ОКТОМВРИЙСКА мама хапва таратор, а месото й мирише на обор

• 13 241
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета!
Еличка и аз мисля, че след като разбера пола на бебчо няма да имам спирка  Mr. Green Crazy
Трикси, споделям напълно мнението на Еличка относно покупките. С доста мами съм говорила, които от суеверие нищо не са купували преди раждането и после са се видели в зор - всичко трябвало да избират мъжете им или роднини и нищо не било както трябва и както те искали. Така, че смело си купи необходимите неща. Аз мисля 1 месец преди термина да имам всичко, че влезем ли в 9-ти месец бебо може да се роди по всяко време.
shareez аз нямам детенце все още, но една моя приятелка, която роди наскоро момченце каза, че доста пъти се е подстригвала, а детенцето й е даже доста надарено.
mylili и аз понякога имам болки в корема, особено като кашлям и кихам. Мисля, че някой беше споменал, че е нормално, но аз все пак ще питам доктора си при следващия преглед.

# 136
feel_u, благодаря, че ми обърна внимание  bouquet Когато ти се случва за първи път и незнаеш какво става е доста стресиращо. Пробожданията ми започнаха след като се смях до разреваване снощи. Дали от рязкото разтрисане на корема се получи. Наали в сряда бях на преглед и всичко беше ок, като изключим че трябва много да се пазя заради ниска плацента. При доки, която ме следи имам час за 21.04 и не мислех пак да я притеснявам излишно. Защото всеки път когато й се обадя с въпрос ме вика да ме прегледа. Сега изпих още едно нош па и да чукам на дърво не се е повтаряла скоро болката.

Разтегнала си някоя връзка, не се притеснявай! А това с ниската плацента, моя позната също имаше такова нещо, казаха й, че просто бебето със сигурност ще се появи по-рано от термина. Така и беше роди 2 седмици преди термин, но доносено и здраво момченце! Щом са ти казали, пази се!

# 137
И ние имаме всичко от баткото ама това не значи че няма да ме засърбят ръцете да купя нещо hahahaКато се знам каква съм.........

# 138
  Ами аз всичко от нашия батко го раздадох на приятелки и на сестра ми,тъй че нямам нищо.Факт е обаче,че за баткото първите две години не съм купила нищо,толкова много дрешки събрахме от приятели и роднини които идваха да го видят,че просто нямаше нужда.Единствено обаче преди да вляза в 9-тия месец,а и по време на 9-тия месец съм си купила сама основните неща които щяха да ми трябват за посрещането на бебчо и първите му дни в къщи,защото и аз не исках никой друг по негово усмотрение да ми ги купува в последния момент.Сега пак мисля така да направя,дано обаче този път разбера преди раждането пола на бебчо и много се надявам тоя път да сме с розови гащички Praynig             

# 139
Здравейте! Да ви кажа аз все още си ги имам тези болежки ниско долу - напоследък по-често са от ляво,а днес сутринта имах една по сериозна почти през целия корем ниско.И като че ли са по често вечер като си легна  newsm78. Не се притеснявам много защото както и вие казвате това е от разтягане на матката и се приема за нормално. Но пък ако са по-чести и по-болезнени най-добре да се пита доктор все пак.
Аз мисля да се подстригвам - мойта коса много цъфти и ако я оставя без стригане почти година не ми се иска да си представям на кво ще заприлача  Whistling
Преди си говорихме за пъпки и пак искам да ви се оплача - по лицето като че ли понамаляха ама по гърбаа - излезнали са ми едни големи,червени,пубертетски гадове  Close ако се задържат до лятото ще ме бъде срам да слагам нещо по разголено така да се каже  Embarassed
А как се радвам на всички момичета които вече знаят полааа   bouquet супер! Аз се надявам в сряда като съм на преглед ако може да се види нещичко, нищо че ме гледат на обикновен ехограф  Praynig а излишно е да ви казвам ,че до 13-ти май когато съм при Марков ще изстръпна от нетърпение  Crazy
А за покупките няма нищо лошо - наистина е добре да си подготвен по от рано защото после предполагам лудницата е голяма  Grinning аз всъщност нищо още не съм купила - за сега само набелязвам магазини.Поне знам какво креватче и какъв тип количка искам  Laughing

# 140
Енигма, а усети ли стягане, при напипване матката да е като бучка? Нормално е да е вечер, защото тялото ти е изморено и има нужда от възстановяване. Малко или много, този плод е тежест, която продължава да расте. Ако връзките ти са по-слаби, ще имаш придърпване, бодежки. Ако усетиш, че целият ти корем ниско долу / за момента ниско, щото още е много малка матката/ се стяга, придружено с тъпа болка, това е контракция. Ако се случва по-често, възможно е да ти е чувствителна матката, освен това по-късно може да възникне и недостиг на магнезий и да ти се схващат мускулите, вкл. и матката. Докторите изписват Магнерот или Магнерич... аз поне това знам от моята бременност, можеи друго да има сега. Тези контракции са сравнително слаби и не могат да предизвикат аборт, но за всеки случай се пие Но Шпа и Магнерот.

Все пак, помислете си на какво е подложен организма ни през тези 9 месеца, особено като му е за първи път... и мислете положително, без страх  Hug

# 141
shivani   само не разбрах как човека който е бозайник и хищник изведнъж стана тревопасно според твоите теории  smile3506  Ама ти ще оставиш учените по цял свят без работа.  И вземи прочети за детската смъртност в Индия, ми те са на първо място в света. И недей да издигаш една неграмотна нация от третия свят в култ. И все пак искам да ти напомня, че тук сме се събрали да обсъждаме предстоящото раждане на децата си а не да търпим нечии религиозни пропаганди. Предполагам си има форуми където можеш на воля да си коментираш реллигиозните убеждения.

Да, вярно запази си спокойното си състояние Мимисофия, няма пропаганда, това е доста силна дума. Не се занимавам с религии!
А вегетарианството не е религия, нали?!

Севи,

за мен темата е приключена;

аз съм изключително доброжелателна към всеки един човек,
за другите не мога да знам!

Hug Heart Eyes

shivani, аз също съм изключително доброжелателна, по тази причина няма да отговарям на зададените от теб риторични въпроси, приключвам темата с мир  Peace и с един риторичен въпрос  Wink - Какво е витамин B12 и от къде може да бъде набавен?  Peace  Peace  Peace

Относно покупките аз от 7-ми месец започнах да купувам и когато бебето се роди имахме всичко най-необходимо, единствено количката беше капарирана и съпруга ми я взе от магазина още докато бях в болницата  Simple Smile Напук на всички баби си улеснихме живота максимално - биберони, стерилизатор, дрешки, памперси, легло очакващо бебето, спални комплектчета, помпичка за кърма, кремче, сапунче, дрънкалчица дори Heart Eyes всичко  Wink Сега имам много неща останали от баткото, останалото пак ще купя по-рано  Simple Smile
Аз съм на преглед при Марков на 17.04 и вече тръпна  Wink дали ще може да се види пола  newsm78 предния път синчето го сбъркаха в 13-та седмица с девойка  newsm78
Чувствам се бясна, защото от 1 месец всички роднини и приятели се обаждат да казват как искат момиче този път  #Cussing out, писна ми да повтарям че искам само да е живо и здраво и нямам претенции към пола...

# 142
  • Варна
Здравейте, на всички!

feel_u, аз също ще ходя другия петък към 8ч.  да си записвам час при Балев! За телефоните  дори разбрах, че като има много чакащи сутринта за записване и не ги вдигат изобщо.  Crossing Arms Моя позната беше при него преди 2 месеца и каза, че все още гладал на 2Д видеозон.

mylili, същата болка на скоро изпитвах и аз! Като легна или седна минава, но щом се изправя и започва отново! Това предполагам, че е защото вдигах на два пъти тежко... колкото да напазарувам от кварталния магазин и се върна в къщи ...   newsm78  Сама съм си виновна!  Embarassed
Дано се оправиш бързо!! Praynig

# 143
Здравейте, на всички!

feel_u, аз също ще ходя другия петък към 8ч.  да си записвам час при Балев! За телефоните  дори разбрах, че като има много чакащи сутринта за записване и не ги вдигат изобщо.  Crossing Arms Моя позната беше при него преди 2 месеца и каза, че все още гладал на 2Д видеозон.

mylili, същата болка на скоро изпитвах и аз! Като легна или седна минава, но щом се изправя и започва отново! Това предполагам, че е защото вдигах на два пъти тежко... колкото да напазарувам от кварталния магазин и се върна в къщи ...   newsm78  Сама съм си виновна!  Embarassed

Да му се невиди! Значи не само по телефона можело!? Ами значи нямам никакъв шанс, не мога да съм в 8 ч в Клиниката, при условие, че сутрин водя детето на ясла, а съм на час път от Варна  #Crazy

А ти недей да си правиш експерименти с тежкото, че аз с Дени лежах за задържане за това, че се опитвах да откъртя вратата... там се запознах с една мацка, която пък беше бутала колата... въобще.. луда работа.

Аз твоите буквички от ника "kv", да не значат Каварна или нямаш нищо общо с този рокаджийски регион?

# 144
  • Варна
Здравейте, на всички!

mylili, същата болка на скоро изпитвах и аз! Като легна или седна минава, но щом се изправя и започва отново! Това предполагам, че е защото вдигах на два пъти тежко... колкото да напазарувам от кварталния магазин и се върна в къщи ...   newsm78  Сама съм си виновна!  Embarassed

Да му се невиди! Значи не само по телефона можело!? Ами значи нямам никакъв шанс, не мога да съм в 8 ч в Клиниката, при условие, че сутрин водя детето на ясла, а съм на час път от Варна  #Crazy

А ти недей да си правиш експерименти с тежкото, че аз с Дени лежах за задържане за това, че се опитвах да откъртя вратата... там се запознах с една мацка, която пък беше бутала колата... въобще.. луда работа.

Аз твоите буквички от ника "kv", да не значат Каварна или нямаш нищо общо с този рокаджийски регион?

Laughing Нищо общо с Каварна нямам! хи хи! Това е фамилното ми име: Коева - Вълчева

Ами ако искаш като ходя да ти запиша час! Наистина е много трудно защото Балев е един , а мамите са доста ... и не само от Варна, а в областта ....

Има още един лекар, за който казват че е добър, но не съм се интересувала! За него знам, че гледа на 4Д видеозон и взима 60 лв.

# 145
feel_u да ти кажа не съм се сетила да пипна но задължително ще пробвам  Hug а и на 1000% съм съгласна с това което казваш   bouquet
EkaterinaM на мен пък свекър ми непрекъснато говори  за бебето в мъжки род - и то по такъв начин ,че ако се роди  момиче все едно нищо не се е родило  Close не казвам,че ще е лошо ако е момченце,но като се говори така и се пренебрегва по някакъв начин другия пол ми става  хем нервно хем тъжно  Sad

# 146
  • София
Здравейте, мили момичета!

Искам да ви благодаря за топлия прием.

Севи, видях, че си ме добавила - благодаря!. Моля те, пиши ми първа бременност /въпреки, че ми е втора, но първата завърши доста тъжно/.

Честито на всички мами рабрали пола на бебето. Вълнението е огромно ..., нали?

Енигма, Еличка мама, и аз съм при д-р Марков /за втори път/ на 13 май. Дали ще се засечем? Моят час е последния - 18:20.

Feel U, аз имам общо с Каварна, макар и малко далечно. Имаме лятна къща там. Ох, дано успея да стигна до там тази година. Толкова много искам да видя морето ... Размечтах се ...
Имам доста роднини и приятели там. А и сам рокаджийка по душа  Simple Smile

Момичета, с това заглавие всяка вечер хапваме тататор.

# 147
Моя мъж много държи бебето да е момченце, майка ми пък иска момиче, изобщо всеки си има предпочитания. За мен е абсолютно без значение, искам само да е живо и здраво Simple Smile

# 148
  • Варна
feel_u да ти кажа не съм се сетила да пипна но задължително ще пробвам  Hug а и на 1000% съм съгласна с това което казваш   bouquet
EkaterinaM на мен пък свекър ми непрекъснато говори  за бебето в мъжки род - и то по такъв начин ,че ако се роди  момиче все едно нищо не се е родило  Close не казвам,че ще е лошо ако е момченце,но като се говори така и се пренебрегва по някакъв начин другия пол ми става  хем нервно хем тъжно  Sad

Енигма, сетих се за една случка! И аз се чувствах по същия начин....
Като се разхождахме с количката (8 месец да е била тогава Вали) и един дядо ни спира, а тя облечена в рокля, с дантелки, фибички, цялята в розово... но количката е синя! И дядото казва: "Майка героиня, браво!" , аз се смея и той "Момче е нали?". ? Аз го поглеждам и казвам ,че е момиче! А дядото се обърна, тръгна си по пътя сърдито и вика през рамо: "Не си майка - героиня!"  #Crazy
 Стана ми много странно .... и малко обидено!  newsm78

# 149
elissa_kv, аз на твие място сигурно щях да му тегля едно на тоя старец. Как ще ти говори така!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт