НОЕМВРИЙЧЕ на разходка,ходи с пъргава походка

• 14 622
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
маменца кажете ми колко боркан4ета занесохте като записахте децата си на кухня?

# 76
Маруска - приготви 20 бурканчета и 30 капачета Simple Smile

# 77
  • София
Маруся, бурканчетата трябва да са от старите - с хубаво затварящите се капачки. Навремето Ганчев са били с такива.

# 78
Навремето Ганчев са били с такива.
а сега от пюретата Ам-Ам.  Peace

# 79
  • някъде там
има и едни БЕБО също са с такива капачки, май производни на Ганчев, а също и Малчеко и Мандев Wink
при нас в Търново няма такив анеща с бурканите, взимаме си купончета и всеки ден си носим наши си 3 бурканчета от тези с широките гърла сипват си ни нещата и после пак

# 80
  • София
Днес бях на зъболекар. Егати и кожодера! 85лв за пломба(ама каза, че била лукс-категория).

Митко се оправя от ангината. Продължава да диша през устата, но си личи, че е по-добре. Антибиотика продължи да го повръща и го сменихме с друг.
 В един от предишните постове съм писала, че на Митко са му предписани вит. В12 и фолиева киселина  Mr. Green . Предписаха му В6 и В12(фолиева киселина).

Днес с Коце имаме нещо като годишнина, ама от както сме гаджета.

Гале, интересно какви наематели искат тогава? Хипер богати пенсионери???
Сладур, дано имаш успехи утре  Praynig !
 А по телефона шефовете ли ти викат или колегите? Защото ако са колегите, е много тъпо, щом всички процедирате така със "заемите"!.
ПростоАз аз имам чувството, че отворя ли ноемврийската тема, влизам в лична стая само с вас. Сякаш никой не чете. Доста хора ме знаят като Скреч, защото така се пиша почти навсякъде. Не съм се съобразявала какво ще кажа нито за роднини, нито лични неща... Аз знам, че ме четат някои хора, но те не са попаднали случайно на мен, а аз съм им казала коя съм. От де ще знаят хората коя е ПростоАз? По принцип гостите четат отгоре-отгоре, а за да те познаят от разказите ти, мисля, е необходимо дълго време да следят постовете ти и да ги изчитат целите. От друга страна, ако си известна... Веднъж сто маймуни четяха отчетната тема, в която пише жената на единия от бившите "Господари на ефира", защото беше изтекла информация че тя е ТЯ  Simple Smile
Теди, една точилка си вземи, да го налагаш, когато има нужда  Mr. Green
Шлябада, Казвала съм на гинеколога, че може да имам анемия, но не съм се изследвала. Изследванията, които ми е пускал той са рутинните и нищо не ми е казвал, освен, че се учудиха от ниската ми кръвна захар(3.0 не на гладно). Казаха да ям много бонбонки  Simple Smile
Лилчо, за Митко 22:30 си е ден  Simple Smile Например снощи едва го накарах да си легне в 00:00. Сутринта се събуди почти в 12:00. Ама на мен ми е добре, че и аз спя с него  Mr. Green
"как може детето да не яде от детска кухня"хвърли пари на масата и се заяви че детето трябва да се запише.
smile3511 smile3512 #2gunfire Предполагам се сещаш защо стрелям  Crossing Arms Толкова ми е познато! ТЯ често обича да се хвали как самичка си е отгледала децата. Е, защо тогава не ме остави и аз сама да си гледам моето?
Катя, Катюша Маруся, радвам се, че се срещате и още повече, че децата общуват помежду си!
Креми, съчувствам ти за детегледачката ти и заместничката и! Радвам се, че леко преминава зъбоникненето!

# 81
  • София
Добра вечер.

Аз пак по никое време се явявам на отчет. Тая вечер майка ми ме изненада приятно и дойде с един ден по-рано. Бяхме се разбрали да дойде в четвъртък, за да поеме детето, защото съм на финалната права с приготовленията за съботната сватба.  Василия уж заспа, пък преди малко се събуди и почна да ми философства нещо. Метнах я оттатъка на баба й да си говорят и да гледат тв. Еми друго си е, като има на кой да го прехвърлиш детето. Аз страшно много съм се изнервила в последните дни, много излишни нерви в работата пилея, отделно и за събота търча и се чудя откъде да открадна време, че да свърша нещо и в къщи. Къщата съм я запуснала,  толкова недовършени неща има, язък ми за мерака и за всичките усилия, които хвърлих преди Коледа, даже картините не съм си окачила и са ми голи стените още. Не знам кога ще им дойде редът.... Tired

Просто Аз, аз също не споделям с вас много неща , които бих искала да споделя, точно защото знам за конкретни хора, които ме четат. Не че ще кажа нещо компрометиращо, но го приемам като нахлуване в личното ми пространство, част от което сте и вие. Кофти работа. Знам за поне още една мама от нашата темичка, която много ми  е на сърце, но пише изключително рядко по същата причина. но там, доколкото знам, се е стигнало и до злоупотреба с информация, така че мога да я разбера. Ама ме е яд  Rolling Eyes Ти ако не си сигурна, че някой ти следи постовете, а просто се притесняваш, че някой познат случайно ще попадне тук, е друга работа. В този случай има и друга практика - пишеш си каквото искаш да споделиш, и на другия ден си редактираш поста и изтриваш това, което не искаш да остава за постоянно като публикация в профила ти. Така, дори и след време някой да те разпознае и да се рови из публикациите ти, няма как да прочете това, което си изтрила. Не знам какво друго да те посъветвам  Peace

Снощи детето си спа непробудно, нямаше и следа от неразположението. Сигурна съм, че зелето не й е понесло и със сигурност ще го изключа от менюто й за известно време.

Все се каня да ви питам и забравям - затвориха ли се фонтанелите на вашите деца? На Василия още има незатворено, приблизително колкото 10 стотинки е.  Още има връзка с Космоса  Laughing Мен това не ме притеснява, но все пак си имам едно наум и внимавам.

Креми, вече щях да те пускам за международно издирване, добре че се разписа  Grinning И аз предположих, че си натоварена в работата. Следващата среща около Кръглата маса се очертава на 22-ри февруари, малко по-раничко, защото неделята след нея е 1-ви и има много почивни дни и сигурно много ще пътуват насам-натам, а пък следващата неделя се пада 8-ми март. Нещо съм ти затрила телефона, иначе щях да ти звънна още за предишната среща да ти кажа. Другата седмица като преброим зайците ще се разберем за виждането  Hug

Ами дотук бях аз, въпреки че още ми се искаше да попиша. Утре пак, сигурно по това време, че ще използвам отмяната да свърша туй-онуй. Лека нощ! Hug

# 82
Добра среща, мами!  Hug

От няколко дни сядам да ви пиша, отварям форума и до там.  Sad Ни успявам да ви изчета, нито да драсна някой ред.

Вчера сложихме на Мариян ваксината за шарките. Притеглиха го - 12,700  Shocked аз се чудя защо вече като го нося и ръцете ми издават багажа. С мускулна треска съм от началото на седмицатаВече все по-често му отказвам да го вдигам когато протегне ръчички за д го взема.  Laughing Днес го водих на вън , пързалях го на пързалката ееее такъв кеф  Heart Eyes идеше ми и аз да се наредя зад него и да се пързаляме заедно  Laughing Какво ми остава  Joy

Днес ходихме на гости у Катето. Аз минах да забера Маруся с Митко  Wink и  newsm01 Беше много хубаво ммммм и кафенце, сладки приказки, а децата са такива сладурковци  Heart Eyes

Благодаря ви предварително!   bouquet

Само да споделя, че имах възможността да си говоря със Сончето и Арабела по телефона. Толкова са готинииии и така сладко ни върви приказката.  Hug

Момичета не съм ви изчела и дори не знам какво се коментира в момента, но ми се ще да си легна на време тази нощ и сигурно ще го отложа за утре. Дано скоро мога да се похвала с хубави вести покрай моите творения!  Praynig

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 21:50 от katiatg

# 83
добро утро момичета кокичета.аз съм полу наспала се.драгоо стана рано за някаква среща а аз от рано съм подхванала домакинстването.сега правя и закуска на митко.мляко с ориз.вашите деца хапват ли този десерт?мерси за инфото за детската кухня.сега трябва да издирвам капачки и бурканчета.тука в младост много студ.днес май няма да има разходчица.  Sad оставям ви да си направя едно кафе и да нагледам закуската на малкия. лек ден на всички.

# 84
  • София
Добро утро от мен,

Нещо тия дни не мога да смогна да пиша, но ви чета.
marusj на нас ни искаха 30 бурканчета и 60 нови капачки. Продават ги по пазарите обикновено.
katiatg стискам палци яслата да потръгне бързичко. Първата седмица сигурно ще плачка, но да не се шашнеш. Стефан вчера ми го похвалиха - въобще не е ревал, ходил по малка и голяма нужда на гърнето, играл си с децата, хапнал добре - готов бил да спи вече там и от другата седмица минаваме на цял ден  Simple Smile А тези 3-4 часа наиситна си трябват. Аз не че успявам да ги отделя за мен де - занимавам се с Таня, че я водя по разни лекари, но иначе със Стефан и в болница - абсурд просто.
Иха - Мариянчо голям мъж вече - верно сигурно доста тежи.
За трите червени въпроса и трите отговора са НЕ Simple Smile

Цецето супер, че имаш помощничка  Simple Smile А за фонтанелата - на Стефан още не е съвсем и пием вит. Д. Ще го види на другата консултация личната как е.
skrech радвам се, че Митко е по-добре. И каква цена за пломба  Shocked
И честита ви годишнина от загаджването  Simple Smile Мнооооооооого да се обичате!
Роси, ти сигурна ли си, че това е кръв  newsm78 Питам, защото Таня понякога като забрави някой фулмастер и става точно такова кръгло петно - Ицко да не е решил да и оцвети малко в кошарката  Blush
Креми, дано се харесате с новата детегледачка. Peace

Аз искам да ви споделя една много радостна новина - моята кумица, която загуби бебето си в нощта когато аз родих е бременна отново и този път с цели 3 бебета - не е от инвитро, забременяла е по нормалния си начин. Толкова много се зарадвах, когато ми каза в неделя Simple Smile Дано всичко е наред този път  Praynig Praynig Praynig

Свеки снощи в 9 звънна, че щяла днес да дойде в къщи - уж си тръгна онзи ден...не я очаквах, но ще я използвам да гледа Стефан, а аз да заведа на спокойствие Таня на пиано, че хич не е хубаво времето да се мотаем с дребния навън докато чакаме кака му.

Около 1 март се очертават 4 почивни дни - ще ходите ли някъде? Ние май до Пловдив ще прескочим.

Ще има ли нова неделна срещичка, че аз нали изтървах предната? Simple Smile

О, забравих - тия хомеопатични май действат - Стефан вече се буди само по 1 път на вечер  Simple Smile

Хайде ще ставам, че така бързо минава това време. Желая ви приятен ден   bouquet

# 85
Леле, Жу, три бебета!!! Щях да падна от стола. Дано да са им живи и здрави и да изкарат маскимално дълго в нея! Милата ти кумица  Laughing

Между другото може би не съм споменавала, но аз редовно имам две овулцаии и е чист въпрос на късмет, че имам само по едно дете. С Иво даже лежах в болница, защото съм забременяла при първата овулация, а втората сме я попропуснали и имах кървене и киста по тоя случай - от отделянето на неоплодената яйцеклетка. Сега последно януари имах пак две. Това обяснява експресното ми забременяване от повей на вятър само Mr. Green е и от други неща  Whistling 

Маруся, мляко с ориз не харесват твърде, но мляко с грис обожават. Аз го правя по една рецепта от нета, става за 4 дози - 700мл мляко се подваряват с 4 суп. лъжици захар. Като заври, на тънка струя се сипват 7 супени лъжици с връх грис и се бърка докато се сгъсти (около 7-10 минути). След като е готово се добавя 1 ванилена захар и една суп. лъжица масло. Ако сложиш каквото и да е освен захар преди да се е сгъстил крема, въобще не се сгъстява. Аз после добавям лимонова есенция и малко лимонови кори (в кауфланд има сухи лимонови кори при ванилиите, есенциите и нишестетата) или ванилена есенция. МОже да сложиш и канела или да замениш бялата захар с кафява.

Кате, Жу ти е отговорила - частната ясла не е държавна, не носиш последствия за нея.

И да се пооплача, след масовия дрис сега и двамата кашлят като дърти пушачи и текат едни сополи като река. Не знам кога ще ги изведа на разходка тия деца, сигурно чак на лято  Tired

Цеце, Данката още има малко фонтанелка според мен. Иво нямаше на тази възраст, но той беше с много мънинка главичка, а Данката пращи от акъл  Mr. Green

# 86
Здравейте и от нас!
Абе сериозно ли толкова много бурканчета и капачки ви искат?! Те да не правят там консервно предприятие?  Wink
На нас ни искаха само 7 броя. Вчера за първи път взехме храна от детската кухня, но нещо не оправда очакванията ми, поне тази в нашия град. Освен удобство, не зная доколко покрива изискванията за пълноценна детска храна.
Вчера менюто ни беше пиле с бял сос, доста гъст и брашнян, крем с вода и супа само чорба с няколко оризчета на дънцето.
Иначе душата ми изпълни следната картинка:
Тръгваме ние да търсим детската градина и по описанията на тати стигаме до позната отправна точка и точно се чудим накъде да продължим, съзираме в ляво една сладка мравешка пътечка от малки мравчета и техните придружители - някои вече се връщат, други отиват, кой на количка, кой с велосипедче или на крачета, абе красота, разтопи ми се сърчицето.
Дари не хареса пилешкото много-много, удостои го с няколко хапки, крема - само с 1 за проба, а супата изяде половината, но след добавяне на сирене и сухарчета. Дано днес нещата са по-вкусни.
На Дари също не се е затворила напълно фонтанелката, май това трябва да стане до 18-я месец.
Аз пък й спрях хомеопатичните за облекчаване на зъбоникненето Calcarea phosphorica, тъй като от друг хомеопат разбрах, че забавя калциевата обмяна. Но засега си спи спокойничко.
Ох, Жу, три бебета е малко опасничко. Трябва да си намери много добри лекари. На една наша позната й редуцираха едното бебе, тъй като лекарите прецениха, че няма да може да ги износи и трите. Но пък ще е прекрасо, ако може да ги задържи и трите, просто са прекрасни трички наредени едно след друго, като срещна такива се обръщам поне по пет пъти да им се радвам.

Лек, спокоен и успешен ден!

# 87
Добро утро, маминки!

Много пишете тези дни, а на мен едва ми стига времето да ви изчета, затова и не пиша. Нали знаете, че искам да си продумам с всекиго по някоя дума, а като пиша само за нас си, имам чувството , че си говоря сама  Joy

Та ние сме добре, като изключим лекото ми притеснение от къде се взе тази кръв по чаршафите на Лили  Confused
Няма от какво друго да е, Жу, понеже след като станем от сън, в спалнята почти не се влиза Rolling Eyes Вчера дори леглата не оправих, понеже тичахме по задачки  Embarassed Иначе щях да я видя пустата кръв и да споделя с педи  Close Няма да го мисля повече. Дано е било инцидентно  Praynig

Поприготвям се малко по малко за РД на Ицко. Нещо не мога да насмогна този път  Confused Снощи до 00.00 часа съм разтребвала, мила, трила, простирала..., за да имам време днес да поизляза та да накупя някои неща, които съм пропуснала  Rolling Eyes Ицко дори остана без нова премяна този път и направо не знам с какво ще го облека. Или ще е с някакъв екип или с къси дънки  Sick  ooooh! Карай! Да си прекара добре детето, пък много важно с какво ще е облечен  Stop
И този път няма да се съберат много деца  Confused Оставих на свеки да ме отмени и да отиде с Ицко да поканят две момченца близначета за РД, ама тя овърта 5 дни и накрая измълмотила, че били болни  Close Яд ме хвана , че оставих работата си на някой друг  Close В крайна сметка наистина са болни дечицата, ама все пак...

Вчера подадох молбата му и за училище  Heart Eyes Половин час чакахме пред стаята на директорката, докато се намери една добра жена, която ни посъветва да я дадем в канцеларията, та да не чакаме повече  Crazy

И на консултация бяхме, както вече споменах, ама много мъничка ми се струва моята кокона , бе  Rolling Eyes 10300гр и 81см  Rolling Eyes Но пък добре си изглежда детето  Thinking Другият месец сме имали ваксина??? Защо си мислех , че е на 1.6  Rolling Eyes

Тази година успяхме да се организираме за 14.02   Party Да не вярва човек. Ще сме малка компанийка - ние, сестра ми с изгората, кумовете и братът на кумата/който беше катастрофирал, ако си спомяте/ с неговата любима. Предполагам, че ще бъде забавно и приятно  Flutter

Имала съм два колета от Ла Редута , та пратих мъжо да ги вземе  Party Тъкмо успях да се изпера и сега пак наново  Crazy

С моето тяло се случват много странни неща  Thinking Оставям настрана това, че непрекъснато ми се вие свят  Stop Обаче вечер като се отпусна в легълцето, дясната ми половина се издува, все едно съм в 6-7ми месец бременна и бебето се сбутва в един ъгъл/сещате се какво е усещането/  Sick Ако не знаех от какво е, сигурно щях да си изкарам акъла  Joy Иначе съм доста по-жизнена и това ме прави щастлива, въпреки че се скапвам от енергията си  Joy

Ох, пиша глупости вече  Joy

Айде, мамчета  Hug Оставям ви в невероятните ръце на Снимчицата  Heart Eyes Снимчице, как пък може да си помислиш такова нещо  Laughing Всеки си пише , както му харесва  Hug А ти го правиш уникално  Heart Eyes Прави го по-често  Hug

# 88
Добро утро!

То ден вече,де. Излишно е да ви казвам как ми действа това скапано време. Пак ще сме затворници. Confused Симона търчи около мен и се сърди, че съм на компито. Та толкова.

Целувам ви. Hug

# 89
Здравейте,

Васко е с кашлица и го приспах току що извънредно Sad Яслата евентуално може да е готова в понеделник, той пък ще вземе да се разболее Sad Дано да се пребори бързо миличкия Praynig

Катенце(тг) стискам палци Мариянчо да се чувства добре, бързо да свикне, да е здравичък и с радост да ходи. Страхотни срещи си организирате с Катюшка и Мими, Нинката и Митко Heart Eyes
Маруся хи-хи не те е излъгал Драго, айде сега, знаем ние колко си те обича Heart Eyes? А ти защо се поддаде на провокациите на свекърва ти с тази кухня Thinking? Според мен си е страхотно, че ти си готвиш на детето. Пък Снимчицата много точно го е казала, ако не е това ще е друго, явно изгаря от желание да даде "компетентно" мнение жената.
Диди  аз пробвах преди време за 2 дни една частна кухня и останах много разочарована, Васко също. За държавните нищо не мога да кажа, но аз по принцип предпочитам домашно приготвена храна Peace.
Жу 3 дечица, браво, пожелавам и от все сърце да си ги износи и да роди прекрасни и здрави бебенца:love:

Толкова беше спането, вече е буден и бръщолеви около мен:love: (и той е станал много бъбрив напоследък Simple Smile)

Роска аз мисля, че не е нещо тревожно щом Лили не показва симптом за такова. Може да е от одраскано или пък да си е прехапала устничките.
Вале нашият юнак не е по фън шуй Laughing, щото ние спим с глави на север, а той напряко-краката върху главата на баща му, а главичката при мен Laughing
Галенце (вече спокойно ще ти казвам така) подозрително се изгуби, ще ни зарадваш ли с хубава новина?
Креми "страхотна" е свекърва ти ooooh! Дано да намериш по-бързо свястна жена. Честито за яслата.
Скреч радвам се за Митенцето Grinning На вас честита годишнина-много любов, уважение и щастие Heart Eyes!
Цецене се спираш ти, добре че си имаш отмяна сега Grinning. Изненада ме, че някоя от нас е имала проблеми като е споделяла разни неща тук. Знам че не е най-безопасното място на общуване и човек трябва да споделя това, което е склонен да постави на показ, но все пак ми е много мъчно, че се намират такива хора и че някоя от нас е пострадала Sad
Юлче значи ако има трети път не се знае какво да очаквате Joy

За фонтанелата-мисля че му се е затворила, но педи ще каже точно следващия път, предните пъти като го преглежда каза да не давам витамин Д. Но и аз знам, че до 1.6год.  се затваря.

Пак се улях, Роска и аз се мъча да съм ти конкуренция Laughing

Целувки на всички newsm51

Общи условия

Активация на акаунт