Новата година дойде! През АПРИЛ да гушнем бебчетата малки!

• 17 320
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Честит рожден ден Жабче,пожелавам ти  много здраве,любов, късмет и две здрави бебки на пролет   party041.
Честит имен ден на всички празнуващи.   bouquet

Приятен ден на всички и дано всички болежки отминат.

# 211
  • София
Зарязах работата за малко Embarassed, че ми се запали главата.

рониHeart Eyes Hug Heart Eyes

Видях че сте накупи доста дрешки,които са мн сладурски.И аз знам че трябва да 100%памук и такива съм си хареса.Обаче проблема ми е друг.Вие какви дрешки взимате:зимни или летни?Нещо пролетни не мога да намеря.а пък май точно такива ще ни трябват.Ако взема зимни,а е топло ще го сваря детото,или обратното.Посъветвай те ме вие.

Момичета вие мислихте ли вече за лични лекари на бебоците?Аз се бях насочила към една от поликлиниката в квартала,но като отидох тя леко ми намекна,че има мн пациенти и мн да не разчитам че ще идва вкъщи,и да си намеря някой по-свободен. ooooh!

rrivanova , аз с баткото, който е роден май (пак почти по Нашето очаквано време за бебоците) процедирах така - в началото купувах по - дебели дрешки - памучен плюш, ватиран памук и само памучни (харесвам предимно гащеризончетата, защото тези от 2 части се набират на гръбчето като гушнеш бебо, много са ми неудобни), а по - летните варианти дрешки ще са за размер 3 - 6 месеца. Въпреки, че и тогава ще има нужда от по - плътни, естествено.
Лично за мен е много ценен този момент, в който има и по - дебели дрешки, защото съм търсила нещо за студена пролет, а навсякъде само летни неща изкарват в тези месеци.
Дори вчера купих още едно плътно гащеризонче за новородено, с блузка, вече толкова събрах, ама мерак, какво да се прави. Blush

За педиатърка мисля да говоря с тази на баткото и с която сме отскоро (предишната му беше Sick - no comment), въпреки, че не очаквам чудеса, подкрепа на кърмене и късно захранване, но и преди съм действала според собствените си убеждения и възгледи, и сега така възнамерявам. Няма сила на света, която да ме принуди да захраня на 40 дни със сок  ooooh!, пък ако ще и 10 педиатърки да сменя.

# 212
Моето ДжиПи е педиатър с дългогодишен опит. Тя е педи на племенниците ми и винаги е била страхотна като отношение. Идвала е у дома и заради мен, когато имах нужда. Винаги ми казва, че ми е на разположение. Още при предишната ми бременност се бяхме разбрали, че тя ще го бъде. Сега също си знае. Само че е пред пенсия и дано да бъде жива и здрава, за да си продължи практиката.
За дебелите дрешки - като знам аз самата как се навличам, че си имаме купени доста дебели дрешоляци. Този период е доста променлив. Нищо не пречи и сняг да завали след раждането на бебовците.

# 213
  • Sofia, Bulgaria
Жабче-  newsm59  Gift newsm38 Flowers Rose Пожелавам ти блестящи спомени за всеки един твой вчерашен ден и щастие с всеки нов изгрев на слънцето! Честит рожден ден ! Най вече леко раждане най рано през март ! Hug
Благодаря на всички който не са ме забравили и са ме споменавали с добро  Peace.Днес бях на ФМ при Цолова . Направи ми и преглед заради много контракции от изминалите дни  . Диагнозата е подпиране на леглото и за закуска обяд и вечеря шепа хапчета , но ще го преживея  newsm78. Важното е , че бебето е добре , всичко си му е наред и дори ни показа по време на видеозона , че може да пишка  Mr. Green таткото онемя . Другото е , че отговаря на няколко дни по голямо отколкото очаквах , но това не е важно . За да сме добре ще трябва да подпираме леглото до март , но да му мислят другите дето шетат  PartyЕ после да видим как ще се оправям с колцата , ма това да му е косура  Wink От многото друскане по пътя и натискане по време на прегледа сега сме много активни и не спираме да риткаме такаче отивам да се опъна да си почине и бебка .
На всички именяци Честит празник  smile3525 cheers

До скоро  Hug

# 214
no name искам да те питам за креватчето(ако не е тайна разбира се).Аз съм си харесала същото.Ти на каква цена и от къде го взе?

Момичета вие мислихте ли вече за лични лекари на бебоците?Аз се бях насочила към една от поликлиниката в квартала,но като отидох тя леко ми намекна,че има мн пациенти и мн да не разчитам че ще идва вкъщи,и да си намеря някой по-свободен. ooooh!

Ама разбира се, че не е тайна!   bouquet Поръчали сме ги в Благоевград в един магазин, цената на скрина е 177лв, леглото беше 190 и няколко, да го кажем 200лв. На тази страница можеш да видиш за София кои са дистрибутори: цък . Ние ходихме в неделя до Пигис Хаус и там цената на абсолютно същия скрин беше 186 лв, ако не ме лъже паметта +/- няколко левчета, но пък до колкото разбрах предлагат безплатен транспорт на територията на София. Така че може да идва горе-долу същата работа. За легълцето обаче - нямам представа...Ние ги поръчахме от Бл-д, понеже така или иначе можем да си ги докараме от там. Май това се сещам в момента...
За личен лекар - не съм мислила и съм леко шашната...идея си нямам кой доктор да избера...Ще ми се да е някой с добра репутация, но не съм чувала никакви впечатления на мами....Трябва да поразпитам разни познати.

Забравих да честитя имения ден на всички празнуващи! Аз довечера ще врътна една бисквитена тортичка, че сестра ми има имен ден утре и ще бъде при нас на гости....Ще продължаваме с въглехидратното захранване явно.....аман от това преяждане.  Joy
dream-wish, пази се и си почивай, поне помощници имаш много!   bouquet А пишкането как се вижда?  newsm78
Друго май се не сещам за сега...

# 215
ЖАБЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!

ПОЖЕЛАВАМ ТИ НАЙ-ПРЕКРАСНАТА ГОДИНА С ДВЕ ПРЕКРАСНИ ЗДРАВИ ГОСПОЖИЦИ!
  newsm59

Рони, Аничка, спомням си само, че линията беше разработена от Бон Джоуви и Тико Торрес, не съм питала нито за цени, но на мен ми направиха впечатление бибероните и шишетата и не съм сигурна какви други артикули имаше. Иначе магазинът се намира в Павлово и се казва Baby nova.

Жабче, права си, от там си купихме количката и мисля от там да купим поне 1,2 от комплектите за леглото, защото имаше много сладички на марката TAC. Знам, че много хора ги плюят, защото е турска марка, но ние самите спим само в техни чаршафи и сме много доволни. Иначе харесах и детски завивки и обиколници в магазина на Пиеро на Симеоновско шосе. Ние почти се отказахме да купуваме от там легло, но пък си харесах много един комплект за легълцето.

Някой може ли да ми каже къде в София има хубави комплкти за количка?

Исках да попитам и някоя майка дали може да ми препоръча педиатър в района на Хиподрума, Лагера, Борово...?

И-не на последно място- ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на празнуващите днес!

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 15:06 от Io_io

# 216

да си жива,здрава,много обичана и напролет щастлива майка на две сладки адреналинки Grinning
честит имен ден на всички празнуващи  bouquet

# 217
dream-wish,радвам се че сте добре Hug,пази леглото,както са те посъветвали-да е спокойно бебчето Heart Eyes

rrivanova,за дрешките и аз бих те посъветвала същото като Олчето Wink.Моето момченце и то беше майско бебе,обаче беше хладно тогава,и ми бяха нужни доста плътни дрешки(е,не чак зимни,но определено по-дебелички).Пък сега съвсем-април е непредвидим понякога,трябва да сме подготвени Grinning.

За педиатри си говорите...на Сашко педиатърката ще е и на бебето живот и здраве.Не че съм много очарована от нея,но ще я избера отново защото ми е близо,и ще я ползваме само  за меренето,тегленето и имунизациите Rolling Eyes.Иначе си ходим при друга,която е много добра,внимателна отзивчива,и не тъпче с антибиотик децата само за зачервено гърло(като нашата #Cussing out),но не работи със ЗК и не може да ни е ДжиПи(за съжаление).

# 218

Благодарностите не са за мен, а за зелено човече доста се е потрудила.   bouquet

very_nice до колкото зная магнезий се пие и профилактично, против високо кръвно освен при контракции.  newsm78 Надявам се днес да си по-добре. Възможно е да е от времето, защото вчера и моята разлика м/у долна и горна граница беше по-голяма 127/72. Болеше ме главата и бях замаяна.

Жабче тъжно ми стана като прочетох, че снощи си била с доста контракции.  Confused Дано днес си се поуспокоила и всичко се нормализира.  Praynig

Heart Eyes

# 219
  • Sofia, Bulgaria

dream-wish, пази се и си почивай, поне помощници имаш много!   bouquet А пишкането как се вижда?  newsm78
Друго май се не сещам за сега...
[/quote]
Да ти кажа и аз не съм наясно нито пък видях нещо , но докторицата се нахили и каза : "таз госпожица няма срам ...... вижте я как спокойно си пишка  " Joy Е ние не видяхме как , но се разсмяхме естествено  Mr. Green

# 220
  • Sofia, Bulgaria
ама сложих и аз един цитат тури му пепел....... #Cussing out

# 221
Да ти кажа и аз не съм наясно нито пък видях нещо , но докторицата се нахили и каза : "таз госпожица няма срам ...... вижте я как спокойно си пишка  " Joy Е ние не видяхме как , но се разсмяхме естествено  Mr. Green

Хахаха  Joy Ей, много ме развесели вашата госпожица!  hahaha Ми така де....то не е хубаво да се стиска....
Аз скоро си разсъждавах, че всъщност освен всичко друго, играем ролята и на тоалетни.... rotfImbo

# 222
Мамчета виждам че повечето от вас са накупили много неща за бебоците си Simple Smile но мен някакси ме  е страх  да копувам  Confused само си разглеждам разни сайтове и магазини  Simple Smile За сега съм си харесала една кошарка само и един два варианта на количка, а за дрешки и други аксесоари нищо не съм гледала още.
Според вас рано ли е или вече може да си взимам по нещо за принцесата  Simple Smile

# 223
Мамчета виждам че повечето от вас са накупили много неща за бебоците си Simple Smile но мен някакси ме  е страх  да копувам  Confused само си разглеждам разни сайтове и магазини  Simple Smile За сега съм си харесала една кошарка само и един два варианта на количка, а за дрешки и други аксесоари нищо не съм гледала още.
Според вас рано ли е или вече може да си взимам по нещо за принцесата  Simple Smile

аз съм същата и мисля ,че има време... Peace

# 224
  • Бургас
no_name , даже и идея нямах, че не трябва да се приемат млечни продукти докато се взима желязо... аз все се тъпча заради бебчо, а даже и не обичам... Нито бях чувала за магнерота, че се взима преди ядене... та аз си го взимам след... брей...
Това за магнерота и кръвното е вярно, имаше една жена с мен в болницата и при нея проблема беше високо кръвно, та и на нея и вливаха банки с магнезий за сваляне на кръвното... и мен ме предупредиха, че може да ми падне, но за сега, пу пу, нямам проблеми.
Мария, благодаря ти отново за лекциите, както и на зеленото човече....
Днес се зачетох в темичката за майчинството, ама нищо не разбрах... То ще си покаже какво ще е ...
Аз също още нищичко не съм купила, нямам и предвидени от някой друг  Embarassed
Взех на бебка подарък за Коледа една книжка с приказки и и чета от нея от време на време...   Mr. Green
Но нищо от всички необходими... и толкова много неща... сега и не съм много за пазар. ЖЗ и до там ще стигнем.  Praynig
Поздрав за всички мами с болежки, които се обадиха отново, за да знаем че и те са добре   bouquet  Дано и останалите, които още не са писали са спокойни и се гледат с коремчетата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт