Какво се крие във АПРИЛското коремче - момиченце или момченце?

• 15 696
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,падна голямо четене докато влезна в час (бях в болницата и от доста време не съм поглеждала какво става тук),но сега ще се разпиша.Първо поздравления за страхотната нова тема...искрено завиждам на тези от вас които вече знаят пола на бебчетата.Аз ще имам тази чест чак в 7-мия месец,тъй като доки не иска да предполага по-рано(за да не се изложи ако сгреши).Иначе вече съм по добре и тази седмица ще посетя зъболекаря си профилактично...Пойелавам ви весела,усмихната и безпроблемна седмица...сега ще бягам че днес е първата ни годишнина от сватбата и довечера ще посрещам гости... Laughing

# 76
  • Лудогорието
Моят мъж не смее да говори на бебето-от суеверие може би.Пита ме как съм в края на деня, аз отговарям "Изморена съм", а той : "А другото как е?" Mr. Green. Записах си час утре при зъболекаря, стискайте ми палци да е бързо и безболезнено  fingerscrossed. За количките втора употреба нямам нищо против, но в нашия малък град едва ли ще намеря. kapriz84 ВЕСЕЛА ГОДИШНИНА довечера и не се преуморявай 1dating

# 77
  • София
Добър ден!

Включвам се много щастлива след ФМ за първия триместър (Хромозомния скрининг), който направихме днес във Фемина. (dream_wish, и аз бях при д - р Цолова! Laughing)
Бебчето си отговаря перфектно на седмиците, всичко му е наред, разгледахме го толкова обстойно, че татито по едно време започна да подсмърча. Heart Eyes
Беше се надупило много сладко и не се обръщаше за да му измери нухалната гънка докторицата, но по едно време се обърна и му видяхме и личицето.
Засега няма риск от никакви увреждания, всичко изглежда перфектно. Е, за да не се хваля само  Laughing - не ни каза пола, нещо, на което много се надявахме и двамата  Blush, но док каза, че първоначално била 100 % сигурна, че е момче, а после, че е момиче  Crazy и затова щяла да си замълчи засега... Нищо, важното е, че е съвсем наред човечето, дълго е 73 мм и тежи 78 г! Laughing
От всичко, най - изумена останах, че тази лекарка не видя никакви миомни възли  newsm78, възмути се как така може да ме плашат лекари, които не са сигурни в апаратурата...
Относно предната плацента - нямало такова нещо с намалена чувствителност и не било въобще аномалия, както си мислех аз. Мамите с предна плацента просто усещали повече бебето как рита навътре и обратно, но усещаниета са си еднакви и при двата случая. Peace
Та това са новите около нас, още се чувствам замаяна, невероятно е усещането и тръпката, струват си всяка стотинка...

Принцеска_рая, на твое място бих избрала качествен екип (препоръчвам ти д - р Гагова, д - р Станков, д - р Чорбова), заедно с добре оборудвана неонатология... А не луди пари за внимание, неподкрепено откъм база и опит. Лично мнение, но аз не бих рискувала, що се отнася до детето ми. Peace

За кг - те, засега съм -1, предният път качих 11, 7 от които свалих още с раждането. Не вярвам да кача много и тоя път, нито пък бебето да е едро. Такава ми е натурата.

За нещата втора употреба отдавна съм си казала мнението, така че, няма да се повтарям.

Много целувки, ритничета и положителни емоции, мацки!
Аз нещо се опитвам да се разболявам (както и малкото ми зайче - Вели), но ще се борим, няма да се предаваме, я! Flutter

# 78
Здравейте и от мен!При нас няма нищо интересно,на преглед съм в събота тогава ще има подробности.Така като гледам мамите които са ходили на фм са доста щастливи,аз за сега не мисля да ходя,но не се знае какво ще ми доиде в главата.
Да питам някои дали има подобен проблем като моя-тече ми от време на време нещо като водичка,чак се зачудвам дали нещо не е от околоплодните води  newsm12,мисля си глупости от рода че ми е спукан мехура  smile3506,нямам търпение да ида да питам,но ако някои има някаква информация ще съм благодарна!

# 79
Оли, браво за хубавите резултати. Дано и на колежката по ФМ при д-р Цолова (Дрийм) са също добри.
Всъщност съм забравила да пиша, че когато ходих на ФМ във "Фемина", Димитрова каза, че все още не може да определи с каква плацента съм.  Rolling Eyes И е вярно, че предната плацента не е проблем - може би зависи от носителката на бебето как ще го усеща.  Peace
Днес попаднах на информация, която много променя гледната ми точка за "Шейново". Явно конфликти съществуват в тази болница, но това, че се е върнал Велев, е окуражаващо.

# 80
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте наедряващи коремчета  Hug
Олче АЗ бих искала да попитам ако не е много нахално колко време трае прегледа пуска ли без проблем придружител тая докторка и дали дава да се снима ( някой ми беше споменал че в Фемина има една лекарка която сама записва диск с бебчо ма не помня за коя ставаше въпрос )  newsm78
Предварително благодаря   bouquet
Лека и спокойна вечер на всички
Heart Eyes
P.S Забравих да кажа , че и аз усетих бебчо най накрая чувството е неуписуемо а и се почувствах така сякаш ми е за първи път  Wink

# 81
  • София
Олче АЗ бих искала да попитам ако не е много нахално колко време трае прегледа пуска ли без проблем придружител тая докторка и дали дава да се снима ( някой ми беше споменал че в Фемина има една лекарка която сама записва диск с бебчо ма не помня за коя ставаше въпрос )  newsm78
Предварително благодаря   bouquet

Разбира се, че не е нахално, миличка, за мен е удоволствие. Heart Eyes
Та прегледът трае около 30 - 40 мин (за втората ФМ знам, че е към час), без проблем може да влезе който решиш, даже има специален екран, насочен към посетители Laughing, обяснява всичко много подробно, хеле, дали пък аз не питах...  Embarassed, показва, повтаря и т.н.
На мен  тя не ми е правила запис на диск, помня, че предната бременност ходих в 19 - 20 седм при д - р Врагалева и тя ми направи такъв, явно при втората ФМ ясе прави.
Много съм доволна, най - вече, защото нямаш чувството, че те претупват, а и аз за лично мои си неща (непряко свързани с бебето, като миомните възли, които ме тревожеха, плацентата и пр.) си питах и тя ме накара повторно да легна и надъъълго ме прегледа пак за мое успокоение... Wink
Ще ти стискам палци и на теб и не се срамувай, ами питай. Желя ти да се върнеш толкова щастлива, като мен. Heart Eyes

рони,  Hug Heart Eyes Hug

# 82
Зрдавейте мамчета,
нямаше ме известно време,но виждам,че вие поддържате фронта Grinningchockolina браво за красивата темичка  bouquet
И сега да започвам с въпросите Tired
Утре ще ми се правят първите изследвания НАЙ-ПОСЛЕ.Тъй като са множко,а аз не съм с направление/понеже съм в друг град и лекарят ми не работи със здр.каса/,ще платя доста та искам да ви питам:
Нали мога да си направя безплатно изследване за СПИН в тукашния РИОКОЗ,попринцип знам че е пезплатно,защото само за СПИН ще ми вземат 13лв а няма смисъл,Васермана и той е доста към 20 лв.Та дали някой знае какви още иследвания могат да се напаравят там за по малко парички/или без парички/ Rolling Eyes
Дет се вика колкото мога да си спестя другите ще си ги платя.
И някой може ли да ми каже в София къде е най-добре да се отиде на 3или4D при кой лекар и как е със записването? newsm78Ако може и някакви координати ще съм мн балгодарна Hug
Иначе аз засега се чувствам добре нямам търпение да разбера какво ще е мъничето Heart Eyes,а понякога усещам мн странни неща в коремчето си но не знам дали е то или е от друго.Така ми се иска да е то PraynigДа усещам вече как ме поритва с малките си краченца Grinning
Ами това е от мен засега стискайте палци дано всичко с изследванията е добре Praynig
Хубава вечер на всички.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 17:20 от ssillvvi

# 83
Здравейте, мами Hug!
Аз се позагубих отново, но виждам, че вие никак не сте си губили времето и толкова много сте изписали Wink.
Преди малко се прибрах и нямах време да изчета всичко,а бързам да се похваля, че ще имам малка принцеса Simple Smile. Всичко и е наред и е голяма 15 см. Мисля, че ще се казва Дара Heart Eyes.

# 84
Добро утро момичета  bouquet
Честито на тези които са разбрали пола на бебчетата и са минали прегледите с добри резултати HugАз съм в четвъртък на преглед и се надявам бебчо  да е добре и да се види пола му Praynig
maimunka07 и моят мъж е като твоя- не смее да говори за бебчо само ме пита добре ли съм и от време на време ми милва коремчето,но за сметка на него ,баткото всяка секунда го проверява как е ,рита ли вече и му говори newsm03
Приятен ,слънчев и пълен с хубави емоции ден ви желая  love001 newsm51

# 85
Добро утро и от мен.

Little-Big Girl, честито за момата, Дара е прекрасно име   bouquet

Момичета, ще се радвам ако някоя се включи с мнение по моя проблем, за който писах вчера. Аз днес в 11 съм на преглед и силно се надявам това прегъване на плацентата ми да се е оправило  Praynig

Весел и усмихнат ден на всички!!!  Heart Eyes

# 86
  • Варна
chockolina - чакам да отидеш при Балев и после да разказваш че аз съм след теб. Аз сигурно за 4-ти или 6-ти ще се запиша. вторниците и четвъртъците нали така?

Да, доколкото разбрах - от 13 до 19 часа. Peace Надявам се да успея да си запазя час.

# 87
Добро утро и от мен!

Днес се чувствам ужасно,ама ужасно замаяна,направо залитам като вървя,а като се обърна по-рязко-направо..... smile3517.Незнам какво ми стана,кръвното ли ми падна пак,какво ли?!?Дано се оправя че следобяд съм на работа.А преди това ще ходя да си запиша час за 4D,и дано за по-скоро да ми дадат,защото нямам търпение Grinning..

Little-Big Girl,честита девойка Hug,и името е много хубаво Heart Eyes

qnika,успех в четвъртък,дано се покаже бебчето какво ще е Wink

# 88
sashimama надявам се да се оправиш бързо Praynig Къде ще ходиш на 4Д ? И защо не си запазиш час по тел.?
Ренка стискам палци и на теб прегледа да мине добре и всичко да е наред newsm10 newsm17

# 89
  • София
Здравейте,

Поздравления на всички научили пола... Дара е вълшебно име, сред фаворитите ми е. Ние май ще се спрем на кръщаване на бабите, та ще трябва да мисля нещо близо до Дара,но с М. Идеите при нас май вървят в посока Мира (тати не хареса Мина).

За говоренето на коремче - нашия пишман татко понякога ме погалва по шкембето и казва "Обичам ви" и това е. Според мен тъй като нямам корем, не може да си представи, че там вътре има човече.

Благородно завиждам на всички усетили бебчетата си - аз пък нишо не усещам, лежа по гръб, не мърдам, не дишам и пак нищо. Как различавате мърдането на бебчо от къркоренето на червата и въобще какво точно и къде точно се усеща? ИСКАМ И АЗ!

Вчера за втори път ходих на водна гимнастика за бременни, че нещо съм се засилила с килограмите. Много е приятно, малко ми беше хладно, но ще се опитам поне веднъж - два пъти седмично да ходя. Днес ще пробвам и гимнастиката за бременни във фитнес център Младост, та ако има желаещи да се присъединят....

Общи условия

Активация на акаунт