Първа Нова Година ще празнува АВГУСТовската дружина

• 18 892
  • 297
  •   1
Отговори

Как да кача и надпиша снимка за колажа?
1. Влизате тук http://www.snimka.bg/
2. В дясната страна на екрана пише "Вход". На потребител пишете: augustinki2008; на парола : 2008
3. Намирате албум озаглавен "Фотоколаж" и го избирате.
4. След като сте избрали албума, в горната лява част на екрана излиза надпис "Вие избрахте", името на албума и титулна снимка. Под снимката излизат 3 опции: 1. Организирай албума; 2. Качи снимки; 3. Изпрати на приятел. Избирате опция 2.
5. Качвате снимката
6.Връщате се  в албума
7.Цъквате на албума (да го маркирате )
8.После кликвате на Организирай албума (това се намира в ляво където се показва избраният от вас албум)
9.След като ви отвори албума над всички снимки в дясно има едно бутонче Опиши снимките натискате го ,
отивате на вашата снимка, цъквате на нея, пишете си описанието и давате потвърди.
10.МОЛЯ качвайте само по 1 снимка в албума като  в описание да има името на бебето и никът на мама!

"Боже, Създателю на всички твари, Ти ме направи достойна да стана майка на семейство, Твоята благост ми дари деца и аз дръзвам да кажа: те са Твои, защото Ти си им дарувал битие, оживотворил си ги с безсмъртна душа, чрез кръщението си ги възродил за живот, съобразен с Твоята воля, осиновил си ги и си ги приел в недрата на Своята Църква. Изпрати ми Твоята благодатна помощ за тяхното възпитаване за слава на Твоето име. Дай ми необходимите за тази цел търпение и сили. Научи ме как да насадя в сърцата им корена на истинската мъдрост -страха Господен, та през целия си живот да треперят и да пазят Твоите слова. Открий им да разбират Твоя закон. Нека до края на живота си да действат, като чувстват Твоето въздесъщо присъствие. Насади в сърцата им отвращение от всякакво беззаконие, нека бъдат непорочни в своите пътища. Ти, Праведни Съдия, Който наказваш децата за греховете на техните родители, не ги наказвай заради моите грехове, но ги поръси с росата на Твоята благодат. Отче Небесни, устрой съдбата на моите чеда според Твоето благословение, през техния живот не ги лишавай от насъщния хляб, навреме им изпращай всичко необходимо за придобиването на блажената вечност. Бъди милостив към тях, когато съгрешат пред Теб, не им вменявай греховете на тях¬ната младост и незнание, наказвай ги и ги милувай, но не ги отблъсквай от Твоето лице. Не отвръщай лицето Си от тях в дните на тяхната скръб, та да не ги постигнат изкушения, по-големи от силите им. Покривай ги с Твоята милост, нека Твоят ангел да ходи с тях и да ви пази. Не оставяй моите чеда, Господи, и им дарявай полезното за спасението, амин!"

"Преди раждането си дете попитало Бог: Не знам защо ще се появя на този свят? Какво трябва да правя? Бог казал: Ще ти подаря ангел, който винаги ще е с теб. Той всичко ще ти обясни; -Но как ще го разбирам, аз не знам езика на ангелите?; -Той ще те научи на своя език и ще те пази; -А как е името на моят ангел?; -Не е важно как се казва, ти ще го наричаш МАМО!"

ИМАМЕ СИ 77 ДЖУДЖЕНЦА И 56 СНЕЖАНКИ

НАШИТЕ БЕБЕТА

14 Юни

11 Юли

13 Юли
Денис - 3000гр. - Janet80 - първа бременност, Бургас (термин 04.08.)
Румен - 3200гр. - zvezdi4ka_12 - 21г. - първа бременност, Разград (термин 07.08.)

16 Юли
Момчил - - marymadye - (термин 01.08.)

21 Юли

22 Юли
Александра - 2530гр., 44см. - deizy13 - първа бременност, (термин 11.08.)

23 Юли
Никола - 3850гр. – ver4eto32 - 33г. - втора бременност, Варна (термин 01.08.)
Ребека - – chapla - 37г. - втора бременност, Варна (термин 07.08.)

24 Юли
Теодор - 3550гр., 51см. – Baduizm - 19г. - първа бременност (термин 04.08.)

27 Юли

28 Юли

Наталия - 3900гр., 55см. – kristina82 - 26г. - трета бременност, София (термин 05.08.)
Карина - 2300гр. и Максим - 2600гр. – rosalin - 26г. - първа бременност, Варна (термин 15.08.)

Калоян - - beba_bebeshka -София (термин 14.08.)
Алесия - 3550гр., 49.5см. - Rossy32 - първа бременност, Италия (термин 08.08.)

29 Юли
Стоян- гр. - ^kasiopea^ - 36г. - първа бременност, Хасково (термин 08.08)

30 Юли
Борислав - 3300гр. - morska_feq - 23г. - първа бременност, Добрич (термин 01.08.)
Ралица 3050 гр. 48см - albena1970 - г. - втора бременност(термин 08.08.)

31 Юли
Анна-Мария - 2800гр., 48см. – nuni_3 - 27г. - втора бременност, София (термин 17.08.)

1 Август
Дениз - 3020гр., 50см. - snejana01 - 28г. - първа бременност, Турция (термин 25.08.)
Кристиан Белин - 3200гр., 50см. - ondina - 30г. - втора бременност, Бургас (термин 25.08.)

Денислав - 3300гр., 50см. - janetoss - втора бременност, Перник

2 Август

3 Август
Лора - 3000гр., 49см. и Емануила - 2880гр., 48см. - magy_m78 - 30г. - трета бременност, Гърция (термин 28.08.)
Милена - 3000гр., 48см. - meranda - 28г. - първа бременност, София (термин 01.08.)

5 Август

6 Август
Сабина - 3050гр., 50см. и Максимилиан - 3200гр., 52см. – emily_r - 35г. - втора бременност, София (термин 10.08.)
Габриела - 3300гр., 49см. – morskafeia - 24г. - първа бременност, София (термин 12.08.)

7 Август

8 Август
Миа - 3000гр., 50см. - ira_d - 28г. - втора бременност, Лондон/Пловдив (термин 03.08.)
Йоана - stelliana_ - първа бременност, София (термин 16.08.)

9 Август

10 Август
Димана - 3350гр., 47см. - buba_85 -  23г. - първа бременност, Враца (термин 10.08.)

11 Август
Димитър - 2950гр., 49см. - меви - втора бременност, София (термин 17.08.)
Владимир - 3220гр., 51см. - gitsa - 34г. - втора бременност, Пловдив (термин 06.08.)

12 Август

Дария - 3150гр., 52см. - agramd - втора бременност, Стара Загора (термин 22.08.)
Максим - 3400 гр., 51см. - dani_shtukova - 25г. - първа бременност, Варна (термин 14.08.)

13 Август

14 Август
Максим - 2900гр., 48см. - Иренка - 25г. - втора бременност, София (термин 27.08.)
Кристина - - kseniq - 23г. - първа бременност, Пловдив (термин 08.08.)
Александра 3850 гр. 52 см - - gabi32  - втора бременност, София (термин 21.08.)
Анна 3100 гр. 46см - - maria.maria  - първа бременност, Пловдив (термин 18.08.)

Теодор - 3400гр., 51см. - буболече - 31г. - първа бременност, Русе (термин 15.08.)
Даниел - 3600гр., 52см. - Danu- Ani - 26г. - първа бременност, Варна (термин 24.08.)

15 Август
Анна Мария - 3420гр., 51см. - micra - 27г. - втора бременност, София (термин 20.08.)
Стефан - 4000гр., - Алфира - г. - втора бременност (термин 22.08.)

16 Август

17 Август
Крум - 2700гр., 47см. - piaf - 36г. - първа бременност, Ямбол (термин 03.09)

18 Август
Николая - 3080гр., 47 см. –sunflower79    - 28 г. Варна  (термин 26.08.)

19 Август
Мартин - 3400гр.,49 см. –bude6tata mama  -  (термин 27.08.)

20 Август
Констанс - 3100гр.,51 см. –apple    - 37 г. София  (термин 18.08.)

21 Август
Станислав-3940 гр.,51 см. –Викито 23 г. първа бременност  София -   (термин 20.08.)
Калин- гр., см. –drugoselec 27 г. първа бременност  Габрово -   (термин 11.08.)

22 Август
Майра - гр., см. –Селена 27 г. първа бременност Darlington /United Kingdom/ -   (термин 11.08
Мина - 3700гр., 51см. –Мика първа бременност Франция-   (термин 26.08.)

23 Август
Микаела- 3200гр., 50 см. –Диди-2 27 г. - първа бременност –София -   (термин25.08.)

24 Август

25 Август
Александър – гр.,  см. –chdiana 25 г. - втора бременност, Холандия /Амстердам/, Варна (термин26.08.)

26 Август
Тамара -3900гр., 51см. - Муциту

27 Август

28 Август

29 Август

01 Септември

05 Септември

БЕБЕШКИ РЕКОРДИ АВГУСТ 2008

Най-нетърпеливо бебе – Калина на kovatcheva, родена 50 дена преди термина
Най-мързеливо бебе – Майра на Селена, родена 11 дена след термина
Най-точни бебета родени на термин – Емил на ssieber, Максим на nadin13, Димана на buba_85, Ева на Kinly, Мая на Si Key, момиченце на Дявосли чаровна, Георги на marian1, Константин на Сонаши
Най-леко бебе – Калина на kovatcheva – 1750гр.
Най-тежко бебе – Димитър на пухи – 4270гр.
Най-късо бебе – Калина на kovatcheva – 42см.
Най-дълго бебе – Наталия на kristina82 и Доротея на Martini_mama – 55см.
Най-плодоносен ден – 14, 18 и 20 Август, когато са родени по 7 бебета
Най-предпочитано име за момче –  6 бебета носят името Александър

Най-предпочитано име за момиче – 4 бебета носят името Александра и 4 Габриела

e-mail: augustinki2008@abv.bg
за парола ми пишете на лични

ПОЛЕЗНИ ЛИНКОВЕ:

Майчинство, Обезщетения, НОИ и др.

НОИ и обезщетения за майчинство
Обезщетение за бременност и раждане
Закон за семейни помощи за деца
Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете до завъ … 0 годишна възраст

ЗА КЪРМЕНЕТО

ЗА ЗАХРАНВАНЕТО

За захранването Ново
Схема за захранване на Hipp Ново
Готово ли е детето за захранване?
Основи на захранването
Кои храни да избягваме?
За соковете
Въвеждане на млечни продукти и прясно мляко в менюто на малкото дете
Наръчник за хранене според възрастта на Вашето бебе и малко дете
За глутена
*Лекарят съветва да захраните със сок? Сменете лекаря*
*Защо нашите майки са ни давали сок...*
*Извадки от становището на Американската академия по педиатрия о … ричната практика*
*За вредата от захарта*
*Наръчник за хранене според възрастта на Вашето бебе и малко дете*
*Кога да започнем захранването на бебето с твърда храна*
*Примерна схема за захранване*
*Рецепти за домашни пюрета и каши*
*СПРАВОЧНИК:АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА КАШИТЕ*
*СПРАВОЧНИК:АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА ПЮРЕТАТА*
*Homemade Baby Food & Baby Food Recipes*

*ЗА КАНДИДАТ ДЮКАН/КИ*

Хайде на пазар!

За глутена:

За глутена ... първи стъпки   *   За глутена   *   За глутена!   *   Цьолиакия   *   Вреден ли е глутена за бебето?

