Тъмната страна на официалната медицина

• 46 739
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
Цитат
Осъдиха символично двама русенски лекари
Цитат
Окръжният съд в Русе призна за виновни двама лекари за причиняване по непредпазливост смъртта на пациент.

Д-р Павел Вълчинов и д-р Иван Лисичков са осъдени съответно на 6 и 3 месеца затвор с 3 години отлагателен срок.

Лекарите не диагностицирали заболяването - перфорирана язва и развит впоследствие перитонит, и не предприели съответните мерки, в резултат на които пациентът би могъл да бъде спасен, реши съдът.

Отхвърлени бяха обаче гражданските искове за обезщетения от по 20 хиляди лева.

Пенсионираният архитект Никола Драганов

е бил приет в неврологично отделение на 14 ноември 2007 г., а на 15-ти е починал заради перфорирана язва и развит впоследствие перитонит.

Историята на този трагичен случай е твърде характерна за обичайната практика във всички български болнични заведения.

В съда бе потвърдено, че мъжът е постъпил в отделението в разрез с всички правила - благодарение на протекциите на позната лекарка, която го настанила там. Без да ходи при личния си лекар и без да мине поне през спешното отделение, което щеше да спести много нерви, а вероятно можеше и да спаси живота му.

Веднага след като го прегледал, дежурният този ден в отделението д-р Вълчинов казал, че човекът не е за тях. Усъмнил, се че става дума за остър хирургичен корем и съвсем естествено поискал консулт с дежурни хирурзи.

След като прегледали болния, хирурзите заявили, че според тях случаят не е спешен, разпоредили да се направят изследвания на пациента и после да ги търсят пак.

Пациентът бил пратен по рентгени и графии, а после оставен в неврологично отделение да чака да се съберат всички резултати.

Междувременно смяната на д-р Вълчинов свършила и той се прибрал у дома, без да говори с лекаря, който поел отделението за нощно дежурство - твърди, че такава била практиката.

Дежурен бил д-р Лисичков. Той разказва ,че дошъл в отделението навреме, потърсил доктора от предишната смяна, но не го намерил. После сестрите го извикали в стаята на Драганов, тъй като човекът припаднал пред вратата на тоалетната.

Лисичков го прегледал, но не се усъмнил за хирургичен проблем, никой не му предал, че има и такава възможност. Говорело се за рак и че на следващия ден човекът трябвало да ходи на преглед при терапевт именно за това.

Затова Лисичков само включил банка плазма, колкото пациентът да се стабилизира до сутринта. А като му свършила смяната, си тръгнал.

И двамата лекари сега не признават, че носят каквато и да е вина за смъртта на архитекта. Но

процесът се превърнал в низ от обвинения, свързани с организацията на работа в болницата,

твърди днес ruseinfo.net.

"И без изследвания, всеки, който различава кон от кокошка, щеше да види, че има остър хирургичен корем и се налага спешна операция. Затова повиках специалисти - все пак аз съм само невролог, то трябваше да кажат какво да се прави.

Но те ми казаха, като си се набутал, ще се оправяш сам. Аз нямаше какво друго да правя - няма как да скъсам документите и да го върна в спешно, нито пък директно да го пратя в хирургия. Преди да си тръгна, видях част от изследванията ,но не всички.

Ако бях видял графията на корема, щях да вдигна панаир", казал д-р Вълчинов.

"Никой не ми е предал, че има такива съмнения, нито пък че трябва да осъществя консулт с хирурзи. А и как можех да допусна, че такъв пациент ще бъде в неврологично отделение, че се е случило това, което се е случило през деня.

Това, което стана, ме мотивира да напусна болницата", обяснил д-р Лисичков.

"Говорят се глупости. Явно правят опит да се оневинят. Но защо тези двама лекари не дойдат да разправят тези неща пред нас, пред колегите си. И двамата съм ги наказал още преди да тръгне делото срещу тях, защото са допуснали нарушение в работата си.

Винаги е било задължително единият лекар да предава на другия, винаги е имало правилник за работа, а тези приказки за хирурзите нека ги докажат. Не приемам такива голословни обвинения", възразил болничният шеф д-р Минчо Вичев.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2748351

# 151
# 152
ОБИРАТ ПАЦИЕНТИ, ДОКАТО ГИ ОПЕРИРАТ В БОЛНИЦИТЕ (19-08-2009)

Камери ще дебнат агресивни роднини в "Майчин дом"

Нагли крадци обикалят из болниците в страната и претърсват багажа на пациентите. Така, докато болните хора са в операционната или минават на преглед в друг кабинет, бандитите отмъкват ценни вещи и пари. За такъв случай потвърдиха в сряда и от столичната университетска болница „Майчин дом”. Една от настанените пациентки в болничното заведение констатирала липсата на портфейл и документи, след като се събудила от шестчасова упойка.

"Това не е първият и няма да е последният инцидент - категоричен бе пред "Новинар" директорът на лечебното заведение д-р Методи Янков. - Подобни случаи има и в други болници в страната и ние не сме изолиран случай, но няма как да спрем тези своеволия" - каза още той. За да се предпазят пациентите от наглите кражби, от ръководството на болницата са решили да засилят охраната на лечебното заведение и да сложат камери в коридорите. Така, ако стане обир, това може да се докаже и дори разкрие именно чрез записите, обясни Янков.

За други такива случаи признават и лекари от други болници, чиито ръководства не желаят да дават публичност на проблема. Преди време пък наблюдаващи устройства бяха поставени и в пловдивската болница "Св. Мина". След това обаче те бяха демонтирани, тъй като пациентите се оплакаха, че това нарушава личното им пространство.

Освен заради крадците наблюдение се налага и заради агресивни пациенти и роднини. Хората се изнервят, когато някой от техните близки попадне в лечебно заведение и се е случвало роднините да се държат агресивно с персонала, обясни Янков. Затова камери ще бъдат поставени и на входовете и изходите на "Майчин дом". Допълнителен паник бутон пък ще бъде монтиран при шефа на охраната на болницата, обясниха от лечебното заведение.

Така при нужда ще може да се вика на помощ дори полицията. Въпреки това обаче Янков припомни, че в ръководеното от него болнично заведение работят 560 души и няма как всички те да бъдат следени. Освен това в лечебното заведение непрекъснато пристигат или се изписват пациенти, идват близки на посещения и няма как да се потвърди кой точно извършва обирите, ако няма запис, обясни Янков. Затова той призова пациентите, на които им предстои да постъпят в болница, да носят със себе си възможно най-малко пари, да не ползват скъпи телефони и да не оставят без надзор бижутата си, в случай че носят такива.

Представители от ръководството на здравното министерство не бяха открити за коментар. От полицията пък обясниха, че кражбите не се регистрират с адрес болница, а по улица и номер. Плюс това всяка болница има собствена фирма за охрана и ако охранителят подаде сигнал в полицията, то тогава може униформените да дойдат на място. Много често обаче за дребни суми до 100 лв., както и за други ценности, хората не се обръщат към МВР. За последните няколко години софийските полицаи са разследвали в болниците само взимане на рушвети.

novinar.net

# 153
# 154
Цитат
Моми4ета, 4ета за тази лекарка.... #Crazy и онемявам  #Crazy навсякъде пише, 4е е в 4ерния списак на АГ във Варна....много жени казват същото, което казвам и аз сега.... #Crazy Откривала им рак на мато4ната шийка, рани4ки, само и само да плащат за криохирургията й  #Crazy
Казвла им , 4е имат проблеми със за4еването и им давала куп лекарства, защото имала договори с мед. представители на тези хап4ета.........не знам какво да кажа и да правя....да ходя при друг ли????
Кака ми е лекар, беше мед. представител и знам как се правят договорки с лекари  #2gunfire, освен да се обърна към нея за помощ, за по-свестен АГ....тя милата винаги ни води по лекари ...... май ще се наложи да й кажа  Embarassed
Вие какво мислите?
д-р Антонина Радева от Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=459872.msg13829858#msg13829858

# 155
Моми4ета, 4ета за тази лекарка.... #Crazy и онемявам  #Crazy навсякъде пише, 4е е в 4ерния списак на АГ във Варна....много жени казват същото, което казвам и аз сега.... #Crazy Откривала им рак на мато4ната шийка, рани4ки, само и само да плащат за криохирургията й  #Crazy

Това са много стари трикове и се ползват от доста лекари.

# 156
Цитат
Това са много стари трикове и се ползват от доста лекари.
Tired TiredТова не са хора,не може да са хора  Tired

# 157
Не са ми,то гарван око на друг вади ли?Да не говорим последните години ,че ги приемат с двойки в университетите.Лично съм изпитала безотговорността на някои и се чудя как спят тия хора спокойно.

# 158
# 159
Четвъртък, 11 февруари, е денят, в който в цяла България започват протести срещу опитите на правителството да прокара пагубен за България и българския народ закон, допускащ разпространение и пускане на пазара на ГМО.

За Чиста земя! Здрава храна! България свободна от ГМО!

София:
14:00 - 17:00 ч.
Площад "Независимост' (карето между Министерски съвет и Президентството)

Пловдив:
16:30 - 18:30 ч
Площад Стефан Стамболов / на Копчетата (до фонтана пред община Пловдив)

Варна:
16:00 - 18:30 ч
Пред областна управа - Варна (ул.Преслав 26)

Русе:
16:00 ч. - тръгване на шествието
Пред "Вазата"

Велико Търново:
13:00 - 15:00 ч.
пред факултета по изобразителни изкуства (срещу централна поща)

# 160
да, на мен една такава "докторка", когато бях на 15 ми каза, че съм бременна и ако не съм искала да се вдига шум да съм отидела на другия ден при нея, да й платя ... не помня вече каква сума и да ми направи аборт с вакуум, без да иска разрешение от родители. добре, че ние с майка ми винаги сме били приятелки и аз й казах. така че направих тест и се оказа, че разбира се не съм бременна. после едва спрях майка си да отиде при тази "докторка" и да я убие с двете си голи ръце.

# 161
  • Русе, у дома
да, на мен една такава "докторка", когато бях на 15 ми каза, че съм бременна и ако не съм искала да се вдига шум да съм отидела на другия ден при нея, да й платя ... не помня вече каква сума и да ми направи аборт с вакуум, без да иска разрешение от родители. добре, че ние с майка ми винаги сме били приятелки и аз й казах. така че направих тест и се оказа, че разбира се не съм бременна. после едва спрях майка си да отиде при тази "докторка" и да я убие с двете си голи ръце.
А според мен е трябвало да отидете и двете въоръжени... #2gunfire Можеше да те осакати за цял живот.....Боже, боже и аз имам две дъщери....

# 162
  • София
Аз съм разказвала как умориха баба в "Пирогов".
Факт.
Но и много хора са спасили.
Факт.

# 163
Аз съм разказвала как умориха баба в "Пирогов".
Факт.
Но и много хора са спасили.
Факт.
ами то това като руска рулетка излиза, даже по-зле
Цитат
Medical journal retracts study linking autism to vaccine Хммм
Колко ли са взели за това удоволствие? Twisted Evil

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 07:32 от smurfette

# 164
 Confused Confused
Цитат
Здравейте. Днес водих дъщеричката ми на ортопед. Той установи, че при раждането ключицата й се е счупила Sad В епикризата не пише нищо, незнам как са я преглеждали и дали изобщо са знаели, но е факт, че аз съм я къпала и обличала, без да знам за това. Счупеното е зараснало, но това някак си не ме успокоява....та искам да се посъветвам с вас...жалба ли да пусна към болницата, адвокат да търся ли...не искам да оставявам немърливостта да продължи...посъветвайте ме. Благодаря  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490672.msg14858796#msg14858796

Общи условия

Активация на акаунт