58 торти вдъхновени от Тандури

• 15 974
  • 311
  •   1
Отговори
# 120
блажка, в нашата библиотека няма чек ин автомат. Само за чек аут. И то, ако си взел диск, трябва пак да идеш на мейн деска да си го вземеш, защото специално за ДВД-тата оставят само кутиите.
На мен ми е удобно да се чеквам аут сама, особено ако взимам само книги, защото в нашия клон е винаги голяма навалица. За толкова години, нито веднъж не случих на развалена машина.

# 121
В нашата библиотека има авт. чек-аут, обаче си има и човек, който следи какво правиш и ти обяснява, иначе май всичко можеш така да чекваш.

Да се оплача - сега разбрах, че гимназията ми ще прави празник по случай 50 години, а класът за 10 годишнината, а аз на нито едно от двете няма да мога да ида. Много ми е чоглаво, защото ги харесвам много тези събития.

# 122
Да се оплача - сега разбрах, че гимназията ми ще прави празник по случай 50 години, а класът за 10 годишнината, а аз на нито едно от двете няма да мога да ида. Много ми е чоглаво, защото ги харесвам много тези събития.

Че ти си много мъничка, моята 10-годишнина от гимназията мина отдавна  Grinning
Шегувам се. И аз я пропуснах, точно за първа година бях тук. Неприятно много, тежи.
Ще си направим един forum reunion за компенсация. Grinning

# 123
Мацкиии, да ви се похваля!!!! Приключих го пустия скрапбуук!!!! Не вярвах, че ще успея навреме, 25 страници за 8 дена не е никак зле  Laughing
Ей тука са последните три, ако на някой му е интересно:
 http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/05/scrapbooking-epiphany.html

А ние с на Буш парите нищо няма да направим...щото не се класираме.  Rolling Eyes Е, не е като да са данъци да плащаме, тогава сме първа лъжичка. Щеше да плати на Калин училището, ама карай.
Аз отивам да спя, че ще ме глобяват тука моите вече  Laughing

# 124
Ще си направим един forum reunion за компенсация. Grinning

Ми айде де, от кога го плануваме? Simple Smile

Иначе аз имам някакви бегли спомени, че един цял випуск от гимназията си беше правил среща на местна почва, ама как се организира такова чудо идея си нямам.  newsm78 Пък и това беше 2001 година, сега вече много по-малко хора идват тук, като че ли.

# 125
Еее, Атти, браво, значи ти си по elimination communication метода. Аз четох, четох, ама разбрах, че за работещи майки не става и се отказах. Но твоят опит потвърждава моята теория за еднократните памперси - ако почнеш с тях, най рано на 2 год. възраст можеш да ги разкараш. Виновна съм аз, че не почнах с пелените, като теб, а така си мислех, че ще караме с тях...

Анет, същата работа и при нас - не казва и това e, и търпи напикани/наакани гащи, офффф, аман.

# 126
Я да ви питам за съвет и мнение. Иван още се буди през ноща /2-3пъти/. Аз още не съм се поддала на съветите на педиатърката ми да го сложа на cry it out, все си мисля, че ще стане чудо и ще спре да се буди. Въпросът ми е, мислите ли, че ако сега не го науча да не се буди, има вероятност той да продължи така да се буди докато не стане на 3г да кажем...Т.е. толкова ли е важно да спи през ноща. Ох, много ми тежи този cry it out метод, само си търся причина да го избегна  Sad
И аз не съм го ползвала този метод. Моят тукашен педиатът му беше привърженик, считаше, че детето трябва да спре да яде нощем, като стане на 2-3 месеца. А моите бебета тогава имаха по 2 нощни хранения. На 6 месеца все още се будеха да ядат нощем по веднъж, и това може да е продължило и по-късно, до около 9 месеца.
Но това беше единственият параграф, по който се разминавахме с педиатъра. Първоначално опитах да си оправдавам, после просто си мълчах и кимах. Той ми беше препоръчал някаква книга на Фърбър за този метод, да се уча от нея. Аз я прочетох, но не си разпозная бебето в нея. Децата там наистина имаха разстройства на съня, но и доста по-големи бяха.  Та така - на своя глава го решавах този въпрос. 

# 127
Биз,ох биг тайм,аз тамън се бях отчаяла и ния една сутрин се събуди 100% трейната,без ни един аксидент денем или нощем; Атти-мерси за отговора;
*
Пумпале-аз съм за приучаване към самоуспокоение и саморегулация; нашите деца не са ревали,не знам защо,но си имат строг режим,заспиват сами от ден 1,ако се събуди някой нощем влизам да се уверя че не е болен и излизам,не приемам дилс да четем или да редим влакове или каквото; сънят е много важно нещо за мен,има данни научни с какво е свързана липсата му,хигиена на съня се учи (както такава на яденето); стеф мина през период на крещене като си легне,пред стаята му говоря че ния спи,и томас,и кучето на съседите и че е тъмно и пр-и се кротваше; каквото и да е-важното е да е последователно,иначе файда няма.

# 128
Благодаря ви за отговорите  Hug Анет помня как беше казала, че се иска много търпение, упоритост и последователност. Съгласна съм с хигиената за спане, дано го постигнем. При нас една от причините за незаспиването сам е, че неговото легло е в стаята ни. Сега докато съм в БГ ще взема да го преместя в друга стая.
Блажка, явно много деца добре реагират на Фърбър, защото като търся инфо, дали е безопасен метода и намирам само една статия на харвардски професори, които го отричат / но май за малки бебета /. Прилагам сега други методи, като втора работа ми е станало  Confused

Тандури, поздравления за скрап бука, много е сладък!

Бенс, къде си? Ти кога летиш?

# 129
  • Boston, MA
...Бубка, все исках да те питам, как откри кърлежа? Ти ли го видя и изобщо какво стана по-нататък, май не съм чела продължение, добре ли е Дани? (ако си писала, прости, още не съм ходила назад по темата)
...

Баш навреме, че ще се оплаквам. Вчера ми се обадиха от градината, че Дани имал 101.7 температура, при 101 ги "гонят" и не ги приемат обратно 24 часа. Изобщо е със симптоми на обикновена настинка, но заради кърлежа отидохме на лекар. Оказва се, че симптомите на Лаймска болест са като тези на вирусна инфекция, та не се знае знае ли се. Следващата седмица ще му правим кръвни изледвания, и след 5-6 седмици пак. Предложиха ни за всеки случай да започнем курс с антибиотик, засега ще задържим, защото трябва 21 дена да го пие, а нали тая зима се отровихме от болести и лекарства, не ми се иска да почваме, без да сме сигурни.

Иначе кърлежа го намери една учителка в градината му, мислела, че си ударил главата и му я опипвала. 90% сме сигурни, че го е пипнал в площадката на градината (те веднага казаха, че щели да пръскат навън), и ако има болест някаква (чукам на дърво тук), ще ги разсипя.

Та днес се гледаме двамата вкъщи, той непрекъснато вдига и сваля температура, но иначе е в нормалното му добро (диво) настроение.

Айде да приключа моето оплакване с нещо положително - Уинкс, видях момченцето ти, страшен чаровник, а снимката с калинката е един път!

Пумпал, и аз никога не съм била привърженик на оставянето на рев, не се чувствай виновна, ти избираш какво да правиш, не можеш да прилагаш на детето нещо, с което ти не се чувстваш комфортно. Научават се да заспиват сами (при нас беше след 18 месеца, а сега е пак в някакъв период, иска да се гушим вечер), няма къде да ходят.

# 130

Баш навреме, че ще се оплаквам. Вчера ми се обадиха от градината, че Дани имал 101.7 температура, при 101 ги "гонят" и не ги приемат обратно 24 часа. Изобщо е със симптоми на обикновена настинка, но заради кърлежа отидохме на лекар. Оказва се, че симптомите на Лаймска болест са като тези на вирусна инфекция, та не се знае знае ли се. Следващата седмица ще му правим кръвни изледвания, и след 5-6 седмици пак. Предложиха ни за всеки случай да започнем курс с антибиотик, засега ще задържим, защото трябва 21 дена да го пие, а нали тая зима се отровихме от болести и лекарства, не ми се иска да почваме, без да сме сигурни.

И аз тук преди години имах кърлеж, но реших да пия антибиотика, защото ми казаха, че 95% от кърлежите по нашите ширини били от опасните. Ужасно бяха учудени, когато ги питах не може ли да изследват кърлежа (това си е обикновена пракика в България) и да ми се размине антибиотика. Не можело, те такива услуги не извършвали. И аз се прежалих да го пия. Кръвните ми изследвания ми  бяха ОК - взеха ми още същия ден.  Но аз не развих никакви симптоми.
Стискам палци да му няма нищо на детето.

# 131
Уинкс, Кристиян се добавя към ред моделите на темата Simple Smile, много е хубав.

# 132
И аз тук преди години имах кърлеж, но реших да пия антибиотика, защото ми казаха, че 95% от кърлежите по нашите ширини били от опасните. Ужасно бяха учудени, когато ги питах не може ли да изследват кърлежа (това си е обикновена пракика в България) и да ми се размине антибиотика. Не можело, те такива услуги не извършвали. И аз се прежалих да го пия. Кръвните ми изследвания ми  бяха ОК - взеха ми още същия ден.  Но аз не развих никакви симптоми.
Стискам палци да му няма нищо на детето.
А мене никой не ме е карал да пия антибиотик заради кърлежа при добри кръвни изследвания и липса на симптоми (освен едно петно, явно от ударено, което ме беше уплашило, аз затова и ходих на кръвни изследвания). Явно са до клиника тези практики.

# 133
бре и кърлеж,дано е доброкачествен; аман вече от бъгове,и малки и големи..
*
Сиатълци и посещавали-какво е нота бене да видя,без кола съм,даунтаун спя,и ще имам време (цялата неделя съм сама,офф,без работа и деца-лелееееееее дали няма да ми стане нещо Laughing)
*
абсол.съм съгласна с Бубка-комфорта на родителите е за мен от основна важност при гледане на деца-ако не ти е спокойно да реве-няма нужда (важи за редица неща); няма правилно и грешно (изключвам сейфти ишус), има работещо или не за конкретния дом,затова аз акъл не давам вече хич,само споделям опит..

# 134
затова аз акъл не давам вече хич,само споделям опит..
анет акъл не даваш ама ей го аз практикувам абсолютно същите неща като теб , и за храни и за заспиване ....и при нас също работи много добре.Но всичко това съм го почнала от ден 1 и затова ми беше по лесно.
Наскоро само дето с биберона разшлякахме нещата но детето си влезна в релси и вече от седмица (чукам на дърво) си ляга и става щастлива.Вечер като прореве влизам и аз да видя какво що ,давам вода -няма разговори, няма кандърми.
Точно като теб мисля за съня ,много е ценен-за мен спалнята е най важната част на къщата ми ,всичко вътре е с цел релакс удобство и спокойствие-матрака ни е супер удобен ,чаршафи сменям поне на 3 дни ,прозорците са приятно затъмнени,имаме саунд машина,няма ТВ вътре,приятно осветено вечер за четене и отпускане преди съм.Когато се наспя както трябва ,целият ми ден е суперенергичен и спокоен.На Елла спалнята по същия начин е устроена и спи със саунд машина.
Гледах предаване за съня наскоро ,ексерименти и правиха с колежанчета,резултатите бяха потресаващи - хората на днешно време не си дават сметка че сънят е толкова важен колото храната и водата.

пумапал....ако има възможност сложи го Иван да спи в друга стая,до ден днешен където и да сме ако Елла спи близо до нас и ни вижда...лудички ни прави,иска при нас в кревата да спи...нищо че е свикнала сама да си спи 

бубка...дано това с Дани да е лека настинка,кърлежи и аз съм имала като малка и даже един сама си го вадих ей така с пръстите,идея си нямах какво е ,майка акъла си изкара че не съм извадила главата ама явно съм щото нищо  не стана след това.Иначе редовно ги вадих на кучето в БГ,много гадни твари са.Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт