Вече време е да пазаруваме, ОКТОМВРИЙСКИ дрешки да купуваме!

• 14 599
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
ами аз преди си купих един силиконов на Авент от 0 до 3 месеца, сега си взех един каучуков на Чико и двата биберона са много малки като рамери ще видя кой по ще и хареса и от тях ще купуваме. а за бибероните на шишетата незнам затова сега няма да бързам. Каучуковите наистина може да се деформират но не са ли по-малко вредни именно те.

# 151
  • София
здравейте!

И аз днес съм с ужасни болки в кръста.  Tired Докога ще се разширява тоя таз... Crossing Arms И нещо не спах хубаво. И свят ми се вие малко. А съм на работа. Усещам, че август месец ще почивам вкъщи, въпреки, че смятах да работя до края.

Нашето легло е дървено с една решетка отпред и 3 плътни страни. Много съм доволна от него, а не е нищо особено. Също от магазин Штъркел. Единствено е по-неудобно закрепването на обиколника, но аз съм го слагала 2-3 пъти повече за мой кеф, отколкото за бебето. Сега ще си ползвам същия, защото е в неутрални цветове.
Ох, пазарува ми се.

Сиси, Светли, приятни прегледи при Марков.

Не ми говорете за биберони, че ми е болна тема, защото сега отказваме малката от бибата, въпреки, че вече е на 2 г. 3 м. Срам  BlushОт около половин година я ползва само за нощния сън, но пак е много пристрастена към нея и без нея не заспива. Сега покрай болестта с афтите не я смука и вече 4-5 дена заспива без нея. Повече не смятам да й я давам, защото ме е страх от изкривяване на захапката. Ще я водя задължително на зъболекар. Никози, кажи твоето мнение.
всичко започна когато на около 4 - 5месечна възраст започна да си смуче палеца и аз започнах да й бутам бибата. Не мисля, че съм сгрешила, защото отказването от пръста е много по-трудно, но бибата трябваше да махнем по-рано.

# 152
  • в здрача
За бибероните - изчакайте, вземете сега 1-2 колкото да имате за в родилно /сложете ги в багажа/. После бебето само ще си покаже какъв вид биберон иска. Моето диване пиеше вода от силиконов биберон на шише, но признаваше един-единствен каучоков биберон. Като не намерих същия модел петия месец просто зарязахме бибата. Толкова биберони се подхвърляха из къщи, които просто не харесваше. Е, влязоха в употреба когато започнаха да растат зъбите. Не признаваше стандартните чесала, а само старите биберони и коричките хляб, а и една-единствена играчка.

А обиколниците - ако си вземете легло с табли, а не с решетки от всички страни - изобщо не купувайте обиколник. Мислили ли сте как ще го закрепите за таблите? Е, няма начин освен ако не забиете кабърчета или пирончета в таблата на леглото, а после когато бебето започне да се изправя ще го махнете като мен, защото си представях какво може да му се случи ако загуби равновесие и си забие главата в някое от габърчетата. Да не говорим, че постоянно й бяха там ръцете и дърпаше връзките, а габърчетата хвърчаха /уж бебетата нямали сила, трънки/. И какво - в първите месеци обиколника стоя за красота, защото бебето тъй или иначе не се обръщаше. После като почна да се обръща чак толкова не си тряскаше главата в таблите на леглото, а като почна да се изправя - е те тогава обиколника влезе в употреба и то така, че за по-голяма безопасност взех че го махнах. Та смисъла на обиколника виждам само ако се вземе легло само с решетки.

# 153
Здравейте и от мен днес...
Първо да пожелая успех на мамите, които днес са при Марков и чакаме да разказвате..
Светли как искам и аз да не съм наддала Sad ама нещо имаше все рождени дни напоследък и съм качила 3 кг за малко повече от месец Sad засега съм цели 13 кг отгоре  Embarassed а корема ми така щръкна изведнъж.... колежките ми се смеят че съм глътнала много вода на морето  hahaha
Инче съжалявам че вчера не писах, но като се прибрах от работа бях труп и само успях да се метна в басейнчето на терасата, а после бяхме на рожден ден и не стигнах до компютъра... иначе TSH последния път ми е било 2.57.
аз бях вчера на преглед... май не се похвалих че госпойцата ми е вече 1400 Simple Smile голяма мадама Simple Smile върти се като луда, ама доки все я виждат, че е седалище Sadама ще се обърне, няма къде да ходи  Wink
Сега съм много щастлива защото като ходя на две места, виждам малката по-често Simple Smile
по-късно пак ще пиша, че много работа

# 154
  • Варна
Ох, ето ме и мене. Все по-голяма поспалана ставам. Tired Дори снощи спах добре и ставах само два пъти. Simple Smile  
Tsv, дупки на таблите не могат ли да се пробият? Не че ме вълнува това де. нашата кошара нали е  преносима.Все пак купих обиколник и като го сложих, се оказа че много стеснява. Без него обаче незнам как ще стоим, защото ще повръща по плата на кошарата. Абе необмислени работи мойте , така че внимавайте.Мислете добре преди да купувате нещо.
Инче, чакаме да кажеш резултатите.
На другите желая безпроблемен ден, прегледи, чистене, подреждане,работа или там с каквото са се захванали.
За брадавичките и на мене ми се появиха няколко такива, основно по раменете и шията, но не съм им отдала значение. Като балончета са, тръгват с тънка основа като конче и после са като топченца, които се клатушкат насам на там. Кръста 3-4 дена много ме боля, едвам се движих, но днес вече няма помен от болката. А миналата седмица имах болки няколко дена ,все едно е почнало раждане, но и това мина. А, да, и гъбички ми се появиха, но не във влагалището, ами встрани на крака представете си.Понеже сега много се потя, това било идеална среда за развитието на гъбички и ми беше станало като рана от протрито, но като ме гледа кожен лекар се оказа гъбички.Сега се мажа с Клотримазол и овладях положението.

# 155
  • София
Рени, точно снощи четох в новата ми книга за отглеждане на деца по въпроса с пристрастяването към предмети. Пише, че ако видим бебето да се успокоява чрез смукане на палец, по-добре да му дадем биберона, защото от нея ще се откаже много по-бързо. Правилно си постъпила! Аз съм имала проблем с палеца до към 5г. възраст. Други деца пък влачели някакви предмети със себе си. Било заради нуждата детето да се почувства в безопасност и хармония както се е чувствало в първите 3 месеца от живота си.

Димитрова, аз бях предложила всеки да си направи албумче с покупките (като Пуки), защото е логично да се увеличават. Ама както искате де.

Манана, малкия да се оправя бързо   Peace

Никози, супер гадно да ви разбият колата. Ама и вие как оставяте разни неща вътре...

За бибите - преди време правех проучване, кои са най-добри и болшинството от майките казаха НУК силиконова. И от зъболекар съм го чувала, а и Никози потвърди, така че няма съмнение, че на това ще заложа. Иначе имам една на Авент от лекциите на 9 месеца, но ще я имам за всеки случай. Силиконът не е вреден както пластмасата.

Tsv, има много нервни деца, които си забиват главите в таблите или се врат в ъглите на кошарите. Може би докато не се види темперамента на детето няма как да се знае дали са необходими. Аз ще си взема като за начало от естетическа гледна точка.

Еличка, зачекнала си темата с кг. Аз както до сега едва достигнах +3кг, за три седмици съм качила още толкова. Направо ми се стори страшно това темпо. Ама и аз съм си виновна, че не съм спряла да ям. Май трябва да наблегна повече на плодовете. Ама мъжът ми като  го пратя за кайсии и си мисли, че торбичката ще ми стигне за няколко дена. След час съм ги опаткала. И после като няма плодове консумирам каквото падне. Rolling Eyes Еличка, ама много ви е пораснала дамата  Shocked Аз другия вторник ще разбера колко сме вече, но гъзеца ни едрее.

Свършиха се дните на второто тримесечие, затова се подгответе за безсънието или пък прекалената умора, за отоците, трудното придвижване, боки от всякакъв характер и т.н. Просто е време да се намали темпото. Тя природата го е измислила - за да не те е шубе те докарва на прага на лудостта да искаш да раждаш по-скоро.  Laughing

Снощи сънувах, че септемврийките са почнали да раждат и се притесних.  Crazy

# 156
Ели, първо браво за порасналата мадама))))

Пуки, Ели, обадих се за резултатие, сега пък ми казаха 4.5 и направо се зарадвах в сравнение с 6.6... продължавам да си пия по 50 мг. и другата седмица реших, че пак ще отида да видя какво е положението... но това на различни места такава разлика... направо се ошашках. Снощи от притеснение така хубаво се наревах... сега поне ми е по-спокойно.

Ето и какво намерих за Нук, Чико и Авент:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256965.0

# 157
  • Варна
Ели, първо браво за порасналата мадама))))

Пуки, Ели, обадих се за резултатие, сега пък ми казаха 4.5 и направо се зарадвах в сравнение с 6.6... продължавам да си пия по 50 мг. и другата седмица реших, че пак ще отида да видя какво е положението... но това на различни места такава разлика... направо се ошашках. Снощи от притеснение така хубаво се наревах... сега поне ми е по-спокойно.

Ето и какво намерих за Нук, Чико и Авент:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256965.0

Абе ти миналия път да не си пила кафе и така да си дала кръв? Знам че не бива да се пие кафе и да  се взема хапче сутринта като се дава кръвта за изследването.

# 158
Днес, след като сама си спрях желязото, съм имала само 4контракции. В четвъртък сме на преглед и да видим какво ще кажи доки.

Марианка, то аз бях споменала за един месец качих 5кг Blush, и то защото за него месец изядох 10кг череши и много нектарини, праскови (всеки ден ядях) и си мислих че няма да кача нали плодове, а друго ядях по малко. Доки каза че е от тях и че само ябълки може за да не напълнявам, защото при мене е вече критично +12 кг, а съм в началото на 7ми месец. Та спрях ги плодовете, тъпча само ябълки и моркови и за 1 седмици няма кг сложен. Малииии, само като си помислих още 3 месеца по 5кг, ще съм накрая +30кг Shocked, та се спрях  Wink

Така че момичета внимавайте и с плодовете!

Рени, за бибата правилно си постъпила! Peace

# 159
Пуки, нееее))) Галдна, жадна винаги ходя на изследвания и без какъвто и да е било прием на нищо... направо не знам какво да мисля, а за три дена ми е някак немислимо да сваля от 6.6 на 4.5. Но другата седмица пак ще дам кръвчица за успокоение.

За килограмите и аз май съм някъде +12-13 и направо  Shocked, а продължавам да се тъпча... ама то по цял ден да седиш на едно място, дет се вика и от въздуха се качва  ooooh!

# 160
Мацки, днес да се изкажа възмутена  Close

Ще родя и няма да са ми дали предимство на нито една опашка, ей!!! Баси вегоистичените и неемпатични хора! То вярно, че аз съм един много елегантен и ненатрапчив тюлен  Wink, ама то се вижда, че коремът върви две крачки пред мене... тюююю...

Как се отнасят с вас? Мен само в автобус ми правят място от време на време, но то и не пътувам с такива много, защото гледам като съм добре да си карам колата. Но не и в трамвай номер 7 - там пътуват най-големите идиоти на София, твърдо. Много съм вбесена. 

Nikozi, вие нова кола на улицата ли я държите? В повечето квартали на София това е твърде рисковано. Вече застраховани коли почти никога не крадат, но пък винаги ще се намери някой да ги разбие. Ако не можете гараж, намерете платен паркинг - моята, хем е стара, винаги е била на такъв, цената е прилична.

Между другото като казах квартали - има ли мами, които живеят в района на Плиска, с които ще си бутаме количките заедно? Ние ще се местим там, живот и здраве, до няколко седмици. Тъй че съчувствам и емпатизирам на всички с квартирни неволи Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 14:17 от Параход

# 161
Мерси Инче Simple Smile
аз кръв за хормоните давам все на гладно и само вода да съм пила, защото обикновено ми пуска докито и захар и затова...
Не знам дали гъзеца едрее ама забелязах, че краката ми имат целулит, като ги притисна с ръка Sad мразя я колата  hahaha все едно тя ми е виновна, че си похапвам много сладичко  Joy, ама се движа по-малко като карам Sad Нищо после ще свалям яката...
за тея висящите брадавици съм чувала, че са заразни... в смисъл че ако имаш, можеш да си ги распространиш или да ги предадеш на друг  newsm78 ама не знам дали е вярно...
Мен тея дни ми се подуват ходилата... много е странно, защото глезените не се подуват, а само ходилата ми стават на нищоооооо... Sad
аз нали вече карам 29-та г.с. и почвам лека полека обратно броене  hahaha както каза mylili природата го е измислила Simple Smile
Аз сънувах, че раждам едно "бебе", което беше колкото шепата ми  #Crazy видяла съм се в чудо... след като видях колко е "голяма" племеницата ми... всички обясняваха, че като е 4600 е голямо бебе и като я видях на живо каква мръвчица е  #Crazy и се стреснах колко малки са дефакто новородените....

# 162
  • Варна
Цитат
за тея висящите брадавици съм чувала, че са заразни... в смисъл че ако имаш, можеш да си ги распространиш или да ги предадеш на друг   ама не знам дали е вярно...

Неее, аз така го описвам, но вида им не е като тия брадавици за които си мислиш.

Параход, аз вече два пъти се оплаквах как не мога да посетя ендокриноложката си, защото от 20 човека опашка, никой не се сеща и не иска да ми отстъпи ред.Става ми лошо от чакане и си тръгвам. Tired

# 163

Ще родя и няма да са ми дали предимство на нито една опашка, ей!!! Баси вегоистичените и неемпатични хора! То вярно, че аз съм един много елегантен и ненатрапчив тюлен  Wink, ама то се вижда, че коремът върви две крачки пред мене... тюююю...

Как се отнасят с вас? Мен само в автобус ми правят място от време на време, но то и пътувам много, защото гледам като съм добре да си карам колата. Но не и в трамвай номер 7 - там пътуват най-големите идиоти на София, твърдо. Много съм вбесена.....

Леле, Параходче, ти се радвай, че само предимство не ти дават. При мен пък се забелязва друг един феномен. Аз не чакам никой да ми отстъпи място или да ми даде предимство, но... на няколко пъти вече ми се случва да ме прередят! Абе толкова ли наивна им изглеждам?! При това все мъже, пфууу... После сценарият е затвърден - кака ви Барабина им прави един приличен панаир и следва половин-часово извиняване. Амаха! Не виждат ли, че не съм просто дебела, а бременна?! Мъже  ooooh!

За градския транспорт - умишлено избягвам да ползвам такъв. Употребявам автомобил.

# 164

Как се отнасят с вас? Мен само в автобус ми правят място от време на време, но то и пътувам много, защото гледам като съм добре да си карам колата. Но не и в трамвай номер 7 - там пътуват най-големите идиоти на София, твърдо. Много съм вбесена.....

Леле, Параходче, ти се радвай, че само предимство не ти дават. При мен пък се забелязва друг един феномен. Аз не чакам никой да ми отстъпи място или да ми даде предимство, но... на няколко пъти вече ми се случва да ме прередят! Абе толкова ли наивна им изглеждам?! При това все мъже, пфууу... После сценарият е затвърден - кака ви Барабина им прави един приличен панаир и следва половин-часово извиняване. Амаха! Не виждат ли, че не съм просто дебела, а бременна?! Мъже  ooooh!

За градския транспорт - умишлено избягвам да ползвам такъв. Употребявам автомобил.

Изобщо не желая да коментирам хората и градския транспорт! Педи няколко дни имах ужасни преживявания и дори ги споделих с вас ако си спомняте...  #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт