Пролетните приключения на Февруарчетата

• 14 088
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
  • Стара Загора
Гале, честита ти щерка. Да расте здравичка и много щастлива!

Разкажи как мина раждането, как се гледате с бебка Ася и кака Яни?

Браво на всички, които имат някакви постижение - я биба, я памперс. Аз нямам с какво да се похваля още, но за памперса ще вземам сериозни мерки вече. За бибата нямам кураж още  Sad
Ивка има напредък в говоренето. Започна с "защо-то" . А сутринта аз бързайки само я подканям да яде, да я обличам и явно й досадих, защото ми вика "Мамо тига вече говои, тати каа "  Mr. Green /превод -стига вече говори, тати ще ти се кара /
Айде хубав ден от мен! Hug

# 241
roverandom ти ли им носиш памперси в ялата да и обуват.. ако не им занесеш няма да и обуват а ще я преобуват предполагама! Или греша?

# 242
  • София
Моят опит с памперсите в яслата също не е много положителен. Заради постоянното текучество на персонал през месец все на някого трябва да обяснявам, че Марти е с гащички. Но върха беше, когато веднъж ме питаха "толкова ли нямам пари за един пакет памперси"...
Аз обаче не се отказвам и продължавам да не нося памперси, а дрехи за преобличане ако стане авария.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 14:12 от green_dawn

# 243
roverandom ти ли им носиш памперси в ялата да и обуват.. ако не им занесеш няма да и обуват а ще я преобуват предполагама! Или греша?
Ами проблема е, че задължително искат да се носят памперси в яслата. Такава била "практиката". Веднъж я заведох с гащи и си я взех с памперс, защото се била напишкала. А на следващия ден лелката си призна, че били забравили, че е без памперс и трябва да й дадат гърне  Rolling Eyes Думи нямам.....
Като гледам повечето мами са доволни от яслите на децата, но аз - хич. Такъв ни бил късмета - да попаднем точно на тази ясла...

# 244
  • Popovo
Ами проблема е, че задължително искат да се носят памперси в яслата. Такава била "практиката". Веднъж я заведох с гащи и си я взех с памперс, защото се била напишкала. А на следващия ден лелката си призна, че били забравили, че е без памперс и трябва да й дадат гърне  Rolling Eyes Думи нямам.....
Като гледам повечето мами са доволни от яслите на децата, но аз - хич. Такъв ни бил късмета - да попаднем точно на тази ясла...
  А аз съм много доволна от яслите.Преди малката да тръгне на ясли, дори не искаше да седне на гърнето,та какво остава за пишкане.Но когато тръгна на ясла за една седмица я научиха да сяда и да пишка.И сестрите още когато постъпвахме в яслите ме попитаха кога да махнат панперса и да я държат само по гащички.Аз естествено казах след седмица и от тогава вече минаха 5 месеца,памперс слагаме само нощем.Но май скоро и от него ще се откажем,защотот от няколко нощи малката ме събужда и ми казва:"Мамо пиш". И което ми е най интересно аз като й кажа да пиша в памперса започва да плаче и да ме моли да я сложа на гърнето.

# 245
mama vesi, това ми звучи като приказка направо. Тука трябва едва ли не война да водим, за да склониме сестрите поне научените деца да са си с гащи, пък какво остава да седнат те да ги учат....

# 246
  • Popovo
В нашият град има само две ясленски групи в две детски градини.От нашата ясла съм много доволна,дори мога да кажа,че понякога са ми досади с прекаленото внимание което обръщтат на децата и родителите (казвам го с добър тон) Mr. Green .Но имам познати който се оплакват от другата ясла,точно като теб.И може би това е и причина родителите да се натискат да пуснат децата си в нашата ясла. Така,че според мен е въпрос на късмет къде ще попадне детето ви. Naughty

# 247
  • София
Мда май си е въпрос на късмет, но не научени деца няма, може да стане по-бавно, по-полекичка, но пак ще останете само по гащи Laughing

Да ви разкажа за патилата на Петя с гърнето Mr. Green Нали са празници, затворени сме в къщи и реших аз пак да пробвам моята "пинцеса". Два дни ходи по гащи, без пропуск bowuu няма пишкане, няма акане всичко е в гърнето. Тук вече ми излязоха крилца и горда вървя и се пъча Mr. Green Но днес реших да мина и към втора база, да я оставя да ми казва, щот досега всичко беше моя инициатива Wink Та няма да разказвам колко гащи, панталони и чорапи смених от сутринта Tired гърнето си остана не ощастливено днес . И понеже винаги я питам "Що така бе мамо, защо се напишка" или "Защо не ми каза, че има пиш" и тя винаги ми отговаря "Защото пиках Crossing Arms" , днес обаче разнообрази отговора и казва "щото няма пампес" Crazy
Та така и моят ден ще дойде, надявам се на морето...памперси няма да взема Crossing Arms

# 248
Здравейте момичета, Simple Smile
Първо да ви поздравя със закъснение с Христос воскресе!
Нямах време да ви пиша , по празниците не бяхме вкъщи , а и през това време в което не съм писала започнах да си търся работа усилено ! bowuu  Дечицата са все така две седмици на ясла и вде болни , та незнам дали ще се справя с този проблем!
Видях ,че обсъждате яслите спрямо памперсите и да споделя ,че и при  нас има проблем, при нас даже ги слагат само три пъти да пишат докато са там! И следователно децата без памперс ти ги връщат с три напишани комплекта, а тези с памперс сменяни поне 2 пъти! Аз мисля след две седмици да им кажа ,че съм го махнала и че няма да нося, незнам как ще реагират!? newsm78

# 249
Вчера пак бяхме на преглед, с окото на Дани всичко е наред.  newsm44
Памперса мисля да го боря след месец като се върнем от екскурзията.
Джоя, доколкото знам варицелата не е опасна за бременни, но рубеолата - да, особено в първото тримесечие.

# 250
  • Popovo
Джоя, доколкото знам варицелата не е опасна за бременни, но рубеолата - да, особено в първото тримесечие.

Варицелата е опасна в началото на бременоста по точно в първите три месеца.Аз съм лаборантка и имахме случай на майка която се разболя от варицела в началото на бременоста и после си имаха проблеми с детето.Но имахме случай и на бебе на 10 дни с варицела.Майката се заразява още като бремена в деветият месец и по плацентарен път го предава на бебето.Осве пъпките по тялото на бебето,нищо друго нямаше(поне така ми е останало като спомен).Сега бебето е вече здраво дете.

# 251
  • София
Така..mama_vesi , ще се възползвам от твоите професионални познания, за да те питам нещо Grinning
Стана ясно че голямата ми дъщеря е с варицела, сега чакам и Петя да се опъпчи...до 06.05 изтичат 21 дни. Но ме притеснява, че по общи данни майка ми и свекърва ми не са карали тази шарка. Мога ли да ги изстрелям към някоя лаборатория, правят ли се изследвания за антитела за варицела? Подозирам, че може и да са карали, но паради липса на спомен а и документи...под дефолт не са карали Crossing Arms
Да уточня, че не мога да ги спра да идват в къщи, въпреки карантината, а на тази възраст е много опасно за тях, ако се заразят Sad

И разкажи за твоята дъщеричка, как се казва, на коя дата е родена ...и т.н Hug

# 252
  • София
Здравейте,
първо да кажа добре дошла на новата майка  Hug. Разкажи наистина повече за твойта дъщеричка. Даже името й не знаем  Rolling Eyes
Браво на Дани, че му се е оправило оченцето  Hug
Не се отказвайте да махате памперсите, вече са по-гоеми децата и все си мисля, че бързо ще стане.
Сега да ви разкажа за нашите прегледи. Значи първо при ендокринолложката - погледна косъмчетата по гърба, после й погледна интимните части, добре че Валето си седя мирно и кротко. Каза, че щом няма по интимните части значи не е от хормоните. Опипа я по гушката и реши, че е хубаво да се пусне хормон за изследване, нещо за щотовидната жлеза, после в листовката гледам пише - по-плътна и еластична консистенция, каквото и да значи това. Водихме я вчера да й вземат кръв, голям рев падна, че трябвало повече да вземат  Sad. Добре, че всичко е наред, резултата е добър. После при дерматоложката, тя каза, че приличало на атопичен дерматит, само че няма сърбежи, аз знам, че при него има сърбежи, каза значи малко веряотно и това да е. Даде ми някакво кремче за овлажняване Lipobase и масло за вана Linola да я мажа 2 пъти седмично при банята с него и това. Те вече й се пооправиха ръчичките де, само на едната откъм дланта има едни ситни релефни пъпчици и те ме притесняват, иначе кожата й вече не е толкова суха. Дано скоро не се налага на никоя от нас да води детенцето по доктори  Praynig. А и мойта както хич не й се седи ня едно място, голям рев и гонене пада.
Анимче,Криси бързо да се оправя и дано Петя и другите ви близки да не прихванат  Praynig

# 253
  • София
Имам спомени за любители на астрологията и нумерологията в нашата тема, та имам въпрос - вчера моят първи братовчед стана горд татко на син  Heart Eyes . Малкият Калоян е роден на 22.04, в 4 следобед, точно 4 кг и номерчето му е 4444  Grinning Стана ми интерсно, как се тълкува подобно нашествие на четворки?

# 254
  • offshore & overseas
бадемче, аз само от Линда Гудман знам, че 4 е числото на Уран (дано не греша). Това ще рече странен човек (напредничав по-скоро), понякога трудно приеман от околните. Животът му ще се върти около числата 4 и 8, тоест най-щастливите и най-нещастните събития ще се случват на такива дати или ще са свързани с тези числа. Толкова откъм нумерологията. (Самата аз съм със силно влияние на 4 Mr. Green).
Астрологично нека някой друг погледне.
Да е жив и здрав Калоян (пък и хубавото име, бее), пък съдбата си тепърва ще гради! Поздравления!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт