Какво се крие във АПРИЛското коремче - момиченце или момченце?

• 15 793
  • 309
  •   1
Отговори
# 180

no_name, аз бях писала в предния си постинг, че със синчето първият път бях при Врагалева, останах много доволна, а и позна пола му от раз.  Grinning Дано и ти се похвалиш!

Лека вечер и много ритничета, на тези които вече усещат бебчовците.

Мнооого благодаря за милите думи,ol4eto , сега определено съм по-позитивно настроена! Пък как ми се иска да ми каже пола на бебенцето... ей тъй - от любопитство.  Whistling Надявам се да оздравявате бързо бързо.  Hug

brilliantine , честито ти момиченце!!! Ей, страхотна новина!   bouquet Радвам се, че и прегледът е минал нормално. Аз съм записана за 21-ви ноември за ФМ.

# 181
Добро утро от мен  Heart Eyes

Just A Girl и аз мисля че е най-добре да се посъветваш с лекар и дано да няма нищо притеснително  Hug

ol4eto да оздравявате бързо!
brilliantine честито ти момиченце  Simple Smile

Момичета чудим се с таткото за нещо, предполагам че има някои от вас, които са в нашето положение, та да попитам са съвет  Embarassed
Не сме женени все още, сгодени сме, но не искаме сега да правим сватба (купихме си къща и парите, които събрахме за сватбата отидоха там Simple Smile) Сега се чудим, дали не е по-добре за детето да сключим брак (само да подпишем) и после като се роди да направим сватба...Разбрах, че има и някакви обезщетения за самотни майки, някой знае ли какви са те и ако Цецо признае детето, но не сме женени ще се водя ли самотна майка и ще вземам ли някакви помощи. Не се водим на един и същ адрес, даже постоянния ми не е в Дряново, но трябва да си го сменя да е тук за да мога после да взема по-лесно еднократната помощ за раждане, а и детето да се води на адрес тук в Дряново заради яслите и детската градина. Така или иначе ще си сменя документите заради адреса, се чудим дали да не сменя и фамилията  Embarassed
Съжалявам че стана малко дълго и сигурно объркано, но последно време мислите ми не са много ясни и коефициента ми за интелигентност е спаднал Laughing
Поздрави на всички и лек и усмихнат ден  bouquet

# 182
ol4eto, оздравявайте бързо с малчо.  Hug
brilliantine, честити мацешки вълнения.   bouquet
Надето, ако детето бъде припознато от втория родител няма да бъдеш самотна майка.
За подписа сами ще трябва да си решите. Аз за себе си, ако така или иначе бяхме в ситуация, при която сме взели решение да сключим брак, бих подписала.
Мен специално все още ме е яд, че не оставих венчавката за след няколко години. Едно тържество по-малко.   
На бременните се полага еднократна помощ и ако са семейни всъщност, но трябва да отговарят изискванията за нисък доход на член от семейството. 

# 183
  • Някъде там...
Добро утро!
Болните да оздравяват.  Hug
brilliantine, честити розови гащи!
Just A Girl, ако е еднократно предполагам, че няма нищо обезпокоително. Иначе някой нагоре беше изброил възможните причини - физическа преумора, вдигане на тежко, секс, раничка на шийката на матката.
Nadeto_K, аз например държах много да не съм бременна на сватбата си с цел да се насладя напълно на деня, да участвам пълноценно в подготовката. Вариант е наистина да подпишете сега, а тържеството да направите след като се появи малчо. Що се отнася до въпроса с помощите за самотна майка, аз не бих го направила дори и да беше възможно. Може да прозвучи малко моралистки, но съм си такава, праволинейна... има жени с дечица, които наистина се нуждаят от тези пари и те са единственият им доход.  Rolling Eyes

Аз съм се отворила на банички, отивам да си взема една от най-близката баничарница.  Crazy

# 184
Добро утро на всички,

Слънчицето се прокрадва през облаците тук в София, така че ви желая слънчев и усмихнат ден! Simple Smile

# 185
Здравейте момичета!Как сте днес?Аз съм щастлива защото успях да си запазя час за ФМ при д-р Марков в София.Запазих си час чак за 28 ноември,но е добре тогава защото точно ми съвпадат седмиците за ФМ.Толкова много исках да отида при него,защото съм чувала положителни отзиви и като ми казаха че целият ноември е зает направо се побърках-но вече всичко е уредено.Сега чакам с нетърпиние и много притеснение да видя дали всичко е ок,направо мнемога да мисля за нищо друго,много ми е притеснено.

Таня_В,сподели впечетления от доктора и ти,ако искаш ми пиши на лични за да не отегчаваме момичетата.

Чао от мене за сега ,отивам да работя.
Ще ви чета и държа под око Laughing

# 186
Сега само ме притеснява дали не е опасно или вредно напъването при ходене по голяма нужда  newsm78 Някой знае ли?

Този въпрос и мен доста ме вълнува. Много ме беше страх особено, докато бях в 3-тия месец, понеже ми беше ужасно трудно ходенето до тоалетна....Сега уж съм малко по-спокойна в 4-тия, ама знае ли човек...  newsm78

Взех, че попрочетох по темата и се оказа, че напъване не трябва да се допуска. Едни препоръчват Дуфалак и други подобни, други зелен чай, като съответно всяка страна отрича другото  #Crazy

# 187
Привет и от мен!
Нещо ми е  криво, в понеделник съм на серклаж и малко ме е страх Sad
Надето К, еднократната помощ за раждане на дете се изплаща на всички които имат живо родено дете, независимо от доходите на родителите, като само размера на сумата се определя от поредността на детето , което се е родило.
Относно помощите за самотни родители, за самотен родител се определя лице, което без помоща на други лица отглежда детето си, както и за семейство се определят лицата, които съжителстват  на един постоянен адрес, независимо дали имат или нямат сключен граждански брак, което разбира се се установява по време на анкета извършена от социалния работник.
Единствено това, че нямате брак може да окаже влияние на възможността да получавате семейни помощи за деца, т.н детски, понеже няма да се взема дохода на съпруга в предвид, но едни детски не са основание да не сключите брак според мен, ако  го искате!
Лек ден от мен!

# 188
  • Варна
KambichkaHug Praynig - стискам ти палци всичко да мине добре и да не е много неприятна манипулацията! Важна е целта, нали? Peace

И аз съм много доволна, защото си запазих час за ФМ в ... понеделник Mr. Green при доц. Балев. Оказа се, че не преглежда във вторник и четвъртък, а в понеделник и сряда (поне за следващата седмица е така). Отидох на място в 7.30 (отварят в 8.00) и преди мен имаше 5 човека. До 8.00 се събраха към 30-35 човека чакащи. Според мен не всички са успели да си запишат час, защото записванията бяха за понеделник от 15.00 до 19.00 часа и са сряда от 17.00 до 19.00 часа, през 15 минути (явно прегледа е толкова newsm78, а аз си мислех, че продължава по-дълго). Ето защо съветът ми към тези, които ще си записват час при него, да отидат към 7.30 или най-добре да пратят мъжете си да им запазят Mr. Green - не е задължително записването да става лично.

Та така, живот и здраве, в понеделник ще знам пола със сигурност. Party

# 189
Привет от облачна Германия   bouquet
Вече мога спокойно да заявя че и аз усещам бебето  Laughing от два дни  Heart Eyes Чувството естественно е страхотно и неописуемо, пъпреки че не ми е за първи път. Движенията на бебчето са още слаби и нередовни, но все пак са вече факт.
Да се похваля и за още нещо - вчера ми правиха изследвания - пълна кръвна картина + хормоните на щитовидната жлеза , ЕКГ, кръвно налягане - и всичко е в границите на нормалното (пу пу пу).  Много се радвам защото имам стар макар и дребен проблем със сърцето. Надявам се всичко да остане добре докрая  Praynig Praynig Praynig
Честито на новите мами узнали пола на бебенцата си, толкова е готино  newsm56 или  smile3539. И аз чакам с нетърпение този момент. Дано имам щастието на 30 октомври, когато ми е следващата консултация. Естественно имам си предпочитания надавам се на един малък юнак
Бързо одравяване на всички настинали и грипозни.
Kambichka стискам ти палци всичко да мине добре, нали е за хубаво. Не се притеснявай - ние сме с теб!
brilliantine   щом доки казва - никакъв секс  Naughty има време да си наваксвате после Wink
При мен повръщането взе че пак се върна че и редовно от 4 дни насам.... поне не ми е лошо през останалото време. Иначе апетит си имам - завиден  Crazy постоянно съм  newsm22 и ако продължавам все така ще стана пак  261uu  Shocked
Тия дни усещам и аз болки и придърпвания долу ниско, понякога и по нагоре, ще видим тая работа  Thinking
Поздрави и приятен ден на всички, че пак се поолях  newsm47

# 190
  • Там където има любов
Здравейте и от мен  Grinning
Моя преглед още не минал но нали следя какво става и реших да се включа.
Nadeto_K -
Надето К, еднократната помощ за раждане на дете се изплаща на всички които имат живо родено дете, независимо от доходите на родителите, като само размера на сумата се определя от поредността на детето , което се е родило.
Относно помощите за самотни родители, за самотен родител се определя лице, което без помоща на други лица отглежда детето си, както и за семейство се определят лицата, които съжителстват  на един постоянен адрес, независимо дали имат или нямат сключен граждански брак, което разбира се се установява по време на анкета извършена от социалния работник.
Единствено това, че нямате брак може да окаже влияние на възможността да получавате семейни помощи за деца, т.н детски, понеже няма да се взема дохода на съпруга в предвид, но едни детски не са основание да не сключите брак според мен, ако  го искате!
Аз съм на мнението на Kambichka с добавката че като "самотен родител " имаш повече шансове за ясла или градина след това ако живееш в град с такива проблеми. Дейвид се роди без брак и ми беше много по лесно от колкото сега когато вече съм омъжена. Ако го искате обаче естествено че ще го направите така и ти би била по спокойна. А няма по хубаво нещо от това детенцето да ти присъства на свадбата  Grinning
Ами до после като се върна пак ще се включа  Heart Eyes

# 191
  • София
Здравейте и от мене момичета. Laughing
Отдавна не съм писала и честитя на всички,които си знаете пола на бебенцата вече.Аз още не го знам и ми е много нетърпеливо,но на преглед съм чак на 20 ноември така че ще си почакам. wait
Чоколина благодаря че си ме вписала в списъка,съжалявам за преживяния от тебе стрес.Дано не ти се случва повече изобщо.  bouquet
Желая лек ден на всички и приятна събота и неделя.
О и между другото утре отивам да се поразходя на Бебеманията в зала Универсиада да посъбера брошурки и да видя ще се смая ли от някоя новост. Flutter

# 192
Здравейте момичета,
днес след поредната консултация АГ ме посъветва за ужасното главоболие да ползвам diasporal, така че явно освен парацетамол можем и това да пием. Разисквахме този въпрос наскоро и затова реших да споделя с вас, дано има по-голям ефект от парацетамола.
Лек и успешен ден на всички  bouquet

# 193
  • Някъде там...
Ани, Диаспорал всъщност е магнезий, аналог на Магнерот-а.  newsm78 Обикновено го изписват за Бракстън-Хикс контракциите т.е. тези безболезнените, подготвителни контракции. Не знаех, че помага и за главоболие.  Thinking Продават го на разтворими прахчета с вкус на лимон и портокал (уж). Май и на таблетки за дъвчене го има. Едно прахче струва 50 ст.

Хайде и аз се отчетох със снимки на шкембачето, да видите какъв прогрес имам за 10тина дни.  Crazy
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8504689 - края на 14 г.с.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8504694 - началото на 16 г.с.

И аз си записах час за д-р Марков, за 08.12. Малко ми е притеснено, защото е толкооооова далече, но нали този път трябва всичко да е наред.  Praynig

Камбичка, със сигурност ли ще правите серклаж, в смисъл решихте ли вече? Каква ти е дължината на маточната шийка? Доколкото знам трябва да е над 3 см, но може и да бъркам де.

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 14:46 от Жабче

# 194
Здравейте и от мен!
Аз чакам третата си рожба на 17 април.Вече имам две принцеси и по-голямата също я донесе априлския щъркел. Grinning Таткото много се надява да е момченце ,докато аз съм почитател на момиченцата. Преди всичко да е живо и здраво, което пожелавам и на всички вас!

Общи условия

Активация на акаунт