Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
По време на бременност е важно да се приемат определени витамини, като фолиева киселина, витамин D, желязо, калций и омега-3 мастни киселини. Например, фолиевата киселина е важна за растежа на бебето и се препоръчва дневен прием от 400-800 микрограма. Витамин D е важен за здравето на костите и мускулите, като препоръчителният дневен прием е 600-800 IU. Желязото подпомага производството на червени кръвни клетки с препоръчителен дневен прием от 27 мг. Калцият е необходим за здравето на костите и зъбите с препоръчителен дневен прием от 1000-1300 мг. Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка на бебето, като препоръчителният дневен прием е 200-300 мг.
-
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
-
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина, калций, желязо, витамин D, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои от най-полезните храни включват зеленчуци като спанак и броколи, цитрусови плодове, яйца, риба (особено сьомга), млечни продукти (като мляко и сирене), ядки и семена (като бадеми и ленено семе), месо с ниско съдържание на мазнини (като пилешко или пуешко) , както и пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овесени ядки.
-
Кои са най-добрите упражнения за бременни жени?
-
Кои са най-ефективните техники за справяне със стреса по време на бременност?

Познавам я лично и от нея имам диск с йога релаксация за бременни - подарък
Както казаха и в самото предаване темата НЕ беше за раждането вкъщи, а за активното раждане. Т.е. това, в което жената сама с тялото си определя ритъма и хода на раждането
И двете жени казаха, че не целят да агитират никого да ражда у дома си. И да наистина с второ или трето дете е по-лесно да се вземе това решение 

а имаше нещо такова че Денят в който усетиш бебето каквато дата е на такава ще родиш!Дали има нещо вярно според вас!
. Нищо не съм усетила все още, но и не се панирам. Братовчедката на мъжа ми каzа, че го е усетила едва 21ва седмица (ако е така и при мен, то аz чак октомври ще родя). Кога ще го усетш zависи от това дали ти е първа бременност или поредна, дебелина и zдравина на мускулите на матката, чуствителност. Споко, има време. Накрая ще се молиш да не го усещаш толкова силно