Икономични ли сте?

• 18 159
  • 258
  •   1
Отговори
# 240
...Виргиния, благодаря,че допълни общата ми култура Hug. Не знаех за чашките Embarassed...
                          Мани, ще ме запомнят с това, че възнамерявам да се подмивам, вместо да ползвам т. хартия  Mr. Green.
                          Колкото до бойлерите - препоръчвам ако имате възможност да си вземете соларен панел  Peace.

# 241
Моето Мило е сред най-икономичните: Кола за повече от 900 лева не купува, дънки - винаги от кварталния пазар. Подобно отношение има към обувки, гащи, а преди години се примоли да му закърпя едното чорапче Joy

Сякаш е против потреблението. Поне за храница, кръчми и екскурзии дава цяло състояние.

Аз като ви чета, май съм разсипница. Отивам да се червя в ъгъла...

# 242
                         Намирам много полезни и ценни съвети тук, записвам се да следя за още  Peace. Много съм стисната, и зелената мода ми служи за оправдание  Whistling.

И аз така! Напоследък все по- често се замислям какви прахосници сме по принцип. Опитвам се да живея по- пестеливо, да купувам по- малко неща и да правя по- малко боклук

# 243
   Днес си предплатих нета за 1 година напред (по-точно платих 8 месеца, 4-те са бонус  bowuu ). Освен това отидох през нощта, защото денем вече те карат да плащаш и ДДС. Спестих доста.  Party
Това с ДДС не го разбрах....

Досега плащах по 15 лв на месец. Сега се оказва, че това било без ДДС, и понеже от Нова година ги задължавали да издават фактури и да плащаш и ДДС, сумата стана 18 лв.  Shocked Платих си аз, неприятно изненадана, и като звъннах после да питам защо така, и момчето ми каза "Ами отидете след 8 вечерта, и ще платите пак 15 лв, защото нощната смяна не могат да издават фактури."  Shocked Та така - при моя доставчик - през нощта - промоция.  Joy

# 244
  • Варна/Лондон
Сега се сетих един безумен пример за първото - една дама, млада при това, режеше гъбичките за миене на чинии на 4 и ползваше четвъртинките една по една Shocked

Laughing .... о , това наистина е достойна за уважения икономия ! Hug

Надявам се искренно мъжа ми да не прочете никога тези слова ,
защото ще призная как аз пък проветрявам редовно ....
Пускам радиатора на шест , отварям прозореца .... и забравям да затворя в следващите няколко часа  Blush
Икономична съм, не може ми се отрече !  :И защо го правиш newsm78(не съм мъжа ти)

# 245
Добре, де. Одеве, докато миех чиниите, размишлявах над това за разрязването на гъбите - ами както и да го погледна - ако я разрежа на четири, ще се получат съвсем малкия гъбички и ще се мъча доста когато мия чиниите с тези парчета дунапрен.  Thinking

Хахахах аз ги режа на 2, но причината е, че ръцете ми са малки и наистина ако не я срежа ми е неудобно да мия с гъбата, пък и всъщност на ръка мия само някои неща, неподходящи за миялна  Grinning

# 246
Въобще не съм икономична.  Naughty Rolling Eyes
Никога не съм си правила сметки,или да обикалям и да търся нещо по-евтино. Naughty
Това не означава,че съм милионерка,но просто съм си такава. Confused
Мразя икономиите!!! Close  Не мисля,че ако спестя някой лев от покупки или
от гасене на  лампи и т.н. ,ще стана по-богата.  Peace

# 247
Аз съм расла в доста икономично семейство (баща ми примерно смята разхищението за неуважение към чуждия труд и по някакъв начин към баба ми и дядо ми, които са живели много бедно). Забележките за лампите, отворената врата "да не избяга топлото", ходенето на плаж със сандвич от вкъщи, защото в Албена е много скъпо, а ей я къде е на половин час от вкъщи, всички съм ги виждала. (нарязани гъбички обаче - не).

Аз самата съм икономична или не в зависимост от актуалните си доходи. Сега например ми е трудно да обясня на баща ми, че това обикаляне за някакво намаление ми харчи време, което много по-изгодно бих използвала за работа. Когато ми се налага да отказвам добре платени поръчки, защото нямам физическата възможност да ги поема, как пък не съм отделила от малкото свободно време, за да мисля кое как да спастря. Много ясно, че ще се изсипя в първия ресторант (макар да е силно неоправдан разход, според него).
96-а година, като беше хиперинфлацията, не съм го правила. Намирала съм начини да правя от нищо-нещо. В това има някакъв елемент на творчество и изобретателност, който ме забавлява сам по себе си; от друга страна работя в рекламата и съответно рядко се влияя от нея, тъй че въобще не намирам, че разните му там прехвалени препарати, козметики и т.н. са ми жизненонеобходими. Каквото искам, купувам си го с ясното съзнание, че го правя за кеф, а не от нужда, и ако ми се наложи, спокойно мога да го спра или да го заменя с нещо по-basic от същия жанр.

# 248
  • София
Козметиката много я икономисвам - режа тубичките, гледам всичко да изкарам докрай.
Обичам да си купувам от евтините дрешки, ама по много.
И като пазарувам храна, внимавам с цените.
Но и пазарувам глупости, които се заседяват в хладилника, никой не ги яде и хвърлям.
А водата харча ужасно много... Embarassed
И парното, и духалката... Embarassed

Що се отнася до готвенето - всяка седмица правим буркани със супа за малката, но това е за да сме сигурни че ще има какво да яде, защото често не иска да яде от общата храна. Пък и е супер лесно - отварям, загрявам и готово!

# 249
аз имах един съсед,който влизаше във ваната след като майка му се е чипкала там.водата не се сменя,моля моля. Whistling това като го чух /бях им на гости тогава /и си загубих приказката.

# 250
  • София
За бойлерите, по-добре е да са включени постоянно и да поддържат зададена температура. Така е по-малък разхода на ток, в противен случай - се загряват 80 литра вода от нормалната им стайна температура до 80 С.

# 251
Икономията е майка на мизерията. Живей икономично и винаги ще мизерстваш. Нагласа на ума.  Peace

(Гледайте документалния филм The Secret / Тайната (2006): http://DMCA-removal-from-Google/download.php/72819/The.Secret.DV … BG%20SUBS.torrent ; Може да се намери и тук: http://kolibka.com/2.html , не се изисква регистрация. Абсолютно съм съгласна с всичко, казано в него.)

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 14:04 от Анонимен

# 252
За бойлерите, по-добре е да са включени постоянно и да поддържат зададена температура. Така е по-малък разхода на ток, в противен случай - се загряват 80 литра вода от нормалната им стайна температура до 80 С.

Зависи как го ползваш. Ако го ползваш по цял ден да си измиеш ръцете, да подплакнеш на наследника дупето, да изплакнеш чинийка - да. Но ако го ползваш да се изкъпеш вечер - няма смисъл. 

# 253
Икономията е майка на мизерията. Живей икономично и винаги ще мизерстваш. Нагласа на ума.  Peace

Много вярно, Жасминthumbsup
Ще се постарая да видя и филма.

Но искам да допълня нещо, което пропускаш: по-добре ще живееш, ако изкарваш 100 и харчиш 99, отколкото ако изкарваш 100 и харчиш 101.

Така че истината е някъде по средата. Трябва да има баланс и човек да се простира според чергата си.  Peace

# 254
Но искам да допълня нещо, което пропускаш: по-добре ще живееш, ако изкарваш 100 и харчиш 99, отколкото ако изкарваш 100 и харчиш 101.

cybercat, живей така, сякаш изкарваш 101 и ще започнеш да изкарваш 102.  Peace
Виж филма.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт