Декупаж 20 ! Йеее !

• 43 303
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
tazi sa6tata   добре дошла Hug.По същество декупажа е изрязване и залепяне на хартия върху някаква повърхност.Така,че нямаш проблем с принтирана картинка,желателно е да се използва най-тънка хартия.Може да се работи в/у всякаква повърхност-дърво,стъкло,пластмаса,порцелан,кашон,керемидка,стена,текстил,кожа и.т.н.Възможности до безкрай и каквото ти роди въображението.Виждали сме маниаци,направили си стаите,пердета,вани,тоалетни чинии и гипса на крака  Mr. Green Joy JoyМожеш да лакираш с всякакъв лак стига да е безцветен,ти си преценяваш според джоба.Оснота е желателно да се боядиса,но не е задължително-зависи ти какъв ефект искаш.Преди  работа с гладки повърхности/пластмаса,порцелан,стъкло/,кожа,текстил,свещи,сапун трябва да се обработва повърхността  със специални грундове/медиуми/

# 196
Венеция. чакаме снимки!  bouquet  bouquet
Къдричке, наобикалям Плевенската околия от края на юни... Grinning Hug Hug
Айде, елате да видите Плевенската каскада и Панорамата. Peace Heart Eyes Heart Eyes
Аз пък си купих лазурен лак, и си спомням че и това беше коментирано, ама пусто време.... Нали е като акрилният- устойчив и прекрасен??? Praynig още не съм го пробвала, и дано да съм уцелила с избора. Поздравления за всички майсторки!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 197
  • Бургас
Гая, а на моренце няма ли да дойдеш? Южното черноморие е много красиво Hug

# 198
Благодаря много за разясненията..Вчера боядисах една купа пласмасова с акрилна боя,но без да сложа от този медиум.Но повърхността и не е гладка,а леко грапава.Дали ще стане така?Днес смятам да започна с лепенето....

# 199
Здравейте мили момичета!  Hug
Аз съм на линия от десетина дни, обаче като не съм пипнала нищо, как да се покажа, а.
Ми срам мъ е пък.  Embarassed
Обаче всеки ден ви фърлям по едно очо.
Сега сериозно, виждам много нови прекрасни произведения, както и попълнения.
Браво на едните  smile3501 и добре дошли на другите   bouquet . Радвам се че когато някой, го напусне музата или е затрупан с работа, винаги има кой да удържа фронта.  Hug

# 200
добре дошла, tazi sa6tata,то миражчето прекрасно е обяснило, аз само да добавя за основата - ако работиш със салфетка,то предмета ако е тъмен ще трябва задължително да го боядисш с бял или някакъв светъл цвят, защото иначе и салфетката ще потъмнее на тъмната основа и няма да личи  Naughty -иначе аз от малкото неща,които съм правила са стъкло и порцелан,които са гладки, но като гледам другите работливки с керемидките те ги шкурят  Hug
гая, какъв е тоя лазурен лак  newsm78 - той не е ли миризлив или е на водна основа, ако е на водна кажи марката  baby_neutral
опааа радинка ти какво така  newsm43 май,май си  sun приятно изкарване  Hug
раковинка и аз тъй съм на линия ама из само се промъквам и  newsm43

Последна редакция: чт, 14 авг 2008, 12:11 от kris70

# 201
само се измъквате newsm53 пак аз ли да поддържам огъня  Wink ето една бутилка за случая

http://media.snimka.bg/0335/006926093.jpg и от другата страна
http://media.snimka.bg/0335/006926092.jpg
добре дошла на тази същата  bouquet пожелавам ти успехи  bouquet

# 202
Мери,миличка,ако залепиш пеперудата върху парче пластмаса от бутилка за безалкохолно и след като изсъхне отрежи я по контура,нагрей я на пламъчето на свещта ще и предадеш обем.Залепи я на бутилката с горещ силикон. Резултата е трепач.

# 203
Момичета, четох ви, разглеждах ви и не мога да намеря думи. Имам нужда от помощ обаче. Понеже не мога да отворя темите от архива, а днес за пръв път се сблъсквам с декупаж-а. Искам да си преправя кухненски СКШ -та. От онези белите, грозните, едно времешните. Искам да е нещо оригинално, тъмно, защото кухнята ми ще е светла и искам да се открояват. Но нямам никаква фантазия, а и познания, за да го направя сама. Дори не знам, какви бои трябва да използвам, защото е желателно цялата повърхност да се покрия. Ужасно грозни са, знаете. А както казах темите не ми се отварят, а и докато изчета толкова теми и линкове, то ще дойде зима.  Simple Smile. Помогнете ми. Със съвети, линкове, снимки. С каквото можете. Благодаря ви предварително!

# 204
  • Добрич
Здрасти, банда!  Hug
Добре дошли на Тази същата и на Анелим!   bouquet Ще ви хареса при нас, ще видите!  Wink
Анелим, виж на първа страница на тази тема /още първия постинг/. Има разни обяснения за новаци, както и линкове.  Peace Темата е безкрайна.  Laughing  Най-лесто ще стане да облепиш повърхността със самозалепящо се фолио /щом искаш всичко да покриеш/, но виждам, че ти се иска да опиташ с декупаж. В този случай ще ти е нужен по-голям и цялостен проект, затова преди да започнеш обмисли подробно всичко, ако искаш да е на ниво.  Wink  bouquet
ГАяяяя, браво на вас! Що така не си казала до сега? Можеше и да се отвори възможност да се видим. Пуххх!  Grinning Лазурният лак мирише ужасно и съхне супер бавно. Не исках да те разочаровам, но е по-добре да си подготвена.  Wink Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes
Мери, какво стана с картината на приятелката ти? Бутилката е хубава!   bouquet
Радинке моме, какво става с теб? Давай да видим нещо красиво, че темата замря. Само си лафим тук, не че е лошо, де - напротив.  Joy
Днес бях при Миражчето  Hug! Не ми се излизаше от ателието й, ама пусто - чакаха ме мъжа ми и синчето. Творенията й на живо са повече от страхоооотнииииииии!  newsm76 Two Hearts  love001

# 205
  • Там, край реката
Здравейте, момичета!
Привет и на новите попълнения!
Причините за моите липси са почивка, от която нещо не съм доволна, и след това спешно зъболечение  newsm45.
С удоволствие разгледах какви красоти сте показали. Признавам - идеите на някои ще открадна.
И за де съм без нищо - две поставки за ароматни свещи и украсени кофички от мляко /за разсада ми, докато се разлисти хубаво/
http://picasaweb.google.com/elenatodorowa/ksltjK

# 206
охххххх къдрокоске не ме депресирай допълнително Wink започнах да правя рамката и добре,че опитах на едно парче от ламиниран паркет,защото не харесах резултата.ще пробвам още няколко пъти и тогава ще правя на картината ooooh! иначе мога да покажа до тук какво съм натворила по картината Embarassed пък и тя ми трябва чек за м.декември-така че имам време Joy
анелим не искам да те разколебавам,но не е много лесно да правиш декупаж.струва ми се,че трябва да опиташ няколко малки неща и след това да пристъпиш към големи проекти.ако ми искаш съвета, по-добре е да си поръчаш нови вратички при майстор  да ти ги смени,а корпуса отзад да ти остане същия.ще имаш нова кухня без много пари  bouquet
елена поставките са много хубави-от CD ли си ги направила newsm78
венеция благодаря за съвета  bouquetсега се сетих,че това го гледах на някакво клипче Crazy следващия път ще го приложа Grinning

# 207
kadrokosa , благодаря за отговора, наистина ще разгледам линковете в началото на темата, просто ми се стори, че повечето са на руски, а аз не го разбирам много, особено по-сложните думи, материали, но ще ги прегледам.
mery_poppins1 , да виждам, че не е много проста работа, аз и не съм си помисляла да правя нещо сложно, както казах няма и много фантазия  Wink , но ми се искаше да придам някакъв ефект на самата боя по-скоро, знам ли. И аз не знам точно какво бих могла да направя, но може би ще попрегледам и ако не открия нещо по-простичко и ефектно, като за съвсем боси в декупажа, ще последвам съвета ти. Благодаря и на теб. А иначе това, което показвате е ... нямам думи.   bouquet

# 208
съвсем ни замря темичката ooooh!
мираж се спотайва и само къдрокоска ли ще се наслаждава на произведенията в ателието й Thinkingами ние дето не можем да отидем до там Rolling Eyes
http://media.snimka.bg/0352/006959267.jpg
от мен една дъска,колкото да не е без хич  bouquet

# 209
  • Варна
Аз ви гледам, споко! Sunglasses

Попропускам ви понякога, но после си наваксвам, а не пиша, за да не спамя.
Нищо не съм пипвала, но като попремине "варненското лято" току-виж съм се включила. Laughing

Много готини неща виждам.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт