ЮЛСКИ бебчета 2008 (тема 20)

• 13 038
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
Е много ще се радвам ако обясни как става номера Simple Smile

Дени, няма да го карам насила да прави разни неща. О-бе-ща-вам Simple Smile

# 256
Малееее не мога да ви изчета  Simple Smile

Майка ми ми е на гости и аз използвам момента да ходя на зъболекар, че доста има за оправяне. Дано до края на седмицата вече да съм приключила, че после ще бъде сложна работа.
Нип, Гнидка вече е писала, но и аз да кажа много ще ми е драго да се запознаем, само че евентуално другата седмица, че сега съм заета с този зъболекар, а и гледам да свърша каквото имам докато майка ми е тук. За фризьора също ви благодаря   bouquet  Ще пробвам при всички, които препоръчахте, а след това ще видим кой ще си избера.

# 257
Дуци,  Hug
Да, аз съм започнала с ЕБХ.
Пърли, и аз не знаех как става кърмене и издържане едновременно, но питах в темата за ЕБХ и хората ми пуснаха и снимка даже Simple Smile Виж, моля те, в последната тема за ЕБХ, на някоя от последните страници беше, че сега не ми се търси...Та се научих, в момента го кърмя и издържам едновременно. Имам успех досега само за акане, няколко пъти съм хващала и пиш, но е било абсолютно случайно Simple Smile Като пуснат парното, почвам да го държа по голо дупе над захабена пелена или хавлия, за да хвана някакъв естествен ритъм на детето.
Дени, колкото до д-р Додсън, и аз имам книгата му и съм му фен Simple Smile Той е против ранното приучаване към гърне, което предполага да държиш детето на гърнето, докогато не се изходи. Против това сме и всички майки, които практикуваме ЕБХ. Идеята на ЕБХ е да се улови естественият ритъм на бебето за пишкане и акане и майката просто да го подпомогне да си свърши работата извън памперса. Счита се, че бебето (до към 40-50я ден) ни сигнализира, когато му се пишка/ака и ако майката е достатъчно наблюдателна и схване тези знаци, може още съвсем отначалото да си изхожда бебето в легенче. По този начин детето се приучава да мисли за естествените си нужди като нещо напълно нормално и наистина естествено, а не нещо срамно и мръсно "там долу", което трябва да се прави само скришом и в памперса. Освен това майката по още един начин общува с детето си Simple Smile
Та така де, да не развивам лекции сега, който се интересува, има адски много писано по темата във форума от майки с опит, както и линкове към текстове на умни глави  Peace

Нещо, което може да се стори интересно на някои от вас:

Здравейте!

Бих искала да ви поканя на прожекцията на един невероятен филм - "Нежното раждане" (Gentle birth choices), която ще се състои

на 11 октомври 2008 (събота) от 17:00 в Студио Гаятри в кв. "Гео Милев", ул. "Н.Коперник" 21А.

Филмът ни показва най-доброто от световните практики на естественото раждане - раждане във вода, вагинално раждане след секцио, раждане в различни пози, с присъствието на братя/сестри, емоциите на бащата, раждане вкъщи или в родилен център, както и вокализации и ефективни техники за справяне с болката. Всеки от асистиращите раждането е спокоен, вдъхва увереност и уважение. Вниманието на зрителя е завладяно от сцените на 6 раждания и интервюта с родителите, акушерки и лекари.

Прожекцията е организирана от "Естествено" и се осъществява с любезното съдействие на самата Барбара Харпър - продуцент на филма, автор на едноименната книга, международно признат експерт в областта на раждането, болничен и университетски лектор и консултант, учредител и директор на Water birth International Resource and Referral Service.

С тази прожекция целим да покажем на българските зрители колко различно би могло да бъде раждането. А на тези, които мечтаят за едно напълно естествено, нежно раждане да вдъхнем кураж да отстояват това свое право.

Нашето сдружение подготвя посещение на Барбара Харпър в България, по време на което тя ще изнесе поредица от лекции и ще представи своите две нови книги.

Език: английски с превод.

Вход: 5 лв. Средствата ще се използват за кампанията в подкрепа на Активното раждане (активен линк). Моля изпратете тази покана на всички ваши познати, които могат да имат отношение. Ако вас лично темата не ви засяга в момента, тя със сигурност е много важна за ваши близки и приятели.

Студио Гаятри е в кооперацията на ъгъла на "Н.Коперник" и "Шипченски проход", входа е отзад откъм паркинга - втори вход, първи етаж.

Моля, запишете се на estestveno@gmail.com, ако желаете да присъствате.

# 258
И аз го получих това, но се зачудих дали да го пускам тук...  newsm78

Джоли, ние ще дойдем  Peace

# 259
# 260
Гнидка, забравих да ти кажа, че гастроентеролога, при който водим Анна се казва д-р Пенджакова. Свестна ми се вижда за сега, дано не си развалям впечатлението.

За ЕБХ - искам и аз да пробвам, мисля че вече познавам сигналите на Анна, но ще е малко по-натам, като пуснем парното за постоянно. Нещо не ми се иска да я разгологъзвам, студено ми се струва Thinking

# 261
Е, gnidka, супер!! Утре ще се чуя и с Rumito 2008 да видя дали и тя ще успее. Ако е хубаво времето (и не духа) може да се помоткаме из Южния. Какво ще кажеш? А ти с какво ще ходиш?

Много е смело това с ЕБХ. Бях гледала едно предаване, където таткото е бил инициаторът. Аз лично не мога да се наема. Евридика, как се слага бебе на гърне преди 5-я месец? (нали тогава започват да седят  newsm78)

# 262
Мерси, Дуци   bouquet

Джоли, чудесна идея  Peace Аз съм с кола  Simple Smile ШафЬОрка съм, така да се каже  Mr. Green

# 263
Не на гърне, бе Джоли Simple Smile Над легенче го държиш

# 264
Джоли, не се слага на гърне, а се издържа над легенче  Peace
Както едно време нас ни държаха бабите и майките ми, за да се изпишкаме, точно по същия начин Simple Smile Та и момченцата засега така се държат, с гръбчето, опряно в твоя корем, а го държиш за сгъвките на коленцата. Аз лично моя син го държа по 2-3 мин, ако се гърчи и мрънка, значи не иска сега. И го обувам отново, нищо, че може след 2 мин да свърши работата в памперса. Идеята е да не се караш на детето, да не го принуждаваш на нищо, само да му покажеш, че има и друг начин, освен пишкане/акане в памперса. Аз мисля, че на Никола му харесва да не си дриска в памперса Simple Smile За пишкането не мога да кажа още  Laughing

# 265
Джоли, тя Евридика не слага детето на гърне. Laughing Пък и ЕБХ не е да го слагаш на гърне, а просто да познаваш кога иска да ака или пишка. Това става с практика - например Сами от 2 месеца започна да ака след кърмене сутрин рано и до обяд. Ако го подържа с тензухена пеленка например, или над легенче, ще свърши тая работа извън памперса Simple Smile Така постепенно детето ще свикне да дава сигнали, пък и ще предпочита да седи с чисто дупе. Аз така си представям нещата.
Дуци, Детско здраве е супер наистина, и аз там водих Сами на ендокринолог.  Peace
Видях че и вие сте обяснили.
Ей, нашия певец не спира като пусна VH1.

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 18:37 от Aelia

# 266
  • София
как се оправяте сами с 2 деца  #Crazy.
Да не ме чуе дяволът, ама с две се оправям по-добре, отколкото с едно и сама по-добре, отколкото с помощници. Не знам що така се получава, но като сме си сами, ме слушкат и двамата, много рядко има истерии и въобще не се изнервям.

Абсолютно подкрепям  Peace И у нас е така.

Честита кола на Данибон! Леко и безаварийно  newsm01

За ЕБХ, искам да опитам, но не знам от кога  newsm78

# 267
  • Sofia
Хора, не искам да се карам с никой, нищо лично, ама ще си кажа мнението: това не е ЕБХ или каквато там изгъзица е сложена за заглавие, а просто дрискане извън памперс. Какви сложни сигнали ви гонят, ми че то детето винаги дава сигнали. Моето пъшка и напъва преди да ака, защото не може да си координира мускулите, а не защото ми дава ЕБХ- сигнали от друго измерение Party Това, че вече знаете кога ака детето ви и точно тогава ще му махнете памперса е просто махане на памперс, а не свръх модерна нова технология, на която можеш да закачаш имена.

Вие сериозно ли мислите, че тримесечното ви бебе мисли акането в памперс за нещо "мръсно и скришно", и хопа-троп понеже знаете, че ака докато кърмите и точно тогава му махнете памперса той вече е асимилирал акането като естествено и нормално и толкова е доволен, че сте му въвели ЕБХ-то че аха още малко ще проговори да ви благодари  Wink

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 18:50 от NBM

# 268
ЕБХ = естествена бебешка хигиена. Съкратено за удобство.

# 269
Мерси за обясненията, момичета  Hug Евредика както го е описала ми стана по-визуално Simple Smile Хич лесно не ми се вижда. Успех, Пърли!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт