ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 180
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 080
Два часа, след като публикувах тук въпроса си за първа група в 37 ОДЗ, в системата е заличена колонката "общо места" и е видима само информацията "свободни места за септември" - за всички детски градини. С това ни се отнема всякаква възможност за контрол над информацията, посочвана от директорите. Как работи този факт в полза на прозрачността?

А, така! Има ли някой, който да каже защо стана така?

# 1 081
  • София
Щом говорят за демокрация аз искам информация и правото сама да решавам, а не да ме наставляват и да окриват информация, която няма нищо общо със защита на личните данни.
ИСОДГ отказът ви е субективен а не обективен - нямате законова пречка да ни дадете тази информазия  Naughty
КОЙ ПО КОЕ ЖЕЛАНИЕ СЪБИРА ТОЧКИТЕ СИ

# 1 082
  • offshore & overseas
Два часа, след като публикувах тук въпроса си за първа група в 37 ОДЗ, в системата е заличена колонката "общо места" и е видима само информацията "свободни места за септември" - за всички детски градини. С това ни се отнема всякаква възможност за контрол над информацията, посочвана от директорите. Как работи този факт в полза на прозрачността?

А, така! Има ли някой, който да каже защо стана така?

Ама такава колонка никога не е имало за никоя градина, аз поне не съм я видяла. Нещо подобно има в по-долната таблица, в раздела "Групи с текущ прием". #Crazy

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 15:24 от Мяуче

# 1 083
защо всеки говори за "бързи пръсти", а никой не иска да ми обясни "бързи пръсти" с обратен брояч  Confused
Ако има тестови бутон, той ще бъде пуснат след класирането. Планираме да проведем анкета в началото на май сред родителите, защото не мислим, че 'обратния брояч' и състезанието 'бързи пръсти' са добър начин за определяне на входящите номера. Той ще доведе само до излишно изнервяне, а крайния резултат няма да е различен - разпределението ще е на практика случайно. Стига да сме в рамките на решенията на СОС и на педагогическите съвети, че третичното подреждане ще се извършва чрез входящ номер, получен от системата - имаме свобода да решим как точно да работи входящия номер. Ще направим така, както решат родителите при анкетата. Ще приложим пряка демокрация.

Копирах пост на г.Я.Джонев дано да съм ти била полезна .Ако имаш време и нерви разрови се в първите страници на темата там е дискутиран този въпрос Peace

Е именно заради този и още няколко отговора питам - навсякъде се говори за това, а никъде не мога да разбера точно...айде, "бързи пръсти" ми е ясно, ама обратен брояч  newsm78

# 1 084
  • гр.София

Ама такава колонка никога не е имало за никоя градина, аз поне не съм я видяла. Това го има в по-долната таблица, в раздела "Групи с текущ прием". #Crazy

Имаше колонка и я скриха.

# 1 085

Ама такава колонка никога не е имало за никоя градина, аз поне не съм я видяла. Това го има в по-долната таблица, в раздела "Групи с текущ прием". #Crazy

Имаше колонка и я скриха.

Дали пък не е по нареждане на Общината  newsm78

# 1 086
ммм дам, и аз се чудех за тези, които чакат на опашка за ОДЗ 8 2006 набор: общо 502 деца чакащи, от които 3 с 10+ точки и 4 с 10т. Може ли някой да ми даде логично обяснение какво точно чакат тия деца, свободните места за 2006г. са точно 0 http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=2&k=147

Просто не мога да си го обясня тоя феномен.

# 1 087
  • София
Някой забеляза ли, че в 151 ЦДГ местата от 45 станаха изведнъж на 25. Явно вместо две групи, ще се открие една??? Защо е така?

Точно това констатирах и аз днес.

Моля ИСОДГ за обяснение!

Преди два дена получихме списък с актуализирани свободни места от Дирекция "Образование". Свързахме се, за да проверим случая със 151 ЦДГ - действително има техническа грешка. Местата са 50! Коригирахме го вече.

А дали може да проверите какъв е случая с ОДЗ 69 Жар птица. Местата за родени 2008 бяха 24, сега са 6.
Да не би и тук да има техническа грешка?

# 1 088
  • София
оТБРОЯВА (НАЙ-ВЕРОЯТНО В СЕКУНДИ) 10, 9,...3,2,1,0 и когато видиш 0 с 'бързи пръсти' натискаш ENTER и се отчита в коя хилядна от секундата си успяла. Ако това е 0.001 (което е практически почти невъзможно) честито - ще си с най-добрия резултат и съответно 0.999 резултата е най-слаб. Практически и с бояча си е лотария освен ако не тренираш от сега до класирането или не си намериш някой да ти напише програмка която да прихваща 0-та автоматично  Wink

# 1 089
  • София
защо всеки говори за "бързи пръсти", а никой не иска да ми обясни "бързи пръсти" с обратен брояч  Confused
Ако има тестови бутон, той ще бъде пуснат след класирането. Планираме да проведем анкета в началото на май сред родителите, защото не мислим, че 'обратния брояч' и състезанието 'бързи пръсти' са добър начин за определяне на входящите номера. Той ще доведе само до излишно изнервяне, а крайния резултат няма да е различен - разпределението ще е на практика случайно. Стига да сме в рамките на решенията на СОС и на педагогическите съвети, че третичното подреждане ще се извършва чрез входящ номер, получен от системата - имаме свобода да решим как точно да работи входящия номер. Ще направим така, както решат родителите при анкетата. Ще приложим пряка демокрация.

Копирах пост на г.Я.Джонев дано да съм ти била полезна .Ако имаш време и нерви разрови се в първите страници на темата там е дискутиран този въпрос Peace

Е именно заради този и още няколко отговора питам - навсякъде се говори за това, а никъде не мога да разбера точно...айде, "бързи пръсти" ми е ясно, ама обратен брояч  newsm78

Вили, аз така го разбирам.

Ще ни се визуализира на екрана обратен брояч, който ще отмерва 9,8,7,6...1,0.
В момента, в който се появи нулата, трябва възможно най-бързо да натиснем бутон. И колкото по-малко е времето между 0 и натискането, толкова по-добър входящ номер ще вземем за децата си.

# 1 090
ееееееееееееее  Shocked, кви са тия глупости.............
ако наистина така го направят...просто нямам думи, егати, на хазарт го обърнахме...

за въпросната група 2006 от 8 ОДЗ направо  Joy
Аз пък се чудя в нашата градина има 27 свободни, от които 11 деца с 10 и над 10 точки и още 11 с 9, ние имаме 8 и от сега ми става ясно, че шанса е почти нулев, в района няма друга градина, за да разчитам, че някой класиран няма да се запише, с по 8 точки има поне 30...

# 1 091
  • София
ако наистина така го направят...просто нямам думи, егати, на хазарт го обърнахме...

Аз пък се чудя в нашата градина има 27 свободни, от които 11 деца с 10 и над 10 точки и още 11 с 9, ние имаме 8 и от сега ми става ясно, че шанса е почти нулев, в района няма друга градина, за да разчитам, че някой класиран няма да се запише, с по 8 точки има поне 30...

Е не се отказвай толкова лесно, де.

Тези с големите точки, може да са социални всичките. А от тях само 40% ще влязат. 40% от 27 места, смятай. Останалите са за простосмъртните. Надеждата умира последна.

# 1 092
  • София
...

дали е брояч или случайно генерирано число все си е или лотария или хазарт  Mr. Green

# 1 093

Е не се отказвай толкова лесно, де.

Тези с големите точки, може да са социални всичките. А от тях само 40% ще влязат. 40% от 27 места, смятай. Останалите са за простосмъртните. Надеждата умира последна.

е да де - 40% от 27 места общо - това са 10-11 места за социалните.
Остават 16.
От тях има 11 с 9 точки - тоест остават 4.
4 места за всички близо 30-40 деца с по 8 точки...еми не е реалистично това, ясно ми е, че шанса клони към изключителни ниски, да не кажа отрицателни стойности. Ако се прояви и шуробаджанащината в квартала ни, където сички се познават  Crazy

иначе за принципа тото ли, лото ли, хазард ли...както и да го наречем - тва е под всякаква критика вече...

# 1 094
  • София
Е хайде сега, давай го по-оптимистично. Тези с 9 точки също може да са социални, но да им е второ, трето, n-то желание.
Така си го мисли.

Да мислим хубави неща, зада ни се случват  Crazy То това ни остана май.

Общи условия

Активация на акаунт