Февруарският бебок скача в мама скок подскок! - XX

• 13 052
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета намерих едно сайтче за дрешки http://www.moebebe.com/catalog/index.php?cPath=1_38&osCsid=c … 5449900847cbaaf8c
Лошото е че май повечето са турски  Confused

# 151
  • София
Здравейте,сладурки!Как бързо върви темата.Скоро,като започнете да излизате в болнични (аз мързелувам от самото начало),ще изписваме по една тема на ден.
При мен зимата днес се "обади" за първи път.Събуждам се аз и какво да видя:на вън прехвърча сняг  #Crazy .Направо настръхнах (въпреки че от 3 седмици имаме парно).Сняг толкова рано е необичайно дори и за Канада.Добре че валя само половин час и сега няма и следа от него.Единствено ме успокоява,че с наближаването на зимата,наближава и февруари,а от там и идването на бебончо.Не знам как е при вас,но аз вече нямам търпение да си гушна бебчето  Heart Eyes Дано само то да има повече търпение и да постои в мен още 3 месеца (как лети времето).
yanast ,отново благодаря за ценните съвети.Аз имам въпрос относно кърменето към теб,а и към другите мами с опит в това отношение.Трябва ли да се сменят гърдите на всяко хранене?И ако гърда "А" не е напълно празна (което също не ми е ясно как се разбира-все пак не е прозрачна  Laughing),трябва ли при следващото хранене първо да довърша "А" ,за да изпие бебчо задното мляко,и да продължа с "Б" или направо да започвам да храня от гърда "Б"?Малко сложно го обясних,но мамите с опит ще ми разберат въпроса.Умишлено не го зададох в кърмаческия форум,защото мисля,че отговора ще е полезен на всички ни.
Преди да забравя:Добре дошли на новите мами!!!

# 152
Здравейте, днес отидох за резервациите - в Дон Домат не правят резервация- казаха,че няма да има хора да заповядаме. Лошото е,че не могат да съберат маси за 20 човека.
Отидох и във Виктория и там ми се видя по-добре, но трябва да седим на 3 маси по 6 човека с възможност за 2-ма отстрани на масата. Там запазих три маси, но искам да попитам дали сте ок за това разпределние на местата, защото обещах до края на деня да звънна и да потвърдя.

Aз съм ЗА и за този вариант, защото на "не правим резервации, но заповядайте, места ще има" не мисля, че можем много да разчитаме....

# 153
  • София
Здравейте, днес отидох за резервациите - в Дон Домат не правят резервация- казаха,че няма да има хора да заповядаме. Лошото е,че не могат да съберат маси за 20 човека.
Отидох и във Виктория и там ми се видя по-добре, но трябва да седим на 3 маси по 6 човека с възможност за 2-ма отстрани на масата. Там запазих три маси, но искам да попитам дали сте ок за това разпределние на местата, защото обещах до края на деня да звънна и да потвърдя.

Aз съм ЗА и за този вариант, защото на "не правим резервации, но заповядайте, места ще има" не мисля, че можем много да разчитаме....

и аз съм ЗА Виктория.. не за друго, ми щото вече е време да си определим мястото твърдо - по-добре на 3 маси по 6, вместо както дойде в Дон Домат... Пък и аз във Виктория съ мходила по-малко пъти  Peace

Лека вечер на всички и до утре   bouquet

# 154
  • София
Здравейте и от мен! Падна едно четене пак... Crazy

Мразя комплексираните мъже, пък било те и шефове.

Peace

За стерилизатора: ние нямаме микровълнова и си взех електрически от Продавалника. Нещата там наистина са много евтини, буквално на половин цена и в идеално състояние. Мен лично би ме било страх да слагам нещата в микровълновата, а и както каза tesori може да ти потрябва навсякъде, дори в Родилния дом.

wondertedy7, за електрическия стерилизатор на Авент знам, че става и за други шишета.

аз точно това разправям на милото-ей сега ще минат 2 седмици /ще вляза в 7-я месец/ и започваме всеки момент да го чакаме бебето..

Ей, carbo, да не сме чули такива дивотии повече! Wink Naughty

Darima, и аз въобще не мога да си представя да си разтривам гърдите или да кърмя, толкова са ми чувствителни гърдите... #Crazy

За изцеждането да си повторя въпроса, към yanast най-вече: Тъй като ще раждам със секцио, кога се препоръчва да почна да се цедя, преди да ми дадат бебето, след като ми го дадат или въобще не???...

emym, аз имах Е.коли в урината и се бях изкоркала много. Не е страшно, но не се знае много какъв е ефектът върху бебето и може да предизвика възпаление на бъбреците, така че аз съм на мнение, че антибиотикът е по-малкото зло. Аз пих Аугментин една седмица и се изчистиха. Много вода също. Сигурно са ти направили антибиограма и са видели към какво са чувствителни бактериите. Пеницилиновите антибиотици са ОК през бременността. Ешерихия коли по принцип се намира в червата и преминава в уретрата при неправилно бърсане, анален секс... Embarassed

siqnie, моето бебе пък е напречно разположено, почти хоризонтално и при мен. Simple Smile

Пък за галенето на коремите нали знаете приказката, че матката е като патката   Mr. Green колкото повече я пипаш, толкова по-твърда става  Joy затова мамите с контракции е добре да не пипат много много тумбаците  Wink

Joy Joy Joy

Аз открих един немски сайт със супер сладурски неща и исках да ви го покажа. Мисля, че няма доставка до БГ, но е толкова готин, просто го разгледайте:

http://www.fehn.de/Toys/toys_baby_01_paul.html

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 18:08 от autumnsphere

# 155
Здравейте,момичета!
Сега се връщам от новия ни док,при когото мисля и да раждам.Останах с много хубаво впечатление от него и преди доста ми го хвалеха.Относно болката за която писах-той увери,че няма база за притеснения и е напълно възможно да е от растягането на някои коремни мускули и влакна.Понеже имах и апендисит та това обяснява нещата.
Но това,което ме озадачи е,че термина ми отново се променя назад и сега  стана на 07.03.2009.Отиваме чак март месец.Знам че сега са ме гледали на друг апарат,друг доктор ,но постоянно ми се мени термина назад.А като ви гледам вас казвате,че вървите по седмиците си,че и напред!Този път главичката е пораснала добре,но пък за нейна сметка апарата показва,че крачетата хич не са пораснали опреди 2 седмици!!!Може би има значение ,че ме е гледал и мерил друг доктор с друг апарат???
Както и да, доктора ме увери,че не вижда никакъв проблем,бебката е наддала,много подвижна и да дойда пак след 1 седмица,за да я измерим.Та до тогава мисля да не се притеснявам много много,дано да е пораснала добре за другата седмица. Praynig
Стискайте палци!

# 156
Ок момичета-сега ще звънна да потвърдя за Виктория, защото по-късно няма да имам интернет и няма да мога да ви пиша.
Утре съм на преглед -стискайте палци всичко да е ок!
Лека вечер Hug

# 157

[/quote]
и аз съм ЗА Виктория.. не за друго, ми щото вече е време да си определим мястото твърдо - по-добре на 3 маси по 6, вместо както дойде в Дон Домат... Пък и аз във Виктория съ мходила по-малко пъти  Peace

Лека вечер на всички и до утре   bouquet
[/quote]

И аз съм ЗА, само обяснете моля,  къде е точно тази пицария ?

# 158
  • София
TONITA 6 ми прати лекции от училище за бременни (9 месеца) и ги качих на сайта си:

http://www.autumnsphere.com/bebeshki_lekcii.doc

Лекциите са супер полезни и интересни!

Мерсиии! Hug

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 18:50 от autumnsphere

# 159
Аз да взема да се отчета преди да е свършила темата, че с тази скорост едва смогвам да чета, а камо ли да пиша.
Днес бях до  работа и всички ме питаха, къде ми е бебето-защото корема ми е толкова малък.
Сега си чакам кремовете на Палмър, незнам ук колко струват, но сестра ми ги е купила по 
5$   #Crazy съмнява ме тук да са 7 лева.Абе при нас всичко е ужасно скъпо, оставила ми е и цените върху дрехите на бебчо, за да мга да сравня, дали си заслужава да му купува от там  и да праща(за качеството също ще гледам).

Целувки на сладките коремчета.

# 160
  • Sofia
Здравейте, мамчета!
Аз се включвам за малко да ви се оплача. Чета ви цял ден, но нямах време да пиша, че приготвях един много специален и трудоемък подарък за моя мъж, че днес имаме годишнина, ама той май няма да се прибере навреме  Cry Толкова ми е криво! Можеше да се постарае и да успее, ама явно на мен ми е празнично, а на него...  Sad Знам, че ще ме разберете, затова споделям. Извинявайте, ако не му е тука мястото... Дано от тъпите хормони да ми е по-голямото криво...
Искам да ви питам и за тези Е-коли - как ви ги откриха? Със стерилна урина или с влагалищен секрет? Моята докторка пак отказа да ми вземе секрет  newsm78 Направо не знам какво й става!? Каза, че ще ми пусне такъв накрая на бременността, а дотогава щом нямам показатели за променена киселинност на влагалището - всичко било наред. Аз пак сама ще си пусна кръв и стерилна урина след около 5 дни, като си изпия Тотемата, ама все пак.... Shocked

Иначе  welcome на всички нови мами! Чудесно е, че все още се появява по някоя нова звезда!

Благодаря на всички мамчета за полезните съвети, линкове и новини! Безценна помощ е това! Благодаря ви от сърце на всички!!!

За Виктория съм ЗА! Вече нямам търпение! Аз пак да кажа, че се наемам да донеса фотоапарат и да документирам срещата Simple Smile

Хайде от мен много  Hug и отивам да си кривея някъде около печката, че народа тука дава зор - ГЛАД ГЛАД  Mr. Green

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 19:17 от cutesmallcat

# 161
  • София
Ешерихия коли се открива в урината и във влагалището. Прави се стерилна урина или микробиология. Струва ми се, че във влагалището е по-опасно, защото има пряк път до бебето. Sad Аз имах само в урината.

Може да идеш в някой частен кабинет и да си поискаш да ти вземат секрет за микробиология. Сложно е малко, ама аз така правя. Щото и моите доктори се циганят за едно направление.

Аз ходя в Българската асоциация по семейно планиране, на Дондуков.

# 162
autumnsphere,нещата от този сайт babyfehn ги има в Пигис Хаус-поне що се отнася до играчките,а май и дрешки имаше.
Dorabella,супер!Много си сериозна!А някой питаше за местоположението на пица "Виктория"-точно до Военния клуб,на бул."Цар Освободител"(с/у градинката на "Кристал").Остава за 13.00 ч.,нали?

Cutesmallcat,честита годишнина!Сама знаеш,че и конкретния ден е важен,но отношението като цяло е по-ценно...А и може би те очаква изненада-реванш за закъснението!Така че-усмивка и ведро настроение!!!  bouquet

# 163
Колкото повече наближава софийската ви срещичка, толкова повече ми се иска да си направим варненска такава. Най-малкото, за да се видим наживо- все пак ще се засичаме доста из Морската градина. Wink Има ли желаещи?

# 164
Момичета аз сега се прибирам,

и аз съм на мнение, че утре ще имаме нова темичка. Няма лошо, че сме толкова активни , само да имам време да следя темата и да прочитам кой какво е написал.

Нека първо започна с новините от доки - бебо е ок, точно в този момент се беше активизирал много яко. Повдигаше ми целия корем. Докоторката каза, че това е добре, че е толкова активен. Примери ни, вече сме 620 гр.  newsm44. Но като ме видя каза, че корема ми бил много голям. За първи път ме и премериха. Тя доста се позачуди и каза да видим бебо да не расте по-голям. Но след това като видя размера каза, че си бил много добре за седмиците, но пък за сметка на теглото бил много дълъг. Но не ми каза колко см сме станали.
Според вас притеснително ли е, че корема ми върви по-голям? newsm78днес се видях и с братовчедка ми, която уж беше с термин 3 Декември, после 26 Ноември и след днешния преглед 16 Ноември/ скоро чакаме бебка да се роди/ и с плацента 3 степен, та нейния корем е колкото моя.
Абе здраве да е. Изследвания не ми пусна, въпреки че аз си мислех , че в 5 месец се повтарят, но тя ми каза в 30 седмица пак.

И сега започвам с въпросите:

1. тъй като  поне засега се отказвам да раждам в Св. София на Мазнейкова, там където ходя на ЖК, може ли да ми кажете каква документация трябва да си изисквам от там? Знам, че трябва май да получа / по-нататък естествено/ някакъв лист с всички изследвания, които са ми правили досега. Нещо друго трябва ли ми?

2. На вас тече ли ви вече коластра? Аз имам от няколко седмици вече. В началото беше по-гъста и жълтеникава, докато сега е една по белезникава. Това не ме притеснява, притеснява ме факта, че ми тече само от едната гърда.

За Виктория и аз съм ок, и засега идвам. Нямам търпение да се видим.  Simple Smile

Днес братовчедка ми, която вече започна да пазарува за бебка ми каза, че е гледала едни компекти на Авент.

Комплектът включва:
- Помпа за гърди ISIS
- Стерилизатор за микровълнова Express II                     
- 2 бр. шише 125 мл. с биберон за новородено
- 2 бр. шише 260 мл. с биберон SloW
- 2 бр. запечатващи дискове
- 40 бр. подплънки за еднократна употреба

Цената е около 140-150 лева. На мен ми се вижда доста изгодно и мисля да се спра на този компект. Името му е "Естествено начало"

Това е засега от мен сладурки.

Лека вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт