна не бих казала. Аз я използвам за всевъзможни неща.  дори като готвя си кипвам водата там докато загрее котлона, после ако дослагам вода в манджата пак от нея, за да не слагам студена Peace
То и аз за това я ползвам, плюс чай и кафе, но бебето няма общо с това Simple Smile
А това с капачето ще го пробвам, каква е твоята кана?

# 227
  • Sofia
Вие за термокана ли говорите или за кана за пречистване на вода от рода на Брит? newsm78

Мамита, аз реших да пазарувам в началото на 9 месец. Дали ще е късно според вас?

Пфу, пак с тоя пазар почвам, ама като ставам всяка сутрин в 7 и няма какво да правя 2 часа докато дойде време за работа Confused Някой знае ли на какво се дължи тази промяна в биологичния часовник, преди не можеше никой да ме изкара от леглото преди 9 #Crazy

# 228
Inka Честит Рожден Ден!   party023  newsm67 Да си жива и здрава. Много щастие, късмет и любов за напред. И тортичка си се постарала на спретнеш  Joy. Благодарим.
Katinche мила не се разстройвай сега. Стриите не са приятна работа, ама какво да се прави. Ти се мажи а пък то Божа работа. Аз също не ям месо, но и не смятам да прояждам точно сега. По време на първата бременност си бях вегетарианка и сега смятам така да си продължа. Не мисля, че на бебето това му се отразява. А сега дъщеричката ми си похапва месце и доста и се услажда. Да е жива и здрава, щом и харесва да си хапва.
За бебешките дрешки съм съгласна с Дуци. На Азис  Бебе има доста хубави неща. Материята им е много приятна и размерите са сякаш по-големки.
На мен така ми се иска да си купя поне количка за бебето, но ми се вижда прекалено рано. И не за друго ами те нали имат гаранция и ако я купя сега то гаранцията няма да е 6, а всъщност 3 месеца през които ще съм я ползвала. Та затова се въздържам. ама как ми се пазарува, ако знаетеееее.
За каните за вода да си кажа и аз мнението. Аз ги ползвах но след 5-6 месец когато започнах да давам на детето водичка. Знам че казват да се преварява по 5 мин, ама аз си я давах от каната + минерална вода от тези с розовите етикети за бебета. Сега мислим да си купуваме кана Брита.
Хайде лек ден и спорна седмица на всички.  newsm10

# 229
  • Sofia
Нещо не мога да намеря тази марка Азис бебе в онлайн магазините Rolling Eyes Къде се продават? Това бг дрешки ли са?

# 230
  • София
Здравейте, момичета  Hug
Честит рожден ден, Инка!   bouquet
Ние сме добре, бебо расте и много активен, постоянно се върти, онзи ден бях на преглед, половин час не спря, голям пумпал  Crazy

Получих разширени вени, някой има ли подобен проблем и как го разрешава?

За списъците с покупки, освен всичко коментирано, мога да кажа, че за начало, от дрешките са нужни 2-3 гащеризончета и 2-3 бодита с къс ръкав. Аз ританки не съм ползвала никога, много са неудобни според мен. Тензухените и бархетните пелени са много удобни. Бархетните ги ползвах за възглавничка, Марти връщаше мляко до около 6 месеца и пелените ми вършиха чудесна работа. Хубаво е да си вземете 1-2 поларени одеяла, много са удобни, и за вкъщи и за навън. Стойката за корито на мен ми беше много удобна, защото нямаше къде да сложа коритото, а ваничката ми е анатомична http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1912 и така можех сама да къпя бебо. За помпата, мин.път бях решила да си купя на Авент, момичето в магазина ме посъветва да не бързам, купих си спринцовка, ползвах я само в родилния дом, след това не ми се е налагало. Комплекта за изписване, който купихме беше на Азис бебе, струваше 50 лева и от него ползвах само пелената, защото дрешките бяха огромни. Сега ще взема една пелена и едно гащеризонче. Това е за сега, ако се сетя още нещо ще пиша.
Лек ден на всички  Hug

# 231
Комплекта за изписване, който купихме беше на Азис бебе, струваше 50 лева и от него ползвах само пелената, защото дрешките бяха огромни. Сега ще взема една пелена и едно гащеризонче. Това е за сега, ако се сетя още нещо ще пиша.
Лек ден на всички  Hug

Марти колко се роди? Защото на Пепи си му беше тамън комплекта - 50 см и 3650 гр. беше той, но нали малко спадат като се родят, та по-слаб е бил Thinking

Нещо не мога да намеря тази марка Азис бебе в онлайн магазините Rolling Eyes Къде се продават? Това бг дрешки ли са?
Турски са - http://www.azizbebe.com.tr/

Вие за термокана ли говорите или за кана за пречистване на вода от рода на Брит? newsm78

Мамита, аз реших да пазарувам в началото на 9 месец. Дали ще е късно според вас?
За термокана.
Няма да е късно, мъжът ми напазарува по моя списък като се роди детето и нямах никакви проблеми. А колко притятелки се изсипаха в болницата с подаръци... Simple Smile

# 232
Гледам, че Elen@  е писала за ванички и поставки. Ние предпочетохме да купим цяло корито без вградена анатомична поставка. Допълнително взехме ето тази поставка, която се слага вътре:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=766
Идеята е, че когато детето порасне ще може да си се плацика в коритото като в мини басеин или като във вана. Михаелка сега е на 1г. 5м и си я къпем без поставка, а тя много се кефи, че може да се движи напред назад (седи си на дупето и се придърпва и оттласква с ръчиички). Голямо забавление пада. hahaha

# 233
  • София
Марти колко се роди? Защото на Пепи си му беше тамън комплекта - 50 см и 3650 гр. беше той, но нали малко спадат като се родят, та по-слаб е бил Thinking

Роди се 3550 гр и 51 см. Блузката и ританките му ставаха на 3 месеца. Аз бях взела такъв http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28158&photo=93 Дали пък и те не са с размери  newsm78. А Марти го изписахме така.

Kokolin@, да, права си, че като порасне ще е малко по- трудно, но ваничката от едната страна е за бебе, от другата за по- голямо дете, пък и аз Марти като навърши годинка и си стъпи здраво на краката го къпя прав под душа. Така му е по- забавно  Crazy

# 234
Добро утро момичета! И аз съм на мнение, че анатомичните корита са непрактични и бързо стават малки за бебчетата. Преди 2 дни една приятелка ми даде ваничката и поставката за къпане от сина си (каза, че поставката е ползвала точно 1 път, малкия бил височък, та не и било удобно), точно такива са , каквито смятах да купувам! И... аз пак да ви питам нещо- как да разбера, че контракциите които получавам са опасни и трябва да се обадя на лекар?  newsm78 Лошото е, че все вечер ги получавам, веднага след като си легна и се притеснявам да не безпокоя някой за няма нищо и търпя. Коремът ми става на камък, бебчетата започват да се мятат, че им става неудобно, мен ме хващат нервите и не мога да дишам като хората, трудно намирам удобна поза... и така около час, после заспивам, явно ме отпуска. Днес съм като пребита и ме боли кръста, все едно са ме ритали в бъбреците!  #Crazy
Извинявам се отново, че ви досаждам с такива въпроси, но все ми се струва, че някой ден няма да мога да намеря точния момент за обаждане и ще стане някоя беля .
Благодаря ви !  Hug

# 235
  • Sofia
Момичета, я кажете какво представляват разширените вени?

От вътрешната страна на бедрада има много малки червени точици, които бяха съвсем малко, а сега се увеличават все повече надолу по бедрото Sad Какво е това, да звъня ли на лекарката? newsm78

6milianka,  а лекаря ти знае ли че имаш контракции и пиеш ли лекарства за тях? Може би ти трябва по-висока доза.

# 236
Ох, душинка Heart Eyes
Ето го Пепи:

Някой може ли да ми каже защо времето лети така Crossing Arms
Тук е на един месец:

# 237

6milianka,  а лекаря ти знае ли че имаш контракции и пиеш ли лекарства за тях? Може би ти трябва по-висока доза.
Знае, но преди не бяха така "стршни", според мен. Пия магнерот и но шпа 3*1 всеки ден от 3 месеца насам.  Cry

# 238
  • София
Здравейте момичета! Лека седмица на всички работещи и неработещи мамчета.

Относно ваничките искам да кажа, че нашата я взехме анатомична и хич не съжалявам, защото ни беше супер удобна и бях много спокойна, като бебка беше в нея. Иначе вече много отдавна се къпем прави под душа.

Относно продуктите на Азис бебе: много съм доволна. Трикото е хубаво и стегнато и някакси се носят много по-дълго от другите дрешки.

Момичета, и аз да Ви питам нещо. Вече все по-осезаемо чувствам бебчето, но на няколко пъти ми се случва да не го чувствам, като движение в корема ми, а като пулсиране. Вчера например повече от 5 мин. така - бях легнала и направо целия ми корем, дори визуално пулсираше. На Вас случвало ли ви се е така.

# 239
  • Sofia

Знае, но преди не бяха така "стршни", според мен. Пия магнерот и но шпа 3*1 всеки ден от 3 месеца насам.  Cry

Според мен за задължително да се консултираш с нея дори и само по телефона. Аз бях на 4х1 магнерич и но-шпа + утрогестан по 2 вечер, въпреки че дори нямам контракции, само заради ниската плацента. С разрешение на лекарката сега съм на 2х1.
Обади се за да си спокойна.

Мамчета, много са ви хубави бебчетата, като видя такива снимки и ми се приисква по-бързо да идва юли месец Heart Eyes

Ninche, да не е хълцало бебето Rolling Eyes

И така и не разбрах къде се продават тези дрешки Азиз бебе, от които всички сте така доволни Weary

Общи условия

Активация на акаунт