Алергии и непоносимост

Детски ботулизъм   *   Алергия към кравето мляко при децата     *   Алергия към елда

За водите:

Девин изворна   *    Сравнителен тест на Български минерални води   *   Сравнителен тест на Български минерални води от Бълг. нац. асоци …  - много подробно

За атопичен дерматит

Информационен бюлетин - атопичен дерматит
puls.bg - Всичко за здравето - атопичен дерматит
Дерматит - атопичен, себореен, екзема...
Моето бебе и аз - атопичен дерматит
Клиника по дерматология - атопичен дерматит
all.bg - Хомеопатия и алтернативна медицина - атопичен дерматит при деца
dir.bg - Атопичен дерматит-едно по различно мнение

СЛИНГ

belinsa * georgievi * babysling-lana.hit.bg * bebe.to/sling

newsm03ЗА МАЙКАТА

Диета след раждане
Отслабване след раждането
Възстановяване след раждане
След-родилната депресия
Красиви след раждането
Красива след раждането
Изкуството да бъдем родителиНОВО!

ПОСЛЕДНА БРЕМЕННА ТЕМА С ЛИНКОВЕ КЪМ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ
Бебчета на АВГУСТинки навъртяха месечинка - 1
През АВГУСТ се родиха, а вече се усмихват - 2
АВГУСТинчето кърма и мляко хрупа, за радост на мама килца да натрупа - 3
АВГУСТовските котани мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят - 4
Слага АВГУСТинчето новия тоалет и отива в Южния парк на моабет - 5
АВГУСТовското ни злато радва се на циганското лято - 6
Навън вие вук, мама АВГУСТинка пише със съфорумките тук - 7
АВГУСТовска Обама мама - 8
Баба зима на вратата чука, АВГУСТинче смее се със глас и гука-9
Люта зима иде вече, в Мола май ще се разхожда АВГУСТовското човече-10
Тихо се сипе първият сняг, АВГУСТинките във форума са пак-11
АВГУСТинчето стачкува, на майка си главата то надува!-12
Коледни еленчета летете, на АВГУСТинчето-13

Предложения за заглавия на следващите ни теми:
"Зима на вратата чука, АВГУСТинки си споделят тука" - stella_a
"Някои ще колят прасето, а мама АВГУСТинка си гледа детето" - stella_a
"Подаръци ще има за всички от сърце и най-много за АВГУСТовското дете" - stella_a
"Мама АВГУСТинка в преспите върви, а във форума слова реди" - stella_a
"АВГУСТинки се радват на циганското лято, а АВГУСТинчета стачкуват за мляко" - stella_a

Предложения за заглавие на първата тема на Августинки 2009:

"По-щастлива на земята няма, Август аз ще ставам мама!" - Ellle
"Августинки мили (нови) я се покажете, най-щастливата си вест ни споделете" - Ellle

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 17:13 от mamadona

# 1
хоп в новата тема с три чудесни новини Simple Smile
операцията на баба е минала добре, излязла е от упойката  и се чувства добре! слава Богу  Praynig
малката Ванеса също е добре, най-вероятно има пневмония, която протича без симптоми. остават под наблюдение още два дни.
днес моя приятелка и леля на бебе Ванеса роди бебе Александър, който тежи 3600  Grinning родила е много бързо, лекарите са казали, че ако се е забавила още малко е щяла да роди вкъщи  #Crazy  Laughing да им е жив и здрав и много послушен!

# 2
Пу, втора (Каприз ме изпревари с хубавите новини smile3501)! Еееееееееее, МамаДона, темичката е супер и коледна, и весела   bouquet. Искам по-скоро Коледа, искам и сняг за коледно настроение!
А за кой ли пореден път се убеждавам, че по-хубави и по-сладки, и по-чаровни, и по-симпатични бебоци от нашите няма - кой от кой по-по-най. На Ники детската група са се кръстили "По-по-най", не мислите ли newsm78, че и на нашето форумче ще ни отива много? Joy

# 3
Мамадона, много ме кефи шейната с елените дето се блъска в дядо Коледа  hahaha

уф пак съм недовидяла . тя шейната минавала пред къщички на картинката  Embarassed 

Много ни е хубава темичката   bouquet

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 15:01 от Britt

# 4
Я да ме светнете има някакво ограничение в страничките на темите ли?
Ще сложите ли моя мамин златен паразит на 5.08 при Нашите бебета?

# 5
Цоп и аз тук  newsm44
Мамадона браво  smile3501 smile3501 smile3501
Справила си се чудесно  newsm51
След малко започвам да пиша поста, та дано успея до довечера  Wink И ще е дълъг, ама мнооооого  Mr. Green

# 6
Явно няма да чакаме покана...  Mr. Green Темата е ВРЪХ-та както се казва!    madnoel

Аз пък сега се къпах и се напънах да изчистя банята и такъв корем ме заболя  Sick,
сега се превивам на дивана и хвърлям по едно око, ту ляво, ту дясно  #Crazy във форума

# 7
  • SZ

Здрасти Мелфи,къде се загуби,взехме да се притесняваме,недей така!!!

И аз ще се включа по-късно с по-дълъг пост.  love001

# 8
Има ограничение до 20 стр. Аз не посмях да пусна линка да не се разсърди мамадона.

За режима - при нас е различно, но горе-долу се събужда да яде към 6-7 часа и заспива до 8-9. Яде към 10,30, после към 12 пюре и заспива за около половин час. После яде към 14 и спи около 1,5-2 часа. Яде към 17,30. Към 19 заспива за около 20 мин. После яде в 21 и заспива към 22 часа. Горе-долу е така. През нощта се буди по 2-3 пъти ама само биба му давам и никакво мляко.  Naughty

# 9
А нашия режим е най-лесен-няма такъв Laughingда му мисля аз.

# 10
ние нямаме режим. еднствено неудобство е, че навсякъде се влачим заедно, но пък и на двете ни е добре така.

# 11
Ние никога не сме имали режим, затова и сме неразделни Sunglasses А през деня спи като зайците, супер дълбоко, за максимум половин час. Дори днес тъкмо се бях нагласила за обеден сън, затъмних, завих се и след 5 минути Бо започна да ми се хили и да крещи. Естествено  Simple Smile

# 12
Мамадона, много ме кефи шейната с елените дето се блъска в дядо Коледа  hahaha
И на мен повече ми мяза на катастрофа в къщичките  Crazy МамаДона, темата ми е по вкуса  Hug

Честити месечинки на любимците Мари, Борис и Алексчето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Честит избор и на Велин  Wink

Мен пък като се записах за първи път в темата си ме поздрави най-напред Каприс    bouquet Затова й се случват хубави неща  Wink

Моята свекърва иска за уикенда докато сме на СПА-то списък с навиците на Тристан  newsm78 Ами то на Тристанката му дай лежачка и пиячка и гледай какви пияни песни лее !

Ей, девойките, моля кажете в какво да сложа новогодишните късметчета, да не е баница или питка  Thinking че нито едното го мога, нито другото  Mr. Green Нещо ефектно и елементарничко.

Вики-акробатката ме сложи в малкия си джоб  #Crazy Но бием по млад баща  Wink 6 г. и 4 месеца в негова полза и мой ущърб  Mr. Green

# 13
Браво, МамаДона, темичката ни отново е мноооого коледна и настроененосеща  Hug

За липсата на режим и ние като Брит и СтМая, и на мен не ми пречи, единствено ми липсва ходенето на кино, ама сега като си отидем при бабите  smile3508 да му мислят.....да видят аккаво ми е

# 14
Здравейте и от мен.Днес излизахме малко ама голям студ. cold
Почвам под ред:
Ани_Д Кухнята при нас е от 3 месеца.И ние ядем всичко  от там.Много се радвам че не е злояд като мен.Че аз много малко неща ям.Аз му давам Дормикинда и съм много доволна.Наистина   е много по спокоен от преди.Спи си като котенце  smile3524

Смг ние спим в спален чувал защото и ние много се отгъваме.отгоре сме с шалте.
Валени много ти благодаря миличка за съветитите и на всички които ми казахте за урината.
Стели Мели ние пием по 200мл вода на ден,но като трябва ще я увелича за да може да се оправим по бързо.
На мен ми преведоха на 09,12 майчинството за ноември и 5 дена от октомври.
Слънчоглед и аз използвах ампули Биоксил за косопад.И много съм доволна.
Честити месечинки на всички порастващи днес.Да бъдат живи и здрави.
 Мамадона много хубава тема  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт