Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 58

  • 36 378
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 192
Здравейте,
не съм писала до сега, но ви чета и ви се възхищавам на творенията.  smile3501
Моля за малко помощ. Опитвам се да направя трансфер (за пръв път) и не мога да си оцветя белия шоколад, защото се пресича. Боята ми е на прах.Пробвах какви ли не варианти да го оправя, ама не стана. Преди се опитах да оцветя и сметана Президент и със суха и с течна и също ми се пресече. Има ли вариант да не се пресече шоколада или ако е пресечен как да се оправи. Предварително благодаря.

# 91
  • Мнения: 1 965
stefibgg - за съжаление в повечето прахообразни бои има сол. Тя пресича. Опитай да разтвориш боята в олио /с клечка в няколко капки, после добави още малко олио/ и много внимателно го добави към шоколада. Пресечения шоколад не може да се оправи. Хапнете си го. На вкус няма промяна.
Сега се сещам че преди няколко дни, някой беше питал за шоколад и глюкозени боички - ТОВА е резултата.... т.е. не става

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 17:47 от van444eto

# 92
  • София
  • Мнения: 192
А с каква боя мога да го оцветя тогава. Аз пробвах да разтворя в олио, ама не се разтваря, ще пробвам пак както ти си написала.

# 93
  • Мнения: 634
Silrai,тортата е сметанова.Първо очертавам,след това нанасям шоколада и раздрусвам леко тортата за да се получи гланц.Така процедирам с всички шоколадови,само ,че е желателно отдолу да бъде маслен крем.Ванче, права си трябваше да е отсрани цялата с шоколад,но аз гледах емблемата на волана.




# 94
  • Мнения: 484
Силрай,аз не съм голям спец,но два пъти съм наставяла торти.Правила съм ги с готови блатове един до друг,че ми трябваха по-големи торти.Предварително си измерих колко са блатовете и от картон си направих форма,като ги защипвах с гелбот,както Ванчето е казала.После оставих тортата да се стяга няколко часа на студено и нямаше проблем.Даже отгоре съм ги намазвала със сметана.Само дето ме хвана шубето да не се разцепи при пренасянето и сложих подноса върху една дебела дъска.

# 95
  • Мнения: 8 074
Ванче,мерси за показаното.Моите прахчета са на Уилтън.Първо пробвах да ги намажа разтворени с водка.Ефект - нулев.След това пробвах на леко навлажнена повърхност да наръся (както беше показано на опаковката на самите бои).Същия резултат,т.е. никакъв.Нито на сухата роза стана,нито на току що направена.Явно ще си поръчвам от тези на Торнадо.
dimitrina73,не съм ги нанасяла на сухо,но накрая като нищо не се получи,се ядосах и ги топнах в боите целите.Опитах се да ги поизчеткам,но падаше всичко и понеже вече ми беше все едно и ги зарязах така.

# 96
  • Мнения: 2 708
Аз пак да питам, направих си обувките от руска мастика 2 , къде прави къде криви, къде цепнати, ноооо като гледам снимките на ваште фигурки, седят някак лъскави, или поне пластелинови на цвят и лъскавина, а мойте седят, като поизсъхнаха някак по тебеширени. Та, мажат ли се с нещо отгоре, за да станат по лъскави фигурките? newsm78

# 97
  • Мнения: 208
sneji20 благодаря. телесния цвят е постигнат като съм смесила жълтото (от одеалцето) и розовото (светлия тон на количката) беше на око
dimitrina73 в гюручето има кроасан оформен с ножица в нужната форма. Аз отдавна открих че кроасаните са идеални за пълнеж на средно големи неща, защото мразя да ям захарно дебело захарно тесто. Тортата е печена в метална пудинг форма за да стане топка, но както виждаш не си личи особено. Ако печеш в такава отнема доста повече време и по някое време трябва да се завие за да не образува твърда кора. По- лесно е да моделираш няколко слепени блата но моя опит беше чисто за спорта че и без това нямам много време за тортоправене. А никога не използвам нищо готово с изключение на моделиращата маса но и нея я разточвам на почти прозрачни кори

# 98
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, от мен днес една Сахер (не съм си поставяла за цел да го украсявам, а и апарата ми снима ужасно със светкавица). Направих 1/2 доза, за да може мъжът ми да занесе на шефа за дегустация. Ще ми поръчва 2 големи торти и иска да са Сахер, защото на партито където ще ги носи ще има австрийци. Не сме я опитали още, и се надявам да променим нещо, че голяма хамалогия бъркането на тестото.

# 99
  • Мнения: 1 965
2в1 - Не ги разтваряй. Сипи с в една лъжица няколко капки водка. Топиш четката в нея, после в прахчето и мажеш. Не разтваряш прахчето на каша. Въпреки, че като е повече повърхността - така направих с панделката на оная торта. Не мога да повярвам че на Уилтън е скапана боята. Нещо технологията бъркаш според мен.
Пепи - точно днес бих убила някой за парче горчива торта..... Shocked Shocked Shocked. Ама и ти като Силрай си изяла една буква на украсата......  Joy

# 100
  • Мнения: 2 185
2 в 1 може и да бъркам но досега не съм виждала бои на Уилтън на прах...пък да ти кажа доста съм гледала  newsm78
Да не би да имаш дъстове, а не бои  newsm78 тесни и високи шишенца и боята е сребърна златна или перлена ( различни нюанси)???
Ако са дъстове те не са за оцветяване а се разнасят със суха четка върху суха повърхност  Peace

# 101
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Пепи - точно днес бих убила някой за парче горчива торта..... Shocked Shocked Shocked. Ама и ти като Силрай си изяла една буква на украсата......  Joy


Карай, нали си е за домашна консумация.
Ако искаш да ти пусна 1 парченце по пощата Wink

# 102
  • Мнения: 1 965
 
Ако искаш да ти пусна 1 парченце по пощата Wink
hit

НещЪ! Отивам да си врътна едно шоколадово парфе.......

# 103
  • Мнения: 1 271
Момичета, много благодаря за разясненията.
Притеснявах, се за да не направя някоя глупост и да оплескам тортата-ако тогава имам фото ще я снимам.
А за клипчето, ами ще трябва да си оправя  всичката техника, защото в момента в къщи нищо не работи както трябва.  #2gunfire

Пепи, само така, няма да се цепиш от отбора  bowuu Следващият път ще гледаме по добре и ще го напишем правилно  Joy Ама много апетитно изглежда.А не ти ли е много висока?  newsm78 Направо изглежда поне 7 см-ва  Crazy  Heart Eyes

# 104
  • Мнения: 8 074
Clairette,Ванче точно дъстове са.Просто по инерция казвам боички.
Пробвала съм и само с наръсване на леко навлажнена повърхност - изобщо не си личи,не само на шоколад,но и на готова маса в различни цветове (пробвала съм да постигна ефект примерно като на цветчетата на тази торта на Тандури)
А само с топкане на четката във водка ставаше на гранули и изобщо не искаше да се разнесе равномерно.
Знам,че причината е в мен.Или по скоро съм си поръчала не това, което трябва  Confused .
Благодаря ви момичета за съветите  Hug .

Общи условия

Активация на акаунт