Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 070
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз имам отскора същата - от първия път хлябът стана супер  Peace

Иди в готварския - там има цяла тема с рецепти, препоръки, въобще всичко по въпроса )

# 166
  • с/у ОколоМръсТното
същата ми е като на polin_a  Peace
Супер машинка е. Но я зазимих... зарад' една гадна диетка  Close

# 167
  • Countryside
И аз съм зарибена, но понеже купешкия хляб е гаден съм минала изцяло на без хляб, ако много ми се дояде купувам арабски питки или понякога замразени хлебчета  Mr. Green Само се притеснявам, че ако си купя ще взема да папкам много тестяно, много обичам, но не ми се отразява добре на фигурата  Blush
Иначе свекървата има Мулинкес, наистина е хубав хляба(седи плътен, а не гъба като в магазина), тя му слага и разни сусами, ленени семана, макове и т.н. Даже веднъж направи с чубрица, риган и сушени домати, е половин хляб омахах сигурно  Blush  ooooh!

# 168
Търкул-мъркул и аз при ентусиастите за хлебопекарна.
Оправих заглавието Mr. Green

Сега, аз като Шани съм в потрес от огромното количество информация (Шани, душка, ти обзаведе ли се вече с хлебопекарничка?). В двуумение бях между Тефал и Мулинекс (тъй като на пазара друго май няма; тук прочетох и за някакъв Северин, но не ми вдъхна доверие), когато открих темата и видях придобивката на very nice.
И сега съм в голяма чуденка. Thinking
Ще си пусна питанката и в готварския, но там гледам, че повече рецепти си обменят.

Какво е толкова различното между 10-13 и 14 програми? За какво са те, не ми става ясно.
Другата ми чуденка е свързана с възможностите-разбрах вече, че тези машнки правят и козунаци, и тесто за кифли и т.н. освен основното-хляба.
В Тефал ми направи впечатление, че има възможност за правене на кисело мляко. Предполагам, че това означава поддържане на определена Т за втасване на млякото. Някой ползвал ли е тази опция? Много ме привлича, честно казано.
Също - някой ползвал ли е брашно от спелта, за да прави хляб?

Мерси ви много!

# 169
  • с/у ОколоМръсТното
(Шани, душка, ти обзаведе ли се вече с хлебопекарничка?).

м, чи кЪ  Joy
като си наумя, нямам спирачки.  bowuu
Взех си Аляска. Доволна съм, но тъкмо й хванах цаката и я "зазимих", задари диета  Tired
Не видях смисъл от по-скъпа и по-голяма...
Но ако ядете доста хляб у вас, можеш да се замислиш за тези, дето са за над 1кг., които са с 2б. бъркалки.

Късмет в покупката  Peace

# 170
Ами ...ядем. Аз не толкова, но останалата част от семейството особено много обича.
Трябва да ги видя тези Аляска.
Тук коментарите казват, че този хляб засищал повече, затова ми се струва, че по-голям от 1 кг може би няма нужда, но и да има, не е проблемно.
Броя на бъркалките заради количесвото ли е?

# 171
  • с/у ОколоМръсТното
Броя на бъркалките заради количесвото ли е?

да, точно така.
И да, засищаш се от 1 филия.

# 172

Ако ще давам над 200 лв., аз бих гледала следното :
 - хоризонтално контейнерче
 - лесно вадене на контейнерчето
 - да ми изглежда добре покритието
 - перката да си стои плътно и да "вдъхва" стабилност
В машинките, които съм гледала по нашите магазини на тази цена, не ми харесва това, че изглеждат като правени в час по трудово на малките китайчета -  капсите на дъното на контейнера са грубички, перката и другата джаджа, върху която се поставя контейнерчето ми изглежда малко афиф - тънички някак. Затова голямата им цена не ме устройва.
Правя тези сравнение с Клатроника, който купих за около 60 лв.

Що се отнася до качеството на хляба - не мисля, че зависи от марката.
В Готварския има всичко за правенето на хляб, при това с всякакви видове машинки.  Като му хванеш цаката-няма проблеми!  Пък от многото програми ползвам 2-3.
Не са рентабилни за сладка и лютеници.
Дано съм  била от полза ! Peace

newsm10

аз ползвам Северин 3986,и съм предоволен

най важното според мене е техническото обслужване на дадената марка, другото си е бош лаф, всички машини се справят долу горе добре със хляба . например аз имах проблеми с капака на северин, не се затваряше плътно, по скоро при цикъл печене си изменяше формата. с един телефон и на другия ден капака си беше у мене. приятеля ми ползва една от най качественните машини за хляб в света Breville, обаче техническото му обслужване тука е нула, например той в момента си има мъничък проблем в машината и не може да си я ползва близо 1г. най важното е сервиза и качеството му на обслужване. Тефал е световна марка, и обслужването и тука е номер 1. винаги си бих избрал тефал, стига търсената стока да я има сред продуктите и. ще попитате, защо тогава ползваш Северин? еми по простата причина че тука тя е с цена близо 340лв, хванах я на промоция с цена близо 75лв в Carefour  Mr. Green

# 173
  • София
Търкул-мъркул и аз при ентусиастите за хлебопекарна.
Оправих заглавието Mr. Green

О, слава Богу !!!
  bouquet

За програмите - аз съм от този трагичен тип жени, които никога не ползват всички възможности на уредите вкъщи. Дори на мобилния ми телефон, който съвсем не е някакъв сложен модел, има неща, за които не подозрам...

От тази гледна точка, ако си от тези, които ползват всичко до край, с всичките му възможности - по-добре си купи машина с много програми, приспособления и чудесии. Ако си повече като мен - важното е да има хляб с що-годе установен произход и не много грозен - направи като мен Embarassed Аз си купих Мулинекса, който беше малко по-евтин, но за сметка на това сив и много ще ми отива на кухнята (при това бъдещата). Ей, срам не срам - казах го  Rolling Eyes До сега съм ползвала 2 програми от всичките....  Joy

# 174
Аз имам Kenwood , нямам никакви специални програми, т.е 3те основни, от които използвам 2.
Не ме вълнуват многото функции и възможности за теста и втасвания и изобщо, нищо, което носи опасност от прекаляване после при ядене. Правя по един пълнозърнест хляб от дъжд на вятър ( в момента дори е прибрана машината) и това е. Доволна съм, за нашите нужди е супер машинката.

# 175
  • София
Mulinex , около 200 лв. струва. Хлябът е.... няма нищо общо с купешкия..

# 176
Моята е Аляска с една бъркалка и идеално ни устройва.

# 177
ох, отдавна съм си намислила да си взема една такава, но не знам дали ще има особено приложение при нас ... ние сме 2-ма, откоито само приятелят ми хапва хляб, а аз мн рядко Wink
ще ви следя, нужна ми е всякаква информация от вас, даже ще е мн полезна

# 178
  • София
не че ще помогна много с моя пост на питащата - моята машинка за хляб са двете ми ръце:) даже не работя с рецепти вече, тестото си правя и меся по усет:) по принцип не обичам да си пълня кухнята с уреди и точно машината за хляб дори не присъства в списъка от необходими неща

# 179
Айде и аз да се изкажа Embarassed
Прочетох цялата тема и се навих за такава машинка Peace, от 8 месеца не пуша и сега с този хляб и сладки изкушения  ще започна да  се търкалям.... Laughing
Машинката на която съм се спряла е тази:
http://www.onlinetrading.bg/product/hlebopekarna-za-domashni-bag … -ow-5003-xxl.html

в Карфур от понеделник се предлага на 169лева -и ще съм първа там Crazy

Общи условия

Активация на акаунт