Отговори
# 375
.... Хаясче, аз съм записала, че тиквата е 240 гр. в л1  newsm78 Не че я ям, ама... да не съм подвела неволно някого....
240 г (Лист 1), 480 г (Лист 2) - ако говорим за тиквичките, които консумираме като зеленчук (с чесън, кисело мляко и т. н.).
За жълтата тиква, която вече се води като плод, Симеонов не ми е давал точен грамаж, казвал е да се смята малко повече от ябълка и също като картофи и ориз да се хапва по-рядко, така че грамажът, който hayasy е посочила, е верен - 240 г тиква (неподсладена), Лист 2.

# 376
  • Варна
ЗДРАВЕЙТЕ!!!Приемате ли новички.МАЛКО ЗА МЕН-МИНАЛАТА ЗИМА СВАЛИХ СЪС РЕЖИМА НА ДЮКЯН МЕЧТАНИТЕ СИ КИЛОГРАМИ.Но по здравословни причини ги наваксах пак.Писах на оги но нямам още отговор.А искамм да сваля по здравословен начин на хранене тези килца.Може ли някой да ми прати на личини списъка със разрешените храни  bouquet

# 377
  • Пловдив
Здравейте сладурани!
Имам 1 въпросче:
Можете ли да ми дадете идея за манджи със спанак/но не суров, не искам салати/ по режима на ОГИ ?

Спанака до сега съм го яла само на баници, и с ориз+ кисело мялко и чесън, както и на супа.
Искам нещо друго като вариант, НО от днес възобновявам режима и вече искам да изкарам поне 2 месеца 100% режимно.
Видях на пазара спанак иииии ми се прииска да си сготвя нещо топло и различно...

# 378
sneji_suni, при нас няма забранени храни (с изключение на тестените, макар че имаме и хляб) Режима е основан на приемането на протеини, мазнини и въглехидрати в определени количества на всяко хранене. Може да погледнеш "Зоната" и "Ние и зоната", за да се ориентираш горе -долу за какво става въпрос. Оги ни е изготвил индивидуални схеми на хранене, като се съобразил с нашите предпочитания за храни.
sylya виж си ЛС  Peace
Много  Hug Hug Hug на всички

# 379
  • Варна
благодаря ти БОБИ-аз имам и двете книжки,довечера ще ги прегледам обстойно и започвам със вас.

# 380
Енита, благодаря   bouquet

Иначе вода минимум 1.5л на ден през работните дни.
През уикенда, когато съм в по-голямо движение навън, пия по-малки количества, защото съм пикла и самата мисъл, че няма да намеря тоалетна ме ужасява  Crazy

# 381
А шоколад може ли? Банички? Бекон?

P.S. Понеже не ми отговорихте, а шиколада го бях вече разопаковала и започна да ми се топи в ръцете и да ме цапа го изядох. Дано да е режимно. За протокола, ще кажа, че беше Милка със стафиди. А, сетих се, че фризера ми не работи добре, а имам една кутия делта с карамел. казвайте бързо дали може, за да не се развали сладоледчето.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 21:57 от Mamica

# 382
  • Добрич
Mamica - всичко може ама не и при нас.

# 383
Здравейте,момичета.Отдавна ви чета и много ми помагате за режима-благодаря ви Simple Smile.Правила съм си консултацийте с диетолога по скайп,доволна съм,но вашата помощ ми е по-ценна.Искам да ви попитам за овесените трици-може ли да ядат,по колко в кой лист.Свикнах с тях ,тъй като известно време бях и на диетата на Дюкан.И от нея съм доволна,но нещо вече на свалям и затова реших да върна пак на този режим.Иначе съм с вас от февруари 2008 Simple Smile.Ще се радвам да ми отговорите:)

# 384
Добро утро, сладурки!  Hug
Mamica, цитат -  "ама, може, разбира се" - край на цитата. Всичко може, но... трябва да знаеш как да ги комбинираш. Изяждаш един шоколад и едно цяло пиле  Wink Баничка?! Ок - добави кофичка кисело мляко и 400гр. кашкавал... Много свежо и питателно! Бекон?!  newsm78 виж сега ме затрудни... колко ли зеле ще трябва да отмааш?!?!

Давай да сипвам кафенце... с малко носталгия по лятото..

Как сте днес, момичета? Аз няма с какво да се похваля. Чакам да се постопли и да се мятам по улиците.
А, само имам нова прическа, ама.. няма кой да ме снима, че да ви покажа, ама... и това ще стане.
Хубав ден!
Много  Hug Hug Hug и  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ПП: Lady_Sunshine, аз всяка вечер преди сън хапвам овесени трици (1ч.л) + 1с.л ленено брашно в 200гр. кисело мляко. Действа ми като метла на червата. Иначе го пише в листа с режима, а не в листата с комбинациите. Успех!

# 385
Здравейте момичета, от два дни чета всичко във форумите свързано със доктор Симеонов и днес реших да се престраша и аз да напиша за моя проблем.От няколко месеца се опитвам да отслабна , но неуспешно.Пробвах Дюкан , но от месо ми се повръща вече, а пък и свалих само 2 кг. за един месец.Аз съм висока 150см и тежа 50кг, не са кой знае какво ,но не мога да си влизам в дрехите си.Най притеснителното нещо в тялото ми е корема.Станал е огромен вече, не мога да го търпя.Четох някъде , че жените родили секцио, ако то не е направено както трябва / ако са прекъснати някакви мускулни влакна / , се получава нещо като раширен стомах  . Ако посетя този диетолог , дали ще има някакъв по специален ефект в/у коремната област или отслабваш равномерно навсякъде.И м/у другото, откакто родих дъщеря ми със секцио не мога да направя нито една коремна преса, а всички мои познати ми казват че за сваляне на корема е нужно повече коремни преси.

# 386
  • Добрич
Здравей mrandaaa.Кога си родила?

# 387
mrandaaa, Симеонов е завършил ВИФ, може да ти даде полезна информация за смъкване на коремчето, обаче не съм сигурна дали само диетолог може да ти свърши работа и както обясняваш, че не можеш коремни преси да правиш дали няма нужда от някакъв друг специалист.  newsm78
Във всички случаи успех ти пожелавам! С постоянство всичко се постига и щом търсиш ще откриеш каквото ти е нужно!  Grinning

# 388
родих преди две години, качих 25 кг , но още на първата година си възвърнах теглото ... с изключение на  "коремчето".Там няма мърдане, а напоследък т.е. от няколко месеца наедря още повече защото качих 2кг. излишни и то май че точно там ги качих.
благодаря ви за инфото, дано да ми помогне този диетолог или поне да ме насочи към кого да се обърна.

# 389
  • Пловдив
Здравейте момичета!
По повод овесените трици с кисело мляко + 1 с.л. смляно ленено семе. 1 момиче моя позната правила диетата на Пиер Дюкан ми каза, че най-много полза от рецептата ще има, ако се яде сутрин след чашата топла вода/кафе/чай. Най-бързо се сваляли мазнините и токсините, ако триците са на празен стомах. Те имали способността да залепят мазнините, калориите и токсините, да увеличават обема си до 30 пъти и така да поемат застояла вода.
Не знам от къде си купувате овесените трици!!!  newsm78
Тези, които ползвам са "пшенични трици" по 0.85 лв. от Билата. Пшеницата е различна от овеса, обаче.

Сега за водата.
Точната доза НЕ винаги е 1.5 л. Тя е индивидуална и се изчислява по следния начин:
На 1 кг. телесно тегло се падат 0.03 л. вода на ден.

Давам пример-Ако си:
70кг. то: 70 х 0.03=2.1 л. вода на ден
50кг. то: 50 х 0.03=1.5 л. вода на ден и т.н.

Количеството вода се разпределя равномерно през целия ден, като е добре 20 мин. преди ядене да се приема по 1 чаша вода. Хората много често бъркали глада с жаждата. При приемане на повече вода на ден/необходимото изчислено количество/ се постига намаляване на килограмите, дори без диета.
Това е от книгата: "Тялото жадува за вода" Д-р Ф. Батманжелидж
, която може да се свали безплатно от Интернет

от тук: http://www.spiralata.net/booklist.php?LangID=0&Letter=%C1

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 13:08 от sylya

Общи условия

Активация на акаунт