Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за използване на столче за кола и кога може да се използва?
Как да стерилизирам биберони?
Как да се справя с проблемите при кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за използване на столче за кола и кога може да се използва?
Препоръчително е да използвате столче за кола, което е съвместимo с количката и осигурява безопасност за бебето. Важно е да внимавате с прекомерната употреба, особено когато бебето е малко поради позицията на гърба. Въпреки това, след 2-3 месеца може да се използва столчето. Столчетата за кола са предназначени за новородени и могат да се използват до достигането на 10 кг, което обикновено се постига около 1 годинка. Това обаче може да варира при отделните бебета. Столчетата за кола са важни за безопасността на бебето и е препоръчително да изберете такова, което е съвместимo с количката.
-
Как да стерилизирам биберони?
Бибероните могат да се стерилизират в стерилизатор или в микровълнова фурна. Важно е да следвате инструкциите за стерилизация, предоставени от производителя на бибероните. Някои майки също използват каучукови биберони, които могат да се стерилизират в микровълнова фурна. Важно е да следвате препоръките за стерилизация, за да осигурите безопасността на бебето.
-
Как да се справя с проблемите при кърмене?
При проблеми с кърменето, като например трудности при изцеждане на мляко, може леко да стиснете гърдата от двете страни на зърното-ареолата. В началото може да е трудно, но след отпушване на каналчетата може да се цеди в бутилка. Важно е да се консултирате с акушерка или лекар за допълнителни съвети и подкрепа. Също така, при проблеми с кърменето, важно е да потърсите медицинска консултация и да следвате индивидуалните препоръки за справяне с проблема.
-
Кое е предпочитаното лечение за колики при бебета?
-
Как да подготвим гърдите за кърмене?

Днес ме чака дълъг път ...
отивам да видя ще мога ли да дремна малко.После ще го търся тоя сън божее,

Дали не трябва да ме види лекар!!!? Надявам се ако е това, да не е опасно, защото не е много все пак, ама ми се струва,че ще си е точно околоплодна течност.
.

Искам малкото човече да си изчака до датата... само още 20 дни... Въпреки всички курсове, които посетих и всичко изчетено още не съм напълно готова психически за неговата поява и то толкова рано, аз си се нагласям за 27.06, а може и по-късно, но не и по-рано...