58 торти вдъхновени от Тандури

• 15 555
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
Анет, така е.Иска комбинации.За това спор няма.Но и щом иде реч за отразяване само върху почивките/екскурзиите етц., значи нещата са добре.Опитах се да кажа, че някъде да отидат с колата си е лукс.Вкарвам свежа нотка сред паниката около покачването на бензина у щатско, ако ме разбирате Grinning
  За кола и гълтане на бензин да не говорим, че моята баба Наста  какво прави... Mr. Green

# 211
Агентката, съжалявам, че съм плагиатствала, като съм пуснала сайта за ориза, наистина не бях забелязала, че си го правила.  Но пък - някой друг е хапнал ориз в повече така, авторското право да ни е проблемът. Laughing
И аз сега я чета новата книга на Лахири, доколкото мога. Не са ми равностойни разказите, но книгата е добра. А може би не са ми равностойни, защото някои от жените там са ми твърде необясними и явно трябва да ми се приказва повече, за да ги съпреживея някак си. Не разбирам как една жена не знае какво да прави със себе си, ако детето не е около нея. Или как седи и прелиства с часове каталози за покупки (моите отиват директно за рециклиране). Или не може да диша без разширеното семейство. Разбирам мъжете на такива жени, разбирам децата им - но не и тях.

# 212
  • USA
Блажка, аз прочетох двата разказа, за които беше пуснала линкове. Много ми харесаха.   bouquet За пореден път си казах, колко съм доволна, че съм израстнала в Европа, па макар и в соц лагера.

Бенс, много кофти първи впечатления. И моите са такива обикновено  Confused. Ти колко време не си си ходила? На последното ходене най-много ме дразнеха "санираните" блокове - целите на разноцветни кръпки и безобразните тротоари. Ама, гледам бързо да свиквам с обстановката и да се радвам на хубавите неща.

Пумпал, кой е този град със свестни тротоари?

# 213
Блажка, аз прочетох двата разказа, за които беше пуснала линкове. Много ми харесаха.   bouquet За пореден път си казах, колко съм доволна, че съм израстнала в Европа, па макар и в соц лагера.

И аз съм доволна! Peace
Опс, редактирах се. Казах нещо и сетих, че действителността ме е оспорвала.

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 20:53 от блажка

# 214
центите променят ли плановете ви?слушам сега че до 20% от нацията няма да пътува заради бензина и пр та се зачудих-гледам тук 80% са трансатлантик,за мексико и пр говорихме..ние ще ходим на море,с кола както винаги,но за да събера пак сметката до 1К съм намерила по-чип място за спане за сметка на бензина,дали ще до дотутам до тая цена е пак ?

Да, променят ги. Ние си мислехме през дългия уикенд да летим до Quebec City, защото там празнуват 400-годишнина от създаването му, а и градът красив изглежда, но като видяхме цените на самолетните билети, се отказахме. А с кола не искаме да пътуваме на дълги разстояния.
Аз вече казах каква ще е нашата алтернатива през лятото - ще купуваме палатка и ще ходим на кемпинги. И без това момчетата от две лета врънкат за това нещо.

# 215
  • USA
Ох, и на мен ми се разтекоха плановете за ходене до Швейцария... Ще изчакам по-добри времена  Whistling

# 216
Оф, чета ви и се срамувам, срамувам - отдавна книги не чета редовно, много си се ядосвам, ама много списания ми се насъбират и книгите изостават.... виждам, как библиотеката стимулира да четеш по-бързо, защото трябва да се връщат. Последният ми силно читателски период беше, когато четох поредица от книги на Айрис Мърдок, обожавам ѝ книгите. Опитах да чета Алис Мънро, ама не ми вървеше нещо.
--------------
Имам 2 въпроса - 1) опитвам се да си пренасям неща сега в УСА, за да не ги нося после и се чудя, какво да си купя от тук, дето ще ми трябва за детето след 4 год. възраст? Мисля да взема речници, защото аз така и нямах (те много след 4 се ползват, ама все пак), може и някоя друга детска енциклопедия, ама за друго не се сещам. Идеи?

2) как да обясня, че хората, които пушат не са "лоши"? Моят син знае, че да се пуши е лошо и моментално реши, че който пуши е лош. Когато иска да направи някоя беля, казва "аз съм лош и пуша цигари", това е един вид оправдание за това, което смята да прави  Laughing. Според мен той дори и не знае точно, какво е да се пушат цигари, а и никога не му е казвано, че е лош, не ми е ясно как го измисли? Laughing

# 217
Биз, едни пъзели с картата на България и Европа имаше по-миналата година, тях мога да препоръчам.

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 22:55 от блажка

# 218
О, блажка, на къмпинг е страхотно, мисля, че много ще ви хареса. Ние си ходим редовно тук, в щата има страхотни паркове и гори. Последният път бяхме на един дето можеше да чуеш какви ли не диви животни нощно време. Единственият ми съвет е, ако  не сте ходили до сега, да гледате да не се набутате при караваните. Ходила съм и в БГ на морето, ама изобщо не може да се сравнява, тук всичко се поддържа, има бани/тоалетни покрити и т.н.

Биз, и на мен ми е интересно за цигарите какво да се говори. Всъщност имам два дерта за БГ, единият е как да опазим детето от цигарите, дето са на всякъде. Другият е как да се придвижваме в София - до сега карахме на таксита, ама с бебе не съм в същото самоубийствено настроение. Градският транспорт го изключвам, ако сме с количка.

# 219
Бистре, заради това пушене и навън не може да се седи спокойно, всеки дими...право е детето  Laughing Поамериканчила съм се да смятам, че като видят малко бебе и ще се съобразят, но не, палят си следващата до главата му.

# 220
Биз, и на мен ми е интересно за цигарите какво да се говори. Всъщност имам два дерта за БГ, единият е как да опазим детето от цигарите, дето са на всякъде. Другият е как да се придвижваме в София - до сега карахме на таксита, ама с бебе не съм в същото самоубийствено настроение. Градският транспорт го изключвам, ако сме с количка.
Придвижването си е мъка, ако си без кола. Цигарите, няма опазване от тях и това е  Rolling Eyes. На няколко пъти се наложи да направя компромис със себе си и да стоим в заведение с пушачи... Иначе въпросът ми идва от това, че никой в къщи не пуши, той не е наблюдавал реално, как се прави, но приятели наскоро се запознаха с него, там всички почти пушеха и не знаех, какво да му кажа. newsm78

Блажка, мерси!

# 221
О, блажка, на къмпинг е страхотно, мисля, че много ще ви хареса. Ние си ходим редовно тук, в щата има страхотни паркове и гори. Последният път бяхме на един дето можеше да чуеш какви ли не диви животни нощно време. Единственият ми съвет е, ако  не сте ходили до сега, да гледате да не се набутате при караваните. Ходила съм и в БГ на морето, ама изобщо не може да се сравнява, тук всичко се поддържа, има бани/тоалетни покрити и т.н.

Защо? (Ние нямаме никакъв опит с къмпинги). Какъв е проблемът с караваните?

# 222
Ева, аз не съм от най-компетентните по въпроса с туристическата виза, но ми се струва, че съм чела, че в поканата можеш да пишеш някакъв повод по който каниш даден човек, например рожден ден, годишнина или нещо друго и като напишеш датата е ясно за кога го искаш да е там. И вече според датата те ще ти определят деня на интервюто. Дано не те подвеждам, но мои приятели така заминаха за 50 юбилей. Успех с визата.
Бенс, много гадно за кофтито впечатление от Бг. Сигурно и на мен още повече ще ми вадят очите тези неща като се прибера. Дано се намери оправия в скоро време за тези неща, че си ни е хубава държавата иначе.
Аз почнах работа  Sad и едвам ви изчитам. Явно съм доста зле с организацията  Laughing...просто ви се възхищавам как успявате всичко да свършите + деца да гледате  Peace

# 223
За цените и пътуването - новата ни кола харчи осезаемо по-малко от дъртия форд. Пълним веднъж на 10 дни за $40. Шофираме в околията. Ще имаме едно пътуване до Мейн следния уикенд, което ще е по-соленичко, но се компенсира с факта, че сме на гости с ядене и спане. Същото е и с Орегон, но може да орежем ходенето до Сиатъл, ще видим за какви пари става дума.

Ще се местим през юни и го търся да е място с по-малък депозит от преди, та да няма екстра разходи... Утре и неделя - цял ден apartment hunting...

Biz, не се срамувай! И аз от няколко месеца не мога да се заседя на книги. Чета списания  - Ню Йоркъра, неделното на Ню Йорк Таймс, Икономиста, Мадър Джоунс и разни други и се засищам. За всичко си има време.

# 224
И аз да й кажа на Биз да не се срамува! Аз също бавно чета, и съвсем не библиотечни книги напоследък, защото не смогвам на сроковете. Проблемът при мене е, че като не чета редовно и не забягвам отвреме-навреме в добра литература, започва да ми личи: ставам заядлива и нервна, защото ми е тясно, клаустрофобично и празно.

Общи условия

Активация на акаунт