3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 215
  • 320
  •   1
Отговори
# 90
Деси, аз много добре знам за ефекта от загряването на ехографа и не го отричам. Ходих на антицелулитни процедури и ми загряваха кожата именно с ултразвук, за да проникнат по-добре съставките на крема. Само че това загряване е само до най-повърхностните слоеве на кожата. Отдолу има мазнина, мускули, после има стена на матката, и чак после течността. Малкият ми син се очертава левичар, обаче го отчитам на това, че в рода на мъжа ми има наистина много левичари, които не са гледани на ултразвук  Grinning

Обаче има и друг момент. Обикновено жените, които се следят много често на УЗ са с някакви проблеми. Ами логично е като има проблеми през цялата бременност, бебето да се роди преждевременно и с ниско тегло.

# 91
И друго се сещам, за другите страни не знам, но в България левичарството се считаше за проблем в миналото, децата от малки бяха принуждавани насила да си служат с дясната ръка, така че %-тът на левичарите беше сведен почти до 0, сега вече не е така и нормално %-тът да скочи рязко  Simple Smile

Да, точно така е!!!

Е, хайде сега и вие - нима един човек не знае какъв е - левичар по рождение или десняк - майка ми си служи с лявата ръка перфектно - режи си с ножица ноктите на дясната - действие, което на мен ми е абсолютно невъзможно да направя. Това, че пише с дясната, понеже в миналото погрешно са го считали за проблем и са го "коригирали", не означава, че има връзка с поместените от мен и още някой линкове на английски, които не са за БГ. Да не говорим за негативния в психологически план ефект, който се открива днес във връзка с това принудително изместване на "центъра на сетивата" (моя измишльотина  Blush). Все пак това не е основното по въпроса за УЗИ. Изместваме се от същественото в проблематиката.

# 92
Е, хайде сега и вие - нима един човек не знае какъв е - левичар по рождение или десняк ...

Той знае, но в статистиката не се отбелязва, ако въобще съществува адекватна статистика, защото баща ми никой никога не го е питал и записвал какъв е  Laughing ако са вземали информацията от учителите, те казват - всички пишат с дясната ...

# 93
Деси, това за психологическия аспект си е направо научно доказано. Наистина има отрицателно отражение такова насилствено "обръщане".Аз се чудя кой болен мозък е решил навремето, че всички деца трябва да са десничари.... #2gunfire

# 94
Деси, аз много добре знам за ефекта от загряването на ехографа и не го отричам. Ходих на антицелулитни процедури и ми загряваха кожата именно с ултразвук, за да проникнат по-добре съставките на крема. Само че това загряване е само до най-повърхностните слоеве на кожата. Отдолу има мазнина, мускули, после има стена на матката, и чак после течността. Малкият ми син се очертава левичар, обаче го отчитам на това, че в рода на мъжа ми има наистина много левичари, които не са гледани на ултразвук  Grinning

Обаче има и друг момент. Обикновено жените, които се следят много често на УЗ са с някакви проблеми. Ами логично е като има проблеми през цялата бременност, бебето да се роди преждевременно и с ниско тегло.

Съгласна съм с теб - предполагам, че при целулитните процедури е много завишен интензитета на вълните. Но нима можем да сме спокойни как влияе един ултразвук при един развиващ се мозък. Там става въпрос за неврони, за много деликатни неща, доказано е, че много влияния имат ефект, ако щете и за пренаталното възпитание тук мога да дам за пример - щом се смята в днешно време за толкова важно, значи, това за мозъка е така! Още веднъж повтарям - не мога да пренебрегна резултатите от опитите с животни - промените в клетките, които са доказали. Не ми се търси сега пак точния абзац и на това.

# 95
Е, хайде сега и вие - нима един човек не знае какъв е - левичар по рождение или десняк ...

Той знае, но в статистиката не се отбелязва, ако въобще съществува адекватна статистика, защото баща ми никой никога не го е питал и записвал какъв е  Laughing ако са вземали информацията от учителите, те казват - всички пишат с дясната ...

Българската статистика е ясно, че не е показателна, защо я обсъждаш всъщност. Научните изследвания не са правени в БГ.

# 96
И естествено не е никакво увреждане левичарството - прочетете по-назад - това е един вид отклонение от нормалното, не би се случило без УЗИ един вид, след изключване на наследствения фактор, разбира се, но само по себе си не е увреждане (не е доказано 100 % все още, но статистиката е доста красноречива и не е зле да се вземе в предвид до доказване на противното).  

Моляяяяяяя????  Shocked Shocked Shocked
Извинявай, но започна да говориш пълни глупости!!!
Много се извинявам, но няма друга дума, с която да "квалифицирам" изказването ти!

Пак не съм се изразила точно и разбираемо, но ще поясня.
Самото левичарство не води със себе си умствени проблеми. Това бе просто отговор на питане по-напред откога левичарството е умствен проблем. Въпросът е в друго - че е намеса в развитието на мозъка, при която резултатът е левичарство. Аз всъщност по-назад писах какво ми е мнението относно на пръв поглед такива безобидни намеси, защото няма гаранция, че намесата при всички ще е само едно безобидно левичарство? (просто чак сега се качих нагоре на страницата и видях поста ти, сори за закъснението  Embarassed)
"(не е доказано 100 % все още, но статистиката е доста красноречива и не е зле да се вземе в предвид до доказване на противното)." - това се отнася за връзката, която правят учените между увеличаването на левичарите и увеличаването на броя УЗИ по същото време.

Съжалявам, че не се изразявам ясно понякога. Старая се да съм по-конкретна в изказа си, но надделява Мара подробната и става объркващо. (пък и не съм спала снощи, киснах във форума  Blush )

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 17:25 от desi_sunshine

# 97
Отказвам се.
Не съм на кеф.
  Crossing Arms

# 98
Отказвам се.
Не съм на кеф.
  Crossing Arms
Ако е по повод на последния ми пост, моля те върни се, аз пак отварях да редактирам, по-точно да се изясня още по-добре. Иска ми се да си ме разбрала правилно, не друго.

# 99

Българската статистика е ясно, че не е показателна, защо я обсъждаш всъщност ...

Защото от тук сами наблюденията, в/у съученици, роднини, приятели, които уж бяха десняци, а сега познавам доста деца левичари Simple Smile

# 100

Българската статистика е ясно, че не е показателна, защо я обсъждаш всъщност ...

Защото от тук сами наблюденията, в/у съученици, роднини, приятели, които уж бяха десняци, а сега познавам доста деца левичари Simple Smile

Според мен не е важно колко са едните спрямо другите, а това дали и защо се увеливат ражданията на левичари при родители десняци (десняци по рождение  Naughty) и ако това надхвърля малкия процент влияние на фактора наследственост, тогава се пораждат въпроси - каква е причината за това увеличение. Ние се опитваме да си го обясним като 2 и 2 - 4, но едва ли е толкова просто. Едва ли просто на някой учен това му е щукнало ей така, за по-интересно, без научно обяснение дали е възможно. Не съм наясно с процеса на развитие на мозъка - от възникване на първите клетки до организирането им във взаимофункционираща с целия организъм система, но има хора (учени), но които това им е мнооого по-ясно и съм склонна да обърна внимание на направените от тях предположения.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 17:44 от desi_sunshine

# 101
В крайна сметка левичарите пък да не са втора ръка хора,какво като се увеличават.По-полека с класификациите,че да не насъскам мъжът ми да ви подхване с левачката Mr. Green WinkАко се увеличава броят на момчетата за сметка на момичетата,това не означава,че ехографът е виновен newsm66

# 102
Деси, това за психологическия аспект си е направо научно доказано. Наистина има отрицателно отражение такова насилствено "обръщане".Аз се чудя кой болен мозък е решил навремето, че всички деца трябва да са десничари.... #2gunfire
Баба ми с гордост ми е разказвала за някакво дете от роднините и, което се опитвало да яде с лявата ръка и майка му като се ядосала, като му запокитила лъжицата с един шамар на земята и го оставила гладно, после разбрало, че трябва с дясната ръка да яде. Това се случва в предкомунистическо време, имам чувството, че тогава е било дори много по-страшно да си различен.
Когато показах на баба ми и дядо ми клипче как Калина се храни сама, първата им реплика беше "Защо с лявата ръка, не и давай да държи лъжицата с лявата!!!"
А по-късно, в училище, е трябвало всички да пишат с дясната ръка, защото иначе са си размазвали мастилото по листа. Т.е. причината е била чисто практическа.

Деси, аз те разбрах Simple Smile Преди подробните обяснения и не беше изобщо трудно.

# 103
В крайна сметка левичарите пък да не са втора ръка хора,какво като се увеличават.По-полека с класификациите,че да не насъскам мъжът ми да ви подхване с левачката Mr. Green WinkАко се увеличава броят на момчетата за сметка на момичетата,това не означава,че ехографът е виновен newsm66
Не зная защо, но имам силното усещане за твоя мъж, че е левичар по съдба, не по УЗИ. Така, че дръж си го кротък, не му хаби силите.  Wink Mr. Green

Деси, аз те разбрах Simple Smile Преди подробните обяснения и не беше изобщо трудно.
Тенкю, ох, има светлина в тунела.  Hug

# 104
"По време на мрачното Средновековие леваците били обявени едва ли не за изчадия адови. Куците, слепите и леваците се смятали за приближени на дявола. Много от тях били изгаряни на кладата. ...

Преди 50-60 години на хората, които вършат всичко с лявата си ръка, в Европа им било забранено да дават показания в съда. Учителите били длъжни да ги учат да пишат с дясната ръка"

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=4589

Явно не е от скоро отричането и не е само в България, така че не мога да се доверя на статистика за нещо, което е отричано и забранявано.

Според мен не е важно колко са едните спрямо другите, а това дали и защо се увеливат ражданията на левичари при родители десняци (десняци по рождение  Naughty) и ако това надхвърля малкия процент влияние на фактора наследственост, тогава се пораждат въпроси - каква е причината за това увеличение ...

Официалната причина е нивото на тостесторен у родителите, а това вече от къде идва не знам  Simple Smile
Чула съм, че  %-тът на мъжете е по-висок, явно са по-кекави и ултразвукът им влияе повече  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт